wat ik meer bedoel is mensen ( hoorde jij dus ook bij ? )
Inderdaad, zoiets heet onkostenvergoeding, of noem het compensatie.
Gewoon zodat er gegeten en gedronken kan worden, en een energie rekening betaald kan worden.
Hiermee doel ik op de locaties waar de honden verblijven tot ze geadopteerd worden.
Dit maakt zo'n instelling volgens mij nog steeds non- profit.
Pas wanneer je winst per dier gaat maken, geld dat dus echt over blijft en vrij te besteden is, dan vind ik het malafide.
Ik weet wel wat je bedoelt, maar dan kom je toch als stichting, in de problemen. Ook in Nederland. In Nederland draait het asiel van de dierenbescherming, bv. maar op één betaalde kracht, de beheerder, en de rest zijn vrijwilligers, is mijn ervaring. Maar de dierenbescherming is geen stichting. Een fokker die een kennel heeft, moet dit ook aanvragen en dan ben je geen stichting meer, maar mag je eraan verdienen.
Mee eens.
Dat bedoelde ik ook met vakanties en dure fila's en dat soort dingen.
En het openbaar maken ook.
Als men geld van een donatie ontvangt vind ik ook dat je mag weten wat er met je geld gebeurt.
Ik denk ook niet dat veel mensen die doneren het zo heel erg vinden als de gasrekening er ook van betaald moet worden als degeen er écht fulltime mee bezig is , of zit ik er heel erg naast?
Als dit alles voor het onderhoud van het asiel/onderkomen is, is dit goed, dan zijn het onkostenvergoedingen, die je voor je doel gebruikt, maar niet voor je eigen eten, en energie rekening.
Dat is erg lastig idd! Toch vind ik ergens dat iemand die goed is voor dieren, van mij wel er aan mag verdienen! Liever dan iemand die mensen "misbruikt" of dieren; denk aan de farmaceutische industrie, Shell of iets dergelijks...
Een stichting die geregistreerd staat bij de kamer van koophandel, moet zich ieder jaar verantwoorden. Niet elke organisatie...goede doel, staat geregistreerd als stichting. Dan heb je ook geen statuten nodig enz...het wordt ook door een notaris opgemaakt.
Maar waar niet iedereen op let, die een gift geeft, is dat ze geregistreerd zijn. zowel in Spanje, als in Nederland, en die niet geregistreerde zijn dus helemaal niet te controleren. Als je een donaties, boven de 40.000 euro per jaar ontvangt, krijg je de belasting op de stoep..even heel kort door de bocht.
Het is een hele ingewikkelde belastingwet, en als je de mazen kent, kan je sjoemelen.
Een asiel, ook in Spanje, kan je ondersteunen als Stichting, dat wordt het meeste gedaan. Een asiel in Spanje, is al een bedrijf, en een bedrijf maf donaties ontvangen..dus een ondersteunende stichting, wordt niet lastig gevallen, maar het asiel.
En dan zijn er ook nog..Verenigingen, BV enz...allemaal regels.
Een vereniging mag leden hebben, waar je weer contributie van mag vragen, mogen meer als een Stichting, die kan je alleen beheren.
Ik vraag me af of het nu in het belang van de dieren is of om er als belastingdienst beter op te worden.
Waarschijnlijk het laatste
Tja...ik denk dat je anders denkt. Een stichting gaat wel degelijk uit van dieren helpen.
Onze dierenbescherming gaat toch ook voor de dieren, maar is geen stichting...Amnystie is ook geen stichting..enz... als je groot wordt en er meer geld in omgaat kom je bij een grens...die ik aangaf...en die is 40.000 euro.
Wees blij dat er een beetje controle is..anders kn iedereen die slim is, misbruik maken, en wordt het helemaal een zooi.
Een stichting begint altijd heel nobel.
feit is dat er op een bepaald moment rekeningen moeten betaald worden....
(en dan hangt het van de kracht van de mens af; laat ik me leiden door het 'mogelijke geld '(winstbejag) of blijf ik trouw aan m'n idealen....)
Dat is het punt, daarom ben ik gestopt met donatie aan Amesty, een direkteur die weg gaat en een beloning van een miljoen krijgt voor haar trouwe dienst, ging me iets te ver.
Maar goed, dat was geen stichting meer.
Als je je inzet voor deze honden mag je er mijn inziens niet aan verdienen. Als je er wel aan verdiend doe je het niet goed dan doe je het over de rug van de hondjes en over de mensen die de honden zielig vinden en voor adoptie gaan. Er mag geld binnenkomen om de kosten te dekken en niet voor een etentje voor ontspanning.
Nogmaals ga je verdienen aan de honden dan ben je geen haar beter dan de broodfok.
Wordt er wel aan verdiend door mooie giften dan zou ik in het land van waar uit gewerkt wordt eens voorlichting gaan geven om te voorkomen dat dit zo doorgaat.
Vind ik een lastige of je er niet aan mag verdienen.
Een erkende fokker verdient ook aan de verkoop van zijn pups.
Iemand die in een fulltime zich bezighoud in een Spaans asiel met de opvang en zorgen voor plaatsing, mag er van mij best een salaris op na houden, hij moet toch ook kunnen leven.
Het lijkt mij dat je dit niet red met alleen maar vrijwilligers.
Het asiel maakt kosten, voer, onderdak, medische kosten, personeels kosten er moet gewoon geld zijn.
Dat zijn KOSTEN maar het moet niet zo zijn dat ze soort van liefdadigheidswerk is en ze er een auto aan over houden en mooie vakantie's. Dan is het winstbejag en zo moet het niet zijn. Wanneer ze er een werkelijke dagtaak aan hebben mogen ze best hun levensonderhoud er uit halen maar dan wel matig met b.v stampot i.p.v buiten de deur eten.
je kan netjes leven of in luxe leven
Zo bedoel je, ja helemaal mee eens. Je moet kunnen leven, maar idd niet rijk worden over de rug van dieren.
Ik vind stichting aap een goed voorbeeld. Ze doen alles om die dieren een goed leven te kunnen geven. De dieren staan boven aan, zo hoort het.
Ik denk dat er dingen door elkaar worden gehaald. Dierenliefde kan ook buiten een stichting formule plaats vinden. Als je een asiel opzet en je hebt een prof. medewerker, ben je net zo goed met dierenliefde bezig, alleen moet je dan personeel betalen..lees salaris. Op dat moment kan je al niet meer voldoen aan de eisen/regels van een Stichting.
Je mag als stichting ook best wel een spaarpot hebben, waarom niet, ligt maar net waar je die voor gebruikt. Als je maar niet je doel uit het oog verliest. Nooit voor eigen gebruik, altijd in belang van..en dat moet je ook aan kunnen tonen.
Ik heb ooit eens een protest actie gedaan met nog een paar andere, tegen de stichting Dutch Puppies, opgezet door Briggite Maaskant.
Nauw, wat we toen allemaal over ons heen kregen...want het was toch voor de zwerfhonden. Nee, Vader Maaskant is een slimme zakenman, en Briggit introduceerde zo haar kleding lijn..misschien weten jullie dit nog. Wat vele niet deden was bij de Kamer van Koophanden de jaarverslagen opvragen kost 3, 45 euro, en dan zie je wat er binnen kwam, en wat er gedoneerd werd. Maar ja...elke geredde hond is er één, vonden alle dieren liefhebbers, en ze bestelde massaal het mooie t shirt. Ik bedoel maar..dit kan als je hieraan mee doet. Het asiel in Italie die voor deze actie werd misbruikt, had het na kijken.
Zo kunnen we nog uren doorgaan.
ik ken dan weer een vrouw van een bekende voetbalmakelaar, rijke mensen. Foei toch
die leven in luxe, maar wat die vrouw allemaal al gegeven heeft aan dierenopvang en aan goede daden ?
gaan we nu iedereen veroordelen die het goed heeft, iets voor dieren doet, maar daarbuiten OOK geniet van het leven ?
Kan je pas een stichting hebben of werken voor een stichting als je zelf eerst in lompen loopt?
Gelukkig niet.
Precies Anny, het zou wat zijn wanneer ik honden ging opvangen en ik alleen nog maar pindakaas op mijn brood mag smeren.... ander buit ik uit?
Tja,.. in dit soort discussies lijkt men soms de redelijkheid uit het oog te verliezen.
Volgens mij snap je er geen hout van..zolang deze rijke mevrouw dit doneert, is er niks mis mee, als ze dit doet om nog rijker of voor commerciële doeleinde is ze een profiteur en doet ze dit over de ruggen van de zwerfhonden...je hoeft niet in lompen te lopen maar je mag er als stichting niet van kunnen leven......een heel verschil.
Stichtingen die zo denken als jij Annie en Suzan, zijn juist de stichtingen die het niet goed doen..of zelfs geen stichting zijn, niet geregistreerd, bv. oncontroleerbaar.
De manege waar ik rijd is een stichting, die heeft betaald personeel. De winst mag alleen worden gebruikt voor het bedrijf en de lonen. Winst mag niet uitgekeerd.
Hoe kan dit dan??
Serieuze vraag, niet als aanval bedoelt, even voor de duidelijkheid.
Dan denk ik weer, vrijwilligers, die zich heel hard inzetten voor een asiel, die mag je toch wel bedanken door een vrijwilligers feest te geven? Is nog aftrekbaar ook.
Bij ons op de manege, hebben we ook een keer per jaar een feest voor alle vrijwilligers. Sommigen stopen heel veel tijd in vrijwilligers werk, zonder een cent te krijgen.
Ik doe heel veel vrijwillig bij ons op stal. Repareer kapot materiaal, doe de was, vegen, dweilen, opruimen, paarden verzorgen, tuig onderhouden ik koop regelmatig iets enzo.
Ik vind het een fijn gebaar als een keer per jaar daar een blijk van waardering aan wordt gegeven.
Brigitte Bardot heeft zich enorm ingezet voor dieren op allerlei gebieden, top vrouw!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?