Ik heb zelf 2 stafford teefjes en zijn de liefste honden die er zijn. Er heerst een groot vooroordeel over deze honden! MITS zeniet goed opgevoed en gesocialiseerd zijn. Want laat wel een ding duidelijk zijn; een labrador is ook niet altijd even gezellig in omgang met andere honden en of zelfs mensen. Nu wel het feit dat staffords enorm fanatiek zijn als het gaat om spelen. Het gevaar als je speeltjes gebruikt dat ze met hand en tand speeltje in bescherming nemen. Nu kan ik me in de beschreven situatie best verplaatsen als de labrador een snauw gegeven heeft bij het veroveren van het speeltje en dat de stafford dat niet tollereerde. En dan is het bonje. In een ruzie moet je heel sterk in je schoenen staan en vooral NIET schreeuwen en slaan. Dit maakt het erger en maak je je hond alleen maar bozer. En geloof me slaan voelen ze als een aanmoediging en pijn voelen ze niet. Dus NIET doen. Mijn conclusie. De situatie en het gedrag van de labrador heeft dit tot een gevecht gebracht. En de stafford had in dit geval beet. Het had ook andersom kunnen zijn. Maak je er vooral niet zo druk om, maar wees voorzichtig met spelletjes en andere honden. Kijk goed naar het gedrag van je hond en dominante trekjes naar anderen toe. Als je dit ziet als baasje ingrijpen en hond op zijn plek zetten en tot rust laten komen. Dit geldt voor alle honden en niet alleen voor staffords!!!
Suzan het is natuurlijk zo dat Femke met haar billen bloot ging maar ik denk niet en dat zie ik in meerdere topics dat als mensen hun fout erkennen dat iedereen het goed vindt maar zo is het niet. En natuurlijk moet je van je fouten leren en moet je ook willen bijleren want iedere dag heeft wel iets om weer van te leren. Vandaag geleerd dat de hond niet zo sociaal is morgen leren dat te accepteren overmorgen tips ter harte nemen. En een breakstick bij je hebben met zo'n hond is een must net als een ehbo trommel bij kinderen
Mick, dat heb je heel helder en duidelijk neergezet!
ik kan niet anders dan hierin mee gaan....ik hoop ook dat Femke dit goed oppakt, het is geen vingertje wijzen of commentaar. maar uitleg, en een duidelijk waarschuwing...
aan Femke zeg ik, ja, je lijkt me eigenwijs genoeg wat je eerder postte gewoon door te trekken...
ik denk dan alleen, waarom nou? die 2 vaste staffordvriendjes...ook op weg naar volwassenheid? die vriendjes, grote kans dat dat ineens geen vriendjes meer zijn. dat je bij een enkele hond overtuigd bent dat het wel kan, kan ik ergens best begrijpen. er zijn er hier ook enkelen waar ik lootje best bij vertrouw, alhoewel, 100% niet, en elke spanning kap ik af en ben ik weg...
maar dan denk ik meid, 2 honden met zo'n karaktertje, en kort lontje...vroeg of laat gaat ook dit fout. want let op, straks wil de een niet meer voor de ander onder doen, en heb je weer een keer feest, alleen kun je dan 2 staffords van elkaar afplukken
ik denk dat alles hier wel gezegd is...het is niet mijn, en ik denk niemands bedoeling hier om je je nu heel lullig of schuldig te laten voelen...
maar ook ik dnek, dat je een beetje teveel door je roze bril kijkt, want je hond is zo'n goedzak...die is niet zo...
ik snap het hoor! zo dacht ik ook...mijn lootje, neuhhh deed dat niet. maar ja, ook mijn lootje, en ook jouw storm kunnen zich zo gedragen. aan ons, de eigenaren, dat op te merken, en er wat mee doen! niet wegwuiven als een incidentje wat niet meer gebeurt...
en ja, uitzonderingen zijn er uiteraard...heb je die, dan hoef je ze niet het loslopen te ontnemen. maar maak aub niet de vergissing aan te nemen dat jij die uitzondering wel hebt, zoals mick heel mooi uitlegde, is de actie van storm verre van sociaal geweest. kijk eerlijk naar je hond, niets mis mee om te zeggen; t is klaar, dit moet ik niet meer doen.
Ik kan dit absoluut niet met je eens zijn..
Je mag mijn showlijn am staff wel een maandje lenen.. (die sloeg met 10 maanden oud al om..)
Maar je krabbelt heel erg hard terug dan.
Mijn am staff showlijn is precies dat hoe ze moeten zijn, ze kan relaxed zijn als ze niet wordt uitgedaagd,maar een uitdaging accepteert ze en ze gaat ervoor. Zit ze in die toestand dat ze de uitdaging aan heeft genomen, kan je hoog en laag springen, maar die knop is om en krijg je niet zomaar weer omgedraaid.
Het gaat niet om show of werklijn, dat staat erbuiten.
Het gaat om hoe rastypisch we willen fokken.
Er zit wel iets verschil in een show en werklijn, maar dat zit hem meestal niet in het intollerante, meer door uiterlijke overdrijvingen waardoor prestatie niet meer mogelijk zoals dat ooit wel bedoeld was.
@Dogmaster; Pas nog een showfokker, die helemaal overtuigd was dat hij hond sociale staffords fokte, zijn honden zouden dat nooit doen en al zijn puppen waren nooit bij incidenten betrokken. Jammer voor hem was dat ik een van zijn gefokte ken en dat ie weldegelijk intollerant is en ook nog eens voor meerdere incidenten heeft gezorgd. Hij wilde me niet geloven, totdat ik hem een kranten bericht gaf en hij de hond van de foto herkende en moest toegeven dat hij die idd gefokt had..... Bij de huidige AST zal het iets minder snel tot uiting komen, maar het zit er nog weldegelijk in en als het erop aankomt zal het er ook uitkomen ook.
De pest is dat dat juist die honden zijn die ik gevaarlijk vind, want wat doe je met een hond die 99% van de tijd prima met andere honden gaat alleen die enkeling vreet ie op...... Juist die zijn degene die de incidenten vooroorzaken, eigenaren zagen het niet aankomen, Zie storm hier maar als voorbeeld daarvan..... Geef mij maar een hond die dan met niemand overweg kan, dan neem je geen risico's....
Ik trek trouwens wel een vergelijk: ik heb een zware waak en verdediger, die ook nog is afgericht in het verleden, het is en/en dus, ik zal hier altijd rekening mee moeten houden dat hij sommige situaties heel anders ziet als een gemiddelde hond, en dan dus zeer kort en aan de halti loopt.
Je hebt gelijk, ik heb zelf ingevuld, mijn excuses hiervoor... ik dacht dat als je hond met andere honden kan, er geen enkele reden is hem heel kort te houden, dan kan je gewoon blijven doorwandelen. Als ik op straat loop met mijn honden, zijn ze gewoon aan de lijn (geen twee meter van me weg, maar ook niet kort), dus als ik "kort" lees (en ik noem kort dus een lijn van misschien 30cm héél dicht bij jou), maak ik idd de veronderstelling dat die hond kort wordt gehouden met een reden: hij kan niet met sommige andere honden, wat geen verwijt is trouwens.
Jij legt het ff makkelijker uit ja.
Maar zoals jij al aangeeft, liever een die met niks overweg kan dan eentje die bij ene wel kan en bij andere niet.
Ik snap dat je een hond niet wil veroordelen tot een leven aan de lijn. Fijn dat het tot nu toe goed gaat, al was dat in het verleden anders, begrijp ik.
Wat ik dan wel belangrijk vind is, overleg met andere baasjes. Durven zij het risico aan? Ik persoonlijk niet, maar anderen zijn misschien toleranter.
Moos : zij loopt enkel los als we wandelen met mensen die we kennen en die haar kennen of als we alleen zijn. In elk ander geval wordt ze àltijd aangelijnd of bij ons geroepen, zonder uitzondering. Deze mensen vertrouwen ons en weten dat we geen risico's nemen, zij zorgen er zelf ook voor dat hun hond niet te dicht in haar buurt komt, net zoals wij ervoor zorgen dat zij geen andere honden lastigvalt (wat ik fantastisch vind en wat eigenlijk iedereen zou moeten doen).
We zoeken wel de wandelingen uit waar ze los kan/kunnen, anders wordt er op die plek niet gewandeld.
Oh, maar het was absuluut niet mijn bedoeling te zeggen dat jouw hond een vervelend leven heeft hoor! Dat was nog niet eens in me opgekomen...
Knappe man trouwens!
Wat ik eigenlijk wilde zeggen, is dat de hond "los te laten lopen" of ver bij je vandaan of wat dan ook, niet per definitie de hond gelukkiger maakt.
Dat ligt eraan of de hond met die "vrijheid" om kan gaan, zo niet, of moeilijk, of het levert spanning op, zijn honden veel gelukkiger wat dichter bij hun baas.
Er zijn zat manier om je hond te geven wat hij nodig heeft, los lopen, met andere honden "spelen" is daar niet perse bij noodzakelijk.
Ik zie vele malen liever een ontspannen hond lekker naast zn baas kuieren, als die hond die zonodig los moet lopen maar waar de baas als een soort havik een telelens op moet zetten om te bezien of het allemaal wel goed gaat, vroeg of laat gaat het dan vaak toch een keer fout, en wat levert dat op......
Wat Femke nu oplevert, een teleurstelling, stress, schade -gelukkig zeer beperkt- bij honden, en vooral schade in haar hart, wat vaak wel even nodig heeft om te helen en weer los te laten.
Loslopen is bij mij totaal geen must.
Een wezenlijk contact tussen baas en hond, daar draait het om.
Mijn hond geniet van loslopen, maar hij geniet nog meer als hij met mijn man op training gaat en aan het werk mag, de samenwerking, zijn fysieke en mentale vermogen inzetten, dat maakt hem gelukkig.
Ik zie ook op shows dat er stafford fokkers zijn die het geweldig vinden dat hun stafford uitvalt naar iedere hond die langs loopt en hebben van corrigeren schijnbaar nog nooit gehoord !
Net als ik honden niet over 1 kam scheer doe ik dat ook niet met fokkers !
Want ja het zijn niet alleen de genen die een rol spelen
Wat vervelend !
Tja spelen met stokken vind ik toch al geen goed idee maar zeker niet als er meer honden zijn komt daar toch vaak ruzie van.
Daarom wacht ik altijd met een balletje gooien als er anderen honden aankomen niet omdat Diva daar moeilijk om doet maar misschien die anderen hond die dan de bal pakt wel.
Leuk dat je hond daarvan geniet Goja, de onze zijn echte ontdekkers, ze gaan graag zelfstandig overal naartoe om te snuffelen, ze zwemmen graag en gaan dus dikwijls in het water (niet alle vier trouwens ;) ), twee van hen spelen ook heel graag met bepaalde honden in de groep. Natuurlijk gaan we ook sàmen met ze zwemmen, maar dat gebeurt minder dan dan dat ze alleen het water ingaan...
Kortom ze zijn graag vrij maar komen dikwijls uit zichzelf gewoon terug kijken waar we zijn, wij houden hen daarentegen wel in het oog zodat ze niet in zeven sloten tegelijk lopen of te ver afdwalen, maar dat is ook gewoon leuk voor ons.
Gelukkig is onze "woesteling" net degene die het liefst in de buurt van mijn man blijft en zelden ver afdwaalt, dat maakt het allemaal makkelijker.
Zo zie je maar weer dat wat de ene hond leuk vind, de ander geen bal kan schelen
De onze vonden gehoorzaamheidslessen maar dik balen! Daar zijn we mee gestopt en we doen nu gewoon andere dingen met hen, die ze wel leuk vinden.
Wat ik mij NU afvraag, na het lezen van info van fokkers zelf.......waarom wordt er met staffs gefokt? Voor welk doel heeft men deze hond? Dat zou ik dan heel graag van de "kenners" willen horen want dit begint nu echt de kern te raken.
Dit soort opmerkingen gaan mijn haren van overeind! Bah.. maar goed.
Wij hebben gekozen voor de SBT om zijn humor, trouw, loyaliteit, gezelligheid, geweldige omgang met mensen en vooral kinderen, hun knuffelgehalte en ook het uiterlijk. Dat hij niet zo goed is met andere honden? En? Het is MIJN hond en niet het nieuwe vriendje van Boris op de hoek.
Tja, weet ik ook niet eigenlijk...
ik heb alleen maar zo'n hond omdat ie er eng en stoer uit ziet, dusja
Die honden zijn, net als zoveel andere hondenrassen, maatjes voor hun baasjes
Lees ook al vanaf het begin mee en nooit gereageerd want er wordt voldoende info en tips gegeven maar nu...
Waarom n staff? Vind de bouw al super mooi, heb het gewoon voor de gespierde honden in het algemeen. En verder het zijn de liefste knuffelbeesten maar zo gek als n achterdeur die er zijn!Lekker lomp in hun gedrag maar zo vertederend als je dan onschuldig aankijken Super met mensen en kinderen en ja hier 1 geval ook met andere honden. Ze hebben hun eigen karaktertje maar dat maakt het trainen met een staff juist zo leuk en uitdagend.
Kan nog pagina's verder gaan als je wilt maar dan wordt t n zeer uitgebreid topic
Begrijp me niet verkeerd, ik wil niet rot doen, echt niet, maar ben geschrokken van wat er door kenners bekend is en dat een dergelijk ras dan wel in de maatschappij rondloopt, tussen andere honden. Het maakt me kwaad dat met deze kennis niets gedaan is en honden en bazen onnodig risico lopen zonder dit echt te beseffen, want de info over het ras kan dus veel beter.
Dat dacht ik al! Alleen Lola heeft wat dat betreft toch de verkeerd uitstraling..
Ze kiekt zo lief!
omdat ze verder geweldig zijn met mensen en kinderen en ik hun hoge tolerantie en hoge pijngrens naar kinderen en mensen toe veel belangrijker vind dan het kunnen omgaan en leuk spelen met andere hondjes.
opmerkingen als deze ben ik behoorlijk beu... waarom fokt men jachthonden waar nog amper met gejaagd wordt? toch zielig voor de konijntjes als je die los laat lopen... kom op zeg.
Jij kunt je natuurlijk ook inlezen... En niet gelijk het "negatieve" zo uitvergroten. Elk ras heeft een maar..
Ja er zijn nog steeds mensen die verkeerd met het ras omspringen. En (denk) daarom wordt hier deze kant zo duidelijk uitgelegd. Juist om begrip en duidelijkheid te geven. Niet om het ras negatief neer te zetten.
En om de mensen die nog steeds denken dat de SBT een stoer mode accessoire is, een andere kijk te geven. En ook om wat roze brillenglazen in te gooien.
@ Blaise: jij schrijft: "... Het maakt me kwaad dat met deze kennis niets gedaan is en honden en bazen onnodig risico lopen zonder dit echt te beseffen, want de info over het ras kan dus veel beter." En daar ben ik het helemaal mee eens, info moet ook beter. Nu denken er veel (ook fokkers helaas) dat je met opvoeding een sociale Stafford met een labrador karakter krijgt, en dan krijg je juist oeps-doet-ie-anders-nooit gevalletje en als het echt tegen zit krijg je weer mooie krantenkoppen, wat gelukkig niet in dit geval is. Maar dit soort acties gaat er wel voor zorgen dat er geluiden zijn voor een nieuwe RAD en daarom zijn er een hoop liefhebbers zo tegen loslopen (al helemaal spelen) met andere/vreemde honden
Misschien een idee om deze even ...Of ...nouja. " even '' ..
Kan iemand een korte samenvatting van 64 pagina's maken.?
https://www.hondenpage.com/hondenforum/182049/aan-de-pitbull/stafford-kenner.php
Hopelijk dat we hier met elkaar nu even niet hoeven te gaan lopen verdedigen of beschuldigen.
Trouwens veel te warm voor een bloeddrukverhoging.
Juist waar de meesten bang voor zijn en waar dit ras zijn negativiteit aan dankt blijkt te kloppen. Ik vind dat nogal wat.
Dank je gast.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?