Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
*niet snapt*
Als ik train met mijn hond. Geef ik als hij het goed doet een beloning ( koekje, aandacht,...) als hij dan bv gaat zitten ipv liggen dan verwacht je hond die beloning maar krijgt hij niets ( dus negatieve straf iets wegnemen )
Oneens.
Je lichaamshouding veranderen, kan al een correctie zijn.
Je hoofd schudden kan al een correctie zijn.
Nee zeggen is een correctie.
Gewoon je veranderende lichaamsgeur kan een hond al binnen krijgen als correctie.
Iets afpakken (gevaarlijk voor de hond of niet) kan een hond zien als een correctie.
De hond negeren is al een correctie.
Kortom, ik moet de eerste mens nog tegen komen die de hond nooit op welke manier ook corrigeert. Zelfs bij positief opvoeden wordt negeren aangeraden. Dus dan is positief ineens niet positief meer?
Betere stelling: mensen die goed gedrag belonen en slecht gedrag mild corrigeren voeden in balans op.
misschien vindt dit niet iedereen leuk maar ik corrigeer op de Cesar Millan manier en ik hoop dat ik nu niet van het forum wordt afgegooid
edit: maar ik corrigeer niet zo hard als Cesar Millan alleen even een kleine aanraking
Corrigeren....hoe is het eigenlijk afgelopen met de 'anti-autoritair opgevoede jeugd van de late jaren '70?'
.........
Corrigeren krijgt een veel te kwalijke connotatie.
Zonder correctie heb je geen opvoeden.(dat kan een negatieve of een positieve correctie zijn)
(operant conditionneren)
Je kunt doorgaan tot als de hond 14 is en einde latijn om te wachten tot hij een plas doet in de berm...
'ik heb hem daar zachtjes gelegd'
nee, weet het...is geen antwoord.
Wat ik vind; correcties ondergaan wij ook dagelijks; we krijgen ook geen schouderklopjes tot we een ons wegen.
Correcties krijg je al doende.(operante conditionnering!)
(negatieve bekrachtigers; wegnemen van de prikkel, positieve bekrachtigers; krijgen van iets leuks-prikkel-)
Is een nee een correctie?
Jazeker
is een afwijzing een correctie?
Jazeker
Is een 'onthouden van' een correctie?
Jazeker
Is een trap een correctie?
nee.
en met Cesar Millan ben ik voorzichtig.
Tegenwoordig mag je bij kinderen en honden al helemaal niets meer of het is negatief en zielig. Nou dan ben ik vast een vreselijk baasje en word ik een hele slechte moeder, want ik geef toch duidelijk mijn grenzen aan met een strenge "nee!". Oh en koekjes als beloning na elk goed opgevolgd commando krijgen ze ook niet, dus ik ontneem ze blijkbaar ook iets
Ik heb nooit begrepen hoe je een hond (of kind in dat geval) moet opvoeden door alleen positief gedrag te belonen. Hoe moet ik mijn hond dan duidelijk maken dat hij bijvoorbeeld als pupje niet zijn tanden in mijn schoenen mag zetten? Door hem te belonen als hij het niet doet? Maar wanneer doet hij het dan niet?! *begrijpt niks van zo'n positieve opvoeding* Nee ik hou het wel bij mijn "nee!" waar mijn hond extreem zielig van blijkt te worden
Ik sluit me aan bij Wilma en Dobby
Ik ben van mening dat een correctie het meest misbruikte middel is in training. Een correctie moet er in ieder geval voor zorgen dat het gedrag op z'n minst afneemt, maar liever nog stopt. niet alleen op het moment zelf, maar voor altijd. Wat zie ik dagelijks om mij heen gebeuren, de honden worden 'gecorrigeerd' door bijvoorbeeld een ruk aan de riem en de hond stopt op dat moment met wat hij aan het doen is. Een dag later zie je precies hetzelfde gebeuren. Het was dus GEEN correctie. Je hebt de hond op z'n best even uit zijn concentratie gehaald. Als je pech hebt heb je de hond geïrriteerd. Het is dan dus niet te hopen dat die irritatie op een andere hond afgereageerd wordt. Het jammere is dat correcties worden ingezet als compensatie voor gebrek aan training.
Gebruik ik correcties? Ja, soms wil je nou eenmaal dat bepaald gedraag afneemt. Wat voor correcties? Dat hangt volledig van de situatie af. Bij opspringen bijvoorbeeld. Ik leer de hond eerst perfect op commando zitten en dan gebruik ik dat als correctie tegen opspringen. Soms gebruik ik nee, maar nee is aangeleerd als 'stop met wat je aan het doen bent en kom naar mij toe'. Het is dus gewoon een commando en wordt ook met een neutrale stem gebruikt. Het woordje nee is uiteraard niet de correctie zelf. Op deze manier zijn correcties voor de hond absoluut niet negatief.
Overigens kan zelfs een aai soms een correctie zijn.
Corrigeren doe je ook met snoepjes, je corrigeert namelijk het ongewenste gedrag in wat voor jou gewenst gedrag is. Corrigeren is dus in mijn ogen positief, want je verteld de hond hoe die zich sociaal moet gedragen binnen de groep, waarin hij zich beweegt, zodat hij geen irritatie factor o.i.d. wordt. Honden corrigeren elkaar ook binnen groepen, ze hebben geen snoepjes o.i.d. ze kunnen dat maar op twee manieren doen, door te straffen en door te laten voelen dat de ander er bij hoort. Dat doen wij mensen in feite ook met snoepjes, de hond krijgt namelijk geen snoepje of aandacht als die het verkeerd doet(=straf) en krijgt het gevoel dat ie er bij hoort d.m.v. snoepje en aandacht. Dus wat is positief en wat is negatief? Als je tien keer 'Nee' moet zeggen werkt deze correctie schijnbaar niet, en moet je het misschien wel anders aanpakken, maar is die 'Nee' eigenlijk wel zo negatief? 'Nee' is niet hetzelfde dan negeren, 'Nee'zeggen is communiceren, de hond vertellen dat iets niet mag. Door de hond te negeren moet hij zelf maar uit vinden wat dan wel positief is in de relatie met zijn baas, dat vind ik nogal een opdracht voor een hond met zo'n beperkt verstandelijk vermogen. Maar goed in mijn ogen is corrigeren niet negatief, het is maar net hoe je corrigeert(want dat kan wel een negatieve uitwerking hebben), iedere hond moet leren hoe hij zich moet bewegen binnen de ingewikkelde sociale structuren die wij mensen er op na houden, en de hond vertellen hoe die dat moet doen maakt het voor de hond er een stuk gemakkelijker op.
En dan heb je ook nog eens te maken met een soort innerlijke natuurlijke drang om toch datgene te doen wat niet mag, dat zie je ook vaak bij kinderen, ze weten dat ze ergens straf voor kunnen krijgen en toch gaan ze die regel overtreden, hebben ze die regel dan niet begrepen? of juist heel goed begrepen? waarom zouden ze dat doen....honden doen dat ook, juist datgene wat niet mag doen ze keer op keer op keer....
Ik corrigeer weinig maar waarschuw wel vaak. Dat is wat mij betreft positief opvoeden. Zo veel mogelijk voorkomen en duidelijkheid scheppen voor je hond.
Maar geen mens is perfect en zo af en toe schiet ik ook wel eens uit m'n slof. Gelukkig heeft Twinko daar totaal geen boodschap aan. Hij reageerd beter op rustige aanwijzingen dan op een brul.
Niet helemaal eens. grotendeels wel maar je hebt natuurlijk wel correctie en correctie in een enkele situatie kom je er niet onderuit.
Wij gaan zoveel mogelijk voor de positieve benadering, maar Als je je hond laat zitten aan de weg en wil toch naar voren schieten omdat ie afgeleid word door iets aan de overkant, zul je een enkele keer met de lijn toch moeten corrigeren in het belang van jezelf en de hond. Nu probeer ik vrijwel altijd dan het handvat van haar K9 tuig vast te pakken en haar terug te halen en dan opnieuw te starten met wacht en beloning. Echter soms als ze aangeeft veel haast te hebben omdat ze door een botje bijvoorbeeld meer gedronken heeft gaan we niet eerst het tuig nog om dan, maar direct mee met alleen de hals band als zich dan een dergelijke situatie voor doet doe ik een gepaste correctie met de lijn om te voorkomen dat ze de weg op schiet. Op de stem zou ze op zo'n moment niet meer reageren en zou te veel tijd kosten, dus dan een lichte correctie met de riem om te voorkomen dat ze op de weg komt. We willen geen platte hond.
Op zich doet ze het al heel goed maar vogeltjes katten andere honden of kinderen aan de andere kant van de weg zijn gewoon nog super interessant en dat proberen we op te vangen met aandachtsoefening maar lukt niet altijd. En dan gaat veiligheid voor alles.
zucht, Bamse mag niet zwemmen , heel negatief van mij.
ik maak het goed, ik heb een zwembad opgezocht, en ga direkt reserveren.
Sommige dingen moeten ook gewoon gebeuren of het nu leuk is of niet.
Bij de dierenarts bvb. zijn sommige handelingen nu eenmaal niet plezant.
Ik denk dat ik dan met een ton snoep mag afkomen, dat het niet zal opbrengen.
Een positieve manier om anaalklieren te laten leeg maken ofzo? (zit nog vers in 't geheugen van gisteren) Nog niet gevonden...
Daarna consequent een leuk wandelingetje doen en positief ermee bezig zijn, ja dat helpt wel om de stress er af te gooien en alles terug in zijn plooi te laten vallen.
ik weet het, offtopic, maar wel positief toch ? heb het al tegen haar gezegd, en ze kijkt gelijk blij.
groot zwembad.
Kan me voorstellen dat ze blij is, zwemmen is behalve dat ze het leuk vind ook erg belangrijk voor d'r.
Ligt er een beetje aan wat er met een corectie bedoeld word.
Zonder te corigeren is het onmogelijk om een hond optevoeden! Maar het verschilt per hond de manier waarop het gebeurt. Sommige honden hebben een stevige hand nodig en sommige een zachte hand!
Bij Bo moet ik heel voorzichtig te werk gaan want ze kan er niet tegen als ik te boos word! Met op een zachte manker benaderen berijk ik het meest en luistert ze het best.
elke hond heeft wel een correctie nodig.
maar het hangt af van hoe zwaar je die geeft. is het echt slaan? is het een tikje, of is het enkel met vingers knippen en 'nee' zeggen?
ik ben tegen de eerste 2
tegen het laatste absoluut niet, dat gebruik ik zelf ook.
Olly weet wat mag en niet, zonder dat onze band achteruit gaat
een correctie zie ik in mijn ogen als een sturing
geen correcties? dan zal de hond alles doen wat hij maar wil en krijg je alleen maar probleemgedrag lijkt mij
Ga het zo zeggen, ik ben totaal tegen FYSIEKE correcties, dus geen por, grijpen bij het nekvel, op de rug leggen... Wel ben ik voor VERBALE correcties, neen, foei!...Positief opvoeden klinkt leuk maar in praktijk heel moeilijk, ben er stellig van overtuigd dat het zelfs heel moeilijk is om de grenzen aan te geven. Mijn hond luistert goed, kent zijn plaats binnen het gezin en weet wanneer hij iets fout doet, dan gaat baasje namelijk iets luider praten
Ik vind dat een correctie er wel bij hoort.
Je kan echt niet zonder in bepaalde gevallen.
En daarmee bedoel ik niet slaan, schoppen of wat dan ook, dat is onmacht.
Mijn correctie is duidelijk : NEE. Of Hee nokken. Maar wat ze goed doen is over de top belonen, met stem en een schouderklopje of een spelletje. Ik gebruik nooit geen snoepjes o.i.d.
Ik maak ook wel eens fouten, maar zal dan ook altijd proberen om dit weer goed af te sluiten, door iets te doen wat de honden leuk vinden.
Dus eigenlijk de gulden middenweg tussen positief en negatief.
Wat ik dus bij mijn eigen honden zie is dat ze veel beter reageren op lichamelijk contact (belonen dan he) dan op een snoepje. Van het lichamelijk belonen letten ze echt op mij ipv het snoepje dan zit de neus alleen in mijn zak en daar pas ik voor.
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?