Weet iemand hier meer van: Nieuw vaccin ziekte van weil

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Arrow (Gast)

Het stikt van de ratten in en rondom de Hekslootpolder dus lijkt me niet verstandig niet te laten enten, ook muizen kunnen ziekte v Weil overbrengen. 

honden page profiel ElskeElske

honden foto van Elske

Ik had over deze vaccinatie ook bijwerkingen gelezen, ervaringsverhalen zeg maar. Toen ik onze dierenarts hier naar vroeg, zei hij dat dat maar zo weinig voorkwam dat het allemaal wel meeviel. Dus ook Rik laten inenten. In de paar weken daarna kreeg hij enorm vieze ogen, iedere ochtend moest ik ze voorzichtig schoonmaken omdat alles aangekoekt zat. Ook kreeg hij op de plek van de enting een enorm harde zwelling ten grootte van een appel, die nu intussen is geslonken naar de grootte van een ei. Ziek is hij niet geweest, alleen de eerste week een beetje lusteloos. 

 

Toen ik dit meldde aan de dierenarts zei ze dat ze verschijnselen zou registreren, aangezien het een nieuw vaccin was.

 

Waarom krijg ik toch het gevoel dat mijn hond als proefkonijn is gebruikt???

Petra (Gast)

Op de Nobivac Lepto 4 -our experiences site van Facebook worden veel resultaten van het L4 vaccin weergegeven. Veel negatieve reacties met neurologische bijwerkingen en soms de dood tot gevolg.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Vorig jaar bij Tannetje koning geweest en heb er toen naar gevraagd, wij lopen in poldergebied en daar komt de bruine rat veel voor, Tannetje vertelde dat het wel steeds meer voorkomt, een besmetting van de ziekte van Weil, dus advies was, ja, enten dus...

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Noa, mijn labradoodle, is gelukkig niet ziek geworden van deze nieuwe inenting, maar Desi,maltezer, wel!

Ik dacht echt dat ze doodging, zo ziek was ze, het heeft 3 dagen geduurd, toen ging het gelukkig langzaam weer beter met haar.

Die vervolg enting, die krijgt ze echt niet meer......

honden page profiel DagmarDagmar

Hmmm, moeilijk dat enten. Ik dacht eraan om Toby alleen tegen Weill te laten enten, vorig jaar heeft hij nog de cocktail gehad en de nieuwe Weill enting, gelukkig geen bijwerkingen gehad.

Cocktail zou nu dan niet nodig zijn, maar Weill werkt minder lang door... Een zwemmer is Toby niet echt, maar hij duikt om af te koelen en te drinken wel graag het water in (als hij maar kan staan). Ik loop veel met hem langs het kanaal en daar zullen wel ratten in zwemmen.

Mijn katten wil ik dan dit jaar laten titeren, ik krijg weer pleegkittens dit jaar en dan vind ik het wel een fijn idee dat mijn katten voldoende anti-stoffen hebben tegen ziektes (ze zijn vorig jaar nog geënt).

Wat griezelig zeg dat Noa zo heftig reageerde op de enting!

Diana (Gast)

Buddy heeft gisteren de cocktail gehad en de nieuwe voor ziekte van weil, hij is niet ziek geweest, alleen moet hij nu nog over drie weken de boost. Na alle verhalen twijfel ik echt. Hrt Is een klein ras, gelukkig heb ik nog drie weken :) 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Buddy heeft gisteren de cocktail gehad en de nieuwe voor ziekte van weil, hij is niet ziek geweest, alleen moet hij nu nog over drie weken de boost. Na alle verhalen twijfel ik echt. Hrt Is een klein ras, gelukkig heb ik nog drie weken :-)  "

 

Ja ik moest Moh ook een boost geven, maar dat heb ik niet gedaan... maar ja als ze de eerste keer er niet ziek van is geweest dan zal de tweede enting waarschijnlijk moet anders zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wanneer je de boost niet herhaalt dan had je ook de eerste enting niet moeten geven, de boost is noodzakelijk de eerste keer van de nieuwe enting.....ent je na deze enting bijvoorbeeld weer Weil, dan is de boost niet meer nodig, een x is dan voldoende...de oude enting is voor twee varianten, de nieuwe voor vier varianten....en de nieuwe moet binnen vier weken herhaald worden, eenmalig.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Eens met WIllemijn, boost niet geven maakt de 1e enting onzinnig. Hier een klein ras (kleine Shih Tzu), ze heeft nu haar 2e jaar erop zitten met de nieuwe en 0.0 problemen gehad

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ben blij dat ik mijn hond niet met Nobivac L4 tegen Weil heb laten inenten.

quote

11 juli 2016

In Groot-Brittannië zijn duizenden honden ziek geworden of overleden na een inenting die de dieren zou

moeten beschermen tegen bacteriële infecties. Dierenorganisaties waarschuwen nu voor de bijwerkingen van het vaccin tegen leptospirose of rattenziekte.

 

Ondanks de waarschuwingen wordt het vaccin nog steeds verstrekt, meldt de Britse Daily Telegraph. Uit officiële stukken blijkt dat in de drie jaar dat het vaccin op de markt is minstens 120 honden zijn overleden na de prik.

 

Merck

 

De laatste twee jaar hebben toezichthouders 2000 meldingen binnengekregen van honden die bijwerkingen kregen of zijn gestorven na het vaccin. Hoewel rattenziekte nierproblemen kan veroorzaken en in extreme gevallen kan leiden tot sterfte, wordt het vaccin niet routinematig aan honden gegeven.

 

Het vaccin, Nobivac L4 geheten, wordt gemaakt door farmareus Merck en is verkrijgbaar in heel Europa. Het leidt volgens hondeneigenaren onder meer tot epileptische aanvallen, opgezette klieren en blindheid. Carol Blackburn-Harvey zei dat haar hond binnen enkele weken na de vaccinatie is overleden.

 

Moedwillig verdoezeld

Er is inmiddels een onderzoek ingesteld naar het vaccin, hoewel de autoriteiten niet willen zeggen hoeveel dieren er slachtoffer van zijn geworden. Volgens hondeneigenaren wordt de ware omvang van het probleem moedwillig verdoezeld.

 

Hondenfokker Bridgette Evans zei dat elke hond die ze L4 heeft gegeven, last kreeg van bijwerkingen. “Dierenartsen willen niet toegeven dat het vaccin risico’s met zich meebrengt,” zei ze. “Kerngezonde honden kunnen eraan sterven.”

einde citaat

 

Bron: 

http://www.ninefornews.nl/waarschuwing-tegen-veelgebruikt-vaccin-na-hondensterfte-in-groot-brittannie/

 

http://www.hondenpage.com/hondenforum/209995/4/hond-dood-na-vacinatie.php

 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Wanneer je de boost niet herhaalt dan had je ook de eerste enting niet moeten geven, de boost is noodzakelijk de eerste keer van de nieuwe enting.....ent je na deze enting bijvoorbeeld weer Weil, dan is de boost niet meer nodig, een x is dan voldoende...de oude enting is voor twee varianten, de nieuwe voor vier varianten....en de nieuwe moet binnen vier weken herhaald worden, eenmalig. "

 

Dat weet ik. Moh is dus nu alleen beschermt tegen de oude2 varianten. De 2 nieuwe entstoffen zijn dus nu niet meer werkzaam. Maar na het lezen en horen van slechte reacties wilde ik eigenlijk niet nog een keer Moh die prik geven. Volgend jaar ga ik dus aan de dierenarts vragen of ze ook nog alleen de L2 enting kunnen geven. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier wordt niet geent tegen weil.....stromend water, geen rietkragen opzoeken...niet in de sloot laten, zorg dragen dat er geen urine op gelebberd wordt, teefjes wat makkelijker dan reutjes, maar blijf alert.....dan is de kans klein dat je hond weil krijgt, het is een keuze...ik ent niet....wanneer men ent, de enting is beperkt houdbaar, niet het hele jaar....voor vier varianten wordt geent en er zijn vele varianten van weil.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

"  
Dat weet ik. Moh is dus nu alleen beschermt tegen de oude2 varianten. De 2 nieuwe entstoffen zijn dus nu niet meer werkzaam. Maar na het lezen en horen van slechte reacties wilde ik eigenlijk niet nog een keer Moh die prik geven. Volgend jaar ga ik dus aan de dierenarts vragen of ze ook nog alleen de L2 enting kunnen geven.  "

 

Vorig jaar heb ik Casper de L2 nog laten geven.

Dit jaar volgens mijn dierenarts niet meer verkrijgbaar.

L4 wil ik niet laten enten.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik moet Maylo ook laten enten voor de ziekte van Weil....maar ik wil na allemaal die verhalen absoluut niet de L4 enting zetten.

 

Ik ga morgen rond bellen wie nog de L2 enting zet.....

honden page profiel ..

honden foto van .

Puk heeft vorig jaar haar eerste enting gehad met daarna(paar weken later) een boost. 

Dit jaar heeft ze hem weer gehad.

 

In alle 3 de gevallen hebben we nergens last van gehad. Dus een positieve ervaring vanuit onze kant. Ik merk dat de dingen waar honden nogal negatief op kunnen reageren bij haar eigenlijk geen problemen veroorzaken. Bijv de Seresto vlooienband. Na veel nadenken en alles afgewogen te hebben kreeg ze deze toch om en ook daar geen problemen mee gehad. Wie weet is ze minder gevoelig voor alles? 

 

Voor Puk is deze enting noodzakelijk omdat ze juist alle vieze plekken opzoekt. Vorig jaar kwam ze nog met (al half ontleedde) dode rat in dr bek aangelopen. Natuurlijk mag ze dit niet en kunnen we het ook 9/10 voorkomen maar soms lukt dat niet helaas. 

In een grote sloot gaat ze sinds kort om even af te koelen en in het water te spelen maar ze valt ook vaak genoeg uit lompheid in de omliggende kleine slootjes waar ratten leven. 

honden page profiel SiberienneSiberienne

" Ben blij dat ik mijn hond niet met Nobivac L4 tegen Weil heb laten inenten.
quote
11 juli 2016
In Groot-Brittannië zijn duizenden honden ziek geworden of overleden na een inenting die de dieren zou
moeten beschermen tegen bacteriële infecties. Dierenorganisaties waarschuwen nu voor de bijwerkingen van het vaccin tegen leptospirose of rattenziekte.
 
Ondanks de waarschuwingen wordt het vaccin nog steeds verstrekt, meldt de Britse Daily Telegraph. Uit officiële stukken blijkt dat in de drie jaar dat het vaccin op de markt is minstens 120 honden zijn overleden na de prik.
 
Merck
 
De laatste twee jaar hebben toezichthouders 2000 meldingen binnengekregen van honden die bijwerkingen kregen of zijn gestorven na het vaccin. Hoewel rattenziekte nierproblemen kan veroorzaken en in extreme gevallen kan leiden tot sterfte, wordt het vaccin niet routinematig aan honden gegeven.
 
Het vaccin, Nobivac L4 geheten, wordt gemaakt door farmareus Merck en is verkrijgbaar in heel Europa. Het leidt volgens hondeneigenaren onder meer tot epileptische aanvallen, opgezette klieren en blindheid. Carol Blackburn-Harvey zei dat haar hond binnen enkele weken na de vaccinatie is overleden.
 
Moedwillig verdoezeld
Er is inmiddels een onderzoek ingesteld naar het vaccin, hoewel de autoriteiten niet willen zeggen hoeveel dieren er slachtoffer van zijn geworden. Volgens hondeneigenaren wordt de ware omvang van het probleem moedwillig verdoezeld.
 
Hondenfokker Bridgette Evans zei dat elke hond die ze L4 heeft gegeven, last kreeg van bijwerkingen. “Dierenartsen willen niet toegeven dat het vaccin risico’s met zich meebrengt,” zei ze. “Kerngezonde honden kunnen eraan sterven.”
einde citaat
 
Bron: 
http://www.ninefornews.nl/waarschuwing-tegen-veelgebruikt-vaccin-na-hondensterfte-in-groot-brittannie/
 
http://www.hondenpage.com/hondenforum/209995/4/hond-dood-na-vacinatie.php
  "

 

De daily telegraph is een Britse tabloid die ook gelooft in aliens. 

9 For News (of Nine For News) is een complottheorieënwebsite die allerhande pseudowetenschap, kwakzalverij en andere complottheorieën publiceert en aanprijst. Je mag er de typische onzin over chemtrails, de Illuminati en de Reptilian aliens verwachten, en helaas ook een heleboel levensgevaarlijke kwakzalverij, maar nieuws gebaseerd op realiteit is er niet bij. 

 

Tot zover de betrouwbaarheid van de door jou aangehaalde bronnen. 

Marja (Gast)

Dit kwam ik vandaag tegen op FB

WAARSCHUWING! ONZE LIEVE CHIKA DOODZIEK NA INENTING!
Enkele weken geleden voor de jaarlijkse inenting geweest. Er werd een nieuwe entstof geadviseerd tegen ziekte van Weil. Deze inenting moest na enkele weken herhaald worden. Nobivac L 4, heet het goedje.
Binnen enkele dagen na de 2e enting (herhaling) werd Chika doodziek. -bibberen, koorts, pijn (huilen), algehele malaise. Met spoed naar de dokter. Ze had een flink abces op de plek waar de spuit was gezet. Ze kreeg spuiten (antibiotica en pijnstillers) en tabletjes. Dit leek aan te slaan. Echter de week erna is het abces opengesprongen, dus weer terug naar dokter. Haartjes rondom werden weg geschoren en er volgden nieuwe behandelingen en diverse bezoeken aan de dokter.
Nu zijn we enkele weken verder. Ze heeft een donkere/zwarte plek in haar zijde, waar geen haargroei meer is. Dokter zegt dat dit waarschijnlijk niet meer weggaat en adviseert een cortisoncrème. We zijn verdrietig en voelen ons schuldig, dat we ons zó gezonde en levenslustige hondje hebben laten inenten, met iets waar ze zó ziek van is geworden! Vanavond op Internet gezocht, en wat blijkt: het ene artikel na het andere! Hondjes die na inenting met deze stof doodziek worden, blind worden, epileptische aanvallen krijgen etc..in het ergste geval binnen een week overlijden! In Engeland blijken honderden diertjes gestorven te zijn, na deze inenting! 
Hadden we het maar nooit laten doen! 
Daarom deze waarschuwing. 
Met Chika gaat het nu wat beter, maar ik vraag me af wat dat spul misschien nog meer heeft aangericht....
Advies is welkom, en willen jullie dit bericht allemaal delen? Zo kunnen we misschien nog meer ellende en dieren-(én mensen)leed voorkomen!
Thnx! 

 

Lees ook!!!!!

https://www.healthwatch.nu/2016/07/22/honden-massaal-overleden-na-nobivac-l4-vaccinatie/

 

Naar het buitenland hebben ze alleen een inenting Rabbies nodig!

Wij hebben al bijna 40 jaar honden gehad en ze hebben altijd alleen de inentingen gehad als pup en daarna nooit meer en we hadden altijd hele gezonde honden!!!

 

Anoniem (Gast)

Mijn hond en ook van een vriendin hebben epileptische aanvallen gekregen ze zijn nog jong onder de 4jaar. En altijd gezond geweest! Bloedonderzoek komt niets uit dus ze zijn gezond. Ik lees nu veel over dit middel en ben er van overtuigd dat het daar van is! Ik laat mijn hond dus niet meer inenten met die troep!

ingrid Bussink (Gast)

Onze hond is 9 december ingeënt met L4 niet Nobivac maar Vesican plus L4. Hierna is ze gaan overgeven en haar anaalklieren waren opeens ontstoken( waren geleegd tijdens entingbezoek). antibiotica en middel tegen braken. Hierna is ze steeds minder gaan eten en op een gegeven moment niets meer. Toen zei de dierenarts ineens dat ze bijna geen spieropbouw meer in haart achterpoten had en ze hierdoor niet eet. Dus aan de pijnstillers.( ze was natuurlijk heel veel afgevallen door dat ze niet meer at) ze eet nu weer een klein beetje maar het lijkt erop dat het eigenlijk allemaal bijwerkingen zijn van de enting. hierdoor zijn de problemen die ze met haar poot al had denk ik ook verergerd. Hoe nu verder. HELP

 

Erik (Gast)

" Op 12 Februari komt er weer een bijeenkomst onder de dierenartsen en dierenklinieken en MSD om deze vaccinatie te bespreken. L4 is namelijk zeer gevaarlijk, honden kunnen neurologische aandoeningen ontwikkelen, zoals hersenbloedingen om er nog maar 1 te noemen! 
Om dan nog maar niet te spreken van de bijwerkingen van teveel vaccineren en 'cocktails'. (lees: allergieen, huidproblemen, kanker)
 
Wij hebben ontdekt dat er een titeronderzoek kan gedaan worden. 
Kost veel minder dan jaarlijks te enten en je weet dan meteen of je hond nog genoeg antistoffen heeft of niet. 
Daarmee over-ent je jouw hond niet en riskeer je minder van zijn immuunsysteem te beschadigen. 
 
Nooit meer die jaarlijkse entingen. Het is pure handel voor de meeste dierenartsen! 
 
Op dierenbewust.nl/titerbepaling vind je alle info over dit onderzoek!  "

 leptospirose moet elk jaar gevaccineerd wirden. Titeren is zinloos. Lijkt wel een reclamestunt van dese site.

Erik (Gast)

" Op 12 Februari komt er weer een bijeenkomst onder de dierenartsen en dierenklinieken en MSD om deze vaccinatie te bespreken. L4 is namelijk zeer gevaarlijk, honden kunnen neurologische aandoeningen ontwikkelen, zoals hersenbloedingen om er nog maar 1 te noemen! 
Om dan nog maar niet te spreken van de bijwerkingen van teveel vaccineren en 'cocktails'. (lees: allergieen, huidproblemen, kanker)
 
Wij hebben ontdekt dat er een titeronderzoek kan gedaan worden. 
Kost veel minder dan jaarlijks te enten en je weet dan meteen of je hond nog genoeg antistoffen heeft of niet. 
Daarmee over-ent je jouw hond niet en riskeer je minder van zijn immuunsysteem te beschadigen. 
 
Nooit meer die jaarlijkse entingen. Het is pure handel voor de meeste dierenartsen! 
 
Op dierenbewust.nl/titerbepaling vind je alle info over dit onderzoek!  "

 leptospirose moet elk jaar gevaccineerd wirden. Titeren is zinloos. Lijkt wel een reclamestunt van dese site.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ja ik laat altijd titeren maar voor zover ik weet kan dat niet bij de leptospirose.
Die laat ik ook 1x per jaar doen. Wel laat ik ontstoren met nisonodes van de homeo DA.

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik laat Romeo titeren. Zinloos is dat echt niet. Op de eerste plaats krijgt de hond dan een body-checkup, weet het baasje hoe het met de antistoffen is gesteld en staan de titerbepalingen met stempels, handtekeningen ed. in het paspoort. Mocht de hond bv naar een pension gaan, is dat dus vereist. Zinloos en vooral schadelijk vind ik nu juist al die klakkeloze entingen, waarbij er een cocktail gezet wordt, zonder naar de antistoffen te kijken. De "reclame" wordt nu juist door dierenartsen gemaakt, die ons angstig maken, als er niet ge-ent wordt. Een dierenarts zegt niet graag: kom over 5 jaar maar eens terug om te titeren. Advies om te ontstoren of te ontgiften geven de meeste dierenartsen echt niet, zelfs niet na zware medicatie of een vergiftiging. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Op de L4is titeren onzin...deze enting is beperkt werkzaam,  hier een jonge hond woensdag getiterd, hondenziekte en leverziekte waarders uitmuntend en zeer hoog, parvo bij deze jonge hond niet aangeslagen, de waarders waren zeer laag, parvo geent.     L4 niet gegeven, wilde de arts wel doen, wat ik zelf niet begrijp is......waarom parvo en L4 samen willen geven ? Waarom niet....zullen we over twee weken weil geven, nee hoor samen, gelukkig ben ik ingelezen dat deze weil niet samen moet gegeven worden.........       

Lawrence (Gast)

we hebben vandaag helaas afscheid moeten nemen van onze Sjors Franse bulldog. Vorig jaar na de enting nobivac L4 zeer ziek geworden een proces van ruim 2 maanden. Uit veel onderzoeken kwam naar voren dan het een zware maag darm infectie was. na veel antibiotica en veel prednison is hij beter geworden. 3 maanden later rond december begon hij te slepen met de achter poten, dit is na het behandelen door een specialist gewoon verbeterd. begin 2017 begon het toch weer wat lastiger met lopen de spieropbouw van het rechter voorpootje werdt minder. aug 2017 geweest voor de enting en 2 weken later begon het zelfde weer. Braken en niet eten. na 2 weken medicijnen heeft ons kind de strijd vandaag opgegeven en is in me armen gegaan. ik ben ervan overtuigd dat dit door de enting komt nobivac L4 het is mij te toevallig.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Triest om je hondje op deze manier te moeten verliezen. Het gemis van je lieve hondje is enorm.

Hoe oud was Sjors?

Heel veel sterkte.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat erg Lawrence, heel veel sterkte met het verlies van Sjors.

 

 

Lawrence (Gast)

Sjors had wel een mooie leeftijd van 10 jaar bereikt in juli.

alleen ik blijf me schuldig voelen over dat vaccin.

wat als .....

is nu te laat dat is een feit, hij heeft rust nu na 10 prachtige ondeugende bullen jaren. 

Soms twijfel ik of ik achter de vaccin moet aangaan en uitzoeken of dat het echt is geweest voor mijn gevoel.

er zijn toch best veel verhalen te Vinden over de nobivac L4 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Sjors had wel een mooie leeftijd van 10 jaar bereikt in juli.
alleen ik blijf me schuldig voelen over dat vaccin.
wat als .....
is nu te laat dat is een feit, hij heeft rust nu na 10 prachtige ondeugende bullen jaren. 
Soms twijfel ik of ik achter de vaccin moet aangaan en uitzoeken of dat het echt is geweest voor mijn gevoel.
er zijn toch best veel verhalen te Vinden over de nobivac L4  "

 je hebt het met de beste bedoeling gegeven, ook je dierenarts zal naar zijn beste weten gehandeld hebben mogen we hopen.

 

Maar ik snap dat je twijfelt en op zoek wil gaan. Als dat voor jou goed voelt zou ik het doen. Misschien speelde een combinatie van factoren mee? Maar doe het niet omdat je een schuldgevoel hebt, want dat is onterecht en zou ook je hond vast niet met je eens zijn.

 

 

pagina 7 van 8 12 3 4 5 6 78
Volgende forumvraag: Hangend oor bij smooth collie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^