Dat beweert niemand Joop.
Als ik dat had bedoeld dan had ik geschreven dat ik het wel waardeer.
En nu heb ik de woorden " ik waardeer" gebruikt.
Waar het mij nogmaals om gaat is de essentie.
Waar een situatie eerst als uitzichtloos word gezien, komt een reactie die dit nuanceert.
En welke woorden daar voor gebruikt worden, maakt voor mij niet uit.
Maar fijn dat er reacties gewaardeerd worden toch en zoals in mijn geval licht ik ze toe.
Ik denk dat niemand in verband met rabiës een probleem heeft met de eigenaars die een hond uit het buitenland halen, maar wel met onzorgvuldige stichtingen of individuen die voor het gemak maar even de hele volksgezondheid in gevaar brengen.
Kijk, ent je een dier ruimschoots voor het de grens over komt, dan is er weinig aan de hand. Maar een beetje smokkelen voor het gemak, of geldelijke besparing, echt onaanvaardbaar. Eigenlijk zou zo'n stichting gelijk per rechter ontbonden moeten worden.
Overigens kan ik mijn emoties niet weergeven, want die ontbreken als ik reageer en verder dan haha of hihi kom ik niet. Maar er zijn in gedachten de nodige knipogen uitgedeeld.
Dit even geheel off topic in mijn zelf begonnen topic. (Zelfgemaakte soep).
Stel je haalt een hond uit de Balkan, een zwerver/straathond die bij de een of andere bonafide stichting is beland. De hond heeft een algemeen gezondheidsonderzoek gehad van een bekwame arts, is evt. getest op lokale ziektes daarvan vrij bevonden, is ontwormd en ontvlood en heeft alle benodigde entingen inclusief Rabiës gehad. De hond wordt volgens de regels minimaal 21 dagen na de laatstgenoemde enting op transport gezet naar het tijdelijke opvang adres alhier. De hond ziet er gezond uit en gedraagt zich daar ook na maar is voor hij bij de stichting terecht kwam door een ander dier(hond, vos) met Rabiës besmet hij vertoont echter nog geen symptomen. Die kunnen nl. na 2 weken al duidelijk zijn maar ook pas na 2 jaar.
In hoeverre heeft die Rabiës enting aldaar nog invloed op zijn al bestaande besmetting uit kunnen voeren? Niet toch.....of wel? En kunnen honden er ook op getest worden of alleen maar als het al te laat is? Of is het veiligste dan toch 6 maanden quarantaine vanaf de opname in het asiel?
Edit: Laat maar zitten.....probeer weer alles tegelijk te doen en lees maar half.....(had gewoon een tukkie moeten doen met mijn kerels)
In Belgisch-Nederlands wordt klieven ook in de zin van kloven gebruikt. Het wordt onregelmatig vervoegd: klieven, kloof, gekloven.
Een haar kloven. Een haar klieven ( uit elkaar halen)oftewel in het Nederlands muggenziften.
Dit even ter informatie, mochten er nog mensen zijn die de bedoeling van het woord haarkloven niet hebben begrepen.'
Wat overigens allemaal niets met dit toch wel serieuze onderwerp te maken heeft.
Rabiës in Nederland.
Ter informatie.
Dierenkliniek Ridderkerk Helaas blijken er in de reacties nog veel misvattingen te bestaan over dit onderwerp. Allereerst is Hondsdolheid een ziekte die gelukkig niet in Nederland voorkomt dus pups die hier zijn geboren lopen geen risico.
Daarnaast is het, niet mogelijk om een levend dier op Rabiës te testen. Hiervoor moeten namelijk de hersenen worden onderzocht. Er blijken ook pups die volgens het paspoort netjes gevaccineerd zijn, ook tegen Rabiës, deze ziekte te kunnen hebben. De betreffende pup is via een Stichting in Nederland gekomen en had in zijn paspoort netjes een Rabiësvaccinatie staan. Desondanks blijken zowel hij als zijn nestgenoot toch besmet.
Dit kan gebeuren doordat de vaccinaties niet daadwerkelijk zijn gegeven, ofwel de vaccinatie is gegeven toen hij al besmet was. Je kunt pas enigszins zeker zijn dat je pup niet besmet is als hij/zij maanden in quarantaine heeft gezeten, omdat het heel lang kan duren voordat de ziekte tot uiting komt en je zoals gezegd dus niet kunt testen.
Wat mij betreft mogen daarom de regels scherper worden en meer verplichtingen.
Verder kan je hier een les uit leren.
juist en de entingen, zeker van rabiës, via de chip van de hond vastleggen
het zou te bizar zijn dat rabiës echt weer een issue wordt
evengoed sta ik nu nog meer achter het feit dat ik mijn hond(en) in overleg met de dierenarts
al vele jaren om de 3 jaar volledig laat enten, rond het 11-12 jaar stoppen we met enten
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?