Dus wel gezondheidspapieren maar niet geënt en hondsdolheid vast gesteld.
Gruwel.
Twee pups uit een asiel in Bulgarije, las ik. Dan denk ik al snel stichting. Ook zijn de hondjes met dezelfde chauffeur met bijrijder vanuit Bulgarije gekomen. Als er geen asiel had gestaan dan had ik gedacht foute hondenhandel.
Maar ik zou wel willen weten welke wijk, want Rotterdam is groot.
Ik vraag maar even aan jullie, want ik heb er totaal geen kaas van gegeten.
Pasha en Thibo hebben dit jaar een cocktail gehad, is dit voldoende ?
ik kom hier herhaaldelijk op het forum toch tegen dat er buitenlandse honden mee genomen worden als men op vakantie is in het buitenland, dat zijn geen honden die van een stichting komen maar zwervers, zeker is het erg als je daar bent en een zwerver is de ganse tijd van je vakantie bij je, die wil je een goed leven geven in ons land, maar bedenk dat deze honden ziek kunnen zijn of een sluimerende ziekte bij zich hebben. zo ook de asiels in andere landen, die zijn blij als er een buitenlander komt en een hond adopteert, een goed tehuis zullen zij denken, maar bedenkt dat zij geen goede papieren kunnen hebben en dat je wel degelijk een ziek dier mee naar huis neemt, daar blijf men ver bij vandaan, hoe erg het ook is als men deze dieren ziet.
De link naar de officiële melding,
Voor belangstellende heb ik ook nog de melding van de DA, met het lab.onderzoek.
Zoals je kan lezen is er één pup bewezen hondsdol, de andere pup niet.
http://www.oie.int/wahis_2/public/wahid.php/Reviewreport/Review?page_refer=MapFullEventReport&reportid=14271
.
Bedankt voor de link Hanna.
Ik maak hieruit op dat de pup geen neurologische afwijkingen vertoonde. Betekent dat dan vastgesteld geen rabiës? Of voorals nog niet geïndiceerd op dat moment?
ik ben het helemaal eens met Roosje, en met Willemijn
het risico voor ongevaccineerde honden in NL is nog tot daar en toe - maar rabies is een dodelijke ziekte, ook zeer besmettelijk voor mensen!
we hadden in NL al jaren de (klassieke) rabiesvrije status, maar zoals het nu gaat, kunnen we wachten op de eerste dodelijke ongevallen
overigens zegt een vaccinatie tegen rabies niet alles. een dier kan al besmettelijk zijn zonder dat het ziekteverschijnselen vertoont. een vaccinatie helpt dat niets meer - een infectie verloopt altijd fataal! dat is ook het "enge" : hond kan worden gevaccineerd als 'ie nog gezond lijkt , mensen denken "hij is gevaccineerd " en toch krijgt 'ie rabies en is besmettelijk voor alles en iedereen
@Roos: uiteraard was mijn reactie niet specifiek naar jou toe. Ik ben van mening dat stichtingen blijkbaar heel veel aan hun laars lappen (zie ook een ander topic dat loopt). Ze nemen de regels blijkbaar niet serieus en daarmee brengen ze (even in de ik-taal) mij en mijn dieren in gevaar (ookal hebben die wel de standaard entingen gehad en zijn ze volgens Tannetje beschermd). En dat om 1 diertje te redden? Tja, sry dan kies ik voor mezelf en mijn dieren.. Daar heb ik namelijk een band mee en dat zijn meer levens als dat ene diertje.
En er zullen mss wel stichtingen zijn die het wel goed doen, dat weet ik niet. Maar ik vind dit allemaal te riskant. Er zijn genoeg honden in ons eigen landje, daar zit vast wel iets tussen waar mensen ook voor kunnen gaan in plaats van voor een mogelijke zieke buitenlandse hond te kiezen.
Wie wil er nou een hond van het buitenland die mogelijk andere honden en mensen besmet met een dodelijke ziekte?
Nogmaals, dit is niet specifiek naar wie dan ook. Als je een hond uit het buitenland hebt, prima. Dat is je eigen keus. Ik zou er zelf absoluut niet aan durven/willen.
Dit is altijd al mijn mening geweest en heb ik ook eerder geuit op hp, toen kreeg ik nog half hp over me heen met hoe of dat ik dat denken kon, maar er komen steeds meer voorvallen.. Zo gek is mijn gedachte destijds dus al niet geweest..
Mmm.. Ik reis niet en mijn dieren dus ook niet
Ik ga maar weer uit de discussie, en lees mee.
Fijne dag!
" Ze nemen de regels blijkbaar niet serieus en daarmee brengen ze (even in de ik-taal) mij en mijn dieren in gevaar (ookal hebben die wel de standaard entingen gehad en zijn ze volgens Tannetje beschermd). "
nou, ik ben het helemaal met je eens, en het erge is: honden in Nederland zijn "standaard" helemaal niet beschermd tegen rabies, ook al hebben ze de normale vaccinaties gehad, omdat we in NL dus altijd rabiesvrij waren! het is in NL helemaal geen verplichte vaccinatie. doordat malloten allerlei zieke honden uit het buitenland gaan importeren is dat een ENORM risico voor zowel onze huisdieren, als wilde dierpopulaties, als landbouwhuisdieren, als mensen. en enig idee wat dit onze volksgezondheid nu kost aan opsporing en bestrijding van potentieel rabide dieren en mensen????
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nou, daar ben ik het dus niet mee eens...., alsof een vos, konijn of welke andere drager bij onze landsgrenzen denkt "oeps, ik ben besmet, ik mag niet verder"
Mensen reizen, dieren reizen (alleen of met hun baas) landsgrens of niet...., en ja, elke stichting zou zich super bewust moeten zijn van de risico's...., en de goede stichtingen zijn dat ook..., daarom is ook bij adoptie vooronderzoek net zo belangrijk als bij het kopen van een pup bij een fokker of het adopteren van een hond uit een Nederlands asiel.
Sorry, het quoten van Roosje en Joop ging niet helemaal duidelijk hierboven
Zoals ik al in een eerder berichtje heb gezegd: ik was panisch. Wij wonen in Zaandam, en Reilly heeft laatst een onderzoek gehad bij de praktijk waar het zieke pupje in eerste instantie behandeld is. Ik heb vanmorgen een nieuwsbrief ontvangen van deze praktijk, die me wat meer informatie heeft gegeven.
Allereerst om de situatie op te helderen: de pups kwamen vanaf, jawel, een STICHTING.
Daarnaast was het pupje in Rotterdam al dodelijk ziek. Het pupje in Zaandam (nog) niet, maar het pupje was wel degelijk al besmettelijk. Ze hebben de opnames in de wachtkamer bekeken waaruit voortkwam dat het pupje in de praktijk geen andere dieren heeft kunnen besmetten. Vandaar dat ze het niet aanraden om uit voorzorg te enten. Ikzelf wil het toch wel geven, nu ook om andere redenen waarvan ik gisteren geleerd heb.
Groet Susanne
Bedankt Susanne.
Zonder alle stichtingen over 1 kam te willen scheren: je zou natuurlijk wel kritisch kunnen kijken naar landen waar wel / geen rabies heerst. Spanje weinig gevallen
, Griekenland sinds 1987 rabies vrij tot ... In 2012 enkele gevallene vanuit grensgebied met Macedonië en Bulgarije. Balkan : toename van rabies gevallen, bron lijkt Bulgarije.
Kortom, dit is geen toeval, dit was een 'accident waiting to happen' import van pups uit de Balkan is een risico
Nog een leuke statistiek: 90% van alle humane rabies gevallen in de wereld komt door hondenbeten. Dat we wat meer aandacht aan honden besteden is vanuit volksgezondheidsbeleid ook niet zo raar dus...
Als ik dit dan weer hoor ben ik toch altijd blij dat er heir in Noorwegen verplicht tegen rabiës geënt wordt, want je zal inderdaad maar toevallig met zo'n puppy in contact komen! Rabiës is echt zo besmettelijk (door een lik van een besmette hond kan je het als mens al krijgen) en zo ontzettend gevaarlijk voor mens en dier.
Ik snap goed dat het hier verplicht is; ter bescherming van je hele bevolking.
Ze hadden gewoon ingeënt moeten zijn, want ze waren 4 maanden oud (en als ze nog onder de 3 maanden waren tijdens transport, hadden ze gewoon moeten wachten met vervoeren); echt een ontzettend grote fout van de stichting waar ze aan verbonden waren. Je brengt het hele land in gevaar!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?