Botte reacties

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Arjen (Webmaster HondenPage)Arjen (Webmaster HondenPage)goedgekeurde fokker

honden foto van Arjen (Webmaster HondenPage)

Hoi vanochtend las ik het topic over Marijn die graag een hondje wilde. Hij ging toen kijken bij een marktplaatsfokker. Deze fokker werd door jullie 'niet aangeraden'.
Tot daar ding het goed maar vanaf daar ging het van kwaad tot erger. De ene beschuldigd haar van van iets en de ander doet er nog een schepje bovenop.

Besef jezelf ajb dat je met botte reacties niet gehinderd door inlevingsvermogen, helemaal niets uithaalt. Diegene zal alleen maar denken 'wat een gemene mensen hier, hier kom ik niet meer terug' en we bereiken daarmee helemaal niets. 

Ik baal er echt van als we op zo'n manier iemand wegjagen, regelrecht de broodfok in misschien. En dat is nu juist wat ik hier probeer te voorkomen.

Besef jezelf ajb ook dat er soms een hele grote kenniskloof zit tussen de bezoekers hier en de nieuwe bezoekers die graag een hond aan willen schaffen. Daar mag best wel wat meer rekening mee gehouden worden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Botte reacties" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Quincy, Bailey & NovaQuincy, Bailey & Nova

honden foto van Quincy, Bailey & Nova

;-) top!!

door deze reden ben ik bijna weg van HP gegaan want iedereen weet beter en gaat ervan uit dat hun mening mij levenswijze moet worden anders ben ik niet goed voor me dieren. ik ben geen DA of fokker maar dat ik de moeite neem om vreemde advies te vragen zegt toch ook wat, als ik niet het best zou willen voor me honden (of andere dieren) wat doe ik dan op een forum? ik denk dat dat dit ook geld voor bezoekers.

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Zo is het ,en het is gewoon fijn om te lezen dat je niet de enige ben die hulp nodig heb;-)En iedereen heeft zijn eigen manier hoor ,juist leuk om te lezen!

Anoniempje (Gast)

Ik heb hier ook om advies gevraagd en ben ook echt verschoten van de botte en lelijke reacties die hier door sommigen gegeven worden.Sommigen verplichten je om te doen wat ze zeggen of anders....

En ik ben hier nog mensen tegengekomen die daarom hun profiel hier gesloten hebben.

Mensen vragen hier om advies. Niet om te horen hoe ze hun leven moeten leiden.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Floortje, helemaal eens! Immers je wil liever mensen onderwijzen dan wegjagen. Elke niet weggejaagde baas wordt een goede baas met de kennis van dit forum. Het gaat er niet om wie het beter weet, toch? Geduld en inlevend vermogen levert meer op dan @#$%.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Er werd als eerste heel netjes gereageerd door iedereen hoor. Tips en adviezen. Als daar vervolgens zo op gereageerd wordt is het niet gek als daar dan ook weer anders op terug gereageerd wordt.
Ik vraag me überhaupt af of het echt is.. Kind van 11, tot ruim 2 uur 's nachts op de pc... Ik vond het een ongeloofwaardig verhaal, heb ook niet gereageerd.

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Ehm ... mijn dochter van toen ... 7 denk ik (nu 10) heeft ook wel eens 's avonds (stiekem) tot half elf op de computer gezeten ... Deze stond toen nog op zolder waar zij sliep en we kwamen er achter toen wij zelf naar bed gingen ... Zat ze lekker een spelletje te spelen O-) dus tja ... het kan ...

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Serieus, mijn reactie is zo schokkend dat er een rode pijl verschijnt? Wat een onzin zeg.
Dit hele topic vind ik lichtelijk overdreven..

Zita, jij zegt een avond tot half 11? Deze Marijn zat meerdere avonden tot 2 uur op de computer, dat is wel wat anders.

honden page profiel melosssmelosss

honden foto van melosss

Echte botte reacties heb ik niet gelezen, in mijn ogen dan. Wel is het zo dat de meeste HP'ers netjes en duidelijk hebben geprobeerd het een en ander uit te leggen. Wordt zulk advies dan weggewuifd alsof het lucht is, gaan de meesten inderdaad iets harder reageren in de hoop dat er toch wordt geluisterd. Dit was helaas dus niet het geval, iedereen denkt immers aan de hondjes.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Que kenniskloof moeten mensen soms ook wel wat eisen laten varen. Zoals in dit geval de "ik heb nu vakantie, dus nu een hond is leuk". Met zulk soort eisen kom je bijna gegarandeerd verkeerd terecht.

Eerlijk gezegd vond ik de reacties in het topic heel redelijk, veel redelijker dan soms naar volwassen bezoekers!, tot Marijn aangaf te vertrekken omdat niemand aan hem/haar dacht.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Serieus, al klik je een keer, tóch meerdere posts...

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Helemaal mee eens.
Geduld en begrip is nodig om mensen eventueel op andere gedachte te brengen.
Wanneer je iemand gaat aanvallen werkt dat alleen maar averechts.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Arjen, je hebt gelijk dat er soms best bot gereageerd kan worden en soms absoluut onterecht..., maar zoals ik het het topic van Marijn al schreef,

 ik denk dat iedereen heel netjes en beleefd is gebleven..., totdat Marijn gister een pup ging halen..., of zijn/haar opa en oma...., of wie dan ook.


Er is netjes uitgelegd wat broodfok is, dat je vaak wat langer moet wachten als je een hond wil..., maar als er dan ondanks alee goedbedoelde adviezen en tips er schijnbaar toch NU een pup moet komen, houdt het natuurlijk een keer op..., zelfs als iemand (schijnbaar) jong is..., maar wel tot diep in de nacht kan internetten..., nu drie weken vakantie schijnt te hebben (in Friesland??) ..., dusergens klopt er geen hout van dit verhaal..., en anders is het te triest voor woorden.


Voor mijn gevoel klopte sommige dingen na twee pagina's al niet..., maar dan reageer ik dus maar gewoon niet, omdat ik inderdaad niet het risico wil lopen iemand voor zijn of haar hoofd te stoten.

Als blijkt dat na 5 pagina's er niet geluisterd word, of het verhaal draait alle kanten op..., is het geduld van mensen ook een keer op..., misschien niet netjes en beleefd, maar wel menselijk als iedereen zoveel moeite heeft gedaan.

Maar, ik zal me vanaf nu weer proberen in te houden ;-)

honden page profiel Arjen (Webmaster HondenPage)Arjen (Webmaster HondenPage)goedgekeurde fokker

honden foto van Arjen (Webmaster HondenPage)

Dat is 1 kant van het verhaal en je hebt daar ook niet per se ongelijk in maar er is ook een andere kant. Draai je pet nu eens 180 graden en lees de reacties eens alsof ze op jou gericht waren. 

En dan even een algemene reactie, niet gericht op jou Ina, maar op iedereen die zich hierin zou kunnen herkennen :-)

En dan nog, dan vind je de reacties verdacht of reageert diegene niet zoals wij zouden willen. Is dat dan een reden om deze persoon openlijk in twijfel te trekken, uit te maken voor leugenaar en erger ? Volgens mij schiet je dan je doel voorbij. Persoon weg, hulp van de hondenpage weg, hondje wordt toch wel gekocht, iedereen verliest.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

de laatste tijd worden hier meer mensen weggejaagd dat dat ze blijven, en puur door zeer botte reactie,s hoor. zelf vaste leden net als ik, die al niks meer plaatsen, vanwege dat afkraken tot op het bot toe en de mensen die je volgen om je keer op keer af te kraken, het respect van sommige is hier heel ver te zoeken :'( :'( .

en arjen je maakt een goed punt om dit topic te openen. ;-)

honden page profiel Arjen (Webmaster HondenPage)Arjen (Webmaster HondenPage)goedgekeurde fokker

honden foto van Arjen (Webmaster HondenPage)

Dank je wel maar ik wil er neit meteen een algemeen probleem van maken (net zo min als ik het wil negeren). Nog steeds groeit het forum en komen er veel meer mensen bij dan er weggaan hoor :-) 


Het aantal reacties per dag blijft ook groeien. Het is alleen zo opvallend, zo in het ook springend als er negatief of bot gereageerd wordt dat het meer lijkt. Per dag worden er duizenden reacties gegeven hier en slechts enkelen daarvan zijn bot of lomp. De meerderheid is gewoon niets mis mee !!
Ik wil iedereen ook graag even wijzne op de mogelijkheid om een reactie te waarderen of om een modje te roepen. wij kijken er graag naar  !

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

helemaal mee eens !

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Ik vind dat je enerzijds gelijk hebt, maar je zult niet kunnen ontkennen dat het wel weer een standaard verhaal is: ''Ik wil een hond en het liefst nu'', waardoor grote kans is dat hij inderdaad naar de broodfok stapt.

We hebben Marijn alleen proberen van zijn idee nu een hond te kopen af te helpen. Dat hij dan in tranen springt en vervolgens zijn account verwijdert omdat de reacties gemeen zijn, is aan hemzelf.

Ikzelf vind dat we allesbehalve bot zijn geweest, zelfs heel geduldig (want van binnen was ik echt nijdig) en vervolgens wordt er gezegd dat we gemeen zijn en slechte reacties geven.

Nee, ik ben het deels met je eens dat sommige reacties misschien iets subtieler gebracht konden worden, maar voor het grootste gedeelte zijn we zeer geduldig en tegemoetkomend geweest.

honden page profiel Arjen (Webmaster HondenPage)Arjen (Webmaster HondenPage)goedgekeurde fokker

honden foto van Arjen (Webmaster HondenPage)

Ik zal je dezelfde reactie geven als Ina, ja ik snap waarom er zo wordt gereageerd. Ik vind het ook niet prettig om te lezen dat iemand voor een 'ik wil het nu hondje gaat'. Maar je ziet mij er toch ook niet fel op ingaan ? 
Maar lees het topic nog eens na alsof de reacties op jou gericht waren, er staan meer dan voldoende hatelijke, botte en onbeschofte opmerkingen in die gewoon niet gegeven hadden moeten worden.  Daarom is zijn reactie ook niet aan hemzelf maar aan ons. Ik vind zijn reactie heel normaal. Ik ben het niet met hem eens, dat is een ander punt maar zijn reactie snap ik heel goed. 

Daarnaast dient het geen enkel doel. Ts zal op deze manier niet naar ons luisteren en gewoon doorgaan met het plan zonder de expertise van de HP om op terug te vallen.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" Helemaal mee eens.
Geduld en begrip is nodig om mensen eventueel op andere gedachte te brengen.
Wanneer je iemand gaat aanvallen werkt dat alleen maar averechts. "
Niets aan toe te voegen, helemaal mee eens.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Arjen, ik heb het topic in kwestie gemist, maar ik ben blij dat je hier even specifiek aandacht voor vraagt. Regelmatig stoor ik me aan agressieve reacties naar mensen die nieuw zijn op het forum. We moeten ons allemaal realiseren dat niet iedereen helemaal op de hoogte is van wat er in de hondenwereld gebeurt.

honden page profiel Christel & DieksChristel & Dieks

honden foto van Christel & Dieks

Nou ik vind inderdaad dat hier met regelmaat erg bot dan wel 'agressief' gereageerd wordt op mensen.Mensen, we hebben het hier over een kind!! Weet zij veel! Haar ouders zullen voor die hond moeten zorgen! Zij heeft er inderdaad het meest aan als ze vakantie heeft! Ja dat is waar! Op een kind reageer je niet zo! Die lees je in! Die vertel je dingen en ga je niet zo belachelijk op reageren ik heb het hele topic gelezen en bewust NIET gereageerd.. Ik reageer heel vaak niet om zulk soort reacties...
Het feit dat je hond ergens anders vandaan komt dan uit een asiel of bij een erkende fokker wordt al heftig op gereageerd, nou de meeste hondenkopers die voor het eerst een hond kopen weten waarschijnlijk niet beter! Zo ik ook. Mijn lieve Dieks komt namelijk ook van marktplaats. En hier is absoluut niks mis mee.. Hij was niet van een broodfokker, maar wel van marktplaats... Ik zal het niet goed praten maar in plaats van mensen zo te benaderen kan het ook op een andere manier... En ik denk dat daar by sommigen erg hard aan gewerkt mag worden! Waarschijnlijk hier op ook wel weer reacties. Maar dat zal wel... Zo dnk ik er over...

honden page profiel stipstip

honden foto van stip

helemaal mee eens...

Denk ook dat een 11 jarige niet zoveel heeft intebrengen over waar een hondje gekocht wordt en voor hoeveel geld.....Dat bepaald de mama natuurlijk.

honden page profiel Christel & DieksChristel & Dieks

honden foto van Christel & Dieks

Toch fijn dat er meer mensen zo denken.. ;-)

honden page profiel Lia met Shanti Lia met Shanti

honden foto van Lia met Shanti

Helemaal mee eens, mensen gaan helemaal off topic en de gene die een vraag post word dan gewoon aan gevallen.

Ik verbaas mij daar al heel lang over dat er gelijk zo word geoordeeld O-)
 
Laat iedereen in zijn waarde.

honden page profiel Dali en JolieDali en Jolie

honden foto van Dali en Jolie

Er werd gesproken met een kind maar dit werd pas aan het eind van het topic duidelijk!

Iemand die van zijn moeder een hond mag kan ook 19 jaar zijn. Later blijkt het een onstabiel kind van 11 te zijn dat kon niemand zien vanachter een scherm.

Ondanks dat niemand dit wist is er door de meeste tot op het laatst toe netjes gereageerd.

Misschien is het handig om bij iemands profiel de leeftijd te laten zien zodat er meer rekening mee kan worden gehouden.

En de geestelijke gesteldheid van iemand zou ook fijn zijn ;-)
Een lach voor een vrolijke dag en een traan voor degene die sip zijn zodat iedereen hier op kan inspelen.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Het was mij na de eerste paar reacties al duidelijk dat het om een jonger iemand ging hoor.. Je kunt het zien aan de stijl van schrijven, de manier van praten..

Maar het lijkt me inderdaad handig om een leeftijd toe te voegen aan profielen.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

ik heb het ook gevolgd en een 2 keer gereageerd niet meer omdat ik het zelf al voelde kriebelen bij mezelf en omdat ik al zag dat anderen hun best deden en in mijn ogen ook op een gewone manier. 
Je zegt nu wees niet te bot, maar marijn wilde helemaal niks niet van een negatief iets weten alleen maar medeleven en een och wat erg, en jammer etc. 

Hoe kun je in dit geval dan minder bot, duidelijk maken dat dit niet de juiste manier van doen was / is, aangezien hij / zij dit allemaal niet wilt horen. 

En ja tot 0.200 op internet ... wel op mobieltjes kan je ook een hoop dus als het niet op een laptop of wat dan ook is dan is het daarop wel. 

Maar feit blijft wel ... dat in zo'n geval als dit het heel moeilijk is om voorlichting te geven op een gewone manier die dan als neg. gezien word.

honden page profiel Christel & DieksChristel & Dieks

honden foto van Christel & Dieks

Mail

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

ik vind dat er de laatste tijd heel onbeschoft en bot word gereageerd met naam en toenaam.ik ben er zelf ook de dupe van.terwijl ik hier toch al zo een 3 en een half jaar met plezier op hp zit.maar mijn plezier is er af.daarom kom in niet meer zo vaak op hp.het is heel erg veranderd.waar zijn de warme en hartelijke mensen van 1 jaar geleden gebleven?even voor de mensen die al lang op hp zitten,dit is niet voor jullie bedoelt hoor. :-D maar ik vind er niets meer aan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Botte reacties" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 11 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^