Broodfok puppy gekocht, ervaringen kennel gezocht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Dat is goed nieuws!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Broodfok puppy gekocht, ervaringen kennel gezocht" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana 1 doggies

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

en is ze al thuis?:-D

honden page profiel Jurgen, Veke, Zinah & MillyJurgen, Veke, Zinah & Milly

honden foto van Jurgen, Veke, Zinah & Milly

Ja hoor!  Ondanks dat nog niet alles helemaal ok is, is Zinah vandaag mee naar huis mogen komen.  Ze moet echter nog een heel streng dieet volgen en medicatie krijgen.  Verder bijzonder veel TLC, veronderstel ik. :-)
Het voelt goed om te zien hoe gulzig ze voor haar etensbakje stond te drummen!  En ze had zelf nog energie over om even te spelen, voor ze helemaal wegdook in haar warme fleece voor de haard.  En knorren maar! :-)

We dienen verder nog geregeld te overleggen met de voedingsdeskundige van de kliniek en de verplegende arts.  Alles dient mooi afgemeten en opgeschreven te worden, voor bij te sturen indien dat nodig zou blijken.

Deze week willen we wel even genieten van haar thuiskomst!

We zijn dankbaar voor de mooie reacties, hier openbaar op het forum, soms in privé-berichten, die ons een hart onder de riem staken.  De goede raad en soms ondoordachte razernij.  We leren uit beide uitingen van de emoties die een onderwerp als dit nog steeds met zich meebrengt.

Maar laat ons vooral niet vergeten dat dit verhaal hopelijk met een happy end kan besloten worden.  Maar niet elke puppy krijgt dezelfde kansen of heeft dezelfde vechtlust.  

Deze strijd is nog niet gestreden, maar we zullen Zinah steeds de beste zorgen en de warme liefde verschaffen waar ze recht op heeft.  Binnen ons idee van verantwoordelijkheidszin, is dit het minste wat we kunnen doen.  

Voor Zinah.... en voor haar moeder.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 2 doggies

honden foto van B met D&A†

Wat fijn dat ze eindelijk thuis is!
Hopelijk mogen jullie snel echt gaan genieten van Zinah.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Heerlijk Zinah eindelijk weer thuis. Geniet en verwen haar maar.

Super zoals jullie op alle reacties hier reageren en jullie grootse inzet om Zinah een goede toekomst te geven.

Zinah lekker thuis rond hobbelen en lekker hapjes eten; je had geen warmer gouden mandje kunnen treffen.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Breek mijn mond niet open over deze 'kennel' jammer dat je er een tweede keer een hond haalt, na het ongeluk dat je hebt gehad met je eerste. Als je de som maakt van de aankoopkosten met de kosten van de dierenkliniek had je een top-hond kunnen kopen bij een erkende rasfokker. Ik vind het ronduit dom, mooi geformuleerd.
En neen, dit is geen ondoordachte razenrij. had het topic al meerdere malen zijn passeren en reageer nu pas.

honden page profiel Jurgen, Veke, Zinah & MillyJurgen, Veke, Zinah & Milly

honden foto van Jurgen, Veke, Zinah & Milly

Iedereen heeft wel eens een dom moment in zijn leven.

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

ja, das waar, gelukkig dat ze thuis is, en gelukkig voor jullie dat je er 2 zieke pups doorgehaald hebben.
dat was bij andere mensen misschien niet gelukt. geniet met volle teugen van dit geluk, ze zijn zo snel terug groot.

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Oke, we weten het nu dat het dom was, daar is nu al genoeg over geleuterd...Ik ben blij dat ze thuis is, ze heeft een warm nestje en dat verdient ze of ze nu een 'broodfokhondje' is of een 'erkend fokkershondje', ze maakt het goed en dat is alles wat telt...amen... Ze is ongeveer even oud als mijn frans bulletje dat ik morgen mag gaan ophalen ( ben zoooo zenuwachtig...)Daarom maakt dit happy- end mij gelukkig en nog even vermelden dat jullie heel sereen en vriendelijk gereageerd hebben op alle berichten hier, kunnen velen hier een puntje aan zuigen ;-) Geniet van jullie meisje ;-)

honden page profiel RoosRoos 1 doggies

honden foto van Roos

Wat heerlijk dat Zinah nu thuis is!!
Nu kan het genieten gaan beginnen! Fantastisch hoe jullie je voor haar hebben ingezet!

Hopelijk komt Zinah er nu helemaal bovenop!

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Breek mijn mond niet open over deze 'kennel' jammer dat je er een tweede keer een hond haalt, na het ongeluk dat je hebt gehad met je eerste. Als je de som maakt van de aankoopkosten met de kosten van de dierenkliniek had je een top-hond kunnen kopen bij een erkende rasfokker. Ik vind het ronduit dom, mooi geformuleerd.
En neen, dit is geen ondoordachte razenrij. had het topic al meerdere malen zijn passeren en reageer nu pas. "

Misschien had je dan beter eerder kunnen reageren en deze tekst plaatsen. Je standpunt kan ik inkomen; doch het moment van reageren geenszins. De eigenaren hebben allang en zelfs meerdere keren aangegeven dat zij bij deze br..dfokker geen pups hadden moeten kopen.
 
De eigenaren hebben nu dagenlang gevochten voor het leven van deze pup. Eindelijk heeft Zinah de universiteitskliniek mogen verlaten en kan zij fijn thuis zijn en hopelijk een goede toekomst tegemoet gaan samen met haar baasjes ................. en dan spui jij nog eens even alleen maar kritiek.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ik ben akkoord met je Loesje, maar het lag me op mijn maag.
Begrijp dan ook dat ik me vandaag (en ervoor) heb zitten afvragen hoe het met dat klein grut was. Nodeloos verdriet voor baasjes en nodeloze pijn voor de hond. Ik ben niet goed in reageren op dit soort onderwerpen, dus ik hou me er meestal gewoon buiten, nu dus niet. Ondanks de slechte forumulering blijf ik wel bij mijn punt.

En als ts steun nodig heeft, ik woon zelf in oost-vlaanderen en ben altijd bereid me in te spannen voor een bewustwordingscampagne.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

Fijn dat ze weer thuis is, ik hoop dat ze er helemaal doorheen komt.;-)

Ik hoop dat jullie op HP blijven en als er weer zo'n verhaal komt, jullie je verhaal/ervaringen en waarschuwing delen, dit ook voor de bezoekers van hier.
Vaak komt er zo'n verhaal en uiteindelijk hoor je meestal niets meer van zo'n ts, terwijl we met z'n allen de handen ineen moeten slaan en de verhalen actueel moeten houden om dit toch uiteindelijk 'n keer te laten stoppen.

Ik vraag me zelfs af of het een idee is om in de hoofdstukken waar je je verhaal kunt plaatsen, hoofdstuk "zieke pup gekocht" of zoiets toe te voegen, waar alle verhalen bij elkaar komen te staan dus alles op een rij te lezen is.  Voor iedereen die dit leest, lid of geen lid, een totaalbeeld.O-)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

mary,
In de encyclopedie op HP staat een summiere tekst over broodfok. Hier wordt bijv. niets gemeld over die hondenhandelaren uit het Oostblok, die op bestelling pups leveren aan de puppy farms. Er zijn ook zeer goede websites met uitleg en waarschuwingen over broodfok/hondenhandel, waarvan de link vermeld zou kunnen worden. Het zou inderdaad goed zijn elk schrijnend voorbeeld wat op HP als topic verschijnt, bij dit item in de endcyclopedie te vermelden. De harde werkelijkheid is vaak meer confronterend dan theoretische verhalen.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" mary,
In de encyclopedie op HP staat een summiere tekst over broodfok. Hier wordt bijv. niets gemeld over die hondenhandelaren uit het Oostblok, die op bestelling pups leveren aan de puppy farms. Er zijn ook zeer goede websites met uitleg en waarschuwingen over broodfok/hondenhandel, waarvan de link vermeld zou kunnen worden. Het zou inderdaad goed zijn elk schrijnend voorbeeld wat op HP als topic verschijnt, bij dit item in de endcyclopedie te vermelden. De harde werkelijkheid is vaak meer confronterend dan theoretische verhalen. "

De encyclopedie kan nèt 'n drempel zijn voor sommige mensen om daar in te gaan snuffelen en ga je meestal gericht op broodfok zoeken. Wat ik bedoel is een pakkende titel zoals bv "(dood)zieke pup gekocht" of zoiets dergelijks, je hoeft het woord broodfok niet te gebruiken. Dat wordt vanzelf duidelijk als men nieuwsgierig genoeg is om hier te kijken, en dat als onderdeel voor als je even op HP.com gaat snuffelen ziet. Misschien wekt dat meer interesse, want ik denk dat heel veel mensen niet goed weten wat broodfok is, gaan er dan ook niet op zoeken of men wordt het woord "broodfok" moe.
Je wil niet weten hoeveel mensen ik tegenkom die niet door hebben wat het nou preciés inhoudt en tòch in de mooie praatjes tuinen. Misschien dat "vechten tegen" iets minder oplevert dan de harde werkelijkheid maar gewoon te laten zien/lezen.
Is maar een idee hoor.

honden page profiel SaraSara 1 doggies

honden foto van Sara

Ik vind het alvast geen slecht idee.
Wat je zegt, de harde verhalen over doodzieke pupjes en hoe mensen aan die pup zijn geraakt, zal een betere voorlichting zijn dan de hele tijd op de barricades staan schreeuwen over dat er een einde aan broodfok moet komen. Dat laatste wordt als irritant gezien en zeurderig. 'Mens waar moei je je mee?'-gevoel versus medelijden met een reëel verhaal en hoe men er in getrapt is.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Hoe is het nu met Zinah?

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Ik ben ook benieuwd hoe het met Zinah gaat!

honden page profiel Jurgen, Veke, Zinah & MillyJurgen, Veke, Zinah & Milly

honden foto van Jurgen, Veke, Zinah & Milly

Zinah is vandaag voor het eerst echt actief geweest.  Het doet goed om haar rond te zien hobbelen.  Maar helemaal is ze er nog niet.  Zwaar ondergewicht, nog geen echt goede stoelgang, reflux.  We zijn er intensief mee bezig maar zien ook vooral wel vooruitgang.  Fijn dat jullie ernaar vroegen. :-)

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana 3 doggies

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

;-);-) jullie zijn goed beig, ze komt er wel.
je ga nog veel liefde ervoor terug krijgen van haar.
leuk om te horen dat het goed ga komen

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Mooi dat Zinah weer echt actief is geweest. Elke dag een stukje beter, hoop ik. Zij heeft heel wat bij te spijkeren en haar hele systeem moet als het ware resetten na de behandelingen en het verblijf in het ziekenhuis; ook de stoelgang.
Succes voor Zinah en jullie.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Leuk om te horen dat ze het goed maakt, elke dag een beetje beter ;-) Heb je nog iets gehoord van de kennel of de eigenaar of ga je geen stappen meer ondernemen ? Groetjes Lut

honden page profiel Jurgen, Veke, Zinah & MillyJurgen, Veke, Zinah & Milly

honden foto van Jurgen, Veke, Zinah & Milly

Voorlopig concentreren we ons vooral op Zinah en onszelf.  Ook wij betalen een tol door deze emotionele rollercoaster.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" Zinah is vandaag voor het eerst echt actief geweest.  Het doet goed om haar rond te zien hobbelen.  Maar helemaal is ze er nog niet.  Zwaar ondergewicht, nog geen echt goede stoelgang, reflux.  We zijn er intensief mee bezig maar zien ook vooral wel vooruitgang.  Fijn dat jullie ernaar vroegen. :-) "

;-)

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

"
De encyclopedie kan nèt 'n drempel zijn voor sommige mensen om daar in te gaan snuffelen en ga je meestal gericht op broodfok zoeken. Wat ik bedoel is een pakkende titel zoals bv "(dood)zieke pup gekocht" of zoiets dergelijks, je hoeft het woord broodfok niet te gebruiken. Dat wordt vanzelf duidelijk als men nieuwsgierig genoeg is om hier te kijken, en dat als onderdeel voor als je even op HP.com gaat snuffelen ziet. Misschien wekt dat meer interesse, want ik denk dat heel veel mensen niet goed weten wat broodfok is, gaan er dan ook niet op zoeken of men wordt het woord "broodfok" moe.
Je wil niet weten hoeveel mensen ik tegenkom die niet door hebben wat het nou preciés inhoudt en tòch in de mooie praatjes tuinen. Misschien dat "vechten tegen" iets minder oplevert dan de harde werkelijkheid maar gewoon te laten zien/lezen.
Is maar een idee hoor. "

In de meeste gevallen gaan mensen helemaal niet op zoek. Er is binnen het gezin gediscussierd of er wel of niet een hondje genomen moet worden en wat voor een hondje het dan moet zijn. De mensen zijn dus in de veronderstelling dat ze zich goed voorbereid hebben omdat ieder gezinslid er achter staat en ze een ras uitgezocht hebben waar alle gezinsleden zich in kunnen vinden. Voor zo ver deze mensen uberhaupt van broodfok hebben gehoord zullen ze dat vooral associëren met donkere schuren etc. Een schone vitrine in de dierenzaak of een mooie verkoopruimte bij een puppiefabriek lijkt daar helemaal niet op.
Er is een andere groep die als beeld van stamboomhonden heeft dat ze verschrikkelijk duur zijn en toch geen garantie hebben dat ze gezond zijn. Dit is te wijten aan de problemen die bij sommige rassen voorkomen (kwamen) en de beeldvorming die daar uit is ontstaan.
Dan is er natuurlijk nog de groep die in een opwelling een pup koopt. Deze groep is niet te helpen want deze mensen kopen met hetzelfde gemak in een opwelling een setje Chinchillas of een parkiet met als reden:"Ik was op slag verliefd".

honden page profiel LoesjeLoesje 1 doggies

honden foto van Loesje

RVS
In dit topic gooi je alleen maar met algemeenheden zonder enig medeleven met de eigenaren die een zeer harde en kostbare strijd voor hun pup geleverd hebben en nog steeds tot het uiterste gaan zonder klagen. Zij schrijven niet voor niets:

quote
Voorlopig concentreren we ons vooral op Zinah en onszelf.  Ook wij betalen een tol door deze emotionele rollercoaster.
unquote
De broodfok in zijn algemeenheid en wat voor een walgelijke praktijken hierin plaatsvinden, zijn al zeer uitgebreid aan de orde geweest; ook door TS zelf!!!TS zit echt niet meer op dergelijke reacties te wachten van iemand die totaal geen empathie voor de moeilijke situatie met de pup toont.

Je hoeft natuurlijk geen inlevingsvermogen te hebben, maar houd je dan verder buiten dit topic met je algemene verhalen. Ben je van Roest Vrij Staal???

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Als je je bril opzet zie je dat mijn reactie er één was op die van Mary over hoe het het beste het één en ander in de encyclopedie van hp vermeld zou kunnen worden.
Je moralistische praatje slaat de plank dus finaal mis.

Mijn ander raectie in dit topic was er één waarin ik tegen iemand zei dat in dit geval "goedkoop uit zijn" hier niet van toepassing was.

Dus waar ben je nu eigenlijk op uit?

Ik vind zelf dat ik in mijn reactie enigzins opneem voor de mensen die "slachtoffer" van broodfok zijn geworden.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Is de gezondheid van Zinah nog verbeterd deze week??

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

is het bij jullie al een beetje beter?
hopelijk zijn ze nu al zo aan het spelen, de hondjes, dat je ze wel al eens achter het behang kan plakken, pas dan zijn we tevredenwant dan weten we dat het heel goed met haar gaat

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Ja, ben ook benieuwd hoe het nu gaat ? Groetjes Lut

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Broodfok puppy gekocht, ervaringen kennel gezocht" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 6 van 8 12 3 4 5 67 8
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^