Broodfok puppy gekocht, ervaringen kennel gezocht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jurgen, Veke, Zinah & MillyJurgen, Veke, Zinah & Milly

honden foto van Jurgen, Veke, Zinah & Milly

Er is nog geen strikt omlijnde reden.  Vermoedelijk heeft ze een voedselintolerantie.  Geen parasieten, geen abnormale bloedwaarden gezien de omstandigheden, geen Parvo (wordt deze week definitief uitgesloten, hoop ik!).  Bedankt van je berichtje.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Broodfok puppy gekocht, ervaringen kennel gezocht" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CharissaCharissa 3 doggies

honden foto van Charissa

" Zinah ligt sinds gisterenavond weer aan het infuus (deze keer in haar halsje) en sinds vandaag onder een UV-lamp.  Maar ze eet weer wat, was alerter en krijgt nu aangepaste voeding die wat meer afgestemd is op voedingsintolerantie (Hills Feline i/d).  Jaja, ze zit aan de kattenvoeding nu.  

Ik was dolgelukkig toen ik wat zoentjes kreeg van 'r en dat ze weer op haar naam reageerde.  Maar ze is nog heel fragiel, het is een dubbeltje op zijn kant.  Voor hetzelfde geld kantelt het vannacht weer helemaal de verkeerde kant op....  Afwachten, duimen en morgen haar weer gaan bezoeken.  We doen ons uiterste best om haar een faire kans te geven.  Whatever it takes.

Fijn van de leuke berichtjes van jullie!

http://i1340.photobucket.com/albums/o729/CanisLupus75/foto-6.jpg "


Wat ligt ze er sneu bij....Zie op de andere foto dat ze al wat beter oogt. Ik hoop dat alles goed komt voor deze mooie schat,en voor jullie!

honden page profiel Jurgen, Veke, Zinah & MillyJurgen, Veke, Zinah & Milly

honden foto van Jurgen, Veke, Zinah & Milly

Leuk om te weten dat nog mensen aan Zinah denken.  Vandaag was ze alerter en at ze goed.  Nu afwachten of de diarree uitblijft.  We zijn voorzichtig optimistisch, maar er wordt nog geen victorie gekraaid.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 1 doggies

honden foto van B met D&A†

Ze ziet er al een stuk beter uit!

honden page profiel moniquemonique 3 doggies

honden foto van monique

dat ze beter uit haar oogjes kijkt mogen duidelijk zijn.
ik hoop voor jullie en voor haar natuurlijk dat ze er goed oor gaat komen en nog een gelukkig gezond leven bij jullie heeft.
sterkte verder  voor jullie en voor haar, en go for it;-)

honden page profiel LaurenceLaurence

honden foto van Laurence

Heey, Ik volg al een tijdje dit topic, en ik wou even zeggen dat ik het heel goed vinden dat jullie zo doorzetten om haar te redden! Ik ken namelijk mensen die ook een hondje bij een br**dfokker hadden gekocht en ze het opgaven en hem lieten inslapen ook al zij de dokter dat ze 25% kans hadden dat hij beter werd! Ik hoop dat het allemaal toch goed afloopt! Ik wens jullie heel veel sterkte en ik duim voor jullie dat ze goed opknapt! ;-) 
En wat een leuk koppie heeft ze toch !!! O-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Dank allen voor een reactie, ook al was die vaak ongezouten.  Voor alle duidelijkheid, ik zoek geen medelijden, zoals wel vaker hierboven geïnsinueerd wordt.  Ik wil gewoon ervoor zorgen dat dit onder de aandacht blijft.  Fijn dat dit bij deze gelukt is.  Ik ben een grote jongen en ga dan ook de discussie niet uit de weg.

En neen, ik was niet geheel op de hoogte van de regel meerdere rassen = foute koop.  En ja, als ik erover nadenk.... Ik vrees dat ik ook niet de enige ben, als ik even rondhoor.  Jammer dat het beeld hiervan vertekend wordt door het feit dat jullie allemaal al een tijdje meedraaien in 'het milieu'.  Ben ik daarom een achterlijke debiel?  'Bedankt' alleszins voor de wel heel kort door de bocht perceptie hiervan.  Ben ik een ezel, misschien wel.  Daar neem ik mijn verantwoordelijkheid, net zoals ik mijn verantwoordelijkheid opneem voor de dieren die ik heb.  Hoeveel dit ook kost, hoeveel pijn dit ook doet, hoeveel tijd hier ook dient ingestoken te worden.  Ik ben zoals iedereen een mens met gevoelens en mijn ratio werd nog maar eens aangescherpt.  Ik hoop dat ik hieruit de reactie niet losweek dat ik geen gevoelens heb omdat ik niet dacht aan de teefjes die de puppies moeten dragen, want dat zou wel heel erg van de pot gerukt zijn.

Het geld kan me geen fluit schelen, mijns inziens is het belangrijkste dat mijn dieren het goed stellen.  Sagha is na twee jaar een flinke hond geworden en ik ben blij dat ik ze erdoor kon helpen.  En ik zal er alles aan doen om ook mijn nieuwe puppy diezelfde kansen te geven.  Dat verdient ze.  Alleen jammer dat ze dit moeten meemaken.  De opmerking 'goedkoop is duurkoop' slaat nergens op.  Alsof ik daar langsga omdat het goedkoop is....

Dit was inderdaad een les voor mij en mijn partner.  En de poging om het probleem bij naam te noemen en zo een concreter beeld te krijgen over de impact van de wanpraktijken, lijkt hier geen zin te hebben.  Ik zoek wel verder.  Laster en eerroof, terwijl ik enkel mijn ervaring deel.  Ik dacht dat dit wel kon.  

Ik denk dan ook aan bv. Booking.com.  Daar kunnen we toch ook ongezouten onze mening geven over een zaak?  Waarom kan het bij deze mensen dan niet?  Waar ligt de grens en de bescherming van de kennels?
Wat mis ik hier?  Daar zou ik best graag een sluitend antwoord op krijgen. "

Je mag inderdaad je mening geven over een bedrijf. En als dit bedrijf dat niet op prijs stelt en jij wilt hem toch geven, dan zal uiteindelijk alleen de rechter kunnen bepalen of jij jouw mening mag laten horen of dat je - onterecht- schade toebrengt aan het bedrijf.
Ik denk dat het duidelijk is dat wat jij stelt over het bedrijf waar is.

De reden voor de regel van dit forum is omdat ze problemen met bedrijven of personen willen voorkomen.

Dit zegt het woordenboek over laster:
las·ter (de; m)
1het opzettelijk aantasten van iemands eer en goede naam door smaad

las·te·ren (werkwoord; lasterde, heeft gelasterd) 1liegend kwaadspreken
2in de uitdrukking: God lasteren zwaar beledigen; vloeken

En dan smaad:
smaad (de; m)
1het opzettelijk aantasten van iemands eer of goede naam

En dit zegt het Belgisch Wetboek van Strafrecht:
Het Strafboek (artikel 443-453) spreekt van aanranding van de eer of de goede naam van personen. In de praktijk wordt meestal gesproken over laster en eerroof. Iemand wordt kwaadwillig een feit ten laste gelegd, dat zijn eer kan krenken of hem aan de openbare verachting kan blootstellen. Dat is laster als het bewijs niet geleverd wordt; dat is eerroof wanneer de wet dit bewijs niet toelaat.

HP kan niet controleren of wat jij zegt de waarheid is. Ik betwijfel of het de taak is van HP om alle reacties op het hondenforum te controleren op waarheid. Dat zou niet eens te doen zijn.
Maar goed, het is een regel van het hondenforum.

Ik hoop dat je succes hebt met je actie en wens je veel gezondheid en geluk met je honden.

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

(volgens mijn profiel heb ik mijn reactie geplaats... maar deze is echter niet te zien. Hierbij dus een kopie van mij reactie. Excuus als het meedere malen er nu op staat..)

Wat vervelend en naar hoe een ieder hier op dit bericht reageerd.Gelukkig heb je ook reacties gekregen van hele lieve mensen!  Ik vind dit van de anderen echt kort door de bocht! De persoon die dit bericht geplaats heeft vraagd of er nog meer mensen zijn die in de handen van deze broodfok handelaar terecht zijn gekomen, tevens zit de persoon vol verdriet en wilt alles graag recht zetten hebben. De strijd aangaan tegen het onrecht! ik vind het goed dat dit opgezet word, en dat mensen hiervoor gewaarschuwd worden.  Vind de reacties hierop dan ook heel erg vreemd, en de wereld word er niet mooier op als we elkaar een ezel gaan noemen. En als we het dan over ezels hebben, (zondebok) denk ik dat we allemaal in zo plaatje zoude passen. Hiermee bedoel ik dus ook de mensen die wel met hun vinger wijzen, en veroordelen.....

3 jaar gelden ben ik ook in de handen van een broodfoker gevallen, ik zou mijn eerste pupy krijgen.. Voorheen altijd hondjes uit het asiel gehad..Bij aankomst was wel zo slim om te vragen naar de moeder toen we bij de pupies aankwamen, (dit had ik gelzen op internet) maar toch wist de man me over te halen om in zijn spel, en zijn val te trappen.... Ik ben samen met de man een stukje gaan lopen, en we hebben geroepen naar de moeder hond.. Volgens eigen zeggen was de moeder hond even lekker een stuk de weilanden in gelopen, ze had het ook zo druk met het opvoeden van de puppies.. De lieve blik van bo (de pupy die ik uitgekozen had), de warme koffie, en de zogenaamde vriendelijke man deed al snel de moeder hond vergeten. De zogenaamde beste man had ook paarden, en dat leiden ook af aangezien wij ook paarden hadden... Al met al vertrokken we dan met bo in de auto.. ingewikkeld in een warme deken.. We hebben bo maar twee dagen bij ons in huis mogen hebben, want hierna werd bo opgenomen ivm giardia en parvo. Toevallig was er nog een soort vergelijkbare melding bij de dierenarts binnen gekomen, en al snel bleek dit om een broodfoker te gaan...

Bo heeft nog vijf dagen de kracht gehad om te vechten, voordat ze een honden engeltje werd.. Al met al is het een proces geweest van drie maanden waar in veel bedreigingen hebben plaats gevonden. We konden wel een nieuwe pup krijgen, maar dat wouden we niet meer. Uiteindelijk hebben we ons geld terug gekregen, maar dat is weer een heel ander verhaal....

Heel veel sterkte en ik zal een kaarsje voor jou en je pup branden

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Wat ik nog wil melden is dat het echt super goed is dat je pup wat eet! Dit is echt een heel goed teken. Wat onwijs fijn meid! Bo had helaas de kracht niet meer om zo ver te komen. Wat ik wil aangeven is dat je nu echt helemaal hoop moet blijven houden voor je pupje, en samen door moet blijven vechten;-)

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Dank allen voor een reactie, ook al was die vaak ongezouten.  Voor alle duidelijkheid, ik zoek geen medelijden, zoals wel vaker hierboven geïnsinueerd wordt.  Ik wil gewoon ervoor zorgen dat dit onder de aandacht blijft.  Fijn dat dit bij deze gelukt is.  Ik ben een grote jongen en ga dan ook de discussie niet uit de weg.

En neen, ik was niet geheel op de hoogte van de regel meerdere rassen = foute koop.  En ja, als ik erover nadenk.... Ik vrees dat ik ook niet de enige ben, als ik even rondhoor.  Jammer dat het beeld hiervan vertekend wordt door het feit dat jullie allemaal al een tijdje meedraaien in 'het milieu'.  Ben ik daarom een achterlijke debiel?  'Bedankt' alleszins voor de wel heel kort door de bocht perceptie hiervan.  Ben ik een ezel, misschien wel.  Daar neem ik mijn verantwoordelijkheid, net zoals ik mijn verantwoordelijkheid opneem voor de dieren die ik heb.  Hoeveel dit ook kost, hoeveel pijn dit ook doet, hoeveel tijd hier ook dient ingestoken te worden.  Ik ben zoals iedereen een mens met gevoelens en mijn ratio werd nog maar eens aangescherpt.  Ik hoop dat ik hieruit de reactie niet losweek dat ik geen gevoelens heb omdat ik niet dacht aan de teefjes die de puppies moeten dragen, want dat zou wel heel erg van de pot gerukt zijn.

Het geld kan me geen fluit schelen, mijns inziens is het belangrijkste dat mijn dieren het goed stellen.  Sagha is na twee jaar een flinke hond geworden en ik ben blij dat ik ze erdoor kon helpen.  En ik zal er alles aan doen om ook mijn nieuwe puppy diezelfde kansen te geven.  Dat verdient ze.  Alleen jammer dat ze dit moeten meemaken.  De opmerking 'goedkoop is duurkoop' slaat nergens op.  Alsof ik daar langsga omdat het goedkoop is....

Dit was inderdaad een les voor mij en mijn partner.  En de poging om het probleem bij naam te noemen en zo een concreter beeld te krijgen over de impact van de wanpraktijken, lijkt hier geen zin te hebben.  Ik zoek wel verder.  Laster en eerroof, terwijl ik enkel mijn ervaring deel.  Ik dacht dat dit wel kon.  

Ik denk dan ook aan bv. Booking.com.  Daar kunnen we toch ook ongezouten onze mening geven over een zaak?  Waarom kan het bij deze mensen dan niet?  Waar ligt de grens en de bescherming van de kennels?
Wat mis ik hier?  Daar zou ik best graag een sluitend antwoord op krijgen. "



Ik vraag me wel af wat je beweegredenen zijn geweest, om daar een pup te halen, als je niet voor de prijs bent gegaan? Want je hebt er al een keer een zieke pup vandaan gehaald, bij merelbeke hadden ze hun mening gevormd, en je besluit ze toch voordeel van de twijfel te geven? Waarom haal je je hond dan daar? Waarom niet gewoon bij een fokker. Ik neem aan, als je 1x je neus gestoten hebt, je toch wel ff gaat googlen op deze " fokker".
Lang leve internet!

Nu ben je misschien nog wel meer geld kwijt, dan dat je je had ingeschreven bij een fokker voor een pup.
Ik vind het sneu, voor jullie en de pup, maar ook niet erg snugger. En ik denk dat je geen poot hebt om op te stan, bij een rechtzaak. Als dat nl. Wel zo was, waren ze er niet meer geweest, want er zitten zo veel mensen boven op, media, dierenbescherming, het levert bitter weinig op.

honden page profiel Jurgen, Veke, Zinah & MillyJurgen, Veke, Zinah & Milly

honden foto van Jurgen, Veke, Zinah & Milly

Met alle respect, maar ik hoef me niet te verantwoorden naar forumgebruikers en bovendien vind je de antwoorden op je vragen in de diagloog hierboven.  We hebben enerzijds geleerd wat de misbruiken zijn in het wereldje van puppy's met zielige oogjes en anderzijds dienen we ons enkel te verantwoorden tegenover ons eigen geweten en Zinah zelf.  Je commentaar levert trouwens geen echte meerwaarde voor het onderwerp, noch voor de intentie van deze dialoog.  Ik ben ervan overtuigd dat je daarvan bewust bent.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Het is niet voor niets hé, dat er zoveel broodfokkers bestaan.. Ze weten mensen in te pakken, een goed verhaal te vertellen. Het zijn altijd mensen die er vriendelijk uitzien, heel aardig doen. Je voelt je welkom, hoort leuke verhalen, ze gaan liefdevol met de dieren om (zo lijkt het!) en ze zijn met je begaan en met het wel en wee van de pups. In ieder geval, zo doen ze dat perfect overkomen.
Pas als je gaat klagen, of geen genoegen neemt met een simpel antwoord komt de ware aard boven.
Laat het duidelijk zijn dat de broodfokker de boeven hier zijn! De mensen die er een hondje kopen doen dit vaak ter goede trouw en weten helemaal niet wat voor wereld zich achter die vriendelijke mensen en lieve pupjes afspeelt.
Daarom is bewustwording zo belangrijk.

Dagelijks word bij mensen nog hun pincode ontfutselt, hun portemonnee gestolen terwijl iemand ze de weg vraagt en er word geld ontfutseld voor zogenaamde goede doelen. Echt niet alleen bij domme mensen.. het kan iedereen gebeuren.. daar spelen deze boeven namelijk juist op in.
Weet je eenmaal waar je op moet letten, dan is de kans dat het je gebeurd vele malen kleiner.
Dus bewustwording. Dat is belangrijk. Naast het aanpakken van de broodfokkers. Die zouden gewoon enorme boetes en celstraf moeten krijgen.

honden page profiel alydaalyda 1 doggies

honden foto van alyda

Arm klein prulleke.
Ik hoop dat het nu de goede kant op gaat en dat ze voor de rest van haar lange leventje mag gaan genieten.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Hoe is het vandaag met Zinah gegaan? Gaat het de goede kant op?

honden page profiel lutlut 2 doggies

honden foto van lut

Ben ook benieuwd hoe het gaat, kom straks nog wel even piepen... Duim voor goed nieuws....

honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu 2 doggies

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Hopelijk blijft het steeds een beetje beter gaan... en heb je haar gauw weer thuis... dat koppie ;-)

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana 2 doggies

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

gaat het nu al wat beter met je pup, dat ze er nog is ,is al goed nieuws op zich, hoop dat het nu alleen maar in stijgende lijn gaat met haar en jullie

honden page profiel Jurgen, Veke, Zinah & MillyJurgen, Veke, Zinah & Milly

honden foto van Jurgen, Veke, Zinah & Milly

Net thuis van de dierenkliniek in Gent.  Ik durf het bijna niet te zeggen maar vanmorgen is Zinah van Intensive Care naar Recovery verhuisd.  Ze eet meer dan prima, is van het infuus en alert.  Ook geen diarree meer!  Haar buikje was wel wat gezwollen, maar volgens de dierenarts is ze gewoon te gulzig geweest en heeft ze lucht in haar darmpjes.  Waarschijnlijk gaat ze morgen nog even onder de echo, voor alle zekerheid.  Afwachten dus.  Ze ziet er alvast het voordeel in, want ze krijgt buikmassages en hotpacks. :-)
En als het even allemaal heel goed meezit, zou het kunnen dat ze morgenavond mee naar huis mag komen!
Ik hoop dat we nu echt van start kunnen gaan met ons klein mormeltje en haar een liefdevol leven kunnen geven!

honden page profiel EvaEva 3 doggies

honden foto van Eva

Je zoekt meer mensen die iets willen tegen dit bedrijf?

Is dit topicforum toevallig iets voor jou op de website van het consumentenprogramma Radar: http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=9&t=25843&start=20. Hij is al wel van 2005, maar de kennel in Temse wordt er in genoemd.

Wat goed dat je ons zo op de hoogte houdt, jammer van het 'voordeel van de twijfel'. Snap dat je boos bent en actie wilt ondernemen. Wie weet kan je er in België iets mee.

Veel sterkte met je moppie.

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

Wat geweldig dat er een stijgende lijn te zien is bij Zinah!Het zou heerlijk zijn als ze morgenavond weer naar huis zou zou mogen!

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Canis Lupus, Sagha en Zinah

Fijn dat het beter gaat. Zinah is nu zelfs gulzig met eten. Ze heeft heel wat bij te spijkeren.

Ik hoop dat ze morgen mee naar huis mag en daar samen met jullie een goede en vooral gezonde toekomst tegemoet gaat.

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

dat is goed nieuws, we duimen voor jullie

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Jeetje wat ontzettend goed zeg!!
Dat is een felicitatie waard.....

Dus.... GEFELICITEERD.....

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Prima!

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" Net thuis van de dierenkliniek in Gent.  Ik durf het bijna niet te zeggen maar vanmorgen is Zinah van Intensive Care naar Recovery verhuisd.  Ze eet meer dan prima, is van het infuus en alert.  Ook geen diarree meer!  Haar buikje was wel wat gezwollen, maar volgens de dierenarts is ze gewoon te gulzig geweest en heeft ze lucht in haar darmpjes.  Waarschijnlijk gaat ze morgen nog even onder de echo, voor alle zekerheid.  Afwachten dus.  Ze ziet er alvast het voordeel in, want ze krijgt buikmassages en hotpacks. :-)
En als het even allemaal heel goed meezit, zou het kunnen dat ze morgenavond mee naar huis mag komen!
Ik hoop dat we nu echt van start kunnen gaan met ons klein mormeltje en haar een liefdevol leven kunnen geven! "

;-) Blijf er in geloven.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ze word nu dus echt in luxe verzorgd :-D
Fijn dat het zo goed gaat dat ze verhuisd is naar recovery.
Weer een stap in de goede richting!

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

fijn te lezen dat ze zo goed vooruitgaat.
houden zo;-)

honden page profiel lutlut 1 doggies

honden foto van lut

Dit willen we horen :-D :-D Ben heel blij voor jullie, gelukkig komt ze mooi op haar pootjes terecht. ;-) ;-) ;-)

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Wat onwijs fijn om te lezen! Echt super;-)

honden page profiel Naomi1971 & TessaNaomi1971 & Tessa

honden foto van Naomi1971 & Tessa

wauw wat super.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Broodfok puppy gekocht, ervaringen kennel gezocht" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 8 12 3 4 56 7 8
^