Dekken: forceren of niet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Dekken: forceren of niet Poll

Wat doe je als de door jou uitgezochte combinatie niet met elkaar wil paren

Ik geef ze alle tijd maar als het niet lukt dan maar niet
Ik ga ze een handje helpen, net zolang tot ze vastzitten
Ik ga over tot kunstmatige inseminatie

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

"

maar het prettige emtionele van dekken toeëigenen aan een hond, is geen menselijke eigenschap??
"

Nee want dat is niet menseigen maar zoogdiereigen! Mannetjes van zoogdieren krijgen een positieve prikkel bij het lozen van zaad. Het vermoeden bestaat dat ook andere diersoorten ermee behept zijn. Bij planten weten we daarentegen zeker dat dat niet het geval is. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dekken: forceren of niet" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Dekken wanneer een teef rijp is = aangeboren gedrag

Natuurlijk doet het dekken zelf geen pijn, maar dekken is niet zoiets als een kunstje doen. Het is geen gedrag dat je gaat aanleren of conditioneren (gedrag aanleren dmv beloning). Het is een aangeboren gedrag dat dus alleen wordt gedaan in nood (als de teef rijp is).

Natuurlijk wil een reu er nog eens op als de teef vruchtbaar is en hij er net op heeft gezeten.
De geur van de teef geeft weer de trigger voor het dekinstinct.

Gedrag kan aangeleerd of Instinctief zijn:

Aangeboren gedrag
Aangeboren gedrag is niet aangeleerd maar is erfelijk bepaald. Bijvoorbeeld: reflexen - instincten (overlevingsinstinct, moederinstinct).

Aangeleerd gedrag
Aangeleerd gedrag is gedrag dat ontstaat uit ervaring. Ervaring is individueel verschillend. Er zijn 8 soorten aangeleerd gedrag:
Gewenning als er niet meer gereageerd wordt op een prikkel
Leren door "trial-and-error" Ook wel proefondervindelijk leren genoemd. Dit is net zolang proberen totdat het lukt.
Inprenting Het dier kan alleen iets leren tijdens een bepaalde periode in het leven, de gevoelige periode zoals het zien, meteen na de geboorte, wie de moeder is
Inzichtelijk leren Gedrag vertonen dat in andere situaties is geleerd
Imitatie Nadoen
Motorisch leren Spierbeheersing
Klassieke conditionering Opvoeden; natuurlijke gedrag versterken of verzwakken door beloning en straf. Een al aanwezige reflex krijgt door leren een andere sleutelprikkel.
Operant/modern conditionering Kunstjes aanleren; onnatuurlijk gedrag aanleren door beloning en straf. Het gewenste gedrag wordt operant genoemd. De bekrachtiger is een belangrijk element van het conditioneren.
Verder kan gedrag worden onderverdeeld in vier groepen, namelijk:

Agonistisch gedrag
Dit omvat de gedragssystemen die te maken hebben met vechten en vluchten, imponeren en onderdanigheid, dominantie en submissie.
Het vechten leidt slechts tot weinig verwondingen, doordat de verliezende partij sterke sleutelprikkels uitzendt die de agressie van de sterkste remmen. Honden tonen in zo’n geval hun zwakste plek, namelijk hun keel; hiermee onderwerpen zij zich aan de winnaar, wiens agressie zo sterk wordt geremd dat hij niet bijt.

Territoriumgedrag
Een territorium is een tegen soortgenoten verdedigd gebied, hetzij door een individu, hetzij door een sociale groep. Het is een gebied om in te wonen, voedsel te zoeken en de jongen te verzorgen. Een territorium wordt verkregen en behouden door te vechten. In het eigen territorium 'voelt een dier zich sterk'. Hierdoor overheerst in het agonistische gedrag de agressie. Buiten het territorium overheerst de neiging tot vluchten. Op de grens is er een levensgrote kans op een inwendig conflict. Het territorium wordt vaak afgebakend, bijvoorbeeld met een geurvlag: urine (huishond, tijger), of met merktekens (bruine beer).

Sociaal gedrag
Communicatie is het uitwisselen van prikkels of signalen. Een signaalhandeling is een handeling die bedoeld is om het gedrag van soortgenoot te beïnvloeden. Het sociale gedrag van dieren, vooral in evolutionaire zin, is onderwerp van de sociobiologie.

Conflictgedrag
Conflictgedrag ontstaat als er gelijktijdig verschillende gedrags(deel)systemen worden geactiveerd. Dit kan op verschillende manieren tot uiting komen:
gedragsremming. Het gedrag waar het dier mee bezig is, wordt geremd door de activering van het tweede gedragssysteem: waaierend stekelbaarsje gaat baltsen als er een kuitrijp wijfje verschijnt;
ambivalent gedrag. Het dier gaat iets doen wat een mengsel is van twee gedragingen: het dreigen van het stekelbaarsmannetje is een mengsel van vechten en vluchten;
overspronggedrag. Het dier gaat iets doen uit een derde gedragssysteem, veelal het verzorgingsgedrag: oversprong-poetsen bij eenden, zandhappen bij de stekelbaars, achter het oor krabben bij mensen;
omgericht gedrag. Dreigende zilvermeeuwen trekken grassprieten uit de grond, vader slaat met zijn vuist op tafel en niet op het gezicht van zijn kind.

Gedragsketen
Vaak brengt het uitvoeren van een gedragselement een dier in een nieuwe prikkelsituatie voor een volgend gedragselement, dat op zijn beurt weer een prikkelsituatie veroorzaakt voor een volgend gedragselement. Er is dan sprake van een gedragsketen.
Het baltsgedrag van de driedoornige stekelbaars is interactief: de handeling van het ene dier is een prikkel voor het andere, de reactie is weer een prikkel voor het eerste.

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

"
Dit is allang achterhaald. Dat minderen proberen hogerop in de rangorde te klimmen is een puur menselijke eigenschap. Honden worden geboren als hogere of lagere en voelen zich daar wel bij. Rijden op elkaar is geen dominantiebevestiging maar een prettig tijdverdrijf voor ze. "


En waarom laat mijn hond zich bij zijn fokker door de dominantste hond in de groep berijden? Hij rijdt zelf niet, niemand in de groep rijd behalve degenen met de grootste mond?

Ik heb wel al gezien dat een teefje bij de fokker heel dicht bij haar hoogtepunt zat en ging rijden op een ander teefje.
Doet zij dit dan voor het genot? omdat ze ernaar uitkijkt om die avond gedekt te worden? Om haar fantasie op hol te laten slaan?

Geen idee hoor, ik zeg maar wat

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

"

En waarom laat mijn hond zich bij zijn fokker door de dominantste hond in de groep berijden? Hij rijdt zelf niet, niemand in de groep rijd behalve degenen met de grootste mond?

Ik heb wel al gezien dat een teefje bij de fokker heel dicht bij haar hoogtepunt zat en ging rijden op een ander teefje.
Doet zij dit dan voor het genot? omdat ze ernaar uitkijkt om die avond gedekt te worden? Om haar fantasie op hol te laten slaan?

Geen idee hoor, ik zeg maar wat "

Toen Teun, de moeder van Baldr, nog jong was, bsprong ze zijn vader vaak en dan echt heel lang rijden met bewegingen die een reu maakt. Geen idee hoe je dat verklaren kunt. Ze hebben eerst driemaal vreselijk gevochten met elkaar, waarbij ze op hun achterpoten stonden, hun voorpoten om elkaar heen sloegen en echt aan het bekvechten waren. Tjalfi, Baldrs vader, won steeds, waarop Teun dan afdroop. Maar uiteindelijk liet Tjalfi zich door haar berijden, bleef geduldig staan wachten tot ze stopte.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"
Nee want dat is niet menseigen maar zoogdiereigen! Mannetjes van zoogdieren krijgen een positieve prikkel bij het lozen van zaad. Het vermoeden bestaat dat ook andere diersoorten ermee behept zijn. Bij planten weten we daarentegen zeker dat dat niet het geval is. ;-) "


planten hebben dan ook geen geslachtsgemeenschap of hebben enige vorm van gedragingen.

verder zijn de toekenningen van emoties aan gelijk wel dier, aan menselijke eigenschap.
Net zoals men een hond beschrijft die gelukkig is, een zwaan die verdrietig is omdat zijn partner dood is... allemaal menselijke eigenschappen die wij aan een dier toekennen (veelal omdat het ons zou beter voelen)

Jij blijft beweren dat honden (nu ja, uitsluitend mannetjes, zoveel is duidelijk), toch zo een geweldige seks hebben. Vermoedelijk om jezelf te rechtvaardigen omdat je het wel lekker vindt om te zien.

Enge en rare gedachten die ik niet met je deel.
Voor mij dekt mijn hond een teef. of mijn paard een merrie. of ik bevrucht kunstmatig een zeu. Maak een koppel muizen. Neem sperma van een stier af en verdun dat.
Gewone, dierlijke handelingen. ZOnder emotionele bijbedoelingen voor noch mij, noch hun.

Vindt mijn reu het erg dat hij moet dekken? Ik denk het niet. Hij kickt er echter ook niet op, anders deed hij het wel vaker, telkens wanneer hij daar zin in zou hebben
Wat dus zelden voorvalt, enkel wanneer zich een dekrijpe teef aanbiedt heeft hij namelijk zin. Omdat zijn instinct hem dat oplegt. Niet omdat zijn emotionele bewustzijn de overhand neemt.

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

" Dekken wanneer een teef rijp is = aangeboren gedrag. "

Maar sommige reuen moeten toch eerst de techniek leren. Dan bespringen ze de teef van voren of van opzij.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"
Toen Teun, de moeder van Baldr, nog jong was, bsprong ze zijn vader vaak en dan echt heel lang rijden met bewegingen die een reu maakt. Geen idee hoe je dat verklaren kunt. Ze hebben eerst driemaal vreselijk gevochten met elkaar, waarbij ze op hun achterpoten stonden, hun voorpoten om elkaar heen sloegen en echt aan het bekvechten waren. Tjalfi, Baldrs vader, won steeds, waarop Teun dan afdroop. Maar uiteindelijk liet Tjalfi zich door haar berijden, bleef geduldig staan wachten tot ze stopte. "


Mijn teef doet dat nog steeds. Op elke hond. Als pup (11 weken) zelfs op mij.
Dominantie.
Geen enkele reu haalt het in zijn kop om haar echter even te gaan berijden als ze niet dekrijp is. het zou wel het laatste zijn wat die ooit in zijn kop zou gehaald hebben ;-)

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Mijn teef doet dat nog steeds. Op elke hond. Als pup (11 weken) zelfs op mij.
Dominantie.
Geen enkele reu haalt het in zijn kop om haar echter even te gaan berijden als ze niet dekrijp is. het zou wel het laatste zijn wat die ooit in zijn kop zou gehaald hebben ;-) "

De reu van mijn broer deed het op een pup van 6 maand die niet loops was en het ook niet zou worden het halve jaar daarna. Helemaal niet achterhaald m.i.

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

" verder zijn de toekenningen van emoties aan gelijk wel dier, aan menselijke eigenschap.
"

Enge visie op dieren die tot ongekende wreedheden jegens hen leiden kan. Het is gewoon biologisch aangetoond dat zoogdierenmannetjes positieve bevestiging krijgen bij succesvol paren. Alle zoogdieren hebben dezelfde gevoelens als mensen.Vreugde en verdriet, angst en geluk, bezorgdheid, ongerustheid noem maar op. Ze lijden zelfs mee met soortgenoten. Wat wil je toch suggereren met die herhaalde suggesties dat ik het wel lekker vind om naar parende honden te kijken? Heb je zelf soms zo'n zieke geest? Dat ik er honderden zag is inderdaad wat overdreven, ik heb niet zitten tellen, maar dat het tegen de honderd aanliep weet ik zeker. Er zijn andere redenen dat dat je er heet van wordt om het dekken van honden bij te wonen, die je zelf ook wel bedenken kunt, of ben je echt simpel?

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

neem een mannetjesleeuw die een nieuwe groep leeuwinnen overneemt. eerste wat die doet ,is de jongen van zijn voorganger vermoorden.
waarom??? leeuwinnen worden sneller terug krols, dus zij kunnen sneller hun genen doorgeven. niets van gevoel hoor. Zonder genade vermoord. Niet voor dat positieve gevoel van het dekken te kunnen ervaren.

Mijn reu was ook onhandig in het begin. Kwam klaar ook in zijn zoektocht.
waarom deed hij dan toch verder tot hij 'het' gevonden had? Zijn positieve gevoel had hij toch al gehad hoor.

Ik heb maar één reden hoor. Puur productief. Ik laat dekken in de hoop op een bevruchting. (bij een hond toch, de andere diersoorten zijn puur economisch; Geen dracht kan immers maar één maal vergeven worden, indien niet drachtig te krijgen, wacht de dood)

biologisch aangetoond? Ik doe enkel maar wetenschappelijke onderzoeken. Gebaseerd op concrete feiten, niet op hersenspinsels.

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

"
De reu van mijn broer deed het op een pup van 6 maand die niet loops was en het ook niet zou worden het halve jaar daarna. Helemaal niet achterhaald m.i. "

Achterhaald is de idee dat ze het doen om hun dominantie te bevestigen of te versterken. Ze doen het omdat ze dominant zijn.

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

"
De reu van mijn broer deed het op een pup van 6 maand die niet loops was en het ook niet zou worden het halve jaar daarna. Helemaal niet achterhaald m.i. "

Achterhaald is de idee dat ze het doen om hun dominantie te bevestigen of te versterken. Ze doen het omdat ze dominant zijn.

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

"
waarom deed hij dan toch verder tot hij 'het' gevonden had? Zijn positieve gevoel had hij toch al gehad hoor.
"

Mijn reu dekte mijn teef perfect. Een half uur erna wilde hij weer. Waarom deed hij dat? Zijn positieve gevoel had hij toch al gehad? Hij deed dat vanwege het positieve effect. Waarom doet je hond opnieuw iets voor je als je beloond hebt met een lekkernij? Hij heeft zijn positieve gevoel toch al gehad? Waarom eet een hond als hij net gegeten heeft als je hem iets lekkers geeft dat ook nog op? Waarom vindt hij eigenlijk iets lekker? Dat is een gevoel en daar doen honden toch niet aan?

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

"
Mijn reu dekte mijn teef perfect. Een half uur erna wilde hij weer. Waarom deed hij dat? Zijn positieve gevoel had hij toch al gehad? Hij deed dat vanwege het positieve effect. Waarom doet je hond opnieuw iets voor je als je beloond hebt met een lekkernij? Hij heeft zijn positieve gevoel toch al gehad? Waarom eet een hond als hij net gegeten heeft als je hem iets lekkers geeft dat ook nog op? Waarom vindt hij eigenlijk iets lekker? Dat is een gevoel en daar doen honden toch niet aan? "



Als je hond nog KAN eten gaat hij eten, anders zal hij het links laten liggen of begraven voor later.
Dat zit zo in een hoofd, waarom ze voorkeuren hebben op vlak van eten? Dat ligt ook (epi)genetisch vast gesteld.
Dat is evolutie, in mijn ogen helemaal in het rijtje van epigenetica.
(epigenetica --> je zal genetisch van je papa meekrijgen dat je graag voetbal kijkt maar doordat de papa onder de sloef licht en je mama jou natuurfilms laat zien zal deze eigenschap niet tot uiting komen, ze zal veranderen in een 'ik hou van natuur gen'. Te simpel uitgelegd eigenlijk maar het werkt in grove lijnen zo)

Daarbij heeft elk zoogdier een natuurlijke hang naar suiker. Suiker = energie = kunnen overleven. Hoe meer suiker in iets hoe aantrekkelijker. Verder is alles wat voedzaam = energie = overleven heel aantrekkelijk voor een hond. Dat zit in de genen voorgeschreven, het lichaam weet als het ware wat goed is en wat niet en wat dus voorkeur krijgt (door aan de smaakpapillen te zeggen wat lekker is en wat niet)
Suiker zal voorrang krijgen op geen suiker, vlees op graan.

Nee bij de mens geld dit niet, wij zijn heel anders geëvolueerd dan de honden, maar onder de mensen zijn er nog steeds stammen die feilloos weten wat ze nodig hebben voor hun lichaam, larven ed. Voor hen zijn larven veel lekkerder dan chips, Larven = voedzamer. Waarom vinden wij dan chips lekkerder? Wij moeten ons niet aanpassen aan een voedselarme omgeving, wij kunnen naar de supermarkt om eieren ed om aan onze eiwitten te geraken.

Dekken, voortplanten, zorgen voor pups, is aangeboren gedrag.
Ze weten al van in het begin dat ze het moeten doen.
Hoe? Dat zullen ze wel zien als hun hoofd hen zegt dat ze moeten dekken.

Een kunstje doen valt onder conditioneren.

Dus jij denkt dat als je een reu de hele tijd loopse (klare) teven laat dekken hij het op den duur op commando kan doen?
Dat is toch wat een kunstje doen inhoud? Je vraagt je hond iets op commando te doen, iets wat je al heel vaak hebt gedaan en ondertussen een automatisme is geworden. Alles wat te belonen valt kan geconditioneerd worden...
De beloning is in dit geval dan de ejaculatie.

Geen idee hoor, maar dat is wat ik eruit versta. Dat je dekken zou kunnen trainen aangezien het klaarkomen een bloning is voor de gedane moeite....

Heel vreemd...

Nouja wij mensen hebben het wel gedaan, de mensen in onze seksfilmpjes moeten quasi op commando het doen. Alleen is voor hun de beloning geld, niet het leuke eraan.

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

" Dus jij denkt dat als je een reu de hele tijd loopse (klare) teven laat dekken hij het op den duur op commando kan doen? "

Nee dat denk ik juist niet. Je kunt honden trainen iets op commando te doen wat ze uit zichzelf niet in hun hoofd zouden halen, maar honden doen dingen ook uit eigen beweging, omdat hun instinct hen op het idee brengt en ze er een positieve ervaring door opdoen. Het instinct zet hen er ook toe aan op een konijntje af te stormen, maar als ze ze niet vangen houden ze er vanzelf mee op, de een sneller dan de ander.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"
Het instinct zet hen er ook toe aan op een konijntje af te stormen, maar als ze ze niet vangen houden ze er vanzelf mee op, de een sneller dan de ander. "


nonsens, want het grotendeels van de jacht, gaat fout voor een roofdier.
Ze komen meer van een kale reis terug, dan met een vangst.

moesten ze er mee ophouden na een mislukte jacht, zouden er geen roofdieren meer bestaan.

gelukkig zijn er de instincten, die hun er toe aanzetten blijven te proberen, ook was het de 10 keren ervoor niets.

Maar had me voorgenomen niet meer te reageren, want zelfs dit snap je niet.
Ik ga me daar aan houden.

prettige avond nog.

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

"

nonsens, want het grotendeels van de jacht, gaat fout voor een roofdier.
Ze komen meer van een kale reis terug, dan met een vangst.

moesten ze er mee ophouden na een mislukte jacht, zouden er geen roofdieren meer bestaan.

gelukkig zijn er de instincten, die hun er toe aanzetten blijven te proberen, ook was het de 10 keren ervoor niets.

Maar had me voorgenomen niet meer te reageren, want zelfs dit snap je niet.
Ik ga me daar aan houden.

prettige avond nog. "

Dat is omdat ze honger hebben dus ze hebben geen keus en bovendien hebben ze dus wel eens succes. Honden hebben die hongerdrang niet aangezien ze van ons eten krijgen en bovendien lukt het ze geen een keer,dus dooft het instinct uit c.q. leren ze het te negeren omdat er geen positieve ervaring van komt. Verder hoop ik dat je inderdaad niet meer reageert, want je spuit de ene op niets gefundeerde kwasi deskundige kwats na de andere, vergezeld van steeds weer hetzelfde verwaande gepoch over je eigen inzichten waar niemand op zit te wachten. Over het neerbuigende toontje waarmee je anderen a priori diskwalificeert ga ik hier geen woorden aan vuil maken.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

"
Dat is omdat ze honger hebben dus ze hebben geen keus en bovendien hebben ze dus wel eens succes. Honden hebben die hongerdrang niet aangezien ze van ons eten krijgen en bovendien lukt het ze geen een keer,dus dooft het instinct uit c.q. leren ze het te negeren omdat er geen positieve ervaring van komt. Verder hoop ik da je inderdaad niet meer reageert, want je spuit de ene op niets gefundeerde kwasi deskundige kwats na de andere, vergezeld van steeds weer hetzelfde verwaande gepoch over je eigen inzichten. "



ach de ene heeft tenminste nog inzicht. ;-)

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"
Dat is omdat ze honger hebben dus ze hebben geen keus en bovendien hebben ze dus wel eens succes. Honden hebben die hongerdrang niet aangezien ze van ons eten krijgen en bovendien lukt het ze geen een keer,dus dooft het instinct uit c.q. leren ze het te negeren omdat er geen positieve ervaring van komt. Verder hoop ik dat je inderdaad niet meer reageert, want je spuit de ene op niets gefundeerde kwasi deskundige kwats na de andere, vergezeld van steeds weer hetzelfde verwaande gepoch over je eigen inzichten waar niemand op zit te wachten. Over het neerbuigende toontje waarmee je anderen a priori diskwalificeert ga ik hier geen woorden aan vuil maken. "


geen succes?
Mss jouw honden dan, de mijne zijn duidelijk iets sneller. Zonder op jachtinstinct gefokt te zijn zelfs.

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

" geen succes?Mss jouw honden dan, de mijne zijn duidelijk iets sneller. Zonder op jachtinstinct gefokt te zijn zelfs. "

Ja ik had het over mijn honden, Schapendoezen en dus niet gefokt op jachtinstinct volgens de rasstandaard. Ze behoren tot de groep van herders en veedrijvers. Het zal je misschien nog niet opgevallen zijn, maar de ene hond is nu eenmaal de andere hond niet.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

"
Ja ik had het over mijn honden, Schapendoezen en dus niet gefokt op jachtinstinct volgens de rasstandaard. Ze behoren tot de groep van herders en veedrijvers. Het zal je misschien nog niet opgevallen zijn, maar de ene hond is nu eenmaal de andere hond niet. "



nou inderdaad het is me wel opgevallen dat jou honden wel heel anders zijn en reageren als mijn honden.
Vandaar jou vreemde antwoorden waarschijnlink.

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

" nou inderdaad het is me wel opgevallen dat jou honden wel heel anders zijn en reageren als mijn honden.Vandaar jou vreemde antwoorden waarschijnlink. "

Het geldt voor alle honden voor zover ze dezelfde ervaring als de mijne hebben natuurlijk. Die van mij vangen muizen bij mij thuis, dat blijven ze doen omdat ze er soms een te pakken krijgen. Althans in de keuken, als er eentje door de kamer vliegt blijven ze liggen, omdat ze de ervaring hebben opgedaan dat ze ze daar niet pakken kunnen. Als ik dus als voorbeeld geef dat ze geen konijn te pakken krijgen en er daarom mee kappen bedoel ik uiteraard honden die ze niet te pakken kunnen krijgen. Voor honden die konijnen wel pakken geldt natuurlijk het omgekeerde.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Aangezien alles wel gezegd is over dit onderwerp vinden we het tijd worden om dit topic te sluiten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dekken: forceren of niet" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 6 van 6 12 3 4 5 6
^