In een klein percentage van de honden treedt na verloop van tijd urine-incontinentie op na de sterilisatie. Dit zou met name gelden voor grotere rassen. Honden produceren na de ingreep geen oestrogeen en progesteron meer. Door de afwezigheid van oestrogenen wordt de sluitspier bij alle teven slapper. Over het algemeen is dit met medicijnen goed te ondervangen.
De kans op overgewicht neemt toe. Het is zinvol gecastreerde teven bewust minder te voeren en voldoende lichaamsbeweging te geven.
Langharige honden krijgen vaak een pluiziger en doffere beharing. Dit is geen fraai gezicht maar voor de hond is dit uiteraard geen probleem.
Sommige teven worden na de ingreep wat feller/scherper van karakter. Het wordt daarom wel eens afgeraden om felle of dominante teven te castreren. Zeker als dit gedrag zich al op de leeftijd van 6 maanden voordoet of jonger.
Elke operatie onder narcose brengt een zeker risico met zich mee.
Hierboven een aantal nadelen!
Ik ken mensen die hun hondje voor de eerste loopsheid hebben laten sterriliseren, door deze operatie komt er ruimte komt en heeft het hondje een kronkel in de darm gekregen en is de dag erna overleden.
Ik heb een reu en een teef die beide intact zijn en kan ze prima uit elkaar houden als de teef loops is. De ene in de keuken en de ander in de kamer. En als de teef loops is ga ik niet met haar wandelen, alleen klein stukje in de straat en anders gaat ze de tuin in.
Ik vind dat dit toch echt wel dingen zijn om over na te denken. Maar ieder zijn mening!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "De hype van tegenwoordig, ergenis.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
@Liesbeth:
Als ik ze gescheiden kan houden zou Rover niet gecastreerd gehoeven. Zijn voorhuidontsteking is beperkt tot een paar keer per jaar en zijn gehyperdepieper als er een loopse teef in de buurt is valt ook wel overheen te komen, hooguit onprettig voor hemzelf een aantal weken.
(tegen zijn gejammer kan ik nog oordopjes indoen)
Maarja, open keuken en om Rover op te moeten sluiten in de berging of buiten te moeten houden gaat hem niet worden... Een deur stelt niks voor met een reu van 70+kg die persé wil...
En onze teef weegt nu al ruim 65kg en moet nog voor het eerst loops gaan worden
Vooralsnog kunnen we niet eens de reu alleen uitlaten, want mevrouw breekt de tent af!
Rover is haar steun en toeverlaat, 8 poten op 1 buik.
Dus de reu bij haar weghalen als zij zich hondsberoerd voelt en zich geen raad weet met haarzelf en der hormonen kan ik haar niet aandoen!
Zodoende wordt het voor Rover morgen bye, bye ballen helaas...
Chemische castratie en al die kankerverwekkende zooi wat erbij komt willen we niet, plus komt daarbij dat je niet duidelijk weet wanneer het in- en uitgewerkt is...
Het is geen oordeel, zoals ik de hele tijd al zeg, ik wijs híer niemand persoonlijk aan!!!!
Het is hoe ik er over denk, een mening, net zoals jullie je mening hebben.
Met research is níets mis, naar mijn mening.
Net als info opzoeken over de aanschaf van een hond, kom je te weten over broodfok en wil je het op een bepaalde manier aanpakken.
Zo ook met dit onderwerp.
Ik heb zelf geen eigen hond maar ik bijna dagelijks bij vrienden, kennissen en familie over de vloer.met honden en ik pas vaak langere tijd op deze honden.
Ook een aantal van hen wil gaan opereren maar ik weet zeker dat door een andere aanpak e.d het vertoonde gedrag echt minder wordt, ze hebben het even anders geprobeerd te doen, heel kort, maar ik zag echt dat er verbetering in kwam, maar toch is dit véél te lastig en gaan ze toch opereren..
Ik ben wel blij met dit topic, omdat wij volgend jaar een tweede hond willen (teef) en haar eigenlijk willen laten steriliseren. Omdat we pas volgend jaar een hond willen heb ik nog niet
veel onderzoek gedaan naar de voor- en nadelen van een sterilisatie, maar ik krijg er door dit topic wel alvast een beeld van.
Ok. Voor de mensen die tegen deze 'hype' zijn:
Is het dan voor een intacte reu, met de driften die daarbij horen, niet zielig als hij nooit 'mag'?
Ik ken reuen die als er in een straal van 5 km een teefje loops is, niet meer te houden zijn. Liggen de hele dag te zenuwen, eten niet meer. Is dat dan zo'n leuk leven? Als dat eens een paar dagen is, maar dat is niet het geval. Er is altijd wel ergens een loopse teef.
Ik heb de indruk dat er wel kritischer gekeken wordt tegenwoordig. Vroeger was het helemaal haast standaard om een reu te castreren.
Ook al weet jij het zeker, dan nog heeft niet iedereen hetzelfde geduld of er zin in om hiermee aan de slag te gaan.
Zodra jij je eigen hondje heb wil je toch ook niet dat andere mensen daar steeds over blijven zeggen dat die wel geholpen moet gaan worden?
OMG.. nog 1 x en dan gaat het topic op slot...;
Ik geef mijn mening en ik zeg nergens dat iemand slecht is of dat wel opereren totaal fout is, nooit beweerd!
En idd kan ik niet beslissen voor anderen, wil ik ook niet, kan niet, is ook nooit gebeurd!
Ik scheer helemaal niet iedereen over 1kam, ik heb meerdere malen onderscheid aangegeven in dit onderwerp maar dat je dat niet ziet zegt niets over mij!
Maar ik mag toch best zeggen wat ik ervan vindt, net zoals jullie dat doen.
Ik heb nooit gezegd dat mensen iets móeten of juist niet móeten ..
Wat ik bedoel is dat "SOMMIGE" best snel tot zo'n beslissing komen.. meer niet.
Als een reu zich zelf in de weg loopt met zn hormonen etc en niet een methode werkt, dan is het een medische kwestie en wordt de reu geholpen.
Maar als er niets maar dan ook niets aan.de hand is.. waarom dan??
Klinkt bijna als een dreigement..
Maar ja dit had je opzich wel kunnen verwachten eigenlijk.
Tuurlijk moet je goed naar je hond kijken en bepaalde dingen in je achterhoofd houden maar jij ergert je er aan dat mensen het voor gemakzucht doen (dan al niet gemakzucht voor de hond.)
En ja onder gemakzucht kun je zowat alle redenen scharen dus iedereen voelt zich aangesproken. 1+1=2.
Overigens vind ik dus een hond in de keuken en achtertuin houden ook niet bepaald je van het. Want dat is wel waar het vaak op uitdraait.
Alles heeft gevolgen, steriliseren/castreren maar ook intact houden.
En dat die van castreren/sterliseren in de meeste gevallen gunstig zijn ja.. In mijn ogen is dat de reden en niet omdat ze klakkeloos iets aannemen of dat het een hype is.
Gelijk..? Dit is geen kwestie van gelijk halen want dat is niet mogelijk!
Ik heb nu meerdere keren nadere uitleg gegeven over wat ik hier bedoel maar dat wordt niet gehoord..
Waarom dit topic dan nog..
Het kan aan mij liggen, maar dacht dat ik diverse malen op dit forum had gelezen dat castratie niet per c helpt tegen het reutjesgedrag wanneer er loopse teven zijn?
Isha
Een reu heeft er nu eenmaal wat onder hangen en een teefje heeft wat in de buik en.verliest 2x per jaar bloed etc..
Ik baal ook iedere maand, maar ik ben nu eenmaal een vrouw en ja dat hoort er dan bij!!
Maar nogmaals..;
Dit is niet te vergelijken sorry hoor,tenzij jij geuren verspreid,dan komen de mannen ook op je af. Jij kan denken ik wil niet zwanger worden een hond niet,daar moeten wij maar even voor denken.
olly is wel gecastreerd. hij kwam uit kroatië (grens) en is gecastreerd door de stichting.
tja, ik vind teefjes sowieso niet zo prettig, niet dat ze stom zijn!!! helemaal niet, maar ik wil graag over hun buik aaien en dat kan dus niet...
sowieso vind ik reutjes altijd leuker!
maar die dingen vind ik een beetje.. tja.. vies...
jullie zullen nu denken!!! wat een .... reactie
als ik erzo bij nadenk idd.
ik vind het deels zielig, bij de mens wordt toch ook niet.... naja,..
ik weet zeker dat jullie hier niet mee eens zijn
niet lelijk bedoeld hoor!
Niet lullig bedoelt maar ik lees nu wel rare dingen.
Je gaat je hond laten helpen omdat jij als baas geen zin hebt om je hond in toom te houden?
Dat is wel erg kort door de bocht zeg.
Dat je een teefje niet op dr buik kan aaien omdat ze loops is slaat ook kant nog wal want wat heeft dr buik te maken met dr vulva?
Ik ben het zeer zeker eens met Isha dat mensen eens vaker moeten gaan nadenken voor ze iets doen ipv met de menigte mee te lopen.
Als een dierenarts zegt je teef moet nu geholpen worden want ze is 6 maanden doet 80% van de mensen dit en dat is gewoon met de menigte meelopen.
Zodra mensen eerst eens gaan nadenken waarom ze hun hond willen laten helpen wordt het een ander verhaal maar vind ook niet dat je de meeste mensen van hp kan vergelijk met de mensen die hier niet zitten.
Te veel mensen doen maar wat en zoeken niks op immers anders hadden we ook geen broodfok meer.
Hoe vaak hoor ik niet nou mijn hond is geholpen maar zijn gedrag is hetzelfde of ohh mijn hond is geholpen en is nu incontinent.
Dat soort mensen laten dus hun hond helpen omdat iemand dat tegen hun zegt zonder daadwerkelijk te weten wat het risico is en waarom ze het doen .
Hondentepeltjes vies?
Dan zou ik maar een ander beroep kiezen inderdaad
In die beroepsgroep kom je volgens mij dingen tegen die vele malen viezer zijn dan hondentepels (die ik dus écht niet vies vind).
ON TOPIC
Vriendelijk verzoek om on topic te blijven. Off topic gesprekken kunnen voortgezet worden via PB.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "De hype van tegenwoordig, ergenis.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?