HondenPage baasje kianatje
Wat schreven de vrienden van kianatje op het forum
Elske schreef in
Teek verwijderd maar wat nu ?
Hier ook! Heb bij onze kat in de afgelopen weken zeker 20(!) teken verwijderd. Iedere dag controleer ik haar dus weet zeker dat ik ze op tijd heb verwijderd en toch krijgt ze ook af en toe ook harde knobbeltjes op de plekken waar de teken gezeten hebben.
Overigens werkt Stronghold voor geen meter tegen teken ook al staat op de verpakking van wel, want zowel onze kat en hond hebben dit middel recent gehad en na 20 teken verwijderd te hebben ben ik inmiddels overtuigd dat het daar dus niet tegen werkt!
Elske schreef in
Mijn rijkdom
Wat een plaatje! .. en dat ze allemaal zo netjes blijven zitten, erg mooie foto!
Elske schreef in
Border collie pup word niet zindelijk??
Hier had Rik met 4 maanden ook regelmatig nog een ongelukje in huis, kon ie echt niets aan doen.
Volgens mij was hij met 6 maanden volledig zindelijk, dus het is misschien ook nog te vroeg voor je hond...
Als je twijfelt zou ik inderdaad ook even proberen urine op te vangen voor onderzoek,
Succes!
Elske schreef in
Territorio de Zaguates, meer dan 900 honden!
https://www.youtube.com/watch?v=u8RhLayAU4g&nohtml5=False
Toch echt wel een groot gebied!
Elske schreef in
Territorio de Zaguates, meer dan 900 honden!
" Allemaal los op de vlakte, loopse teven en reuen mooi door elkaar, een ziek ? Dat wordt te laat gezien, is mooi lijkt het maar, heb toch wel mijn bedenkingen...........hebben de ruimte ! Staan als een kluitje op elkaar, lekker beschut toch !! .....uit een trog droog voer, wat zal er door 900 honden gepoept worden....... "
Willemijn, baasje van Bamse......en Ogin
Ik las op hun facebookpagina de vraag hoe ze dat toch deden met de poep van al die honden maar ze gaven als antwoord dat dit, ondanks dat het veel werk was, toch opgeruimd werd... pfff.. wat een klus
Elske schreef in
Territorio de Zaguates, meer dan 900 honden!
" Allemaal los op de vlakte, loopse teven en reuen mooi door elkaar, een ziek ? Dat wordt te laat gezien, is mooi lijkt het maar, heb toch wel mijn bedenkingen...........hebben de ruimte ! Staan als een kluitje op elkaar, lekker beschut toch !! "
Willemijn, baasje van Bamse......en Ogin
Ze zijn allemaal 'geholpen'! Tja, qua ziekte vraag ik me ook af of dat op tijd wordt gezien...
Elske schreef in
Territorio de Zaguates, meer dan 900 honden!
" Ja, 1000 vierkante meter om te verblijven. En onder begeleiding van een wandelaar (vrijwilliger, toerist,…) mogen ze naar buiten voor een wandeling. Maar dan zitten ze, als ze niet wandelen, toch in dat verblijf? "
Alaska's Finest!
Ze hebben vrije toegang naar buiten, niet alleen onder begeleiding van een toevallige wandelaar!
Elske schreef in
Territorio de Zaguates, meer dan 900 honden!
" 900 honden op 1000 vierkante meter? Dus een goeie vierkante meter plaats per hond, en allemaal eten uit 1 trog? Euh…. Dat lijkt me voor heel wat honden erg stressvol. Ik weet dat ik de mijne hier in ieder geval niet blij mee zou maken… "
Alaska's Finest!
Dat staat er niet, ik lees dit:
Territorio de Zaguates has enclosed facilities for the dogs as well, approximately 1,000 square meters, but the dogs get to freely roam around the hills with companions, volunteers and visitors who stop by.
Wat ik begrijp is dat de faciliteiten 1000 m2 zijn maar ze hebben daarnaast vrije toegang tot de natuur rondom?
Elske schreef in
Territorio de Zaguates, meer dan 900 honden!
Hebben jullie wel eens gehoord van Territorio de Zaguates, Land of the Stray's? Een shelter midden in de natuur van Costa Rica met meer dan 900 honden!
Klik hier voor een actueel artikel over Territorio de Zaguates. Ik heb m'n ogen uitgekeken. Dat dat allemaal blijkbaar goed gaat?!
Elske schreef in
Een hond uit het buitenland ....
" Zo niet mee eens! Oké je hebt verschil in zwerfhonden... Honden die op straat geboren geworden en opgroeien in roedels die al tijden op straat leven. Je hebt ook honden die op straat leven die gewoon gedumpt zijn, omdat ze met 1 jaar toch iets te veel puber zijn of de bank vervangen is en de hond er niet meer mooi bij kleurt. Deze honden hebben het iets lastiger op straat en overleven het ook vaak niet. (Denk je eens in dat jou hond op straat op een vuilnisbelt moet overleven, contant weg gejaagd te worden door mensen en roedels honden.) Ik kan wel huilen als ik daaraan denk... Ik ben blij dat mijn hondje van straat is gehaald en niet na een castratie terug is gezet. Zij is aan een hek gebonden met een ander hondje, daaruit kan je al de conclusie trekken dat ze een baas geeft gehad (die haar dus na een jaar alweer zat was) Daarbij halen heel veel stichtingen honden niet direct zelf van straat. Deze halen ze uit dodingstations en komen dan in hun privé asiel. Van daaruit wordt dan een thuis gezocht. Goede stichtingen kijken dus ook naar goede plaatsbare honden, honden die het niet zouden redden in een huis laten ze vaak zitten en worden dus uiteindelijk afgemaakt. Ook zullen de goede stichtingen idd straathonden steriliseren en weer uitzetten. Maar waarom ik voor een buitenlandse hond heb gekozen? Vooral omdat ik geen leuke sociale hond in Nederlandse asielen zag zitten op dat moment. Daarbij... ik vind dat er al veel te veel honden op straat zwerven en mishandeld worden hier of in het buitenland. Ik zou nooit voor mijn eigen ''omdat ik het zo leuk vind'' nog een hond op de wereld willen laten zetten. Er is keuze genoeg, ook leuke pups dus waarom zou ik een pup ''bestellen'' bij een fokker? "
Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)
Helemaal mee eens, ik vind de stelling van Suzanne stigmatiserend en de nuancering ontbreekt.
Ook wij wilden graag een herplaatser, hebben voor een lange tijd de Nederlandse asiels in de gaten gehouden maar kwamen daar met name, niet sociale honden met een flinke gebruiksaanwijzing tegen.
In het geval van Rik: hij werd met zijn moeder en 2 nestgenoten met 8 weken uit een dodingsasiel gehaald naar een privé opvang. Hij is met 4 maanden bij ons gekomen.
Hadden ze hem daar laten zitten... had hij nu niet meer geleefd, net als zijn moeder en broertjes, dat had inderdaad gescheeld op de totale populatie
Maar ik ben deze stichting nog altijd dankbaar voor het goede werk dat ze doen. Via facebook volg ik ze nog steeds en zie wat voor goed werk ze daar doen, ook sterilisatieprojecten. Deze stichting vind ik niet te vergelijken met de stichting die Ed beschrijft waarbij blijkbaar 'ladingen' honden naar Nederland worden gehaald.
Elske schreef in
Glutenvrij, vegetarisch of rauw: rampzalig voor hond en kat
Tja, hoe meer mensen voor hun huisdieren over gaan op rauw vlees des te meer er van zulke, ongefundeerde, stukken zullen komen want de brokkenfabrikant ziet zijn inkomsten dalen evenals de dierenartsen die hun wachtkamer tot aan het plafond hebben volgestouwd met Royal Canin. (echt..onze dierenarts weet blijkbaar niet meer waar hij de zakken moet laten)
Tuurlijk moet je weten wat je doet als je rauw voert aan je hond en ervoor zorgen dat je hond geen tekorten oploopt. Maar als je om je huisdier geeft, verdiep je je hier toch in?
Onze dierenartsassistente wist niet eens waar KVV voor stond en probeerde mij na mijn uitleg vervolgens te overtuigen dat ik mijn hond dan toch wel echt 2x per maand moest ontwormen want ik gaf immers rauw
De manier waarop mijn hond erop reageert is voor mij doorslaggevend: veel minder en compacte ontlasting en het meest opvallende is toch wel zijn drinkgedrag: nadat hij een dagje brok heeft gehad lebbert hij zo de inhoud van een grote drinkbak leeg. Bij rauw vlees zie ik hem nauwelijks drinken. Zegt mij genoeg over de hoeveelheid zout/ballast die in de brokken zit. Dat lijkt me pas slecht voor de nieren op lange termijn Oh ja.. en dan niet te vergeten zijn gebit: na een weekje op brok in verband met een vakantie, kon ik direct in de weer met een schraper om alle zetmeelaanslag van z'n tanden af te schrapen. Op KVV heeft hij dit niet!Nee, ik zie genoeg voordelen bij mijn eigen hond om alleen nog maar incidenteel brok te geven.
Elske schreef in
Tijdelijk puber gedrag?! Of niet
" Sorry moet stiekem een beetje lachen. Ik lees een 100% jonge hond die nog veel moet leren. Die geprikkeld word door rennende kinderen en graag mee wil doen maar door de omvang veel te lomp is. Kliergedrag wat er allemaal bij hoort. Ben je gestopt met cursussen? Meestal gaat het tot een maand of 5-6 geweldig en stoppen veel mensen terwijl juist nu de moeilijkste periode komt. Zeker tot 2.5-3jaar ben je echt bezig met opvoeden. Dus blijf lekker trainen, ook voor je vragen is het zo fijn. Probeer een goede balans te vinden tussen activiteit en rust. Ook belangrijk stel regels op in huis. Hier was het altijd niet rennen en stoeien waar de hond bij is. Diesel was ook zo'n lompe boer en sprong alles en iedereen omver. Het komt goed, consequent blijven is nu het belangrijkste. Succes. "
De mannen
Hier kan ik me helemaal bij aansluiten! Ik herken hier ook gewoon een jonge hond in die nog veel moet leren. Ik heb ook wel eens huilend aan de tafel gezeten toen Rik nog een pup was, me afvragend waar ik aan begonnen was. Hij is ook onze eerste hond. Nog steeds is hij niet stabiel (hij moet nog 2 worden) maar terugkijkend is het echt veel beter geworden! Dus wanhoop niet!Wat betreft de tips die je krijgt over de beweging van je hond, kijk ook vooral zelf goed naar je hond. Wij kregen verschillende tegenstrijdige adviezen, de een zei dat Rik te weinig beweging kreeg en de ander zei juist dat we hem overprikkelden waardoor hij drukker werd. We hebben zelf de balans moeten zoeken tussen beweging en rust door hem goed te observeren, dus te kijken wat voor effect iets op hem had. Bij Rik was het dus juist niet veel met hem doen, maar hem af en toe dwingen zijn rust te nemen door hem af te zonderen van de kinderen zodat hij rustig kon slapen en geen lange wandelingen met hem maken.
Succes!
Elske schreef in
Castreren of niet?
" Ik ben dan weer heel tegendraads. Castratie verkleint ook de kans op tumoren. Ik ben van mening als je niet gaat fokken met een dier eraf met die ballen. Om het niet te doen omdat je hond onzeker is is geen excuus dat betekend alleen maar dat je aan het werk moet met de hond wel of niet gecastreerd. Ik kreeg het advies ook om mijn onzeker bange hond niet te laten sterilliseren ze kreeg een fikse baarmoederontsteking waar we pas achter kwamen toen het al te laat was. Nu heb ik helemaal geen hond meer gecastreerd of niet. "
nikkie en Kittana ( r.i.p )
Volgens mij heb ik ergens gelezen dat er wel degelijk een verschil is wat betreft het risico op tumoren tussen een reu of een teef. Voor een teef wordt sterilisatie aangeraden in verband met tumoren. Beetje kort door de bocht om te zeggen dat onzekerheid van de hond geen excuus om niet te laten castreren. Waarom zou je je hond eerst niet laten uitgroeien tot een stabiele reu, met behoud van hormonen, waarna je alsnog kunt castreren. De weg naar volwassenheid is voor onze hond nu geen gemakkelijke met veel hobbels en angsten waar hij overheen moet groeien en vergt van zowel hem als ons veel geduld en inspanning. Zonder de castratie was dit waarschijnlijk op een evenwichtiger en minder negatieve manier verlopen gezien het feit dat zijn probleemgedrag verergerde na de castratie. De gedragsdeskundige die ons begeleidt vertelde dat van alle reuen die bij haar onder behandeling zijn zeker 90 % gecastreerd is op jonge leeftijd, dus voordat volwassenheid was bereikt. En zij draait toch al een behoorlijk tijd mee dus trek ik daar ook mijn conclusies uit.
Ik vind het heel erg wat er met jouw hond is gebeurd maar het lijkt nu alsof je dit projecteert op andermans situaties.
Elske schreef in
Castreren of niet?
" Alsjeblieft, doe dit niet te vroeg, wij hebben zo'n spijt gehad dat we onze hond hebben laten castreren met een jaar oud. Hij was ook onzeker in het contact met andere honden waardoor hij hyperactief gedrag liet zien dat wij ten onrechte als 'dominantie' bestempelden. Zijn onzekerheid is hierdoor flink verergerd alsmede zijn hyperactieve gedrag in contact met andere honden. Met veel training is dit langzaam beter aan het worden. Volgens de gedragskundige kan een castratie het uitgroeien tot een stabiele volwassen hond belemmeren. Probeer dan eerst een chemische castratie zodat het nog omkeerbaar is. Waarschijnlijk hadden we Rik uiteindelijk ook wel laten castreren (als zijn hormonen in de weg zouden zitten) maar zeker niet op zo'n jonge leeftijd. "
Ik was blijkbaar niet ingelogd, maar bovenstaande tekst is dus van mij...
Elske schreef in
Weet iemand hier meer van: Nieuw vaccin ziekte van weil
Ik had over deze vaccinatie ook bijwerkingen gelezen, ervaringsverhalen zeg maar. Toen ik onze dierenarts hier naar vroeg, zei hij dat dat maar zo weinig voorkwam dat het allemaal wel meeviel. Dus ook Rik laten inenten. In de paar weken daarna kreeg hij enorm vieze ogen, iedere ochtend moest ik ze voorzichtig schoonmaken omdat alles aangekoekt zat. Ook kreeg hij op de plek van de enting een enorm harde zwelling ten grootte van een appel, die nu intussen is geslonken naar de grootte van een ei. Ziek is hij niet geweest, alleen de eerste week een beetje lusteloos.
Toen ik dit meldde aan de dierenarts zei ze dat ze verschijnselen zou registreren, aangezien het een nieuw vaccin was.
Waarom krijg ik toch het gevoel dat mijn hond als proefkonijn is gebruikt???
Elske schreef in
Wat betekent deze begroeting?
" Ik zie een onzekere hond die toch blij is jullie te zien met speelhouding.De verhouding is perfect in huis en je hoeft niet bang te zijn dat de hond in rangvolgorde omhoog wilt klimmen. Ik zou je toch de tip willen geven om aan zijn zelfvertrouwen te werken.Hersenoefeningen willen goed werken.Verstop maar wat brokken in huis en laat hem zoeken.Stop het in krantenpapier dat hij lekker mag scheuren.Een goede doos van de supermarkt is ook leuk om te scheuren. Werk aan zijn zelfvertrouwen en de rest komt wel in orde.Leuke hond is het wel...een schatje. "
Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.
We werken volop aan de ontwikkeling van zijn zelfvertrouwen Inderdaad brokjes of voorwerpen zoeken in huis en afgelopen najaar hebben mijn dochter van 10 en ik samen met Rik Speuren deel 1 gedaan en gaan in april verder met Speuren deel 2. Dat doet zijn zelfvertrouwen erg goed! Al is hij soms net wat te enthousiast, mijn dochter wordt erg bij de trainingen betrokken, mag ook sporen uitzetten voor de andere honden in de groep maar als ze dan wegloopt bij Rik vandaan wordt ie helemaal gek, janken en blaffen tot ze weer terug is. Verder doen we binnen en buiten zoekspelletjes waarbij hij bijvoorbeeld mijn dochter moet zoeken, wat hem erg goed afgaat.Vanmiddag voor het eerst met hem wezen joggen wat ook erg goed ging. Eerste meters even een enthousiaste stuiterende hond naast me, inclusief kleine beetjes in m'n achterste, zo van: wauw, gaan we echt samen rennen? En natuurlijk even wennen dat ie naast moet blijven lopen en niet mag snuffelen maar dat deed hij prima (oké, even flink in de ankers toen we terug in de bebouwde kom een brug moesten oversteken waar net aan de andere kant een grote herderhond liep, hellup die is eng) Thuis uitbundig beloont voor het keurig naast me lopen.
Elske schreef in
Wat betekent deze begroeting?
" Ik vind het allereerst een hele leuke foto! Ik zie gewoon een begroeting zoals ik hier ook dagelijks meemaak hoor. Heb je er zelf een ander idee bij? "
s@nt@
Ik twijfel soms een beetje hoe ik zijn gedrag moet interpreteren aangezien hij niet echt een 'aanhankelijke' hond is maar meer afwachtend en onzeker. Als ik eens boos ben op de kinderen en mijn stem verhef zie ik hem direct naar de achtergrond verdwijnen en zich klein maken. Hij houdt me dan echt een spiegel voor waardoor ik denk dat ik misschien wat minder heftig moet reageren Toch lijkt hij ook wel steeds meer toenadering te zoeken door zelf naast me te gaan liggen als ik op de grond zit of soms zelfs even zijn kop om m'n schoot te leggen. Daar genieten we dan zo van!
Elske schreef in
mijn Roemeense vriendinnetje Lupa :: Genieten & gelukkig zijn op blz 15
...ben nog steeds verliefd
Elske schreef in
Wat betekent deze begroeting?
Was toch wel benieuwd hoe jullie de houding van Rik interpreteren op de foto, heb hem nu eens weten vast te leggen in de interactie met mijn 10-jarige dochter.
Hij doet dit namelijk altijd als we bijvoorbeeld 's ochtends beneden komen of als we thuis komen nadat we weg zijn geweest. Het lijkt dus een soort begroeting in speelhouding te zijn maar hij heeft hierbij zijn oren wel plat liggen.
Hebben jullie enig idee?
Elske schreef in
Update Daisy Mario ze is er Vraagje
Wat leuk dat jullie een hondje uit het buitenland hebben geadopteerd en wat is Daisy een leuke spring in het veld!Veel geluk gewenst!
Elske schreef in
Kvv met kleine kinderen in huis
Hier ook een hond op KVV in een gezin met drie kinderen, 10, 9 en 6 jaar oud. Gewoon hygiënisch werken met het vlees zoals je ook doet met de bereiding van rauw vlees van je eigen maaltijd. Rik mag niet likken in gezichten en aan handen, als het wel eens gebeurd in zijn enthousiasme denk ik niet dat er direct een groot gevaar is... Mijn ervaring is toch bij verschillende dierenartspraktijken dat ze niet eens weten wat KVV is of je krijgt dringend het advies krijgt om je hond zeer regelmatig te ontwormen want tja, je geeft immers rauw ongekookt voedsel Of het wordt ten strengste afgeraden want je hond loopt tekorten op en in brok zit alles en je krijgt dan direct een aantal merken voorgeschoteld zoals het commerciële Royal Canin, wat toevallig ook hoog opgestapeld staat in de wachtkamer
Elske schreef in
Gezinsuitbreiding voor Bams en Willemijn.
Nog van harte gefeliciteerd met Ogin, erg leuk om zo mee te kunnen lezen!
Elske schreef in
Gijs zijn avonturen: Nog meer sneeuw!
prachtige foto's,
die waar hij plat op de grond ligt is erg mooi!
Elske schreef in
Het ging zo goed maar helaas...
Het gaat over het algemeen weer beter met Rik, het extreem angstige lijkt er weer af te zijn en ik ben hem ook L-theanine gaan geven wat hem een stuk relaxter en vrolijker maakt. Hierdoor loop ik zelf ook meer ontspannen naast hem..
Ik moet bij hem wel rekening houden met de prikkels die hij heeft gehad. Als we veel met hem erop uit zijn geweest (familiebezoek e.d) is hij daarna weer even onrustiger maar na een poosje normaal ritme kalmeert hij weer. Hij blijft gevoelig voor verandering. Bijvoorbeeld nu we allemaal thuis zijn tijdens de vakantie, mijn man is wat aan het rommelen in de garage en Rik begint ineens te blaffen en te grommen. Ik ga dan met hem naar de garage, laat hem zien wie het is en je ziet dan gewoon de opluchting bij hem... Terwijl, als er aangebeld wordt, de post wordt bezorgd of er komt bezoek binnen hij zich helemaal niet laat horen en blijft rustig liggen.
Helemaal niet meer los laten lopen vind ik erg lastig aangezien we hier in de buurt de honden veel met elkaar laten omgaan. Dus ook al heb ik hem aangelijnd dan komen zijn speelvriendjes wel op hem afgerend. Met name het contact met de stabiele reuen en teven is fijn voor Rik en volgens de GT is dit ook leerzaam voor hem. Wel moet ik dan goed om me heen kijken of er niet een 'onbekende hond' opduikt want dan kan hij schrikken van het 'onverwachte' en ineens gaan blaffen en grommen. Wat overigens ook uiteindelijk kan resulteren in spelen want laatst viel de 'vreemde' hond blijkbaar toch mee en werd er ineens met z'n drieën gespeeld.
In de eigen buurt lijkt hij toch het meest te reageren op onverwachtse dingen omdat de rest natuurlijk wel voorspelbaar voor hem is.
Maar we gaan ook wel eens met hem lopen in een groot losloop heide/bos gebied en daar gaat het soms wonderbaarlijk goed, ondanks het onbekende. Bij gezelschap en honden die we tegen komen volgt een begroeting om vervolgens ook weer direct door te lopen. Of, als hij een ontmoeting spannend vindt, kiest hij zelf een boog door in de struiken naast ons te verdwijnen en pas na het passeren verderop weer bij ons tevoorschijn te komen. Als ik wel zie dat hij aanstalten maakt om bij een andere onzekere hond de bullebak uit te gaan hangen roep ik hem bij me om samen door te lopen.
Verbazingwekkend is dat dit al een paar keer goed gelukt is, net als toen hij nog een stuk jonger was, en daar kan ik zo van genieten maar ik moet goed naar zijn gesteldheid blijven kijken. Als hij bijvoorbeeld overprikkeld is, wat ik inmiddels wel aardig kan inschatten gaat hij gewoon aan de lijn want dan kan ik hem veel minder goed uit situaties bij me roepen. Als hij dus even moet bijkomen van een aantal drukke dagen ga ik dus ook niet met hem naar zo'n losloopgebied, we beperken het dan bij de 'normale' wandelingen.
Elske schreef in
Het ging zo goed maar helaas...
" Dit is niet leuk voor jullie. Ik kan je BAT aanraden. Heb er zelf hele goede ervaringen mee. Diesel is veel meer ontspannen geworden en valt veel minder uit. Ik heb de periode van training op geschreven misschien heb je er wat aan. http://dieselensky.jouwweb.nl/bat-training-diesel "
De mannen
De principes van BAT pas ik al zo veel mogelijk toe, is inderdaad voor een onzekere hond een goede benadering. Volgens de GT bestaat deze methode al veel langer maar is er later een naam aan gegeven. Ik heb jouw ervaringen hiermee ook al eens gelezen. Maar het is soms ook erg lastig aangezien je niet over alle voorkomende situaties controle hebt. In vaste setting ermee oefenen heeft ook weinig zin voor Rik aangezien hij niet bij alle honden en mensen die angst laat zien. Het wordt dan lastig iets in scene te zetten, zeker nu het gedrag al een stuk minder wordt..
Elske schreef in
Het ging zo goed maar helaas...
" Vervelend dat je hond zo reageert, niet alleen voor jullie twee maar ook voor de mensen en honden die je tegenkomt. Ik vraag me een paar dingentjes af over het uitlaat proces. Wat voor halsband en riem gebruik je, waar loopt de hond, hoe lang is de riem, vertoont je hond dit gedrag ook wanneer hij bijvoorbeeld meeloopt naast de fiets, trekt je hond aan de riem? "
Saap
Sorry, voor de enorm late reactie, heb van de laatste reacties op mijn topic geen meldingen gehad via de email, dus heb ze helemaal gemist. Om op je vragen antwoord te geven:
Ik gebruik afwisselend een halsband of tuig met een ring aan de voorkant. Met of een vaste lijn of een uitlooplijn. Als Rik naast de fiets loopt reageert hij veel minder op de omgeving en luistert beter. Rik trekt niet aan de riem, ik heb daar ook erg in geïnvesteerd. Alleen als hij een speelkameraadje ziet waar hij graag naar toe wil of een bekende die hij graag wil begroeten.
Elske schreef in
Het ging zo goed maar helaas...
" Volgens mij liepen jullie daarnet langs me heen toen ik op het veldje was! Jij en Rik met de GT, haar husky en Torro "
Stabij Gijs
He, ik zie je bericht nu pas! Ik heb meerdere laatste reacties gemist zie ik nu, heb geen meldingen gehad..Volgens mij kan ik me dat nog wel herinneren... vroeg me toen inderdaad even af of jij het was aangezien ik wist dat je daar in de buurt woonde... Grappig!
Elske schreef in
catratie reu ervaringen gevraagd
Hier wel een negatieve ervaring.Lees maar eens mijn eerdere topics.Heb nog steeds spijt dat ik niet eerst een chemische castratie heb geprobeerd bij onze hond Rik. Hij was al onzeker maar na de castratie is dit flink verergerd.
Inmiddels zijn we heel langzaam weer aan het opkrabbelen, met hulp van een gedragstherapeut en L-theanine werkt op het moment erg goed bij hem...
Elske schreef in
Nou ja zeg!
Ai, dat is wel heel erg onbeleefd van de eigenaar om geen excuses aan te bieden. Ik heb ook een reu maar die plast met de leeftijd van ruim anderhalf nog steeds als een pup/teef dus hij kan dat niet eens maar ik zou door de grond zakken van schaamte als hij dat wel zou doen.
Waarom een reu dat doet bij een mens, geen idee. Er is hier in de buurt wel een reu die, als hij de kans krijgt, over mijn hond z'n kop heen plast maar dat is meer een rangorde verhaal denk ik...
Elske schreef in
Eenmaal vlees, altijd vlees
Rik eet net zo lief brokken als vers vlees maar ik merk bij brokken direct dat hij veel meer water gaat drinken en veel meer gaat poepen.. Brokken geef ik alleen als het even zo uitkomt maar in de basis dus altijd KVV.