HondenPage baasje Dorien & Luca
Wat schreven de vrienden van Dorien & Luca op het forum
Jackie en Kiba:) schreef in
Kaakmyositis / kaakspierontsteking hoe snel eerste verbetering
Dag Aniek, de Stafford van mijn schoonzus en zwager heeft het ook, inmiddels denk ik al zo'n 3 a 4 jaar. Zat aan de Prednison en Tramadol. Zij is CBD olie gaan gebruiken en hij is van de medicijnen af. Soms gaat het wat slechter en moet hij wel weer wat hebben tegen de pijn.
Jackie en Kiba:) schreef in
Fietsen met sterke hond
Ik fiets met beide honden tegelijk en als ze echt willen.. Nou voornamelijk onze reu, is wel eens zo pardoes gestopt en dan krijg ik hem niet mee maar dat is bijvoorbeeld als er ineens een hert of konijn is of dat hij dat ruikt.. Gebeurt gelukkig bijna nooit.
Ik heb heb ze eerst afzonderlijk geleerd om te fietsen.. Eerst de fiets leren ontdekken. Wandelen met de fiets aan de andere kant dan de hond. Daarna dat de fiets tussen ons in zat.
Wat ik dan wel deed als een van hen bijvoorbeeld ineens naar links wilde (waar mijn fiets zat), is zachtjes tegen mijn fiets aan laten lopen. Zo leerden ze dat dit niet kon. Nu klinkt dit misschien heel onaardig, maar dit deed hun geen pijn, meer de schrik dat ze respect kregen voor die fiets.
Dit heeft mij geholpen hoor en om had ze al commando's aangeleerd met carnicross en kon deze dan ook mooi inzetten bij het fietsen.
Denk wel dat het belangrijk is dat je jouw hond onder controle hebt (ook met wandelen merk je wel hoe je hond reageert op jou, andere honden, andere mensen en verkeer).
Ik merk zelf wel dat ze vaak nog beter luisteren als ik fiets, hardloop of step met ze dan wandelen want dan zijn ze met mij aan het werk en meer oog voor mij dan omgeving.
Denk dat je kan proberen dat je iets vindt dat je hond weet wat je van hem verwacht. Je kunt een opdracht geven in tempo, welke richting. Ik gebruik bijvoorbeeld ook een commando voor als ze dichterbij moeten (als er bijvoorbeeld tegenliggers komen).
Ik heb ze overigens met fietsen de lijnen in mijn hand, dit vind ik prettig. Vast aan mijn fiets vind ik geen fijn idee omdat ik toch met 80 kilo dan aan de fiets zit.
Ik loop vaak een stuk voordat ik begin met fietsen. Dan mogen ze hun poep en plas doen en even snuffelen. Tijdens fietsen mag dit niet.
En begin met kleine stukjes. Wandelen, stukje fietsen, wandelen..
Heel veel succes en en verder ook gewoon veel oefenen :)
Jackie en Kiba:) schreef in
Bang om hond (duitse herder) uit te laten
Och wat schrikken zeg! Dit gedrag heb ik vaker gezien bij herders bij ons op de hondenschool. En vaak toch dat de hond dan heel erg reageert op lichaamstaal van de baas.
Als je in de provincie Groningen woont, kan ik je zeker iemand aanraden die je hier hij kan helpen.
Ik ken ook iemand in de provincie Noord-Hollands en ze werken heel erg met het leren lezen van de lichaamstaal van de hond en ook hoe je als baas je lichaamstaal gebruikt.
Ik denk dat je het beste hier hulp bij kan zoeken.
Onze reu heeft het ook even gehad toen hij begon te puberen. Door hulp van een gedragsdeskundige is dit goed gekomen.
Ik denk dat je lengte niet direct wat te maken heeft met de hond onder controle houden (ben zelf ook maar 1.63cm) maar wel je eigen zelfvertrouwen en lichaamstaal. (ik zie ook wel eens grote mensen met kleinere honden, die ze niet onder controle hebben).
Jackie en Kiba:) schreef in
Klaar voor een nieuwe pup?
" Update! Inmiddels hebben we een lijstje gemaakt met rassen, die ons nog wel wat lijken en waar we meer over willen weten. Zo zijn er genoeg rassen waarbij je 1 "minder" leuke hond tegen komt en dan eigenlijk toch al gauw het hele ras afschrijft. Zo hebben we nu met een open blik alle rassen bekeken & van de rassen die ons wat lijken diverse fokkers gemaild met wat wij zoeken in een hond, en of het betreffende ras daar dan bij zou passen. De volgende rassen staan nu op ons "optie" lijstje. Van al deze rassen willen we een fokker gaan bezoeken om eens kennis te maken met het ras en vragen te stellen. Het lijstje voor nu: Bordeaux dog Berner sennen Friese Stabij Labrador Zwitserse witte herder Of toch weer een rottweiler! Van elk genoemd ras is wel een "nadeel" te bedenken. Te ongezond, gemiddelde leeftijd vrij laag, terughoudend, nerveus, stuiterbal of juist te sloom. Zo hoeft een "nadeel" natuurlijk niet per se vervelend te zijn, maar daarvoor willen we de rassen dus eens beter leren kennen! Het kan dan op papier misschien wel zo mooi passen, maar de klik met het ras zal er ook echt moeten zijn. "
Loetjekoe
Als ik heel eerlijk ben, snap ik de Friese Stabij niet zo goed in je rijtje. Ken veel mensen die 1 hebben, mijn schoonouders hebben er ook 2. Best zenuwachtige beestjes. Als ik dan lees wat jij nadelen vindt, zou ik eerder kiezen voor een Labrador.
En als je echt zo'n fan bent van de Rottweiler...
Ik vind een heleboel rassen leuk, maar meer voor bij een ander:) Behalve dat een ras op zichzelf leuk is en een ander die leuk vindt, moet jij die vooral bij jou vinden passen:)
Jackie en Kiba:) schreef in
Hondenverzekering: Ja of nee?
Hier 2 grote honden en 2 katten en had in begin wel een verzekering voor ze allemaal, maar was daar zoveel geld aan kwijt.
Ik heb de gok maar genomen om geen verzekering te nemen en hopen dat we gezonde dieren hebben. Op dit moment hebben ze ook nog allemaal niks gehad.
Wij sparen elke maand geld voor een apart potje voor de dieren, mocht er eens iets zijn wat zorgt voor hoge da kosten, dan hebben wij daarvoor geld liggen.
Mocht er echt een dure operatie komen, hebben we altijd nog onze spaarrekening.
Dit zijn dingen wat je wel in overweging kan nemen, heb je geld apart liggen of niet en kun je het geld missen wat je kwijt bent per maand aan verzekering..
Met 1 hond ben je natuurlijk minder kwijt dan 4 dieren.
Jackie en Kiba:) schreef in
Vraagje over “regels” tijdens uitlaten
Toch altijd lastig, want veel baasjes doen waar ze zelf zin aan hebben.
Overigens, ik zou niet zo snel mijn pup optillen, maar er tussen gaan staan (wat je de eerste keer ook deed). Anders kan je (onbedoeld) er voor zorgen dat jouw hond bang wordt voor grote (of andere) honden of dat die andere hond gaat springen naar die van jou. Onze honden negeren de meeste honden, maar als iemand zijn of haar hond optilt, worden ze erg onrustig van.
Overigens snap ik dat je zelf ook wat onrustig werd en je hond wilde beschermen en met 1 keer is dit heus geen ramp maar wij hebben toen op cursus geleerd om als een hond zo op je af komt rennen, er voor te gaan staan of door de knieën met je hond tussen je (op de grond), dan kan je de andere hond zachtjes aan de kant duwen als die te ruw is maar geef je jouw hond wel de kans om de geur te ruiken en als hij er zelf aan toe is, om naar de andere hond toe te gaan.
En wat anderen ook al zeiden, de meeste mensen lijnen hun honden aan als er iemand aan komt met een hond die aangelijnd is. Als jouw hondje losloopt, kan hij een andere kant op, maar aan de lijn niet en dit kan voor spanning zorgen.
Helaas weten veel baasjes dit niet en gaan er vanuit dat het altijd maar goed komt.
Gefeliciteerd overigens met je pup
Jackie en Kiba:) schreef in
Het aftellen kan misschien beginnen!
@jackie en Kiba haha ben gewoon heel enthousiast en kijk er al heel erg naar uit. We hadden een kortharige teckel en een Dobermann een nieuwe thuis gegeven. Helaas, ga ik niet samen met mijn papa een hond nemen. Ik woon al lang niet meer thuis en hij is jammer genoeg kort nadat we de hondjes geadopteerd hadden overleden aan kanker . Ik heb dan de zorg/opvoeding volledig op mij genomen. Heb ze echter wel niet mee genomen toen ik alleen ging wonen omdat ik mijn mama het gezelschap niet wou ontzien. Ik ging wel dagelijk langs omdat de verantwoordelijkheid van de honden nog steeds bij mij lag. Dus ik kwam ze voor het werk, tijdens de middagpauze en na het werk ophalen om met hen te spelen/wandelen en truckjes te doen. Mijn mama ging dan soms wel samen wandelen maar de Dobermann had in zijn toen nog jonge leventje al heel wat meegemaakt waarbij hij verschrikkelijk angstig was en soms lelijk kon uitvallen als je hem niet goed kon lezen. Het waren beide hondjes met een handleiding om het zo te zeggen. Maar toch waren ze heel lief! Ook hen aan mijn poezen voorstellen heeft maanden geduurd, maar deed het liever voor hen allemaal rustig aan dan achteraf met negatieve ervaringen te zitten. "
WolfyFeels
Ah oké, mijn excuses. Omdat je het specifiek zo erbij vertelde dacht ik dat dit zo de bedoeling was.
Wel knap dat je dan zo voor ze gezorgd hebt. En echt 2 totaal verschilde honden.
En de Tsjechoslowaakse Wolfhond zal niet de makkelijkste zijn, maar ik denk dat als je een bepaald ras graag wil en kan bieden wat die nodig heeft, je goed inleest en dat je de opvoeding kan geven wat nodig is, kom je een heel eind.
De rassen die je had zijn toch wel baasgericht (hoewel de teckel ook wel eigengereid kan zijn) en de Tsjech is toch wel even anders, maar daar ligt wel weer een mooie uitdaging.
Ik heb zelf ook niet de makkelijkste, maar we hebben er wel veel energie en tijd in gestoken en dat zien we er ook in terug.
Jackie en Kiba:) schreef in
Het aftellen kan misschien beginnen!
Haha het lijkt wel of je je aan het verantwoorden bent, dat hoeft toch helemaal niet :)
Ziet er inderdaad naar uit dat je je goed voorbereid. Ben ook wel benieuwd naar het ras:)
Wat voor honden hadden jullie. Wat een verdriet ook dat ze zo kort na elkaar zijn overleden.
Wordt het nieuwe hondje ook weer samen met je vader?
Heel veel succes met alles
Jackie en Kiba:) schreef in
Steriliseren?
" En waarom heb je er spijt van? "
ientje
Ze was een hele fijne en stabiele hond en is na de sterilisatie wel veranderd. Je kunt natuurlijk nooit terug kijken of weten hoe het anders was, maar ons gevoel zegt (ook mede het ras kennende hoe de teven bij dit ras zijn), dat ze stabieler en rustiger zou zijn als we haar eerst volwassen hadden laten worden.
Jackie en Kiba:) schreef in
Steriliseren?
Beslist nog niet doen. Bij onze eerst hond hebben we het ook gedaan met een half jaar en echt spijt van. Dit was ons ook aangeraden door de dierenarts en mensen om ons heen.
Ze is nu 5,5 jaar en hebben er echt spijt van gehad. Vanuit onze ervaring zou ik mensen adviseren e wachten na de eerste loopsheid totdat ze ook geestelijk een stuk stabieler is dan wat ze nu nog is als puppy. En ook lichamelijk schijnt het beter te zijn.
Bij onze tweede hond (dit is dan wel een reu), hebben we wel gewacht dat hij wat ouder was en hij is veel stabieler (verschilt natuurlijk ook per hond en geslacht).
Jackie en Kiba:) schreef in
Steriliseren?
Beslist nog niet doen. Bij onze eerst hond hebben we het ook gedaan met een half jaar en echt spijt van. Dit was ons ook aangeraden door de dierenarts en mensen om ons heen.
Ze is nu 5,5 jaar en hebben er echt spijt van gehad. Vanuit onze ervaring zou ik mensen adviseren e wachten na de eerste loopsheid totdat ze ook geestelijk een stuk stabieler is dan wat ze nu nog is als puppy. En ook lichamelijk schijnt het beter te zijn.
Bij onze tweede hond (dit is dan wel een reu), hebben we wel gewacht dat hij wat ouder was en hij is veel stabieler (verschilt natuurlijk ook per hond en geslacht).
Jackie en Kiba:) schreef in
Grote/zware hond als je zelf klein bent?
Ja hoor, ik ben zelf 1.63m en loop/fiets/step met 2 Akita's van samen zo'n 85 kilo.
Denk dat je zelfverzekerdheid, hoe jij je hond traint/opvoed en de band die je hebt meer te maken heeft met het kunnen houden dan het gewicht van jezelf of je hond.
Jackie en Kiba:) schreef in
Advies nieuwe hond
Moeilijk hea:) omdat je aan geeft dat je vriend interesse heeft in de Husky en jij de Samojeed wel wat lijkt, kijk dan eens bij de honden in rasgroep 5.
Dit zijn alleen wel honden die best wat training nodig hebben, bedoel ik niet zo zeer cursus, maar wel heeeel veel geduld en je moet er best wat energie in steken.
Wij hebben 2 Akita's. Wij zijn dol op hun karakter (en ja ook uiterlijk) en wilden juist een hond met een uitdaging.
Normaal raad ik mijn honden niet zo gauw aan, omdat veel mensen zich erin vergissen, maar uit hun rasgroep zijn wel veel soorten die wat van hun hebben, maar dan iets makkelijker.
Je hebt voor bijvoorbeeld de Samojeed een Facebookpagina met alleen maar Sammies en zo zul je dat ook van andere rassen hebben.
Ik zou je ook aanraden om op zulke pagina's ook te informeren als je wat ideeën hebt qua wel ras.
Jackie en Kiba:) schreef in
Omheind gebied provincie Groningen gezocht
Drevenbos in Hoogezand is volledig omheind. Er lopen alleen wel wat wilde paarden. Honden mogen daar gewoon los, maar moet je natuurlijk wel weten of je honden de paarden kunnen negeren.
Ietsje verder: hondenspeeltuin in Beilen
En nog iets verder wat wel de moeite waard is, als je iets verder nog wil rijden: hondenbos het Leesten, heb je 2 routes, eentje is omheind
Jackie en Kiba:) schreef in
Welk gezond ras zou passen bij ons?
" Dank jullie wel voor de reacties!!! ik zal proberen te reageren op iedereen??luna kan op zich wel met andere honden mits ze ze kent blijft een akita he???? ik persoonlijk zou wel in rasgroep 5 willen blijven maar ken de andere rassen niet goed genoeg om te weten of dat zou passen bij ons. de waterhonden zijn interessant ga ik zeker goed bekijken! Vind de Portugese waterhonden wel erg leuk! Dank je voor de tip!! ik zou er heel graag een AA reu bij willen maar manlief ziet 2 grote honden niet zo zitten wil echt een maatje kleiner?? De eurasier zijn we ook aan het bekijken inmiddels! ik denk persoonlijk dat Luna wel kan wennen aan een pup van welk ras dan ook alleen ondervinden we inmiddels dat een Akita zo’n eigen manier van gedragen en spelen heeft wat niet altijd begrepen wordt door andere rassen.... voor nu spelen onze bull en zij nog regelmatig maar ze samen uitlaten gaat niet helaas dat komt vooral door de Bulldog.... en dat is wel iets wat ik graag zou willen! de Drentse patrijs trekt mij nu niet zo qua ras en bijbehorende kenmerken! "
mojoluna
Eurasiers zijn prachtbeestjes:) Wat rustiger dan de Akita en wat meer naar de baas maar wel lekker eigenzinnig en koppig (waar ik zo dol ben op van de Akita).
Ben ik zeker met je eens, 2 Akita's is best wat en wij hebben best wat training aan gehad. Apart zijn ze prima naar andere honden, maar samen werkt het niet naast andere honden. Jullie Luna is nog al groot, laat staan nog een reu erbij haha.
Lastig hea.. Zoveel soorten. Malamute hebben ook altijd een goede vibe met onze Akita's.
Bijvoorbeeld Labradors, Rottweilers, terriers en mannelijke herders echt totaal niet. Liggen elkaar gewoon niet. Maar dat verschilt natuurlijk ook weer per hond.
Jackie en Kiba:) schreef in
Welk gezond ras zou passen bij ons?
Dag Jessica:)
Wat dacht je van de Samojeed of Husky? Ik merk dat onze honden beste reageren op honden uit rasgroep 5. Denk dat die elkaar iets beter begrijpen. En ik vind zelf die rasgroep interessant hoor.
Nu heb je natuurlijk ook heel wat anders naast je Akita.. Denk dat je echt wel veel keus hebt hoor:)
Op deze site staan alle rasgroep en rassen welke erbij horen. Kun je wel al veel in uitzoeken.
Je wilt niet nog een Akita? :)
Jackie en Kiba:) schreef in
Amerikaanse akita
" Huh, ik kijk naar het profiel van de TS, staat er "Baasje verwijderd" ??? "
Diesel & Bumper
Ja zag ik ook inderdaad.. Vreemd
Jackie en Kiba:) schreef in
Amerikaanse akita
Wauw wat een knapperd
Dat wordt een flinke knaap
Er zijn hier weinig Akita baasjes dus veel leden met Akita pups zal je denk ik niet tegen komen hier:)
Jackie en Kiba:) schreef in
Welk ras vind je leuk, maar zou je niet in huis nemen?
Wij hebben het ras in huis wat wij heel graag wilden. Er zijn niet echt andere honden die ik wel wil hebben, kan dat ook?
Er zijn wel een heleboel andere leuke rassen, maar die wil ik bijvoorbeeld niet omdat ik het leuk vind bij een ander maar niet bij ons past. Er zijn ook wel kleine rassen die ik onwijs leuk vindt, maar ik houd meer van de wat grotere honden.
Jackie en Kiba:) schreef in
Lastige situatie.. help
Gefeliciteerd met je zwangerschap. Ik heb zelf een dochter van nu 11 maand. Ik had de mazzel dat ik tot 41 week lange afstanden kon lopen, maar ik had heus ook wel eens een mindere dag.
Lukt fietsen niet? Weet niet of je hond dit gewend is?
Wat wij ook wel deden, is dat mijn man gewoon heel vroeg eruit ging of juist na werk. Ik snap dat elke dag dit misschien lastig is, maar je kiest samen voor een hond dus misschien is dit toch een optie? Mijn man begint ook om 6 uur of half 7. Of juist na werk. Ik snap wel dat hij dan moe is hoor, maar soms is het gewoon even doorbijten en als je eenmaal buiten bent, lukt het wel weer. Of misschien kan hij met haar hardlopen?
En natuurlijk als jij meerdere kleine ronden doet, is ook geen ramp. En als je man vrij is, misschien kan hij dan even lekker met haar op pad?
Verder kun je uitlaatservice doen, hoeft ja ook niet elke dag:) Wel even de vraag of je hond hiervoor geschikt is. Onze Akita's in elk geval niet.
En hersenwerkjes thuis kun je doen. Je kunt online een snuffelmat kopen, verstop je er lekkers is en snuffelen maar.
Wil je Akita ook zwemmen? Dat liet ik die van mij ook wel doen. Erg goed voor ze en vermoeiend voor ze.
Of pak je de auto naar wat vreemdere gebieden, lekker laten snuffelen. Nieuwe geurtjes.
Ik weet niet hoe je hond thuis is, maar onze Akita's hoeven thuis ook niet aldoor vermaakt worden hoor. Ze liggen heel graag gewoon te liggen met af en toe een spelletje of iets. Net als wat jij zegt:)
Hier trouwens een teef die doodsbang is voor vuurwerk. Ik ben eind november bevallen dus oktober /november waren al knallen. Ik deed haar carnicross tuig om zodat ik minder last had van haar trekken op moment dat er knallen waren want dan wilde ze per direct naar huis en is er geen contact met haar te krijgen. Verder nog een tip, misschien kan je CBD olie gaan geven tegen vuurwerk angst. Ik merk wel lichte verbetering.
Heel veel geluk gewenst met de kleine.
Jackie en Kiba:) schreef in
Exclusieve gave theedoeken
Ahh super leuk! Erg geïnteresseerd als je 1 met de Amerikaanse Akita krijgt
Jackie en Kiba:) schreef in
Blaffen bij de schutting
Wat een leukerd zeg, mooi beestje. En wat goed dat jullie een herplaatser hebben genomen
Akita's zijn niet echt van het corrigeren. Probeer af te leiden door wat anders te doen. Of probeer er voor aan te zijn.
Misschien staan je buren ervoor open om samen eens te wandelen, zodat ze elkaar beter leren kennen?
Jackie en Kiba:) schreef in
Kijktip 14 oktober ned 3 Ellie in de Handel
Op opnemen gezet. Maar eens overdag kijken ipv voor het slapen. Eigenlijk wil ik het niet weten
Jackie en Kiba:) schreef in
Zindelijk maken: wat doen wij verkeerd?
" Hoi Jackie en Kiba, Ik moet zeggen dat ik soms tureluurs wordt van al die nieuwerwetse tips op het internet. In theorie klinkt het allemaal zo makkelijk: jij doet dit, dus de hond doet dat. Forget it. De ene hond is inderdaad de ander niet. Zo wordt ook aan alle kanten aangeraden om een kooi te kopen. "Alle honden houden van een kooi, ze zien het als hun slaapkamer". Nou, ik geef je op een briefje mee dat je net zal zien dat die van jou er niet ingaat. Dus we hebben dat ding ook niet. Wel een comfortabele mand. Waar ik wel naar kijk zijn tips van meer algemene aard, en in dit geval zou het kunnen zijn geweest dat we met deze mat-benadering wel in de goede richting zaten, maar dat we nog het een en ander hadden kunnen aanscherpen. Niet dus. Da's wat mij betreft al een prima antwoord. Trouwens, wat betreft je laatste alinea: tig jaar geleden was de wijsheid dat je bij een ongelukje eigenlijk je hond moest oppakken en ze met haar snoet in zijn plasje moest wrijven "zodat hij weet dat ie fout is". Kun je nagaan. Dit hebben mijn ouders destijds ook nooit bij onze herder gedaan trouwens. Het idee alleen al... "
Pieter
Ik zeg nergens dat je zijn neus erin moet drukken.
Jackie en Kiba:) schreef in
Zindelijk maken: wat doen wij verkeerd?
Onze teef was 'krantzindelijk' toen wij haar kregen met 9 week. 2x nachten een paar keer eruit geweest en was daarna niet meer nodig. Binnen paar weekjes was ze helemaal zindelijk en was de krant nergens meer voor nodig.
Toen kregen we reu met 9 week. Heel ander verhaal. Maand lang paar keer per nacht eruit.. Niet elke nacht. Wij hadden een puppypadmatje (zelfde idee als jij) gekocht van 20 euro nou geen denken aan dat hij daarop wilde plassen. Hij plaste overal behalve daarop.
Wij hebben maanden lang om het uur a 2 uur dat we met hem uit moesten.. Bovenop het na het eten slapen en spelen.
Je kunt nog zo'n handleiding naleven, maar elke hond is anders. Sowieso niet boos worden, dan durft je pup straks niet te plassen en gaat hij het ophouden of gaat juist stiekem hoekjes zoeken.
Gewoon negeren en opruimen. Regelmatig op de box plaatsen.. Wat je anders zou doen als hij wel naar buiten zou mogen.
Wat ik iets minder vindt, maar mijn ouders wel deden bij hun pup vroeger.. Als de pup ergens geplast had, krant erop leggen en omdraaien en dan de pup erop zetten. Niet boos, maar gewoon erop zetten en even aaien. Werkte wel:)
Jackie en Kiba:) schreef in
Dog Survival
Ik carnicross met de honden dus het hardlopen hoefde ik niet te oefenen. Op cursus hebben wij wel eens oefeningen gedaan als 'over' en 'door'.
Ik heb regelmatig met mijn hond gezwommen en ze kan ook goed zwemmen dus dit wilde ook wel prima.
Wij moesten bijvoorbeeld een stuk zwemmen en over een vlot heen klimmen in het water. En van een glijbaan dat je kopje onder ging en stuk zwemmen. Door gewoon op elkaar te vertrouwen, ging het harstikke goed.
Verder hebben we het gewoon gedaan en ik merkte dat doordat we echt samen bezig waren, ze mij ook vertrouwde en er voor ging. Er waren wel wat oefeningen die wij niet helemaal deden dus kregen we straftijd, maar goed, dat maakte ons niet uit. Ik had graag een sterke kerel bij mij gehad. Er waren wat oefeningen waarbij je met klein hondje wel voordeel had, want die til je gewoon op. Maar goed, grote hond heeft weer andere voordelen.
Ik denk als je echt voor het winnen gaat, je gewoon moet kijken wat je kan oefenen. Eens mee doen en dan weet je ook gericht waar je aan kan werken. Vooral conditie is wel belangrijk tenzij je alles wil wandelen en een hond die aanwijzingen kan aannemen:)
Jackie en Kiba:) schreef in
Verwaarloosde hond
Jeetje! Hoe kunnen mensen dit een hond aan doen
Paar tips die ik voor je heb, is dat jr zusje in elk geval z.s.m. naar een dierenarts gaat voor een check.
Ver niks overhaasten of afdwingen. Laat alles maar uit de hond komen. De aandacht en alles.
Niet teveel wandelen en zeker niet op allemaal andere plekken, hoe verleidelijk ook. Niet bij andere mensen of honden laten.
Vanuit de hondenschool waar wij jaren hebben gezeten, werd bij asielhonden geadviseerd om zo'n 6 week veel dezelfde korte rondjes in de buurt te wandelen. Liever wat vaker dan gelijk grote rondes. En die kun je wel iets uitbreiden als het goed gaat, maar zo leert de hond de omgeving goed kennen en dit is goed voor haar zelfvertrouwen. Vooral lekker laten snuffelen.
Geen contact met andere honden. Als je honden passeert, afstand nemen. Sowieso weet je niet hoe ze reageert, maar zorgt voor prikkels.
En liever geen bezoek en alles. Dit geeft ook allemaal prikkels.
Lekker rustig aan. Laat de hond maar wennen, vertrouwen winnen en dan rustig uitbouwen. Soms lijkt er niks aan de hand een andere hond ontmoeten, lekker paar uur wandelen, bezoek.. Maar kan ineens mis gaan.. Opeen stapeling van prikkels.
Heel veel geluk voor je zus en de hond. Hopelijk houd jij of zij ons op de hoogte :)
Jackie en Kiba:) schreef in
Met welk ras wordt jouw hond verward?
" Chowchow, Akita, Husky en Border Collie voornamelijk. Waar ze die Husky vandaan halen snap ik al helemaal niet. "
Yass
Als Akita kenner zie ik dat dit geen Akita is, maar anders kan ik mij het best voorstellen of eventueel een mix.
Ken het ras wel, nja over gehoord of gelezen maar zou het ook niet herkennen. Prachtige hond wel
Jackie en Kiba:) schreef in
Problemen reu
Hier chemische castratie gehad om even zijn scherpe randjes eraf te halen en dat we goed met hem konden trainen. Dit hielp wel gelukkig, maar toen het uitgewerkt was het zo zielig elke keer als hij een loops teefje had geroken.
Hij wilde niet tot nauwelijks eten. Wilde constant naar buiten, veel trekken om zijn gevoel achterna te gaan en 's nachts heel veel huilen, waar onze buurt last van had.
Onze reu is nog al een flinke jongen en bleef weinig van hem over. Duurde bij hem ook lang maar kwamen ook overal loopse teven tegen.. Cursus, in de buurt, tijdens wandelingen. Voor ons en de buren geen pretje en zoveel afvallen voor hem ook niet goed. Kregen ook weinig contact met hem bepaalde momenten.
Toen toch maar laten castreren. Gelukkig is hij nogal een zekere hond dus verder geen veranderingen aan hem, behalve waarom we het deden.
Soms zeggen we zelfs dat hij soms gewoon niet door heeft dat ze er niet zijn mbt plasgedrag, teefjes en omgang honden, maar dat is ook gewoon beetje aard van het beestje :)
Gewoon lekker doen waar jij je prettig bij voelt. Je kunt een chemische castratie proberen en kijken hoe hij hier op reageert. Hoeft overigens niet altijd hetzelfde te zijn als een gewone castratie.
Wij hebben bij onze teef sterilisatie te vroeg gedaan (achteraf) en wilden daarom onze reu niet castreren. Uiteindelijk met 2,5 jaar gedaan. Wel gewacht dat hij oud genoeg was naar ons idee.
Jackie en Kiba:) schreef in
Met welk ras wordt jouw hond verward?
" De meeste mensen vragen eigenlijk gewoon wat voor hond het is (of wat voor 'merk'). Tegenwoordig heb ik weinig zin om elke keer alle kleine percentages van de kruising-kant op te noemen dus zeg ik gewoon dat het een golden met van alles en nog wat is. De golden hadden ze er dan meestal al wel in gezien, maar de andere helft gaan ze dan toch raden. Wat ik het vaakst hoor is herder (gewoon, algemeen herder), husky (wat er inderdaad in zit)/malamute en zelfs regelmatig leonberger. Er was zelfs ooit iemand die zeker wist dat er berner sennen in zat, dat kon ie zo aan de kop zien. Volgens mij is het vooral z'n zwarte rug en masker waar mensen op af gaan. "
Michelle, baasje van Scotty en katten Charlie en Cassie
Whaha ja hier ook vaak, ''wat voor merk is het''. Hoe komen ze erbij:p