HondenPage baasje rex
Wat schreven de vrienden van rex op het forum
kay schreef in
Even opnieuw voorstellen
Dank jullie voor de welkom berichtjes.
De dieren zijn ons alles (en onze kinderen nog wat meer natuurlijk haha).
We hebben hier 4 honden, momenteel 7 katten (kat gekregen die drachtig bleek dus lopen 2 mini monsters rond) 11 konijnen (lopen los op 650m2, dus ook de honden komen ze tegen) en helaas nog 1 schaap. (Ons andere schaap is vorige week vermoedelijk door de hitte overleden). En onze 2 valkparkieten niet te vergeten haha... hele beestenbende hier.
kay schreef in
Even opnieuw voorstellen
Het is alweer tijden geleden dat ik hier aanwezig was. Dus even opnieuw voorstellen lijkt me goed.
Ik ben Mariska, woonachtig in drenthe en trotse moeder van 3 kids in de leeftijd van 4 maanden tot 3,5 jaar.
Naast onze kids hebben wij 4 honden. Allereerst hebben we laika, Mechelse herder van 8,5 jaar. Als je haar ziet zou je eerder denken dat je naar een puppy kijkt. Zij werkt samen met mijn partner.
Dan hebben we onze kay(la). Mijn kanjer, kunnen lezen en schrijven met elkaar en zijn echte maatjes. We gaan voor elkaar door het vuur!
Verder hebben we bo, een enorme Mechelse herder teef die in training is voor het werk.
En als laatste hebben we onze blaze, een hyper de pieper clown tervueren van goed 1 jaar oud. Hij is onze knuffelknul en zo gek als een deur!
Voor degenen die mij nog “kennen” van eerder die weten dat we meer honden hadden, helaas hebben we onze jay vorig jaar oktober veel te jong in moeten laten slapen, 7 jaar heeft hij mogen worden, na een jaar strijden wou het niet meer.
Onze Andor had vorig jaar een nieuw thuis gevonden omdat hij zich hier totaal niet prettig voelde, hij is verhuist naar Frankrijk, helaas heeft hij maar 3 maand mogen genieten van zijn leven als God in Frankrijk want hij is daar door het hek geglipt en vrijwel direct aangereden en overleden.
kay schreef in
wie heeft er een Nederlands ras?
Hier een Hollandse herder korthaar reu. Rest van de honden zijn belgjes.
kay schreef in
Mijn meisje
Gisteren maar even een keer weer een paar foto's gemaakt van mijn knappe dame.
Ze is vandaag alweer 21 maand oud, tijd gaat snel.
Ze is echt geworden wat ik had gehoopt. Dametje met pit die enorm graag voor/met de baas bezig is. Zodra ze snapt wat er gevraagd word kan ze er direct geen genoeg meer van krijgen.
Gisteren na lang wachten eindelijk haar nieuwe halsband gekregen. Hadden deze zomer al gekeken voor de band, maar daarna er een beetje bij in geschoten. Nu wij echt met d'r aan de gang gaan qua trainen moest de nieuwe band er wel komen, vorige was te smal.
Zie hier de knappe dame met haar nieuwe bandje!
kay schreef in
Hollandse herder
Hier ook een hollandse herder.
Andor is een fijne hond, kan met veel mensen en dieren samen.
Als het nodig is staat hij er wel.
Andor heeft een zeer slechte start gehad, voor zijn eerste jaar meerdere keren aangevallen en dat heeft hem helaas gevormd.
Hij is enorm eigenwijs en wil soms ook echt zijn zin doordrammen. Waar ik bij de mechels soms 1x een eigenwijze blik krijg als ik ze roep komen ze daarna wel, andor zou er na 10x roepen nog vandoor gaan als dat hem beter uitkomt.
Hij is behoorlijk klein vergeleken met de mechels die we hebben, ook kleiner dan mijn teefje maar dit zou zijn lijn zijn.
Bij de fokkers die hem kennen staat hij bekend als een heerlijk sociale en vrije reu.
Mijn persoonlijke mening, heb hem nu 4 jaar en zou hem echt niet kunnen missen maar ik zou niet nogmaals voor een hollandse gaan, niet uit showlijn.
kay schreef in
Mechelse herder pup?
Je moet echt voor jezelf kijken wat je wilt.
Opvoeding van de hond doet veel.
Wij hebben 3 mechelaars en 1 hollander en we verwachten ons eerste kindje. De hollander en 1 mechelaar van ons zouden prima na wat opvoeding met kinderen kunnen. De andere 2 zijn simpel gezegd veel te lomp. Ze bedoelen het goed maar met hun 40kg.. tja.
Het 1 baas hebben is ook maar net hoe je er zelf mee om gaat. Heb hier nu al tijden 1 van me vriend zitten, loop ik ermee luistert hij top.. maar loopt mijn vriend ermee luistert hij net zo goed. Wel alle commando's hetzelfde engaan het zelfde met de hond om. Mijn vriend kan ook net zo makkelijk met de 2 van mij weg wandelen.
De hollander zou rustiger moeten zijn lees ik hierboven. Heb er 1 met papieren en via de rasvereniging maar het isde eergste zenuwlijer die we hebben. Rustig op plaats liggen kan wel maar hij moet en zal alles zien wat er gebeurt. Hij heeft nu een vast plekje buiten dat als het wat drukker is binnen dat hij buiten kan want hij word helemaal gek anders. Conclusie het ligt allemaal niet zo zeer aan het ras maar vooral per individu is het verschillend.
kay schreef in
Kunnen jullie honden op commando eten,drinken,plassen,poepen? Me moeder wilt Minion leren op commando eten,drinken,plassen,poepen.
Hier ook commando's voor die dingen.
Oke water is er altijd en mogen ze ook altijd pakken. Maarze weten wel dat als ik zeg hup slokje dat ze dan nog even kunnen drinken en we daarna weg gaan of iets.
Plassen doen ze op commando en absoluut niet voor ik het gezegd heb. Vanaf het commando mogen ze wel vrij plassen tot ik weer zeg dat het klaar is. Dit omdat we door een woonwijk wandelen tot het plasstukje en iknheb er een hekel aan als een hond tegen mijn bosjes plast dus nee dat mogen mijn honden ook niet.
Voor het eten heb ik bij elke hond wat anders.
Weten ze precies wanneer het hun beurt is.
De 1 moet in het nachthok liggen en mag eten als ik zijn naam noem. Andor wacht een meter van zijn bak af tot ik zeg andor brokjes.
Kayla zeg ik kay brokjes. Benoem alles hier met naam. Niet elke hond loopt altijd los dus wil ook niet dat als ik vrij zeg dat ze allen gaan want dan ben ik me arm kwijt. Eerst de naam van de hond en dan een commando. Werkt hier top.
In de tuin plassen is hier overigens ook uit den boze. Hebben meerdere reuen die afwisselend in de tuin zijn en nee dat gestink hoef ik hier niet.
kay schreef in
Wanneer loops
Hier ook geen Labrador, maar qua formaat hond scheelt het niet alles.
Kayla was op 14 maand voor het eerst loops.
Gelukkig niks van al dat gedoe wat je soms hoort.
Madam was gewoon de vrolijkheid haarzelf en ging niet op reuenjacht.
Niks geen slome hond of wat dan ook, nee gewoon nog me hyper de pieper herdertje.
De hele loopsheid ging het goed, hebben zelf 3 reuen die compleet zijn. Alleen op dag 17 kreeg er eentje wel heel veel interesse. Dus standaard vanaf dag 12 niet direct aanhouden. Hier was het pas op dag 17 dat de reu echt interesse kreeg.
De gehele loopsheid gewoon met reu en teef samen gelopen. Ontzettend goed opletten uiteraard en de grote reu niet meer samen mee genomen, simpel omdat ik die niet kan houden als hij wel wat wil. Alleen Andor en Kayla mochten nog samen lopen.
Geen gejammer of gepiep gehad gelukkig, zag er ontzettend tegenop tegen de loopsheid maar is me alles mee gevallen. Hier word geen enkele hond geholpen tenzij daar een medische noodzaak voor is. Het is alleen even extra goed opletten! En even een periode niet meer in het bos gelopen want hier zijn ze zo aso dan kan je schreeuwen wat je wil dat ze loops is, echt niet dat ze hun reuen terug roepen. Dus dan maar even helemaal niet het bos in.
kay schreef in
Dagje te laat.. oeps
" jij bent ook jarig? jullie allebei de hartelijkste felicitaties. maak er een mooie dag van. "
willemijn, baasje van bamse .
Ik was gisteren inderdaad ook jarig. Heel toevallig zijn we beide van 8 juni alleen ik 19 jaar eerder haha.
kay schreef in
Dagje te laat.. oeps
Heb er gisteren zeker aan gedacht maar door drukte niet hier geschreven.
Mijn kanjertje en ik waren gisteren jarig. Dit was alweer onze 4de verjaardag die we samen mochten vieren.
Mijn grote vriendje andor alweer 4 jaar, wat gaat die tijd snel.
Vandaag vieren we zijn verjaardag maar met lekker verwennen want gisteren niet echt de tijd voor gehad.
knap ventje!
kay schreef in
Wanneer worden teven zwanger?
" Ja dank je wel . Zal het topic lezen maar ook zeker door me dochter laten lezen . "
jolanda , Gover en puk
Vanaf dag 1 van de loopsheid ze niet alleen samen laten!.
Die piek in de loopsheid is leuk, maar zijn genoeg teven die voor of na die periode gedekt worden.
Mijn reu had een hele tijd geen interesse in mijn loopse teefje, tot dag 17, keek even een andere kant op en meneer wou erop kruipen, seconde werk.
Beste is gewoon, helemaal niet bij elkaar hebben als je niet oplet. Wel bij elkaar is er continue opletten, waar ze ook in de loopsheid zitten. 3 weken lang niet los lopen, niet bij reuen etc!.
kay schreef in
Proces pup leren autorijden --> mee op vakantie deze zomer
Elke hond is verschillend qua autorijden, ook qua uiting van wagenziekte.
De ene hond geeft over, de ander kwijlt enorm etc, allemaal tekenen van wagenziekte.
Hier 2 honden die er beide als pup last van hadden, de reu kwijlde, de teef gaf over. Een hekel aan de auto hebben ze nooit gekregen. Ik vervoer mijn honden in een autokooi achterin de auto. Mijn reu vond het eerst niet echt wat, dus een hond die er relax in was naast hem gezet en hij begon het te waarderen. Mijn teefje die springt vanaf het begin zo vlug in de kooi dat ze er bijna via de achterkant weer uit komt. Merk dat mijn honden dit de prettigste manier van vervoer vinden, ze hebben stabiliteit etc, de achterbank kunnen ze alle kanten op. In de autokooi zitten ze tussen het zijschot en het tussenschot, ze kunnen zich bij wijze van volledig klem zetten.
Heb het auto rijden vanaf het begin af aan zo normaal mogelijk gemaakt, net als met bench training. Dus niet uitermate belonen als ze stil zijn en negeren als ze wel janken. Autorijden is niks bijzonders, zo moeten zij het zien.
Tegenwoordig als ik wegga doe ik bij de voordeur de auto al van slot, dan staan er 2 honden met de oren omhoog, kwispelstaartje klaar om mee te gaan.
Mijn advies is vooral, zorg dat de hond geen levend projectiel is in de auto, zet hem op welke manier dan ook met de juiste middelen vast. En maak van een auto rit niks speciaals, heel normaal om in dat geluidmakende bewegende ding te gaan.
Daarnaast, kijk goed bij de landen waar je doorheen gaat rijden wat hun eisen zijn omtrent het vervoer van honden, dit verschilt per land!.
kay schreef in
Het grote Stand foto topic :)
Heb van 2 van de honden wel leuke foto's, de andere 2 eigenlijks niet, die liggen altijd alleen maar op de foto's, haha
Andor (Hollandse Herder 3,5jaar)
Kayla (Mechelse herder 1jaar)
kay schreef in
Iemand bekend met deze vaccinatie?
" de ziekte van weil had 2 varianten, nu vier varianten, en is een tijdsduur van drie tot vier weken er tussen dat is alleen dit jaar de jaren erop niet meer, is een enting voldoende. het is heel vervelend als je dierenarts je vertelt dat je hond wat te dik is, niet leuk voor jou, je schrijft zelf dat het eigenlijk wel waar is, je moet goed drukken wil je ribben voelen !! en de dierenarts heeft gelijk dat het gezondheidsproblemen veroorzaken kan, probeer een paar kilo af te vallen met je hond. een herder behoort goed droog te zijn. van dierenarts veranderen ? je was altijd tevreden, nu is het zo dat je dierenarts je even op wat feitjes drukt en ben je ontevreden, kom op , werk eraan , laat je hond wat afvallen, en kijk of je inderdaad een brok geeft die alle kwaliteiten heeft, een brok met heel veel graan bijvoorbeeld is ballast voor je hond, kijk eens naar de samenstelling op het pak en kijk ook eens hier op het brokken topic of je een betere brok kan nemen, ik weet niet wat je geeft, maar dat schrijf je niet op. misschien kunnen wij je adviseren een betere brok ? en weglopen ? onzin, je bent tevreden, en nu omdat hij wat puntjes en feitjes geeft ben je boos. wel had tie even moeten vertellen over de ziekte van weil, die kan zelfs apart gegeven worden, maar goed dat is het enigste minpuntje dan. kom op. wat betreft buiten liggen, juist als de hond buiten vertoeft is de vacht fantastisch, als de vacht droog en dorrig is, kan dat zijn of door de rui of dat er niet genoeg olie in zijn eten zit, geef eens iedere dag een beetje olie door zijn eten, niet te veel, een theelepel is al voldoende, of visolie in de vorm van capsules. ga er mee aan de slag, en laat zien dat je hond best wat kwijt kan, meer aan de riem in draf , een extra ronde, misschien kan je met je hond fietsen, in de vroege ochtend, eten wat aanpassen, zodat de volgende keer je hond in top conditie is. een half kilo zoals jij het beschrijft, kan nou net daar zitten waar het niet moet zitten, werk er aan. en heus dan komt je hond bij de dierenarts en is tie wel heel tevreden over je hond. je schrijft .... ruggewervels zijn te voelen met lichte druk, dat is wat te dik. de dierenarts heeft gelijk. "
willemijn, baasje van bamse .
Fijn dat je zo'n lange reactie schrijft, maar dat haar ribben te voelen zijn met lichte druk is vooral door de enorme laag vacht wat er nog overheen ligt.
Als ze haar zomerjasje terug aan heeft zou die lichte druk niet meer nodig zijn.
Daarnaast is haar vacht momenteel wat anders, maar heb de dierenarts ook erbij verteld dat ze afgelopen maandag net de laatste dag van haar eerste loopsheid heeft gehad. Ze is enorm aan het haren op het moment, normaliter glanst ze je tegemoet.
Ze krijgen hier Cavom, ja het is brok met granen, maar al onze 4 honden doen het er perfect op!. Qua vacht glimmen ze enorm, geen jeuk plekjes op de honden of wat dan ook. Ontlasting is 2 kleine drollen op een dag. We hebben er voor gekozen dit te voeren omdat het voor onze honden gewoon werkt. Andor heeft tot hij 1.5 jaar was KVV gekregen, je kon werkelijk al zijn ribben tellen en hij was echt enorm mager met een 18kg. Nu weegt hij op brok 28KG en ziet er top uit. Vorig jaar hebben we nog geprobeerd over te stappen op andere brok, maar de honden wouden het niet eten, vermagerden en de vacht werd minder.
Maar het algehele gevoel is gewoon minder geworden bij die DA, als een dierenarts tegen mij gaat ontkennen dat Kayla haar dikke vacht niet door het buiten zijn komt. Nou ik kan wel totaal geen ervaring hebben met honden hoor, maar je kan mij niet wijsmaken dat een buitenhond alleen een zomerjasje aan zou hebben net na de winter.
Begrijp wel dat het als overreageren klinkt, maar ik stond daar en dat ik Hills moet gaan voeren, ik kan gek zijn, maar daar zit echt niet minder graan in.
Heb jonge honden altijd het liefst wat schraler, veel gezonder voor de dieren, ik let hier dan ook enorm op. Tijdens de loopsheid is Kayla nu iets aangekomen, maar ze heeft absoluut niet meer brokken gehad. Wel is mij door de DA nog verteld dat een hond tijdens de loopsheid af hoort te vallen omdat ze minimaal een week ongeveer toch echt niet willen eten. Naja ik zag me meisje elke dag, ze at elke dag keurig haar bakje leeg, maar dat klonk toch wel aardig ongeloofwaardig daar. Dat mijn reu maar 2 dagen zijn brokjes had laten staan was ook bijzonder volgens hen. Ik weet het niet, mag dan wel mijn eerste teef zijn, eerste keer dus dat ik dit mee maak, maar als ze gewoon door eet tijdens loopsheid lijkt het me toch zeker niet dat ze af zou vallen tijdens de loopsheid, wat zij dus wel beweren.
Naja maakt ook niet uit, ik heb me informatie over die enting nu. En sowieso voor Kayla wil ik een andere DA, hoe bang zij voor haar waren, dat is ook voor Kayla niet leuk, die doet haar best en word volledig genegeerd.
kay schreef in
Iemand bekend met deze vaccinatie?
" Ik zou van dierenarts wisselen als ik jou was. Ik zou van dat soort dingen echt niet gediend zijn. Die enting is wel belangrijk leptospirose (waar Weil ondervalt) is een virus dat ook op mensen over te dragen is. Het komt in Nederland al een tijdje niet meer voor, vanwege het vaccineren. De oude enting bestaat uit 2 leptospirosen, de nieuwe uit 4. Deze 2 nieuwe zijn dicht in de buurt van Nederland gevonden en net zo gevaarlijk. Dus er is besloten om het vaccin te verbeteren, om er voor ze zorgen dat we hier in Nederland geen Lepto-infecties krijgen. (soms hebben we echter wel meldingen in Nederland, maar die mensen hebben dat dan opgelopen in het buitenland, waar niet zo netjes geënt word)Wat trouwens de meeste denken, is dat je het alleen via water metrattenpies kan krijgen. Is niet waar. Als je hond aan een grassprietje ruikt waar een hond of rat met lepto overheen heeft gepiest, kan de snuffelende hond al geinfecteerd raken. Het hoeft natuurlijk niet, maar ik kan het je wel aanraden om deze te doen. "
Marloes, vrouwtje van Nyx
Enten blijf ik zeker doen, komen hier vaak jonge kinderen over de vloer en wil mijn dieren dus gewoon in orde hebben. Vond het vooral gewoon erg vervelend hoe nonchalant ze was qua vertellen en hoe ze nu en vorige keren tegenover kayla doet. Andor ontvangen ze met open armen maar kayla is vrijwel alles mis mee wat maar kan. Andor ziet er altijd geweldig uit en dan geef ik hem volgens hun goede brokken... kayla krijgt precies hetzelfde, ribben zijn bij beide even goed te voelen maar bij kayla is alles verkeerd. Weet niet wat ze tegen me meisje hebben. Ga voor die 2de enting nog naar hen en dan zoek ik me fijn een nieuwe kliniek voor de doggies en katjes. Keuze genoeg hier in de buurt dus ga komende week gewoon even rustig rondbellen en zoeken naar eentje die goed klinkt.
kay schreef in
Iemand bekend met deze vaccinatie?
" De enting is er al een paar maanden, maar eerst moet de rest op Kyra heeft hem als eerste gekregen bij de praktijk waar ik ben. Het is ietsje duurder, maar ik betaalde meteen voor die over 4 weken, dan slaan mensen hem namelijk niet over, want er is al voor betaald. En zonder de boost heeft het weinig zin. Ik heb gewerkt bij een DA en je moet je echt wel goed voelen vind ik. Adviseren mag, maar als ze gaan verplichten en zeggen dat je alles fout doet: wegwezen! Dat is mijn mening dan "
Thera, Kyra en Tess
Kayla heeft nu dus ook die enting gehad. Wist zelf nog niet van het bestaan ervan af. Vond het vooral jammer dat ik geen keuze heb gekregen in de trant evt niet te vaccineren of wat dan ook, want nadat ze had geént kreeg ik pas te horen dat het een nieuwe entstof was. Ik heb nu voor de cocktail incl consult €53,- betaald en moet dus over 4 weken nog een €17,- betalen voor die 2de enting. Dan hoefde ik wel niet een consult te betalen.
Maar mijn algehele goede gevoel bij deze dierenarts is nou wel een beetje weg. Die vrouw was dusdanig bang voor Kayla dat Kayla er helemaal hyper van werd. Ze stond met volledig gestrekte armen om dr hart te luisteren want o ze was gevaarlijk. Kayla zou nooit iemand wat doen, ze voelt zich soms wat ongemakkelijk in een vreemde omgeving maar als het goed is is het goed. Nee het goede gevoel is wel weg nu, oke Kayla is een buffel om te zien maar om nou zo te reageren. Andor is een veel slankere en kleinere hond en die heeft al is gesnapt naar die DA (erg ontstoken oor, happen uit pijn) maar op hem heeft ze nooit zo gereageerd. Bij Kayla is het eigenlijk al vanaf pup af aan, lijkt wel of ze een afkeer van haar heeft, weet het niet.
kay schreef in
Iemand bekend met deze vaccinatie?
Gisteren met Kayla bij de DA geweest voor haar enting.
Was niet echt tevreden maar oke.
Eerst ent de DA Kayla om mij daarna te vertellen dat ik dus doodleuk over 4 weken terug moet komen omdat nobivac hun enting heeft veranderd.
De Lepto enting moet nu na 4 weken herhaald worden.
Was er niet echt vrolijk mee, eerst enten en dan nog maar even dat mededelen.
Was nog niet bekend met de nieuwe entstof en moet dus nu ook dubbel gaan betalen omdat Kayla dus over 4 weken opnieuw heen moet. (kosten doen het hem niet, maar mag toch op zijn minst voortijds gemeld worden).
Zit nu heel hard te twijfelen nog bij deze DA te blijven, want het was niks anders dan commentaar. Kayla zag er ontzettend slecht uit volgens mevrouw want ze was veel te dik (schoft 64cm en 32kg, Ribben en Ruggewervels zijn te voelen met lichte druk) en haar vacht was ook veel te vol en te dik. Dat ik haar vertelde dat Kayla zomer en winter in buiten ligt lag het niet aan, ik geef haar heel verkeerde brokken en moest vlug overstappen op de brokken die zij verkopen om gezondheidsproblemen te voorkomen.
Was tevreden over hen, maar heb een behoorlijke domper hiervan.
Sinds deze foto is ze misschien nog is een halve kg aangekomen, maar in uiterlijk zeker niet veranderd, hooguit meer gespierd geworden.
kay schreef in
verkeerde naam??/
Heel herkenbaar, zou het dan nu gewoon nog veranderen in wat je wel fijn vind roepen etc.
Hier heb ik Kayla, leek me een leuke naam, maar het roept niet fijn en vind het ook een veel te softe naam voor het buffeltje die de naam draagt. Bij haar is simpel gezegd de naam gewoon verbasterd, oke mevrouw heeft niet echt een dames naam meer, maar het roept wel fijn, haha. Ze word nu eigenlijk alleen nog maar Kay genoemd, roept makkelijker en is krachtiger uit te spreken. Maar o wee als ze vervelend is, dingen van tafel willen jatten en dat soort dingen, Dan spreek ik dr aan met Kay-la, echt in 2 lettergrepen gesproken dus, heel apart maar dan weet ze ook dat het menens is, haha.
Naam blijft altijd iets moeilijks, wat ontzettend leuk lijkt kan qua roepen totaal niet praktisch zijn, en ik ga dan toch wel voor de praktische versie. Bij de DA etc heeft Kayla dus wel een leuke naam, maar voor het praktische is het gewoon verkort.
kay schreef in
hond los in auto
Vind persoonlijk los in de auto echt te link!
plotseling remmen en je hond gaat alle kanten op.
En ongelukken in de auto is nooit te voorkomen, je kan net zo goed van de zijkant aangereden worden.
Zelf heb ik een kooi achterin de auto. 2 vaks autokooi.
De honden passen erin en in de bochten zetten ze zich klem tegen zijkant en tussenschot.
Klink alsof ik heel aso rijd maar valt goed mee, maar de honden vinden dat het fijnst.
Rijd zelf ook een station en we hebben in beide auto's een autokooi staan. De honden vinden het absoluut geen ramp, als ze vanaf een afstand erop toe komen vliegen ze me bijna aan de achterkant weer uit zo snel vliegen ze erin. Het is wel een onhandig te tillen ding dus hij staat er altijd in. Geen last van qua boodschappen want die gaan ook gewoon in de kooi.
Eerlijk. Ik zou niet meer zonder kooi willen. Buiten de veiligheid is het ook een stuk schoner. Geven ze een keer over of hebben ze gezwommen. Geen natte of vieze auto, alleen de rubber mat in de kooi wat vies.
En mijns inziens hoeft het niet heel ruim te zijn in de auto. Hoe minder ze kunnen bewegen met een ongeluk hoe minder schade. En hoever rijd je nou werkelijk met de honden in de auto. De kooi in onze andere auto is wel een heel stuk groter maar daar zit de hond zon 16 uur in. 2 uur heen rijden.. 12uur werken en 2 uur terug rijden. Die is dus wat groter maar ook daar gaat tijdens het rijden het tussenschot er terug in voor de veiligheid.
kay schreef in
Rayosk is thuis! Hereniging broertjes pg5
Heb net even je hele topic doorgelezen en wat een prachtige hond is hij!
Wat wij hebben gedaan tegen schrokken is heel simpel. Vorig jaar is er een nieuwe volwassen hond bij gekomen en die heeft de eerste dagen gewoon onbeperkt brokken gehad. De eerste dag eten ze nog de hele bak leeg want stel je is voor. Dag 2 eten ze al rustiger en laten wat staan. Toen kayla hier erbij kwam begon andor met schrokken.. hij zag opeens een bedreiging voor zijn brokjes. Heb het op dezelfde manier aangepakt. Onbeperkt brokjes en na 2 dagen hield het schrokken alweer op.
Bij andor was de buik ook hetzelfde, zo ingetrokken. Dat is vooral bewuste/onbewuste spierspanning van de hond. Dit zorgt ook voor het slechte slikken want alles gaat met behulp van spieren en als die niet zoals normaal spannen/ontspannen word alles wat moeilijker.
Vind het niet meteen iets om je echt zorgen om te maken maar het moet er wel af uiteraard.
Zijn al vele tips gegeven tegen het schrokken en het enige wat ik zo kan noemen is toch even onbeperkt voeren dat hij weet dat hier ook echt genoeg eten is voor hem.
kay schreef in
Kleine meid is groot geworden!.
We letten ook zeker ontzettend goed op.
Oepsnestjes doen we niet aan.
Alles strikt gescheiden als we weg zijn etc.
En buiten de controle van Kayla let ik ook erg goed op het gedrag van de reuen.
Heb me goed voorbereid hierop, bedoel je weet dat je zoveel reuen hebt. en heb er alle vertrouwen in dat dit goed komt.
kay schreef in
Kleine meid is groot geworden!.
" Kijk het komt vanzelf Je hebt een knappe meid hoor Edit: ik heb trouwens geen idee wanneer de éérste loopsheid normaal gesproken plaatsvindt. "
jaimie
Eerste loopsheid is naar mijn weten tussen de 6 en 18 maand. Ze is nog goed op tijd dus. Maar had het eigenlijk iets eerder verwachten omdat ze nou ook weer geen extreem grote hond is. En haar mams was op 10 maand voor het eerst loops, dus had het bij haar rond die tijd ook verwacht.
En sowieso met 3 reuen en 1 teef en allen intact is het wel fijn dat de loopsheid er duidelijk is, dan weet je dat je op moet letten. Kayla vond het niet erg hoor, elke avond gekriebeld worden op dr buikje dat ik kon checken of er al veranderingen waren, haha. Was er goed op aan het letten want tja, 1 reu en 1 teef is al spannend, wij hebben 3 reuen en 1 teef, haha.
kay schreef in
Kleine meid is groot geworden!.
Net na mijn vraag vorige week over Kayla dr loopsheid is ze eergisteren dan eindelijk loops geworden.
Smorgens dacht ik al van hey, Andor is nu wel heel geinteresseerd in haar. Naja en smiddags was het eigenlijk wel al overduidelijk.
Mevrouwtje heeft me er lang op laten wachten, ze is goed 14 maand nu. Andor reageert gelukkig vrij relax, Als ze voor hem staat wil hij wel even snuffelen maar geen gejammer of wat dan ook. Onze andere reu die geeft er helemaal niks om. Hij snuffelt niet aan haar niks..
Toch wel blij dat de loopsheid er eindelijk is, hoef ik niet elke dag meer te bedenken wanneer het nou eindelijk is gaat komen. Als ik weg ben zit Kayla vanaf nu in haar grote bench (120cm) in de berging en Andor zit gewoon in buiten. Normaal zitten ze beiden in buiten, maar speel toch liever op extra safe.
Mijn knappe wijffie!.
En het heerlijk smerige meisje, leuk in zo'n modderpoel rondsjezen, haha.
kay schreef in
Loopsheid
Even een vraagje want het gaat nu toch wel aardig lang duren.
Kayla is morgen 14 maand en nog altijd niet loops geweest.
Nu maak ik me er niet druk om dat ze niet loops zou zijn geweest maar ik krijg soms de vraag of ze misschien een stille loopsheid heeft gehad.
Lijkt me stug overigens gezien we zelf 3 intacte reuen hebben, dan zouden we het toch aan hen hebben opgemerkt.
Verder controleer ik mevrouw ook bijna elke avond of haar vulva opgezet is. En dat is tot dusver niet zo geweest, maar weet niet of het bij een evt stille loopsheid ook gebeurt.
Weet iemand meer over een stille loopsheid of heb ik genoeg aan mijn reuen om te weten of ze wel of niet loops is. Loop elke ochtend en avond met reu en teef samen en Andor heeft nog nooit wat geprobeerd, snuffelt wel is, maar niet de reactie die hij destijds had bij het loopse teefje.
Word toch wat in onzekerheid gebracht, haha.
kay schreef in
dubbele riem
Ben het eens met Veronique over de koppelriem.
Zelf gebruik ik hem momenteel niet, maar vooral omdat ik nog niet bij de winkel er aan gedacht heb.
Hier lopen de honden op het stuk dat ze vast zitten keurig naast me. Ze lopen schouder aan schouder en als er eentje teveel naar voren gaat lopen is 1x zeggen let op voldoende.
Dat ze kort naast elkaar lopen maakt voor die stukken niks uit.
Zelf heb ik nog geen koppelriem, maar ik loop dus met 2 lange leren lijnen van ruim 2 meter in de hand.
Dan liever 1 lijn met koppelriem, makkelijker te hanteren.
Flexi's ben ik absoluut geen voorstander van, genoeg brandplekken gehad.
Maar wat ik me dan afvraag bij dat ding, je hebt 1 stopknop zeg je.
Stel, je ik wil naast je lopen hond is dus ook echt bij je, je snuffelhond is op 5 meter afstand.
Je drukt op de stopknop omdat er een hond aan komt, tijdens het binnen hengelen van degene die te ver weg is, heeft je ik wil naast je lopen hond dus vrij spel? Of is de lijn van je ik wil naast je lopen hond dan wel nog op slot tijdens het hengelen naar nr 2?
Al met al, uhh lijkt me ontzettend irritante riem.
Hier enkel 2 meter riemen, en als ik aan het trainen ben met de hond zit er een speurlijn/lange lijn van 10 meter aan. Een flexi komt hier niet aan me hondjes. Buiten dat het mij kan verwonden kan het ook hun zelf verwonden als ze even een rare bokkesprong om elkaar heen maken. Moet er niet aan denken.
kay schreef in
Hoe Luid aanleren
" Toch wordt er op veel knpv hondenscholen nog wel zo getraind Andor. Ik zie de harde werkelijkheid hier nog regelmatig vor mijn ogen gebeuren. Vreselijk en heb er echt nachtmerrie's van gehad van hoe er met die honden werd omgegaan. Ik geloof je heel graag dat niet iedereen zo met zijn honden omgaat, maar op veel hondenscholen wordt er dus nog wel zo getraind en ik denk dat wat waarschuwingen die kant op niet verkeerd zijn. "
judith
Geloof het meteen dat er op sommige clubs nog niet diervriendelijk met honden om word gegaan. Maar dat is een keuze die jezelf maakt. Ik train op een club waar ze wel vriendelijk met de dieren omgaan en dat is een keuze die je zelf kan maken. Elke club of hondenschool zitten rotte appels tussen, moet daarom direct de KNPV de grond ingetrapt worden. Net als dat ik op een gewone gehoorzaamheidscursus zou doen loop ik op de club met een halfcheck halsbandje of een brede leren halsband, geen andere corrigerende banden. Dat is een keuze die ik maak. Ik wil dat mijn hond met me samen werkt en niet werkt voor me uit angst. En bij die club waar ik train heeft iedereen dezelfde gedacht want het is tenslotte je maatje en vooral de mensen van de club waar ik train moeten op hun hond kunnen rekenen wanneer nodig.
Ik houd me nu even afzijdig van dit topic verder. Ik reageer later wel weer, het is dus niet dat ik me van dit topic wil losmaken, ik weet dat er negatieve berichten op zo'n topic kunnen komen. Maar heb nu teveel andere dingen aan mijn hoofd waardoor ik mij en mijn honden nu even niet wil verdedigen.
kay schreef in
Hoe Luid aanleren
Mensen mensen.
Alstjeblieft zeg!.
Was dat ik in het ziekenhuis zat en dus totaal geen behoefte had aan al die mails lezen van dit topic.
Maar leuk dat jullie zo goed weten hoe het er in de KNPV aan toe gaat.
Ja joh, ik vind het super om me hond te slaan etc...
Natuurlijk niet, en dat gebeurt ook niet, je kiest er nog altijd zelf voor hoe je je hond traint he.
Mijn hondjes liggen regelmatig heerlijk bij me op de bank te knuffelen, ze krijgen elke dag heerlijk te eten en ze mogen spelen wanneer ze willen. Natuurlijk liggen er ook honden in de kennel te verotten en worden ze geslagen en gedaan. Maarre is dat niet per persoon verschillend? Zijn er niet ook mensen die een hond hebben om uhh tja een hond te hebben en die ze slaan.
Bij mijn doggies word alles met plezier aangeleerd. Ze vond het iets te apart om te bijten toen er een vreemde in het pak stond, prima toch, trekt me vriend even het pak aan, echt niet dat ik haar iets laat doen onder dwang. Ze vind het super om met me te werken. Enne, ja ze blaft niet, dat is juist omdat ze zo ontzettend koel in het hoofd is. Blaffen vind ze niet meteen nodig. Kan ze niet bij een speeltje, gaat ze liggen, niks om zich druk om te maken, ooit komt ze er wel bij, en anders gewoon niet. Ze is juist een mecheltje wat niet onder de zenuwlijers valt wat vaak van het ras gezegd word.
Het blaffen aanleren gaat ook niet onder dwang, enne een hond die "volwassen" is kan je het niet meer leren?
Wie kan me dan verklaren waarom ik het Andor op 2.5 jarige leeftijd heb geleerd? Hij is lang pup? Ja ik weet het niet, maar blijkbaar heb ik het onmogelijke gedaan.. Wauw, best iets om trots op te zijn dus. Enne Andor is het gewoon geleerd door mijn vriend te plagen, hierdoor ging meneer uit enthousiasme blaffen. Maarre tja, dat is nog een optie voor Kayla, maar wil het me vriend niet opnieuw aandoen..
Mensen die serieus mee hebben gedacht en normale antwoorden hebben gegeven.. top.. Bedankt (hele stuk hiervoor is dan ook niet voor jullie bedoeld)...
Mensen die wat te klagen hebben over KNPV, die het "ouderwetse" beeld voor zich hebben en niet door hebben dat er ontzettend veel regels zijn binnen die sport, net als elke andere sport... Lees je is in, kijk op een Leuke KNPV club en oordeel dan is opnieuw. En besef even dat elk persoon anders is in zijn trainingsmethode, en dat er dus zeker heel veel mensen zijn die diervriendelijk sporten met hun hond!.
kay schreef in
honden ehbo doos wat zit erbij jullie in?
Hier is eigenlijk mijn eigen ehbo kist ook die van de honden.
Dus vooral gaasjes en verbandjes liggen er.
Daarnaast een fles steriele vloeistof voor ontsmetten etc. En daarvoor dus ook een spuitje met naald (Anders krijg je de vloeistof niet uit de fles, haha).
Altijd steriele spuitjes op voorraad, dit voor de vogels, voor evt noodvoeding om via een spuitje te voeden. Dit uiteraard zonder naald, haha.
kay schreef in
Dogwalk Exloo
Net terug van de Dogwalk in Exloo.
Was een leuke socialisatie les voor Kayla en een beproeving voor mij. Ik ben nu kapot vanwege mijn rug, maar Kayla heeft het ontzettend goed gedaan. Ze heeft soms haar onzekere momentjes, dus maar is even onder de honden en mensen brengen.
Zoals ik had gehoord hadden zich rond de 500 mensen ingeschreven. Het was een aangelijnde wandeling met keuze uit 5 of 10km, wij hebben de 5km gelopen.
Vele soorten honden tegengekomen en Kayla begon wat onzeker, maar hoe meer honden we tegen kwamen hoe vrijer ze werd!.
als dit volgend jaar weer word georganiseerd ga ik zeker weer meedoen. Alleen jammer dat sommige mensen ondanks overal de bordjes dat ze aangelijnd moeten blijven toch hun hond loslaten. Als ze luisteren, prima, maar als ze naar elke hond toegaan om te buurten, nee houd ze dan alstjeblieft aan de lijn.
Maar trots op me meisje!
https://www.hondenpage.com/foto/foto/356906.jpg
kay schreef in
Hoe Luid aanleren
Bench of kennel blaft Kayla alleen maar als er een vreemde voor staat.
Ballon net is geprobeerd, ze vind hem wel erg leuk en word er tamelijk enthousiast van, maar uhh blaffen, nope, doet mevrouw niet. Is toch behoorlijk lastig met dr, meerdere voorwerpen geprobeerd, maar mevrouw haar stemmetje is nergens te vinden.
Maar is even weer aan het denken hoe nu verder, haha.
Moeilijk typetje is het. Andor blaft om alles, als hij maar wat enthousiast word, hup blaffen, maar Kayla, nee, die krijg je niet zo makkelijk aan het blaffen.