Goedemorgen,
Ik vraag me af wanneer je bij een hond (Lab) ongeveer de 1e loopsheid kunt verwachten.
Wanneer werd jullie (lab/hond) voor de 1e keer loops?
Het is onze eerste hond en ik vraag me af wat ik allemaal kan verwachten.
Heb me wel goed ingelezen maar vind jullie reacties altijd erg handig!
Groetjes!
Dat is heel verschillend : onze jongste, Nahla, is nu loops en ze is net 10 maanden (geen lab trouwens), Evita was op 8 maanden loops, maar de anderen waren allemaal over het jaar, zelfs 15 maanden...
zo rond de puberleeftijd....,
maar dit kan net als bij mensen varieren....
ik weet niet hou oud Faye nu is, maar ik had een herderteefje die werd met 8 mnd voor de eerste keer loops....
over loopsheid is veel te vinden,
maar wat ik je wil aanraden..
kijk heel goed uit met reuen in de buurt, die worden er soms helemaal wild
in hun bol van....
dus laat haar gedurende die periode niet loslopen, en kijk met de gewone wandelingen ook goed uit...., een ongeluk zit in een klein hoekje....
Zelf heb ik dan wel geen teefje hihi, maar ik weet wel wanneer twee van Noah zijn zusjes voor het eerst loops werden (Golden Retriever). Allebei werden ze rond de 12 maanden voor het eerst loops.
Hier geen Labrador. Maar Jet was amper 6 maanden toen ze voor het eerst loops werd.
Bedankt!! Ik ben benieuwd, we zullen het zien haha.
Ga haar inderdaad absoluut niet los laten lopen en goed uitkijken met andere honden..
Ik wil haar als ze wat ouder is sowieso laten steriliseren maar wil dat ze eerst minimaal 2 x loops geweest is..!
Hoezo wil je dat zij eerst 2x loops wordt? Ik laat Lexie nl in verband met geld eerst 1x loops worden maar krijg me toch een commentaar erop! Dus mijn vraag is echt interesse hihi.
Zou je ook van te voren bepaald duidelijke gedragsveranderingen kunnen zien?
Hier ook geen Labrador, maar qua formaat hond scheelt het niet alles.
Kayla was op 14 maand voor het eerst loops.
Gelukkig niks van al dat gedoe wat je soms hoort.
Madam was gewoon de vrolijkheid haarzelf en ging niet op reuenjacht.
Niks geen slome hond of wat dan ook, nee gewoon nog me hyper de pieper herdertje.
De hele loopsheid ging het goed, hebben zelf 3 reuen die compleet zijn. Alleen op dag 17 kreeg er eentje wel heel veel interesse. Dus standaard vanaf dag 12 niet direct aanhouden. Hier was het pas op dag 17 dat de reu echt interesse kreeg.
De gehele loopsheid gewoon met reu en teef samen gelopen. Ontzettend goed opletten uiteraard en de grote reu niet meer samen mee genomen, simpel omdat ik die niet kan houden als hij wel wat wil. Alleen Andor en Kayla mochten nog samen lopen.
Geen gejammer of gepiep gehad gelukkig, zag er ontzettend tegenop tegen de loopsheid maar is me alles mee gevallen. Hier word geen enkele hond geholpen tenzij daar een medische noodzaak voor is. Het is alleen even extra goed opletten! En even een periode niet meer in het bos gelopen want hier zijn ze zo aso dan kan je schreeuwen wat je wil dat ze loops is, echt niet dat ze hun reuen terug roepen. Dus dan maar even helemaal niet het bos in.
Evie (Border collie) is met 9,5 maanden loops geworden. Ze was de eerste week totaal niet zich zelf. Sloom veel slapen niet willen eten nergens geen intresse voor. Ze is wel super aanhankelijk en wil continu knuffelen. Nu zitten we op de 14e dag. mevrouw eet al weer beter. Tijdens het wandelen vind mevrouw het nodig om overal te snuffelen (dit deed ze anders nooit) en duurt de wandeling dus 3x zolang. Ik hou andere honden op afstand. Althans dat probeer ik want sommige mensen weten niet wat loops betekent denk ik . Ze was met ongeveer ander halve week gestopt met vloeien. Nog een weekje en dan zou ze er van af moeten zijn. Nu hou ik haar voor de zekerheid nog een week langer vast (:
Hier een latertje, ruim 18 maanden , heb haar bij de fokker gebracht bij loopse teefjes, na drie weken werd ze dan eindelijk loops.
en hier een mooie loopsheid van madam, geen sterilisatie castratie, nergens voor nodig, zelf vind ik als het niet medisch noodzakelijk is niet nodig, er kleven toch ook nadelen aan.
Maar wil je toch steriliseren/castreren, dan als je lab volwassen is , is dat een goede leeftijd. ongeveer drie maanden na haar loopsheid, castreren dan. zodat de baarmoeder mooi geslonken is en haar hormonen weer in rust zijn.
Volgens mij laat je een teefje steriliseren en niet castreren hihi.
hiske was er ook vroeg bij: 8 maanden. Drie maanden later hebben we haar laten steriliseren.
Wat is het verschil tussen een sterilisatie en een castratie?
Dat wist ik niet Nikki! Bedankt, ik ga het met de tijd (duurt dus nog wel een ruime tijd) overleggen met de dierenarts hoe en wat.
Hoi Sentina,
Ik heb dit in overleg met de fokker afgesproken, alle teefjes uit het nest mogen pas na minimaal 2 x loops te zijn geweest worden gesteriliseerd. Dit omdat (zei de fokker) dit het beste is voor de groei van jonge Labrador teefjes. Anders kunnen ze erg hoog op hun poten worden etc. Ik weet dus niet helemaal precies hoe dat zit maar dit hebben wij zo af moeten spreken! Vandaar
Ben ook benieuwd naar evt. gedragsveranderingen voor/tijdens de loopsheid!
Dankjewel Bamse voor je advies, ik laat haar eerst 2 x loops worden (lees post hierboven waarom) en sowieso lijkt het me ook goed als ze iig 1 x loops geweest zijn, lijkt me toch beter dan dat ze nooit loops worden.
Ik ga het tegen die tijd allemaal in overleg doen met de dierenarts, ik zit gelukkig bij een goede dierenarts waar Faye en ik ons (volgens mij) goed bij voelen dus dat komt goed!
Wel spannend als het zover is onder narcose... Maargoed!
Dankjewel Willemijn bedoel ik natuurlijk hahaha
Dankjewel Esther, ik ga haar zeker niet loslaten die periode en heel goed opletten..
Ook gelijk vragen of het een reutje is of teefje etc.
Ben benieuwd!
Faye is trouwens 6 maanden dus het zal nog wel even duren!
Wist ik niet! Dankje, weer wat geleerd!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?