HondenPage baasje Valerie <3 Mila <3 Max
Wat schreven de vrienden van Valerie <3 Mila <3 Max op het forum
Alaska's Finest! schreef in
Oude hond - wanneer is het klaar?
Ieder maakt een persoonlijke afweging, maar zelf zie ik het zo: ouderdom komt altijd met kwalen. Daar is medische ondersteuning voor, kan je aanpassingen doen, ga je het samenleven anders invullen, meegaan op maat en wensen van de hond, enz...
Maar als fysiek ongemak verandert in een pijn of een onvermogen dat zo groot is dat ook alle levenslust verdwijnt en er mentaal lijden bovenop komt, ja, dan is de tijd daar om een beslissing te nemen.
Mijn oudje gaat ook richting 13. Haar zicht verslechtert, de achterpoten worden wat zwakker, ze hoort niet meer zo goed, is 's nachts onrustig en hijgt veel, kan moeilijk alleen zijn. Ipv 10 km wandelt ze er nu nog 2, op het gemakje. We vullen onze tijd nu anders in, kijken naar wat haar vreugde geeft, en genieten van kleine dingetjes. Ik denk dat ik haar geen groter cadeau kan doen, dan haar zo te koesteren en te ondersteunen en waarderen.
Geniet van je oudje. Ze zijn zo aandoenlijk.
Alaska's Finest! schreef in
Portretjes in de sneeuw
Zo schattig! Dat zullen ze wel heel erg leuk gevonden hebben!
Alaska's Finest! schreef in
Nieuwe pup in huis!
Als je hond niet graag meeloopt in de kou, kan je het hondje ook eerst dragen tot je een eindje van huis bent en dan alleen de terugweg laten lopen. Vaak lopen pups dan wel vlot mee, richting thuis.
Plassen kan ook in de tuin, als dat voorlopig beter werkt. Ook zo leert ze het. verschil tussen binnen en buiten.
Hoe lang een hond erover doet om zindelijk te worden, is heel verschillend. Jouw hond had nog geen zindelijkheidstrainning gehad toen je haar kreeg, dus zij heeft geleerd om binnen te plassen. Het kan dan wat hardnekkiger zijn om dat weer af te leren. Maar komt goed hoor! Ze is nog niet lang bij jullie en je merkt al een verschil (niet meer binnen doen als ze net buiten is geweest), dus dat is al vooruitgang!
Alaska's Finest! schreef in
Raszuiver of een mix?
Een hobbyfokker, zeg je. Bedoel je dat ze vaker fokken?
Eigenlijk zijn de vragen die je je moet stellen vergelijkbaar met de vragen die je aan een rashond-fokker zou stellen:
Waarom deze combi?
Hoe zijn de karakters?
Info over gezondheid voorouders (op papier).
Was de moederhond een bewuste kruising (uit welke rassen, zijn die compatibel qua aard) en kan je bij de fokkers van haar ouders terecht voor info over gezondheid en karakter van die honden? Zodat je meer te weten komt over de voorouders van de moederhond?
Welke visie heeft de fokker (fokbeleid), hoe gaat ie met zijn honden om?
Welke voorwaarden hanteert de fokker (voorschot, contract, advies of bijstand bij problemen,..) en voel je je daar goed bij?
Alaska's Finest! schreef in
Enigste Reu uit nest
Hoe karaktertjes beginnen ontwikkelen in het nest heeft meer te maken met raseigenschappen, karakters voorouders, opvoeding moederhond en met omgevingsfactoren bij de fokker dan met het aantal reuen of teven in het nest.
Soms zijn reuen net wat inschikkelijker en zijn de dames wat baziger (de term bitch komt ergens van, hahaha ), dus maak je over die verhouding tussen broer-zus maar geen zorgen en geniet van de kleine doerak, want ze groeien zoooooo snel!
Alaska's Finest! schreef in
Nieuwe pup in huis!
Nu ben ik ook begonnen met het leren reageren op haar naam, alleen loop tegen iets aan en hoop op jullie tips. Ze is niet echt warm te krijgen voor een beloning.. Wat ik nu doe is als volgt; bij haar gaan zitten, en als ze niet naar me kijkt haar naam zeggen. Als ze dan wél naar me kijkt haar een beloning geven in de vorm van een brokje. Nu is het dus echter zo dat ze dat brokje helemaal niet interessant vindt !
Katie
Je hoeft helemaal geen snoep te geven om haar naam aan te leren. Dat kan gewoon spontaan gebeuren, tijdens de dag. Als de hond vanuit zichzelf jou aankijkt, bijvoorbeeld, zeg je meteen haar naam even. Of als je samen buiten loopt, je fluit even tussen je tanden, de pup kijkt en meteen zeg je haar naam. Dat gaat allemaal vanzelf, als je dat regelmatig herhaalt.
Alaska's Finest! schreef in
Drempelvrees
Dan snap je het niet. Als ze hier in huis ergens heen wil moet ze een drempel over. Ik kan niet overal een mat leggen want dan kunnen de deuren niet dicht en constamet 1 mat slepen is geen optie. Ik moet ook werken enz. Ik vraag om iedereen niet om commentaar "
janneke
Dat klopt, ik snap het niet. Want als je je deuren dicht wil houden, dan kan de hond sowieso niet van de ene kamer naar de andere lopen. Dus dan is er helemaal geen drempel-probleem. Het drempel-probleem is er alleen als de deur openngaat. Dus makkelijk te sturen, toch?
Als je geen mat wil leggen op een drempel, hou dan gewoon je deuren dicht en dan blijft de hond in 1 kamer, tot ze buiten haar plas wil doen.
Alaska's Finest! schreef in
Drempelvrees
Ik snap het probleem niet zo... het gaat toch maar over een drempel? En die moet ze toch alleen maar over om naar buiten te gaan (van kamer naar hal en omgekeerd)?
Dus gooi gewoon zo'n matje over die drempel op het moment dat ze naar buiten moet en haal het na de wandeling weer weg en sluit je deur. Dat is toch geen moeite?
Eenmaal het patroon doorbroken en de angst overwonnen, laat je het matje gewoon achterwege.
Alaska's Finest! schreef in
Black alweer 11 jaar vandaag!
Gelukkige verjaardag, schattebol!
Alaska's Finest! schreef in
Drempelvrees
Leg iets over die drempel dat niet wegschuift (antislip-mat of zo) en leg er verder niet te veel nadruk op.
Zoals je hier schrijft:'Haal haar op en zet haar met 4 poten voor de drempel en aai haar. Daarna 2 poten erop en beloon haar maar ze verstijfd dan bijna gewoon. 2 poten eroverheen en ze schiet weg.'
Zo wordt het mentaal echt een ding en gaat het zeker niet lukken.
Alaska's Finest! schreef in
Nieuwe pup in huis!
Een puppy in huis, wat fijn!
Zoals reeds gezegd: zindelijkheid gaat niet over vaste uren, maar over het volgen van het ritme van de hond en dus tijdig naar buiten gaan. Na het slapen, eten, een spelletje: meteen naar buiten gaan. En tussendoor leer je het door op de lichaamstaal van je hondje te letten. Dus het is eigenlijk best wel een organisch proces, waarbij jij leert opmerken wanneer de hond moet en je hond leert dat buiten te doen.
Je pup is er nog maar 1 dag, dus commando's zijn nog nergens voor nodig. Wat nu het allerbelangrijkste is, is een vertrouwensband opbouwen, geborgenheid en steun geven, geduld en vriendelijkheid, zodat je pup jou leert kennen als zijn rots in de branding, de persoon waar ie steeds op kan rekenen, bij wie ze zich begrepen voelt.
Dus als jullie straks samen de wereld verkennen, dan leert je pup zich aan jou te spiegelen en zal ze uitgroeien tot een stabiele hond vol zelfvertrouwen.
Veel plezier samen!
***Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in
Gekke minder schattige dingen
Fientje houd van privacy als ze moet poepen en gaat dan zo ver mogelijk in de bosjes zitten als ze los loopt. Niet heel handig als je het moet opruimen. En aan de riem in de wijk gaat ze eerst rondjes lopen dan zitten oh nee toch niet het goede plekje, dat doet ze dan soms drie keer
***Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in
gekke schattige dingen die eigenlijk normaal zijn
Fientje kijkt tv als er dieren op televisie zijn en maakt dan heel zachtjes geluidjes whaaaa Dat doet ze soms ook als ik tegen haar praat. En als ik thuis kom met de fiets springt ze de laatste tijd tegen de deur aan en zie je net haar koppie er boven uit, zo schattig
Met aaien als ze op de bank ligt vrouwtje niet stoppen, dan komt ze ook met haar pootje van ga door. Het liefst kruipt ze in mij.
Alaska's Finest! schreef in
Gedoe met reuen, vergrote prostaat, castreren?
maar hij regelt werkelijk waar de hele dag en we krijgen hem niet aan zn verstand gebracht dat hij daar mee op moet houden.
Balto
Soms moet je er dan voor zorgen dat de triggers er niet zijn. En de hond dus op een rustige hondvrije plaats zetten waar er niks te regelen valt, zodat zijn hoofd eens tot rust kan komen en het stressniveau kan dalen.
Een zenuwstelsel moet de mogelijkheid krijgen te ontspannen, los te laten, anders blijft het steeds in het rood plakken. En een overbelast zenuwstelsel weerspiegelt zich altijd in emotie en gedrag.
Misschien kan je eens bekijken wat er praktisch bij jullie thuis mogelijk is op dat vlak.
Alaska's Finest! schreef in
Gedoe met reuen, vergrote prostaat, castreren?
" Hij is ook niet de rang hogere. Dat is het hele probleem. Daar is hij helemaal niet geschikt voor. Maar hij heeft die ambitie wel, dus daar gedraagt hij zich naar "
Balto
Ik kan me enkel baseren op een beetje tekst, dus uiteraard nooit de echte situatie inschatten, maar eerlijk gezegd lijkt het me niets met ambitie te maken, maar eerder met angst en onzekerheid en stress die tot uiting komt in kliergedrag.
Misschien is het een heel sensitieve hond die niet goed gedijt in een groep en beter af is alleen? Of die rustiger kan worden als ie eigen ruimte krijgt?
***Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in
EPI en jeuk
Mijn hondje had ook epi maar de jeuk klachten herken ik dan weer niet. Zij kreeg ipv enzymen (omdat ze het daar niet goed op deed) carnibest met pancreas kvv. Zij had soms ook een b12 tekort en kreeg daar dan injecties voor.
Alaska's Finest! schreef in
Gedoe met reuen, vergrote prostaat, castreren?
" Nee, daar is hij veel te onzeker voor. Hij heeft een heel klein stress emmertje. Hij heeft gewoon een lastig pakket aan karaktereigenschappen meegekregen wat dat betreft "
Balto
In dat geval zou ik dat hele rangorde-idee vooral loslaten, want een onzekere, gestreste hond beantwoordt alvast niet aan het beeld van de dominante hond waar die hele rangorde-theorie vanuit gaat. Integendeel. Dan staat dominantie voor standvastigheid, zelfzekerheid, bekwaamheid, kalmte, inzicht, enz.
Dus persoonlijk zou ik zijn gedrag loskoppelen van de behoeften van de andere hond en beide dus apart aanpakken.
Succes!
Alaska's Finest! schreef in
Gedoe met reuen, vergrote prostaat, castreren?
" Dank je wel voor de reacties. Het is inderdaad pestgedrag en we voorkomen het natuurlijk zoveel mogelijk en op dit moment gaat het ook gewoon goed al is het soms vermoeiend om er de hele tijd op te moeten letten. Ik vraag me alleen af in hoeverre rangorde een rol speelt en of eventuele castratie van de oudere reu het pestgedrag zou kunnen laten afnemen. Normaal waren we dat niet van plan, maar nu hij ook last heeft van een vergrote prostaat, vraag ik mij het af. Hij heeft overigens medicijnen die ongeveer een half jaar zouden moeten werken. Daarna moeten we kijken of het probleem van de prostaat terug komt. "
Balto
Even los van de medische kwestie van de 9-jarige... als je denkt dat hormonen aan de basis liggen van het pestgedrag van de jongere hond, is het dan niet logischer om hém eens chemisch te castreren en te zien of dit hem toleranter maakt? Tenslotte jaagt hij ook de andere honden van hun slaapplaats, lees ik, en is hij toch de storende factor die moet aangepakt worden en niet de andere hond?
Wat de prostaatproblemen betreft, zou ik de raad vd DA volgen.
Alaska's Finest! schreef in
Gedoe met reuen, vergrote prostaat, castreren?
Wat zegt de dierenarts?
Ik zou doen wat medisch nodig is voor de gezondheid van de 9-jarige hond.
En het gedrag van die andere reu niet laten escaleren tot pestgedrag. Het samenleven in een gezin zou voor alle honden aangenaam moeten zijn. Diegene die de andere honden treitert, moet meteen weten dat dit niet kan. En al zeker zou een medische beslissing voor de ene hond niet mogen afhangen van het vervelende gedrag van een andere hond.
Alvast veel beterschap gewenst voor de 9-jarige!
Alaska's Finest! schreef in
Overweldigd door alle zorg voor hond
Ja, een hond is een gezinslid, daar kan je je zeker veel zorgen om maken.
Vooral als er zowel qua gezondheid als qua gedrag problemen zijn, dan is er veel om rekening mee te houden.
Labradoodles zijn dan ook nog es onderhevig aan allerlei overgevoeligheden en intoleranties (ironisch eigenlijk, gezien ze vaak worden genomen om hun mens van allergische reacties te besparen) wat vaak leidt tot darm- of huidproblemen en oorontstekingen.
Misschien kan je eens raad vragen aan een voedingsdeskundige? Een hond die altijd krabt en regelmatig oorontstekingen krijgt, die heeft lichamelijk ongemak maar dat trekt zich ook door in gedrag, want die voelt zich niet lekker in zijn vel.
Wie weet lossen meerdere problemen op door eerst de voeding eens grondig onder de loep te nemen.
Succes!
Alaska's Finest! schreef in
Eigenzinnige hond leren luisteren
Je kan er zelf voor zorgen dat aanlijnen niet zo'n negatieve lading heeft voor de hond door tijdens het wandelen regelmatig de hond aan en af de lijn te doen, zonder daar iets aan vast te plakken. Dus samen lekker op pad, lijntje even losklikken maar wel de interactie met de hond houden en even later weer lijn vastklikken terwijl je jullie onderlinge actie verder zet. Zo ligt de focus op: het is even fijn samen of die lijn nu vast of los is.
Terwijl er nu de link is gelegd: aan de lijn = het is uit met de pret.
Alaska's Finest! schreef in
Puppy slaap
" Hoi, ik heb een puppy van 6 maand en al 1 maand bij ons thuis. Raf slaapt in de nacht flink in zijn bench. Overdag kan ik hem achterlaten in de ren in de garage. Daar zit hij in zijn mandje als ik thuiskom.
Overdag loopt hij graag mee waar ik ga. Als ik thuis werk zal hij soms slapen op zijn poef tot ik beweeg!! Als ik hem bij mij in de zetel zet slaapt hij tot ik beweeg! Wat kan ik doen om mijn hond meer rust te gunnen en niet afhankelijk te worden???? "
Josephine Seynaeve
Je hond doet het super!
Hij slaapt 's nachts door, hij is rustig als je hem alleen laat. En hij is graag in je buurt als je thuis bent.
Hoeveel mooier wil je 't hebben?
Een hond is een dier dat zich aan zijn mensen hecht, hij wil deel uitmaken van het gezin en zijn leven met je delen.
Dat is net het waardevolle aan het samenleven met een hond. Dus geniet ervan, zou ik zeggen. Wees blij dat ie graag bij je is!
Alaska's Finest! schreef in
Gespleten persoonlijkheid
Mooie update, Glenn! Knap dat jullie er zo mee aan de slag gaan en bereid zijn een andere insteek te proberen.
Succes!
Alaska's Finest! schreef in
Hie hiep Hoera Maylo is 12 jaar
Proficiat!
Alaska's Finest! schreef in
Gespleten persoonlijkheid
Haar gedrag is wel veranderd sinds de nieuwe hond er is. Al is zei van dag 1 baas en zal ze de andere (die dubbel zo groot is) dit ook duidelijk maken. Misschien is dit verkeerd, maar als er zeldzame strubbelingen zijn tussen die 2 kom ik niet tussenbeide. Ik ga haar meer observeren.
Glenn
Probeer even voorbij de labels (baas, volger) te kijken. Dominant gedrag wil niet zeggen dat de hond zelfzeker is, of zich stabiel voelt. Het kan net zo goed betekenen dat je hond altijd alert is, hoog in spanning zit. Omdat ze het gevoel heeft iets te moeten afdwingen, of iets te verdedigen heeft of zichzelf wil afschermen. Dat is stressvol voor het zenuwstelsel, dat betekent dat de hond altijd op zijn hoede is, of alert is, of controlegericht is. Dat is uitputtend, dat zorgt voor spanning.
Dus let daar eens op. Hoe ontspannen gaat het werkelijk tussen de honden, is alles lekker wel echt lekker chill? Dringt niemand zich op? Respecteren ze elkaars ruimte en rust?
Misschien hebben je honden er net baat bij dat je hierin stuurt. Door onderling afstand te nemen, door duidelijkheid, door grenzen te stellen aan bepaald gedrag... dat hangt allemaal van jullie leefsituatie en van de karakters vd honden af. Maar honden kunnen binnen het gezin ontspannen als ze zich begrepen en gesteund voelen, en dat betekent dat ze weten dat jij ervoor zal zorgen dat ze zich veilig en geborgen en relaxed kunnen voelen en dus hen daarbij helpt en begeleidt.
Alaska's Finest! schreef in
Gespleten persoonlijkheid
Ik ben wel niet het type van betutteling, hoe graag ik mijn dieren allemaal ook zie, ik ben baas. Ik weet dat er tegenwoordig scholen en personen zijn die een hond gelijk stellen aan de mens. hier is het een gezinslid, maar het is ook een hond. Dus blijkbaar ben ik daar ouderwets in.
Glenn
Mens of hond... het gaat niet over posities, maar over emoties reguleren zodat het aangenaam samenleven is voor iedereen. Net zoals een mens spanning of frustratie of angst kan afreageren op iets of iemand anders, is dat met een dier ook zo. Dat heeft niets te maken met modern of ouderwets of betutteling. Kijk dus naar wat er vooraf speelt. Voel stemmingen aan. Ook tussen de honden onderling bijvoorbeeld. Dingen kunnen cumuleren: bijvoorbeeld ongemak door jeuk + andere hond die enerveert + verstoren van slaap... opeens kan de hond te hoog in zijn spanning zitten en uithalen.
Door ruimer te kijken dan enkel het incident op zich, leer je beter begrijpen waar dit gedrag vandaan komt en kan je gaan sturen.
Alaska's Finest! schreef in
Gespleten persoonlijkheid
Onze corgi kan in 2 seconden van een lammetje naar een wolf veranderen, en sinds enige tijd richt ze zich op onze zoon van 11, dit terwijl het onze zoon is die altijd haar beschermd als ze onder haar voeten krijgt.Glenn
Dat klinkt als redirectie gedrag. De hond ervaart spanning (bijvoorbeeld omdat iemand boos is) en haalt uit naar iets of iemand anders dan de bron vd spanning.
Alaska's Finest! schreef in
Hond doet weer in huis
Er is een verschil tussen overgave en innerlijke rust. Sommige honden lijken kalm in een bench maar ervaren inwendig nog steeds veel stress, hun lichaam heeft geleerd in overgave-stand te gaan. Maar qua emoties ervaren ze nog steeds angst of boosheid.
Als je hond zo reageert op enkele minuutjes alleen achterbijven, dan wil dat zeggen dat hij niet met die emoties om kan. En is het dus een kwestie van helemaal van 0 te beginnen en de link te laten groeien tussen: ik ben alleen = ik voel me prettig en ontspannen.
***Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in
Loa, onze Yakutian Laika X Samojeed
Wat is ze schattig Ik heb nog nooit van het ras gehoord. Heel veel geluk en plezier met Loa!
Alaska's Finest! schreef in
Loa, onze Yakutian Laika X Samojeed
Schattig poolhondje , die kan straks voor de slee.