HondenPage baasje Sandra Bloem
Wat schreven de vrienden van Sandra Bloem op het forum
Gea schreef in
Pup gechipt in België
" Pups van stamboomhonden worden in Nl toch altijd gechipt door een medewerker van de Raad van Beheer? En dus niet door een 'gewone' dierenarts? Als de fokker dus heeft beweerd dat de pups een stamboom hebben, dan kan je dat checken bij de raad van beheer en zo heb je meteen zekerheid."Alaska's Finest!
Dat kun je zelf ook heel gemakkelijk controleren, een pup met een stamboom van de Raad van Beheer die in Nederland is geboren is te herkennen aan een uniek chipnummer dat altijd begint met de cijfers 5281400.
Gea schreef in
Elke week een foto van je hond, wie doet mee! Week 52
" Wat leuk. Wat is het voor ras? "
Heidi & Noortje
Het zijn toy/kleine mini australian shepherds
Gea schreef in
Elke week een foto van je hond, wie doet mee! Week 52
Een hoopje geluk, vanmorgen geboren.Ga proberen iedere week een foto te plaatsen.
Gea schreef in
Overgang naar puppybrok slechte ontlasting
" Ik ben al eerder overgestapt. Waarom? tjah dat raden ze aan ook dierenartsen. En een andere fokker waar ik mee sprak deed dat ook. En ik ging twijfelen of ik wel goed genoeg voer geef. Wat geef jij je honden? "
Byffie
Veel dierenartsen hebben maar weinig kennis van voeding helaas.Dan komen ze met Royal Canin omdat ze dat zelf verkopen...Onze honden krijgen 1 x per dag eten: een beetje KVV van Darf aangevuld met brokken van Darf.Door de KVV doe ik meerdere soorten groenten (vaak met wortel en pompoen) en soms een ei of bottenbouillon.Ik zorg sowieso voor laag calcium tijdens de dracht. Als de pups er zijn alleen als het echt nodig is extra calcium, maar dat is bijna nog nooit voorgekomen. Als de teef pups heeft gekregen dan krijgt ze meerdere keren per dag vers vlees en aanvullend brokken naar behoefte.
Gea schreef in
Overgang naar puppybrok slechte ontlasting
" Hallo, mijn teefje 6-7 kilo is rond de 49 dagen drachtig. Kreeg eerst (geperste) brok van farmfood en ik ben overgegaan naar acane puppy brok. Bij de overgang ging het niet goed, steeds overgeven. Dierenarts gebeld en ben op hun advies gaan mengen en dat ging goed. Teef is over op puppybrok. Alleen reageert ze niet goed op de puppybrok (eiwit gehalte??) door stinkende slappe ontlasting en de vele scheten die ze laat. Het advies vsn de DA als de overstap niet lukte moesten we Royal Canin gastro(nog wat) puppy brokjes of hypoallergeen moesten gaan gebruiken. Ik twijfel toch, wil graag goede brok en had gehoopt dat teef en pups straks samen konden eten van de brokken. Kan dit nu wel? Mijn twijfel/vragen: is het wel goed of handig met Royal Canin hypoallergeen of gastro te beginnen met de pups? Zij hebben immers niks met de darmen. Weten jullie een andere kwalitatief goede puppybrok voor gevoelige datmen voor mijn teefje en toekomstige pups. Heb mijn twijfels over RC. En kan dit nog wel qua tijd? Dracht nu +-49 dagen. Heeft iemand advies? "
Byffie
Ik begrijp ook niet zo goed waarom op 7 weken dracht overstappen?Naast een hoger eiwit gehalte ook een hoog vetgehalte, dat is vragen om problemen.Wij hebben al tig nesten gefokt, maar stappen nooit over. De teven blijven gewoon hun eigen voer houden. En krijgen in principe ook bijna nooit meer voer, tenzij ze echt meer nodig hebben.Na de bevalling krijgen de teven goed en veel voer om de melkproductie hoog te houden.Je moet doen waar je je goed bij voelt, maar ik zou de teef gewoon haar eigen voer blijven geven.Ze wordt steeds voller door de pups, dus logisch dat ze zich nu niet zo lekker meer voelt. De pups beginnen op maag en darmen te drukken.
Gea schreef in
Raszuiver of een mix?
" Ik vind dit lastig. Je vraagt advies. Ik steek moeite in het geven van een uitgebreid en genuanceerd antwoord. Juist omdat ik het ras ken en weet welke problemen erop dit moment mee zijn. Veroorzaakt door onzorgvuldig en slordig fokken. Ook bij de kruisingen. Ik zie anderen ook netjes reageren. Het is jouw goed recht om vervolgens al onze tips in de wind te slaan en wel voor de pup te gaan. Maar het is niet terecht om dan zo verongelukt te doen. Tips vragen is ook antwoorden krijgen die je misschien niet wilt horen. Maar ook die komen uit een goed hart. Sterker nog, ik gun jou gewoon een gezonde leuke hond die voldoet aan je verwachtingen. "
Klara
Precies, helemaal mee eens. Mijn punt is dat geen enkele fokker garantie kan geven op een gezonde pup. Maar je kunt als fokker wel proberen zoveel mogelijk uit te sluiten door testen te doen. Wat ik voor mezelf zou willen weten is: Waarom is de teef niet getest en vragen ze wel een extreem hoog bedrag voor de pups? Welke garantie krijg je van de fokker? Maar nogmaals, als jullie er een goed gevoel over hebben en de fokker op zijn woord en blauwe ogen geloven, dan is er toch geen probleem. Ik wens je oprecht veel plezier met je toekomstige pup.
Gea schreef in
Raszuiver of een mix?
Jeetje ik zie nu pas de prijs.... 1.500 euro voor een pup Nee, het is niet om het geld te doen...
Gea schreef in
Raszuiver of een mix?
" De moeder is een mix tussen twee raszuivere honden (maar dus 2 verschillende rassen) en werkelijk prachtig. De vader is wel raszuiver en heeft stamboom en is getest op van alles etc. "
Tessa en Kenya
Als het voor jullie goed voelt moet je het doen.MAARTja, dan toch die maar....Ik zie dat de vader op Marktplaats wordt aangeboden als dekreu zonder stamboom.Dus of de combinatie nou zo goed is uitgezocht... of toch gewoon de eerste de beste die ze tegenkwamen...Daarnaast ook niet echt een geweldige advertentie als er staat dat vader zelf merle vererft.Een echte tri hond kan dus nooit merle vererven.
Gea schreef in
Enigste Reu uit nest
Voor zover ik weet niet. Heb een keer bij een Universiteit een onderzoek gelezen waarin staat dat kort voor de bevalling de mannelijke foetus pas testosteron produceert. Dit heeft een belangrijk effect op de hersenen waardoor typisch mannelijk gedrag zich kan ontwikkelen.
Kim, Roef, Casper+ schreef in
Aanmelden raad van beheer
" Heleen weet perfect hoe dit moet. Even geduld dus nog. "
Ineke2
Blij dat ik aan de bel heb getrokken na 10 dagen. Er was iets fout gegaan blijkbaar. Dat wordt morgen rechtgetrokken. De pups moeten binnen 2 weken nl overgeschreven worden. Dat is vrijdag. Daarbij wil ik m zsm in de databank van de raad van beheer hebben.
Gea schreef in
Aanmelden raad van beheer
" Heleen weet perfect hoe dit moet. Even geduld dus nog. "
Ineke2
Ze heeft de pup al 10 dagen.En daarbij, officieel moet de fokker de pup afmelden en moet de nieuwe pupeigenaar de pup binnen twee weken na aanschaf bij een databank registreren.
Ik zou contact met de fokker opnemen, misschien zijn ze vergeten om de pup af te melden?Of soms komt de mail van de Raad in de spam terecht, dan moet je ook contact met de fokker opnemen voor een nieuwe code.
Kim, Roef, Casper+ schreef in
Aanmelden raad van beheer
Heb de fokker bericht hierover. Heb ook geen mail gehad om de pup over te schrijven op naam dus zal wel ergens iets fout zijn gegaan.
Kim, Roef, Casper+ schreef in
Aanmelden raad van beheer
Heb de fokker bericht hierover. Heb ook geen mail gehad om de pup over te schrijven op naam dus zal wel ergens iets fout zijn gegaan.
Kim, Roef, Casper+ schreef in
Aanmelden raad van beheer
Hallo,
10 dagen geleden hebben wij onze labrador pup opgehaald. Bij het paspoort zaten formulieren om hem aan te melden bij de RVB. Alle stappen gevolgd maar er staat geen hond in ‘mijn gegevens’. Ook bij het aanmelden van het chipnummer is er geen hond bekend? Betekend dit dat de fokker hem nog moet aanmelden? Of heb ik iets niet goed gedaan?
Wilma en Dobby (RIP) schreef in
Geen band met hond
Met mijn laatste hond heeft het echt moeten groeien. Niet dat ik hem kwijt wou, maar hij had best wel een gebruiksaanwijzing. Pas toen hij af en toe bij mij in bed mocht, net voor het slapen gaan en bij het wakker worden, kalmeerde hij een beetje en begon het een beetje te groeien. Na 2 maanden zei iemand van het asiel iets negatiefs in de zin van "oh, je gebruikt een hoofdhalster omdat de hond met een ruk je hand gekneusd heeft? Misschien zou hij elders beter af zijn." Nou, toen had ik toch zoiets van "over mijn lijk". Dobby is meer dan 13,5 jaar bij me geweest. Ik mis hem nog iedere dag.Er zijn zeldzame gevallen waarin het niet klikt, maar dat kun je niet al zo snel merken.
Dobry schreef in
Gillen en blaffen in het ov
Wat een mooie hond!
Ja ik zou ook iets meenemen om op te knabbelen waar hij lang mee kan doen, misschien ook een dekje meenemen? Een vertrouwd speeltje?
En in het begin maar een halte en dit steeds een beetje uitbreiden.
Dobry schreef in
Herplaatser laten wennen
Wat een lieverd is het!
Niet te snel willen, dat kan een tijd goed gaan, maar ooit komt dan de terugslag.
Maar ze doet het dus al heel goed, knap hoor.
Mijn eerste hond was een duitse herder, zij vond de bench ook heel fijn, als veilig eigen plekje, maar wel bleef het deurtje altijd open, zodat ze zelf kon liggen waar ze wil.
Dobry schreef in
Herplaatser laten wennen
" Dank voor alle reacties. In huis blijkt het echt een ramp. Ze is mega lief, maar ze kan nog geen 3m van je vandaan zijn. Ze heeft echt mega verlatingsangst. "
Poespoes
idd heel normaal voor een herplaatser, zodra ze wat zekerder is over haar situatie en jullie weten wat je aan elkaar hebt, elkaar vertrouwen, wordt dat beter.
Dobry schreef in
Herplaatser laten wennen
Ah klinkt als een lieve hond, wat bovenstaande mensen al zeggen, een herder wil graag bij haar mensen zijn, dus alleen buiten zitten zou denk ik niet prettig voor haar zijn.
Nu ziet ze jou in het begin misschien nog niet als haar mens, in dat geval zou ik haar toch ook binnen houden, en haar laten bepalen waar ze wil zijn, op haar kussen, of een ander plekje. Als ze alleen buiten zit heb je toch minder contact met elkaar.
Belangrijk is langzaam aan laten wennen, eerst de uitlaatrondjes nog saai en kort. Het lijkt erop dat er misschien nog niet veel met haar gewandeld is?
Het kan zijn dat ze tegen onbekende honden uitvalt even kijken hoe dat gaat, daarom zou ik haar als je mensen of andere honden moet passeren haar kort aan de lijn, maar zo ontspannen mogelijk houden.
Gea schreef in
Terug kerende blaasontsteking
Als het alleen om de blaasontsteking gaat, dan is Pyrogenium een heel fijn product. Het heeft een ontstekingsremmende werking en werkt zeer goed. Een kennis had ook een hond die uitgebreid onderzoek nodig had volgens de dierenarts omdat de blaasontsteking telkens weer terug kwam. Ik heb hem toen een flesje Pyrogenium meegegeven en na een week was de blaasontsteking verdwenen. Dit was vorig jaar en de hond heeft tot nu toe geen blaasontsteking weer gehad.
Dobry schreef in
Terug kerende blaasontsteking
Denk ook aan dingen als: nu de hond niet op koude tegels laten liggen, vaak genoeg uitlaten zodat ze goed kan uitplassen, bij dunne vacht nu even een jasje aan, het begint ook alweer vochtig koud te worden. Ook dingen als diarrhee kan een blaasontsteking veroorzaken.
Kan je niet vragen of de echo doorgestuurd kan worden aan de specialist?
Dobry schreef in
Heftige oogontsteking?
" Bellen ga ik zeker. Ik zit inmiddels echt met m’n handen in het haar… De eigen dierenarts gaf aan gewoon te blijven doorsmeren en dat het even tijd nodig heeft, maar ik merk aan alles dat de zalf niet de oplossing is. Hij heeft overigens circa twee weken geleden een antibiotica kuur voor ontstekingen in zijn darmen (voedselallergie) afgerond. Mijn gevoel zegt dat dit samenhangt met elkaar. Wellicht een na effect van deze antibioticakuur? Lage weerstand? Ik kan mezelf inmiddels wel 100 vragen stellen over waarom en hoe nu verder, maar frustreer me voornamelijk over het feit dat ik na 6 dagen nog veel te weinig vooruitgang zie… "
natascha
ik denk dat je gelijk hebt en dit met elkaar te maken zou kunnen hebben, misschien icm met sommige andere dingen?. Per slot zit een groot deel van het immuunsysteem in de darmen.
Dan zou ik ook naar een goede voedingsdeskundige uitkijken om met het juiste voer voor je hondje te beginnen.
Dobry schreef in
Heftige oogontsteking?
Ook benieuwd hier wat de dierenarts zei.
Is er al onderzocht wat de oorzaak kan zijn?
Hou ook rekening met bijv roken in huis, een (geur)kaars, dingen als febreze e.d. neem alles onder de loep, is er iets nieuw geverfd etc. etc.
Je kunt de ogen voorzichtig wassen idd met afgekoelde kamillenthee, of kompressen met afgekoeld water met aloe vera gel.Iets wat verzacht.
Dobry schreef in
Advies gevraagd
" Bedankt voor je antwoord, ik denk dat jij de situatie wel goed begrepen hebt. Komt inderdaad door een overload, de grens is gewoon soms moeilijk te bewaken. Maar daarom dat ze nu ook zeldzaam zijn, de meltdowns, omdat we op de goede weg zijn. Maar inderdaad gaat het dan om de hond die in de situatie zit. 'Ergens anders zijn frustratie uiten' is normaal op voorwerpen, dus dat is al een stuk beter. Hij gaat normaal ook zelf van mij en de kinderen weg als hij boos wordt. De kinderen zien zijn boosheid nooit, hoogstens het begin, en hij raakt mij met geen vinger aan. Dingen waarin hij zich fysiek kan uiten heeft hij al, een vorm van meditatie dat werkt voor hem ook. Voedingspatroon vind ik interessant, daar weet ik niets van? Kun je daar meer over vertellen? "
Joke
Ik denk dat we daar nog erg aan het begin van staan. Maar dat er een relatie is tussen dat wat je eet en hoe je je gedraagt, hoe je je voelt, lijkt toch duidelijk.
Dr. Michael Greger bijv. heeft een site waar hij studies aanhaalt over alle mogelijke (voedings) onderwerpen
Fighting Autism Brain Inflammation with Food (nutritionfacts.org)
Why Broccoli is the Best Food for Autism (nutritionfacts.org)
The Causes of Autism and Treating it with Diet (nutritionfacts.org)
Het schijnt wel zo te zijn dat sommige autisten erg "moeilijk" zijn met hun eten. Maar volwassenen zouden moeten inzien dat het logisch is, dat voeding en hoe je je voelt, met elkaar te maken hebben.
Dit is ook een interessante link, over koemelkprodukten
Autism and Casein from Cow’s Milk (nutritionfacts.org)
Dobry schreef in
Advies gevraagd
Het belangrijkste nu, is denk ik, ziet je man in dat dit zo niet verder kan. Ik hoop zo dat jullie een goed gesprek hadden.
Is het niet zo dat voor een meltdown een overload komt? Al is dat misschien niet helemaal duidelijk wanneer het overslaat, ook voor degene zelf niet. Anders zou hij tijdiger kunnen ingrijpen.
Maar heel eerlijk, een hond die zo gestressed is, dat hij bij degene die hij zou moeten kunnen vertrouwen een deemoeds/angst plasje doet. Is dat al niet veel te ver gegaan? Niet alleen deze keer dat het tot een uitbarsting kwam van je man. Maar ook alle andere keren dat er stress is, maar niet zover gegaan is. Een hond is heel gevoelig, voelt alles aan.
Het is geen teken van zwakte als je man voor de hond opkomt en hem een veilig plekje kan bezorgen, ook als dat plekje bij andere mensen is. Het vereist juist veel zelf kennis en inzicht.
Blijft natuurlijk het punt dat hij dan ergens anders zijn frustratie gaat uiten. Dus er moet zeker iets veranderen. Het boxen lijkt me goed, maar ook bepaalde yoga, meditatie, zelfbeheersing leren. En niet te vergeten een goed voedingspatroon is voor autisten heel belangrijk. Aangezien daar een relatie is.
Dobry schreef in
Update Nala
Fijn dat je ons op de hoogte houd
Wat bedoel je met een roedeltraining voor de baknijd?
Ik zou voor veiligheid gaan, de hond gewoon alleen laten eten, ergens op een rustige plek, waar niemand bij is. Geen geoefen met handen en mensen bij haar etensbak.
En als je dochtertje eet, dan alleen iets aan tafel, niet een snack in haar hand terwijl de hond rondloopt. Gewoon zorgen dat er geen onveilige situatie is tussen die twee.
Dobry schreef in
Ontsteking aan einde dikke darm
" Hoi, Ik maak mezelf zorgen over dat de waardes van de alvleesklier hoog zijn terwijl het in het begin normaal was. En nu te hoog zijn. Mijn vraag is meer kan t in verband staan met elkaar? "
leanne
ik denk wel dat het in verband kan staan, alvleesklier en darmen communiceren met elkaar. Als er bijv een bacterie in de darmen kwam die er niet thuishoort zal er een ontsteking ontstaan (kan natuurlijk ook door andere oorzaken komen). En daar reageert dan oa de pancreas weer op.
Als je samen met je arts kunt uitvinden wat de oorzaak is, in het geval van een bacterie is het goed dat je een ab kuur gekregen hebt. Daarna dan misschien een goede voedingsdeskundige raadplegen, en dan zouden de waardes weer goed moeten worden van zowel alvleesklier als darmen.
Makkelijk gezegd natuurlijk, het is soms een heel gepuzzel en gezoek, maar laten we hopen dat het met de ab kuur snel beter gaat.
Hou ons op de hoogte als je wil en maak je niet gek, al begrijp ik dat best.
Dobry schreef in
Verschil chiropractor en orthomanueel dierenarts
" Wil Dobry niet afvallen maar zou voor de orthopeed gaan mits je daar het geld voor hebt. "
Anouk van Botty
o ik ben niet tegen een orthopeed, maar ik denk niet dat deze naar het grote geheel kijkt? Wat misschien ook niet altijd nodig is, maar als het mijn hond was zou ikzelf in dit geval proberen een goede chiropracter (dus niet zomaar een kraker) te vinden.
Maar zoals gezegd, het beroep chiropracter is niet beschermd, daarom moet je wel eerst vragen stellen en weten wat het beroep precies inhoud.
Dobry schreef in
Verschil chiropractor en orthomanueel dierenarts
" Op de röntgenfoto's is op 1 plek in de rug spondylose te zien. Op de L1. Dat is precies de plek waar ze een tijd geleden steil achterover op een scherpe stenen rand is gevallen. Natuurlijk moet die plek niet gemanipuleerd worden, maar het kan zijn dat het ook invloed heeft op de andere wervels, doordat ze moest compenseren. Om het een beetje ingewikkelder te maken is er ook wat gezien in de knie van haar linker achterpoot. De schuiflade test was echter negatief, zelfs onder narcose. Van de heupen zijn ook foto's gemaakt. Die waren goed. De dierenarts kan zelf verder niks doen, behalve medicijnen geven. Hij adviseert dus, of een orthopeed voor de knie of iemand die de rug behandeld. "
Balto
waar een goede chiropractor, wat dus iemand is die 5 jaar aan de universiteit gestudeerd heeft, en die werkt aan het geheel, dus en de knie, en de rug, het hele zenuwstelsel, aan moet voldoen, wordt hier uitgelegd, door iemand die zelf een afgestudeerd chiropracter is. Er wordt uitgelegd wat chiropractie is, en welke vragen je moet stellen.
How to Recognize a Good CHIRO?! (youtube.com)
Dobry schreef in
Honden niet laten spelen in zeeschuim
" Ik eet geen vleesvervangers meer, en waarom zou ik peilvruchten en linzen eten, peulvruchten dat lust ik nog wel, maar linzen ieeeuw... "
yooop
hihi inmiddels vind ik linzen met bijv.quinoa en groenten als een soort soepje, bijv. best lekker. Je smaak verandert ook vind ik.
Vleesvervangers eet ik ook zelden, dat is meer bedoeld denk ik, voor iemand die wil wisselen van vlees naar vegan eten, dat het niet een te groot verschil is met wat ze gewend zijn.
Linzen en peulvruchten zijn een goede eiwitbron, maar bevatten ook vitaminen, mineralen en vezels, vandaar. Je kan ze ook in een smoothie verwerken, dan merk je er niet zoveel van.