HondenPage baasje Sandra Bloem
Wat schreven de vrienden van Sandra Bloem op het forum
Kim, Roef, Casper+ schreef in
Aanmelden raad van beheer
" Heleen weet perfect hoe dit moet. Even geduld dus nog. "
Ineke2
Blij dat ik aan de bel heb getrokken na 10 dagen. Er was iets fout gegaan blijkbaar. Dat wordt morgen rechtgetrokken. De pups moeten binnen 2 weken nl overgeschreven worden. Dat is vrijdag. Daarbij wil ik m zsm in de databank van de raad van beheer hebben.
Gea schreef in
Aanmelden raad van beheer
" Heleen weet perfect hoe dit moet. Even geduld dus nog. "
Ineke2
Ze heeft de pup al 10 dagen.En daarbij, officieel moet de fokker de pup afmelden en moet de nieuwe pupeigenaar de pup binnen twee weken na aanschaf bij een databank registreren.
Ik zou contact met de fokker opnemen, misschien zijn ze vergeten om de pup af te melden?Of soms komt de mail van de Raad in de spam terecht, dan moet je ook contact met de fokker opnemen voor een nieuwe code.
Kim, Roef, Casper+ schreef in
Aanmelden raad van beheer
Heb de fokker bericht hierover. Heb ook geen mail gehad om de pup over te schrijven op naam dus zal wel ergens iets fout zijn gegaan.
Kim, Roef, Casper+ schreef in
Aanmelden raad van beheer
Heb de fokker bericht hierover. Heb ook geen mail gehad om de pup over te schrijven op naam dus zal wel ergens iets fout zijn gegaan.
Kim, Roef, Casper+ schreef in
Aanmelden raad van beheer
Hallo,
10 dagen geleden hebben wij onze labrador pup opgehaald. Bij het paspoort zaten formulieren om hem aan te melden bij de RVB. Alle stappen gevolgd maar er staat geen hond in ‘mijn gegevens’. Ook bij het aanmelden van het chipnummer is er geen hond bekend? Betekend dit dat de fokker hem nog moet aanmelden? Of heb ik iets niet goed gedaan?
Wilma en Dobby (RIP) schreef in
Geen band met hond
Met mijn laatste hond heeft het echt moeten groeien. Niet dat ik hem kwijt wou, maar hij had best wel een gebruiksaanwijzing. Pas toen hij af en toe bij mij in bed mocht, net voor het slapen gaan en bij het wakker worden, kalmeerde hij een beetje en begon het een beetje te groeien. Na 2 maanden zei iemand van het asiel iets negatiefs in de zin van "oh, je gebruikt een hoofdhalster omdat de hond met een ruk je hand gekneusd heeft? Misschien zou hij elders beter af zijn." Nou, toen had ik toch zoiets van "over mijn lijk". Dobby is meer dan 13,5 jaar bij me geweest. Ik mis hem nog iedere dag.Er zijn zeldzame gevallen waarin het niet klikt, maar dat kun je niet al zo snel merken.
Dobry schreef in
Gillen en blaffen in het ov
Wat een mooie hond!
Ja ik zou ook iets meenemen om op te knabbelen waar hij lang mee kan doen, misschien ook een dekje meenemen? Een vertrouwd speeltje?
En in het begin maar een halte en dit steeds een beetje uitbreiden.
Dobry schreef in
Herplaatser laten wennen
Wat een lieverd is het!
Niet te snel willen, dat kan een tijd goed gaan, maar ooit komt dan de terugslag.
Maar ze doet het dus al heel goed, knap hoor.
Mijn eerste hond was een duitse herder, zij vond de bench ook heel fijn, als veilig eigen plekje, maar wel bleef het deurtje altijd open, zodat ze zelf kon liggen waar ze wil.
Dobry schreef in
Herplaatser laten wennen
" Dank voor alle reacties. In huis blijkt het echt een ramp. Ze is mega lief, maar ze kan nog geen 3m van je vandaan zijn. Ze heeft echt mega verlatingsangst. "
Poespoes
idd heel normaal voor een herplaatser, zodra ze wat zekerder is over haar situatie en jullie weten wat je aan elkaar hebt, elkaar vertrouwen, wordt dat beter.
Dobry schreef in
Herplaatser laten wennen
Ah klinkt als een lieve hond, wat bovenstaande mensen al zeggen, een herder wil graag bij haar mensen zijn, dus alleen buiten zitten zou denk ik niet prettig voor haar zijn.
Nu ziet ze jou in het begin misschien nog niet als haar mens, in dat geval zou ik haar toch ook binnen houden, en haar laten bepalen waar ze wil zijn, op haar kussen, of een ander plekje. Als ze alleen buiten zit heb je toch minder contact met elkaar.
Belangrijk is langzaam aan laten wennen, eerst de uitlaatrondjes nog saai en kort. Het lijkt erop dat er misschien nog niet veel met haar gewandeld is?
Het kan zijn dat ze tegen onbekende honden uitvalt even kijken hoe dat gaat, daarom zou ik haar als je mensen of andere honden moet passeren haar kort aan de lijn, maar zo ontspannen mogelijk houden.
Gea schreef in
Terug kerende blaasontsteking
Als het alleen om de blaasontsteking gaat, dan is Pyrogenium een heel fijn product. Het heeft een ontstekingsremmende werking en werkt zeer goed. Een kennis had ook een hond die uitgebreid onderzoek nodig had volgens de dierenarts omdat de blaasontsteking telkens weer terug kwam. Ik heb hem toen een flesje Pyrogenium meegegeven en na een week was de blaasontsteking verdwenen. Dit was vorig jaar en de hond heeft tot nu toe geen blaasontsteking weer gehad.
Dobry schreef in
Terug kerende blaasontsteking
Denk ook aan dingen als: nu de hond niet op koude tegels laten liggen, vaak genoeg uitlaten zodat ze goed kan uitplassen, bij dunne vacht nu even een jasje aan, het begint ook alweer vochtig koud te worden. Ook dingen als diarrhee kan een blaasontsteking veroorzaken.
Kan je niet vragen of de echo doorgestuurd kan worden aan de specialist?
Dobry schreef in
Heftige oogontsteking?
" Bellen ga ik zeker. Ik zit inmiddels echt met m’n handen in het haar… De eigen dierenarts gaf aan gewoon te blijven doorsmeren en dat het even tijd nodig heeft, maar ik merk aan alles dat de zalf niet de oplossing is. Hij heeft overigens circa twee weken geleden een antibiotica kuur voor ontstekingen in zijn darmen (voedselallergie) afgerond. Mijn gevoel zegt dat dit samenhangt met elkaar. Wellicht een na effect van deze antibioticakuur? Lage weerstand? Ik kan mezelf inmiddels wel 100 vragen stellen over waarom en hoe nu verder, maar frustreer me voornamelijk over het feit dat ik na 6 dagen nog veel te weinig vooruitgang zie… "
natascha
ik denk dat je gelijk hebt en dit met elkaar te maken zou kunnen hebben, misschien icm met sommige andere dingen?. Per slot zit een groot deel van het immuunsysteem in de darmen.
Dan zou ik ook naar een goede voedingsdeskundige uitkijken om met het juiste voer voor je hondje te beginnen.
Dobry schreef in
Heftige oogontsteking?
Ook benieuwd hier wat de dierenarts zei.
Is er al onderzocht wat de oorzaak kan zijn?
Hou ook rekening met bijv roken in huis, een (geur)kaars, dingen als febreze e.d. neem alles onder de loep, is er iets nieuw geverfd etc. etc.
Je kunt de ogen voorzichtig wassen idd met afgekoelde kamillenthee, of kompressen met afgekoeld water met aloe vera gel.Iets wat verzacht.
Dobry schreef in
Advies gevraagd
" Bedankt voor je antwoord, ik denk dat jij de situatie wel goed begrepen hebt. Komt inderdaad door een overload, de grens is gewoon soms moeilijk te bewaken. Maar daarom dat ze nu ook zeldzaam zijn, de meltdowns, omdat we op de goede weg zijn. Maar inderdaad gaat het dan om de hond die in de situatie zit. 'Ergens anders zijn frustratie uiten' is normaal op voorwerpen, dus dat is al een stuk beter. Hij gaat normaal ook zelf van mij en de kinderen weg als hij boos wordt. De kinderen zien zijn boosheid nooit, hoogstens het begin, en hij raakt mij met geen vinger aan. Dingen waarin hij zich fysiek kan uiten heeft hij al, een vorm van meditatie dat werkt voor hem ook. Voedingspatroon vind ik interessant, daar weet ik niets van? Kun je daar meer over vertellen? "
Joke
Ik denk dat we daar nog erg aan het begin van staan. Maar dat er een relatie is tussen dat wat je eet en hoe je je gedraagt, hoe je je voelt, lijkt toch duidelijk.
Dr. Michael Greger bijv. heeft een site waar hij studies aanhaalt over alle mogelijke (voedings) onderwerpen
Fighting Autism Brain Inflammation with Food (nutritionfacts.org)
Why Broccoli is the Best Food for Autism (nutritionfacts.org)
The Causes of Autism and Treating it with Diet (nutritionfacts.org)
Het schijnt wel zo te zijn dat sommige autisten erg "moeilijk" zijn met hun eten. Maar volwassenen zouden moeten inzien dat het logisch is, dat voeding en hoe je je voelt, met elkaar te maken hebben.
Dit is ook een interessante link, over koemelkprodukten
Autism and Casein from Cow’s Milk (nutritionfacts.org)
Dobry schreef in
Advies gevraagd
Het belangrijkste nu, is denk ik, ziet je man in dat dit zo niet verder kan. Ik hoop zo dat jullie een goed gesprek hadden.
Is het niet zo dat voor een meltdown een overload komt? Al is dat misschien niet helemaal duidelijk wanneer het overslaat, ook voor degene zelf niet. Anders zou hij tijdiger kunnen ingrijpen.
Maar heel eerlijk, een hond die zo gestressed is, dat hij bij degene die hij zou moeten kunnen vertrouwen een deemoeds/angst plasje doet. Is dat al niet veel te ver gegaan? Niet alleen deze keer dat het tot een uitbarsting kwam van je man. Maar ook alle andere keren dat er stress is, maar niet zover gegaan is. Een hond is heel gevoelig, voelt alles aan.
Het is geen teken van zwakte als je man voor de hond opkomt en hem een veilig plekje kan bezorgen, ook als dat plekje bij andere mensen is. Het vereist juist veel zelf kennis en inzicht.
Blijft natuurlijk het punt dat hij dan ergens anders zijn frustratie gaat uiten. Dus er moet zeker iets veranderen. Het boxen lijkt me goed, maar ook bepaalde yoga, meditatie, zelfbeheersing leren. En niet te vergeten een goed voedingspatroon is voor autisten heel belangrijk. Aangezien daar een relatie is.
Dobry schreef in
Update Nala
Fijn dat je ons op de hoogte houd
Wat bedoel je met een roedeltraining voor de baknijd?
Ik zou voor veiligheid gaan, de hond gewoon alleen laten eten, ergens op een rustige plek, waar niemand bij is. Geen geoefen met handen en mensen bij haar etensbak.
En als je dochtertje eet, dan alleen iets aan tafel, niet een snack in haar hand terwijl de hond rondloopt. Gewoon zorgen dat er geen onveilige situatie is tussen die twee.
Dobry schreef in
Ontsteking aan einde dikke darm
" Hoi, Ik maak mezelf zorgen over dat de waardes van de alvleesklier hoog zijn terwijl het in het begin normaal was. En nu te hoog zijn. Mijn vraag is meer kan t in verband staan met elkaar? "
leanne
ik denk wel dat het in verband kan staan, alvleesklier en darmen communiceren met elkaar. Als er bijv een bacterie in de darmen kwam die er niet thuishoort zal er een ontsteking ontstaan (kan natuurlijk ook door andere oorzaken komen). En daar reageert dan oa de pancreas weer op.
Als je samen met je arts kunt uitvinden wat de oorzaak is, in het geval van een bacterie is het goed dat je een ab kuur gekregen hebt. Daarna dan misschien een goede voedingsdeskundige raadplegen, en dan zouden de waardes weer goed moeten worden van zowel alvleesklier als darmen.
Makkelijk gezegd natuurlijk, het is soms een heel gepuzzel en gezoek, maar laten we hopen dat het met de ab kuur snel beter gaat.
Hou ons op de hoogte als je wil en maak je niet gek, al begrijp ik dat best.
Dobry schreef in
Verschil chiropractor en orthomanueel dierenarts
" Wil Dobry niet afvallen maar zou voor de orthopeed gaan mits je daar het geld voor hebt. "
Anouk van Botty
o ik ben niet tegen een orthopeed, maar ik denk niet dat deze naar het grote geheel kijkt? Wat misschien ook niet altijd nodig is, maar als het mijn hond was zou ikzelf in dit geval proberen een goede chiropracter (dus niet zomaar een kraker) te vinden.
Maar zoals gezegd, het beroep chiropracter is niet beschermd, daarom moet je wel eerst vragen stellen en weten wat het beroep precies inhoud.
Dobry schreef in
Verschil chiropractor en orthomanueel dierenarts
" Op de röntgenfoto's is op 1 plek in de rug spondylose te zien. Op de L1. Dat is precies de plek waar ze een tijd geleden steil achterover op een scherpe stenen rand is gevallen. Natuurlijk moet die plek niet gemanipuleerd worden, maar het kan zijn dat het ook invloed heeft op de andere wervels, doordat ze moest compenseren. Om het een beetje ingewikkelder te maken is er ook wat gezien in de knie van haar linker achterpoot. De schuiflade test was echter negatief, zelfs onder narcose. Van de heupen zijn ook foto's gemaakt. Die waren goed. De dierenarts kan zelf verder niks doen, behalve medicijnen geven. Hij adviseert dus, of een orthopeed voor de knie of iemand die de rug behandeld. "
Balto
waar een goede chiropractor, wat dus iemand is die 5 jaar aan de universiteit gestudeerd heeft, en die werkt aan het geheel, dus en de knie, en de rug, het hele zenuwstelsel, aan moet voldoen, wordt hier uitgelegd, door iemand die zelf een afgestudeerd chiropracter is. Er wordt uitgelegd wat chiropractie is, en welke vragen je moet stellen.
How to Recognize a Good CHIRO?! (youtube.com)
Dobry schreef in
Honden niet laten spelen in zeeschuim
" Ik eet geen vleesvervangers meer, en waarom zou ik peilvruchten en linzen eten, peulvruchten dat lust ik nog wel, maar linzen ieeeuw... "
yooop
hihi inmiddels vind ik linzen met bijv.quinoa en groenten als een soort soepje, bijv. best lekker. Je smaak verandert ook vind ik.
Vleesvervangers eet ik ook zelden, dat is meer bedoeld denk ik, voor iemand die wil wisselen van vlees naar vegan eten, dat het niet een te groot verschil is met wat ze gewend zijn.
Linzen en peulvruchten zijn een goede eiwitbron, maar bevatten ook vitaminen, mineralen en vezels, vandaar. Je kan ze ook in een smoothie verwerken, dan merk je er niet zoveel van.
Dobry schreef in
Honden niet laten spelen in zeeschuim
Goede waarschuwing, erg triest dat dit zo is.
Ik heb als kind juist heel veel plezier gehad met zeeschuim, en mijn eerste hond vond het ook altijd geweldig.
Ik vraag me af hoe lang het allemaal nog door kan gaan, ooit is "alles" vol gif? Wat dan... ik hoop dat we nog iets kunnen doen.
Wb vleesvervangers idd kijken naar wat er in zit, er is een hoop rotzooi te koop, vol zonnenbloemolie en E-nummers.
Maar ook je darmfunctie, de darmbacterien, kunnen in het begin nog niet gewend zijn aan bijv. peulvruchten, linzen e.d. dan krijg je winderigheid, voorzichtig aan dus, langzaam beginnen.
team Shadow schreef in
Wennen aan hond
Hi Tim,
Heel herkenbaar verhaal. Ik kon daar in het begin ook helemaal gek van worden. Iedere hond is anders natuurlijk en jullie pup is nog jong. Dan vragen pups ook meer aandacht.
Wat voor ons goed geholpen heeft:
- is niet meer binnen spelen, maar alleen nog buiten.
- kauwmateriaal
- s’ ochtends gelijk een flinke wandeling (volwassen hond) of hersenwerk
- benoemen als de aandacht voor de hond even geweest is, door bijvoorbeeld “klaar”
- in een andere ruimte werken als de hond (indien dit natuurlijk al kan). Voorkomt een heleboel afleiding.
Succes
Dobry schreef in
Lotus aan de wandel in het bos. Balou R.I.P., Lotus en kat Nemo.
" Loca is als kruising idd erg goed gelukt zowel haar uiterlijk als haar karakter. De herder in haar komt duidelijk naar voren, ze is druk doende met iedereen bij elkaar te houden. Als ik nog de kracht had om een grote hond onder controle te houden dan wilde ik een Loca. Mijn kleinzoon is gek op haar, als hij haar tijdens een uitje ook maar even uit het oog verliest is hij gelijk in paniek. Loca heeft een heerlijk leven bij mijn dochter en haar gezin, de tijden dat ze thuis zijn scharrelt Loca op het terrein rond. En als mijn dochter en haar vriend werken past de andere oma op en anders gaat ze met de hondenuitlaat service mee. Bij uitjes gaat ze als het ook maar even kan mee, zowel mijn dochter als haar vriend zijn honden mensen. "
Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.
Een beter leven kan een hond zich niet wensen
Dobry schreef in
Lotus aan de wandel in het bos. Balou R.I.P., Lotus en kat Nemo.
Wat een mooie hond is Loca ook! Geweldig zo`n vriendschap tussen kind en hond.
Heerlijke foto`s.
Dobry schreef in
Lotus aan de wandel in het bos. Balou R.I.P., Lotus en kat Nemo.
goed aangepakt met Lotus en het overlijden van Balou.
Ja het gemis blijft, de ene keer erger dan de andere keer.
Mooie foto`s weer!
Dobry schreef in
Hij weet er de weg! Herfst in de Eifel-
Veel plezier op vakantie! Leuk zeg een zwarte ooievaar!
Hoornaars zie je hier (Nedersaksen) ook regelmatig, soms ook binnen, maar als je dan gewoon alles open zet zijn ze ook weer snel weg. Ze zijn niet agressief gelukkig.
Dobry schreef in
Dag Kaylo
Heel veel sterkte met het verlies van je lieve Kaylo! Je verhalen over hem en Tika weet ik nog, wat een prachtige honden waren het.
Ik schrik er ook van,ook dat Tika overleden is, had ik niet meegekregen. Nogmaals heel veel sterkte.
Dobry schreef in
Langslopende mensen
@Dobry tot welke leeftijd heeft jouw maatje dat gedaan? "
Fine
hmm precies weet ik het niet meer, ze is ook een herplaatser en we kregen haar pas met 6 jaar. In elk geval ging het best snel, consequent naar binnen als ze ging blaffen (je kon haar ook niet meer bereiken met de stem als ze eenmaal reageerde op de langslopende mensen, honden) en haar in elk geval niet toestaan bij het hek te gaan zitten.
Dobry schreef in
Langslopende mensen
Jenna deed dit ook heel erg in het begin. Er zat niets anders op, dan haar alleen in de tuin te laten als ik er zelf ook bij ben om het gedrag te doorbreken.
Inmiddels interesseert het haar niet meer en blaft ze niet meer naar mensen of andere honden die langslopen en kan ze alleen in de tuin (wat ze eigenlijk zelden wil, ze wil altijd daar zijn waar ik ben)