HondenPage baasje Nicky,Denny en Luna
Wat schreven de vrienden van Nicky,Denny en Luna op het forum
Alaska's Finest! schreef in
Overweldigd door alle zorg voor hond
Ja, een hond is een gezinslid, daar kan je je zeker veel zorgen om maken.
Vooral als er zowel qua gezondheid als qua gedrag problemen zijn, dan is er veel om rekening mee te houden.
Labradoodles zijn dan ook nog es onderhevig aan allerlei overgevoeligheden en intoleranties (ironisch eigenlijk, gezien ze vaak worden genomen om hun mens van allergische reacties te besparen) wat vaak leidt tot darm- of huidproblemen en oorontstekingen.
Misschien kan je eens raad vragen aan een voedingsdeskundige? Een hond die altijd krabt en regelmatig oorontstekingen krijgt, die heeft lichamelijk ongemak maar dat trekt zich ook door in gedrag, want die voelt zich niet lekker in zijn vel.
Wie weet lossen meerdere problemen op door eerst de voeding eens grondig onder de loep te nemen.
Succes!
Alaska's Finest! schreef in
Eigenzinnige hond leren luisteren
Je kan er zelf voor zorgen dat aanlijnen niet zo'n negatieve lading heeft voor de hond door tijdens het wandelen regelmatig de hond aan en af de lijn te doen, zonder daar iets aan vast te plakken. Dus samen lekker op pad, lijntje even losklikken maar wel de interactie met de hond houden en even later weer lijn vastklikken terwijl je jullie onderlinge actie verder zet. Zo ligt de focus op: het is even fijn samen of die lijn nu vast of los is.
Terwijl er nu de link is gelegd: aan de lijn = het is uit met de pret.
Alaska's Finest! schreef in
Puppy slaap
" Hoi, ik heb een puppy van 6 maand en al 1 maand bij ons thuis. Raf slaapt in de nacht flink in zijn bench. Overdag kan ik hem achterlaten in de ren in de garage. Daar zit hij in zijn mandje als ik thuiskom.
Overdag loopt hij graag mee waar ik ga. Als ik thuis werk zal hij soms slapen op zijn poef tot ik beweeg!! Als ik hem bij mij in de zetel zet slaapt hij tot ik beweeg! Wat kan ik doen om mijn hond meer rust te gunnen en niet afhankelijk te worden???? "
Josephine Seynaeve
Je hond doet het super!
Hij slaapt 's nachts door, hij is rustig als je hem alleen laat. En hij is graag in je buurt als je thuis bent.
Hoeveel mooier wil je 't hebben?
Een hond is een dier dat zich aan zijn mensen hecht, hij wil deel uitmaken van het gezin en zijn leven met je delen.
Dat is net het waardevolle aan het samenleven met een hond. Dus geniet ervan, zou ik zeggen. Wees blij dat ie graag bij je is!
Alaska's Finest! schreef in
Gespleten persoonlijkheid
Mooie update, Glenn! Knap dat jullie er zo mee aan de slag gaan en bereid zijn een andere insteek te proberen.
Succes!
Alaska's Finest! schreef in
Hie hiep Hoera Maylo is 12 jaar
Proficiat!
Alaska's Finest! schreef in
Gespleten persoonlijkheid
Haar gedrag is wel veranderd sinds de nieuwe hond er is. Al is zei van dag 1 baas en zal ze de andere (die dubbel zo groot is) dit ook duidelijk maken. Misschien is dit verkeerd, maar als er zeldzame strubbelingen zijn tussen die 2 kom ik niet tussenbeide. Ik ga haar meer observeren.
Glenn
Probeer even voorbij de labels (baas, volger) te kijken. Dominant gedrag wil niet zeggen dat de hond zelfzeker is, of zich stabiel voelt. Het kan net zo goed betekenen dat je hond altijd alert is, hoog in spanning zit. Omdat ze het gevoel heeft iets te moeten afdwingen, of iets te verdedigen heeft of zichzelf wil afschermen. Dat is stressvol voor het zenuwstelsel, dat betekent dat de hond altijd op zijn hoede is, of alert is, of controlegericht is. Dat is uitputtend, dat zorgt voor spanning.
Dus let daar eens op. Hoe ontspannen gaat het werkelijk tussen de honden, is alles lekker wel echt lekker chill? Dringt niemand zich op? Respecteren ze elkaars ruimte en rust?
Misschien hebben je honden er net baat bij dat je hierin stuurt. Door onderling afstand te nemen, door duidelijkheid, door grenzen te stellen aan bepaald gedrag... dat hangt allemaal van jullie leefsituatie en van de karakters vd honden af. Maar honden kunnen binnen het gezin ontspannen als ze zich begrepen en gesteund voelen, en dat betekent dat ze weten dat jij ervoor zal zorgen dat ze zich veilig en geborgen en relaxed kunnen voelen en dus hen daarbij helpt en begeleidt.
Alaska's Finest! schreef in
Gespleten persoonlijkheid
Ik ben wel niet het type van betutteling, hoe graag ik mijn dieren allemaal ook zie, ik ben baas. Ik weet dat er tegenwoordig scholen en personen zijn die een hond gelijk stellen aan de mens. hier is het een gezinslid, maar het is ook een hond. Dus blijkbaar ben ik daar ouderwets in.
Glenn
Mens of hond... het gaat niet over posities, maar over emoties reguleren zodat het aangenaam samenleven is voor iedereen. Net zoals een mens spanning of frustratie of angst kan afreageren op iets of iemand anders, is dat met een dier ook zo. Dat heeft niets te maken met modern of ouderwets of betutteling. Kijk dus naar wat er vooraf speelt. Voel stemmingen aan. Ook tussen de honden onderling bijvoorbeeld. Dingen kunnen cumuleren: bijvoorbeeld ongemak door jeuk + andere hond die enerveert + verstoren van slaap... opeens kan de hond te hoog in zijn spanning zitten en uithalen.
Door ruimer te kijken dan enkel het incident op zich, leer je beter begrijpen waar dit gedrag vandaan komt en kan je gaan sturen.
Alaska's Finest! schreef in
Gespleten persoonlijkheid
Onze corgi kan in 2 seconden van een lammetje naar een wolf veranderen, en sinds enige tijd richt ze zich op onze zoon van 11, dit terwijl het onze zoon is die altijd haar beschermd als ze onder haar voeten krijgt.Glenn
Dat klinkt als redirectie gedrag. De hond ervaart spanning (bijvoorbeeld omdat iemand boos is) en haalt uit naar iets of iemand anders dan de bron vd spanning.
Alaska's Finest! schreef in
Hond doet weer in huis
Er is een verschil tussen overgave en innerlijke rust. Sommige honden lijken kalm in een bench maar ervaren inwendig nog steeds veel stress, hun lichaam heeft geleerd in overgave-stand te gaan. Maar qua emoties ervaren ze nog steeds angst of boosheid.
Als je hond zo reageert op enkele minuutjes alleen achterbijven, dan wil dat zeggen dat hij niet met die emoties om kan. En is het dus een kwestie van helemaal van 0 te beginnen en de link te laten groeien tussen: ik ben alleen = ik voel me prettig en ontspannen.
Alaska's Finest! schreef in
Loa, onze Yakutian Laika X Samojeed
Schattig poolhondje , die kan straks voor de slee.
Alaska's Finest! schreef in
Spieren kweken
Ik zou zeker niet meteen met honden laten spelen maar eerst gericht andere bewegingen en inspanningen opbouwen. En kijken hoe dat gaat. Zoek wandelgebieden waar je verschillende ondergronden hebt (en dus niet beperken tot een vlak paadje): zompig mos, oneffen bosgrond, kaalkap, hellingen, heidestruiken of ander laag struikgewas en graspollen, zandgronden, keien, enz. Dan gaat de hond letten waar en hoe hij zijn poten zet, dat vraagt wat meer (spier)controle.
Wil je echt heel gericht oefenen, schakel je beter een professional in.
Maar meteen stoeien met honden, zou ik niet doen. Je kan wel met een andere, rustige hond samen wandelen. Dan heeft hij hondengezelschap zonder dat er bruuske bewegingen aan te pas komen.
Een spoedig herstel gewenst!
Alaska's Finest! schreef in
Kind en hond samen vervoeren
Je hebt dit soort strollers:
https://www.2dekansje.com/product/contours-element-verstelbare-wandelwagen-uitbreidbaar-f/?gad_source=1&gbraid=0AAAAAC9e2m1-1dGEgKcXSjA1HADmfgm7q&gclid=EAIaIQobChMInqfEqomEiQMVb5poCR1fRCXcEAQYAiABEgIHV_D_BwE
Er zijn verschillende modellen als je googelt op: pet child stroller, of dog child buggy, e.d.
Alaska's Finest! schreef in
Kind en hond samen vervoeren
Hoe groot is de hond?
Hoe zien die langere wandelingen eruit: alles op verharde ondergrond, of bospad?
Alaska's Finest! schreef in
Metrobactin
Wat zegt de fokker zelf hierover?
Is er een (hardnekkige) besmetting bij haar/zijn honden waardoor alle honden aan de antibiotica zijn?
Als ontworming wordt dat niet gegeven, nee. En zomaar, preventief, zonder dat er enige besmetting is.. nee, dat is onzin. Je gaat pups niet 2x een onnodige antibioticabehandeling geven.
Dus vraag zeker door, wat daar aan de hand is.
Alaska's Finest! schreef in
Sniffen en in de ankers
Pijn of ongemak kan extra bijdragen tot dit obsessief gedrag. Het verhoogt de spanning in het lichaam. Dus leg niet te veel druk op de hond nu, laat haar snuffelen en je kan het ook gebruiken om de wandeling interessanter te maken: zoekertjes doen tussen de struiken bijvoorbeeld, of op zoek gaan naar holletjes of molshopen,... zo stap je mee de wereld van de hond in en worden wandelingen leuker.
Alaska's Finest! schreef in
Cocker Spaniël valt uit en bijt zonder aanleiding
Het klinkt als een sensitieve hond die hoog in de spanning staat en daarom heel erg reageert op allerlei prikkels.
Misschien kan deze mevrouw uit Leuven jullie helpen of doorverwijzen naar iemand die geschikt is om vanuit de basis met jullie te werken:
https://www.bk9.be/hondengedragstherapie-leuven/
Alaska's Finest! schreef in
Sniffen en in de ankers
Krijgt je hond voldoende ruimte en tijd om voluit hond te kunnen zijn? Mag ze regelmatig nieuwe gebieden ontdekken? Wordt haar voldoende vrijheid geboden? Doen jullie samen leuke, ontspannen honden-dingen op de wandeling?
Het klinkt als een hond die onder spanning staat en daarom heel erg op het snuffelen focust. Vandaar dat ik dit vraag.
Alaska's Finest! schreef in
Pup blaft naar andere honden
Toen we aankwamen en hij allemaal andere honden zag was het ook blaffen blaffen, maar na een minuut of 2 was het goed en dan laat hij ook niet meer van zich horen tijdens de cursus. Ook bij de theorie les was het even blaffen toen hij uit de auto kwam, maar vervolgens zitten we in die kantine met 9 andere honden en blijft hij braaf bij ons liggen zonder geluid te maken.
Ik heb toen even gevraagd hoe of wat te doen in zo’n situatie, en ze zei toen afleiden.
Reeltje
Persoonlijk vind ik afleiden niet erg nuttig. De pup blaft uit spanning, opwinding. Dus beter om dat te gaan reguleren.
En dus inzetten op: leren omgaan met prikkels, leren kalmeren, zelfbeheersing aanleren.
Het is logisch dat een pup dit nog niet (goed) kan, het is een leerproces, waarbij je eerst op afstand de pup de tijd geeft om alle prikkels te absorberen en te verwerken. En dan pas de afstand tot de bron (andere honden bijvoorbeeld) te gaan verkleinen. En zelf het goeie voorbeeld te geven en rustig en geduldig te zijn want honden leren van anderen, ze spiegelen zich aan jouw eigen stemming.
Alaska's Finest! schreef in
Vraag bloedtest
Heel erg bedankt, ja zeker hij heeft 21 oktober onderzoek bij de NVWA van Peru als ik het goed zeg.
robin
Een fijne reis gewenst!
Alaska's Finest! schreef in
Vraag bloedtest
Dus was meer benieuwd of dit minimaal de 30 dagen is.
robin
20 juli is 30 dagen na 20 juni. En dus het minimaal aantal dagen dat je verplicht moest wachten. Dat zou dus okee moeten zijn.
Daarna volgt er nog een wachtperiode van 3 maanden (om zeker te zijn dat de hond niet ziek is), maar daar bent u waarschijnlijk van op de hoogte?
Alaska's Finest! schreef in
Wow, 9 jaar!
Proficiat! Nog vele mooie jaren samen!
Alaska's Finest! schreef in
Herplaatser laten wennen
In huis blijkt het echt een ramp. Ze is mega lief, maar ze kan nog geen 3m van je vandaan zijn. Ze heeft echt mega verlatingsangst.
Poespoes
Bekijk het zo: dat is geen ramp, dat is een goed teken. Niet in de zin dat het aangenaam is voor de hond om verllatingsangst te voelen, maar wel in de zin van: ze wil zich heel graag hechten, ze zoekt steun en veiligheid bij jou.
Dat is op zich een veel beter teken dan een hond die niets van jou wil weten en van je weg wil.
Dus stel jezelf op als de betrouwbare vriend waarbij ze altijd terecht kan. Geef die steun, geef die aanwezigheid. Stel haar gerust. Van daaruit kan een mooie hechte band groeien. <3
Alaska's Finest! schreef in
pup jaagt soms op onze kinderen
Ze weet wel heel goed dat het niet mag, maar het lijkt een soort instinct te zijn, wat ik zou verwachten bij kleine dieren of katten, maar niet bij kinderen.
Mavie90
Honden pikken heel snel emoties en stemmingen op. Als kindjes joelen, rennen, gillen,... dat is een bom aan energie. Uitbundigheid, enthousiasme, vreugde, opwinding, speelsheid.... dat werkt zeer aanstekelijk. En zeker bij jonge honden, en nog meer als die zelf al een portie onrust in hun lijf hebben zitten.
Je ziet eigenlijk net hetzelfde bij kinderen zelf, toch? Moet je maar es een groepje kinderen zien, en er gaan er een paar wild rennen en roepen... de anderen worden aangestoken door die energie en gaan ook mee in die uitbundigheid.
Dus op zich, helemaal niet raar.
Dat je het ongewenst vindt, ja, dat wel natuurlijk. Maar dan is het net een zaak van het goed te begeleiden. Bij deze hond die uit een kennel komt en nog in het prille begin is van het leren leven in een gezin, zou ik dus nu, in de eerste plaats, inzetten op anticiperen: ervoor zorgen dat de hond de prikkels aankan en niet bij de kinderen laten als er zo wild gespeeld wordt. In losloopgebieden: even aan de lijn als er joelende kinderen spelen.
In een later stadium kan je dan gaan oefenen met zelfbeheersing in de buurt van kinderen, emoties leren reguleren. Maar daarvoor moet de hond zelf al voldoende rust in het lichaam hebben. En dat komt zeker. Alleen bij een herplaatser heeft dat wel even tijd nodig, om te landen.
En, gezien die felheid tijdens de loopsheid, hou er rekening mee dat ook tijdens de schijnzwangerschap apart gedrag naar voor kan komen. Zoals nestdrang.
Succes!
Alaska's Finest! schreef in
School opdracht
Nee, vreselijk product, haha, sorry.
Mensen moet maar es dringend gaan leren wat hondentaal is, en leren luisteren en kijken naar het natuurlijke gedrag van een hond. Zich zelf leren openstellen en absorberen.
En niet: halsband om en kijken wat het lampje doet.
Euuuuuugh.
Alaska's Finest! schreef in
pup jaagt soms op onze kinderen
Als ik je vorige berichten lees: je hond is een herplaatser (kennelhond) die nog maar kort bij jullie is + ook nog es net loops is geweest en daar erg onderhevig aan was. M.a.w.: er is héél erg veel doorheen haar lijfje gegaan op korte tijd. Dat een hond dan snel getriggerd is door rennende en roepende kinderen is niet vreemd, ze zit namelijk al hoog in opwinding en spanning en de uitbundigheid vd kinderen doet haar in diezelfde opwinding schieten.
Ik zou dus nu eerst inzetten op: kinderen mogen buiten rennen en joelen als de hond binnen is. (gescheiden houden tijdens wild spel, dus)
Je kan het aan een kind (zelfs kleuter) best wel uitleggen dat onstuimig spelen ervoor zorgt dat de hond wil meedoen en zij dan ook heel enthousiast wordt. Maar dat een hond op een andere manier speelt dan een mens, en gaat happen en springen. Dan snappen ze dat de hond geen kwaad wil doen, maar enkel wil delen in hun vreugde. En dat dat de reden is waarom de hond nu even apart moet blijven. Maar dat zacht spelen met elkaar wel kan (een zoekspelletje of zo).
Ondertussen kan je deze jonge hond eerst tijd geven om aan zoveel nieuwe dingen te wennen op een kalme manier. Zeker geen olie op het vuur gaan gooien door heel boos te worden op haar. Dat maakt haar innerlijke stressniveau alleen maar hoger.
Alaska's Finest! schreef in
Nero en zijn plannen
Ik heb nu al een paar keer meegemaakt dat we een paar honderd meter verder lopen, ik achterom kijk, en hij ineens weg is.
Danielle
Dat snap ik niet zo goed... hou je hem niet meteen in de gaten dan, als ie achterblijft? Je kan ook je eigen tempo aanpassen en als de hond gaat dralen, gewoon bij hem blijven. Dan merk je toch meteen dat ie omdraait en terugloopt?
Als je je hond wel wil laten loslopen maar de hond luistert niet zo goed, dan zou ik persoonlijk kiezen voor gecontroleerd loslopen: zelf dus steeds goed opletten waar de hond is en ervoor zorgen dat je toch min of meer samen blijft, en tijdig aanlijnen als de aftstanden tussen jullie te groot worden.
Alaska's Finest! schreef in
Pup en uit eten, alleen laten of niet gaan -- update
Heb je niemand in je vriendenkring die een avondje wil oppassen? Of even een echte doggysitter inhuren?
Want het klinkt als een belangrijk etentje met je ouders. Dan is het ook voor niemand erg fijn, denk ik, dat je steeds op je laptop gaat checken of het met de hond thuis wel goed gaat. Dat zorgt toch voor een zekere afwezigheid tijdens dat diner, terwijl ik het idee krijg dat het een belangrijk etentje is (emotioneel gezien)?
Dus persoonlijk zou ik daarvoor kiezen: dat jij helemaal aanwezig kan zijn bij het etentje, en de geruststelling hebt dat de hond zich comfortabel voelt (oppas).
Alaska's Finest! schreef in
Extreme fixatie op reuen en geursporen tijdens loopsheid
Na de loopsheid zakt die extreme fixatie weer weg, hoor. Een anti-trektuig zou ik mee oppassen, want je hond is nog jong en in volle groei en anti-trektuigen kunnen de natuurlijke beweging belemmeren en als je die standaard gaat gebruiken kan dat voor problemen zorgen. De heupband is voor jezelf, omdat je meer stabiliteit kan bewaren vanuit je bekken dan vanuit je arm. Dus een tijdelijk hulpmiddel om je arm te sparen. Als de loopse periode voorbij is, gaat je hond weer 'normaal' aan de lijn lopen, maak je daar geen zorgen over.
Na een loopsheid kan een schijnzwangerschap komen, die weer ander gedrag kan triggeren. Sommige teven worden pieperig en hangerig, sommigen chagrijnig en snauwen van zich af. Ze kunnen met pantoffels en kussens gaan zeulen om een nest te creëren.
Homonen... het is wat!
Alaska's Finest! schreef in
Puppy vertoont rijgedrag
hij is een friese stabij die erg rustig is. Hij is vrij angstig
het is geen stress hij heeft altijd zijn oortjes omhoog en kwispelt de hele dag door.
Bobbie
Angst is geen kalmte. Het is een hevige emotie. Dus ook al lijkt de hond aan de buitenkant rustig, inwendig zorgt angst voor veel onrust (die lang kan nazinderen).
Kwispelen de hele dag door is ook geen teken van kalmte. Het is opwinding.
En opwinding kan zich uiten in rijgedrag.
Kijk naar wat er aan vooraf gaat, zodat je kan anticiperen ipv corrigeren.
Een voorbeeldje: de pup gaat rijden nadat ermee gespeeld is, of als er veel bezoek en drukte is. Dan zorg je ervoor dat het spelletje korter of rustiger gaat (en dus de opwinding niet zo hoog wordt), of bij drukte zorg je voor een rustig plekje voor de hond.
Alaska's Finest! schreef in
Extreme fixatie op reuen en geursporen tijdens loopsheid
Mijn hond was ook zo'n hormonenbom. Mijn arm is minstens een halve meter uitgerokken tijdens haar loopsheid, ik heb toen moeten overschakelen op een heupband. Het schuim spatte van haar lippen als er ergens in de verre verte ook maar een reu had gelopen. Ze is zelfs ooit helemaal op de zolder geklommen (akelige trap in hoog rijhuis) om daar te gaan joelen op reuen. Ik schrok me een ongeluk, het leek wel een muezzin op een minaret, de hele stad heeft dat toen gehoord.
Dat is pas gestopt toen ze gesteriliseerd werd. Oef!
Maar ja, de term 'loopse' teef werd bij haar wel heel letterlijk, ze was echt niet te houden.