HondenPage baasje Saskia
Wat schreven de vrienden van Saskia op het forum
Margje & Biko schreef in
Biko overleden
" Margje nogmaals heel veel sterkte, ik begrijp je heel goed. Je emoties schieten heen en weer en je leeft tussen verdriet en geluk en dat is heel moeilijk. Ik heb op 19dec 2hondjes tegelijk moeten laten gaan en als iemand mij ooit had gezegd dat ik dat zou meemaken dan had ik dat niet geloofd. Ik troost me aan de gedachten dat ik alles voor ze gedaan heb en dat het zo moest zijn zoals het is gegaan. Nu sta ik op het punt om te verhuizen, van een woning waar ik gewoond heb naar een woning in de wijk waar ik graag wil wonen en hopelijk ons thuis. Mijn oudste hondje gaat nu niet lekker en het huis wat nooit thuis was maar waar ik wel een thuis voor 2hondjes van gemaakt heb verlaten doen hier de tegenstrijdige gevoelens oproepen. Mensen begrijpen het inderdaad niet. Dat je zo intens van je hond kan houden en dat de band zo intens kan zijn tussen mens en hond begrijpen niet honden niet. Haal in ieder geval steun en kracht uit de woorden en troost van mensen die het wel begrijpen. Geef jezelf de tijd om het te verwerken en durf te genieten van je dochtertje, ik weet zeker dat diesel en biko niet anders gewild hadden. Wat mij betreft mag je hier er altijd over praten. "
benji
Dankjewel en voor jou ook heel veel sterkte.
Margje & Biko schreef in
Biko overleden
Het is alweer een paar maanden geleden, maar het was toen zo moeilijk te verwerken.
Ik denk omdat ik zwanger was, maar ik had een soort bescherming tegen het ergste verdriet. Ook Diesel en Biko tegelijk. Ik was echt iedere dag bij de dierenarts. Diesel was opgenomen. De dierenarts zelf had het 1 keer eerder meegemaakt dat twee dieren vrijwel tegelijkertijd dood gingen, uit hetzelfde gezin. Hij vond het ook heel moeilijk, telkens slecht nieuws te moeten geven.
Het leek ook niet goed te gaan met de kleine meid, dus het waren gewoon teveel zorgen tegelijkertijd.
De oudere kinderen hier waren ook zo verdrietig, zeker het afscheid nemen van Biko, hun eerste hond.Biko kon in zijn vorige gezin niet met kinderen, daarom moest hij daar weg. En met deze twee was hij zulke dikke maatjes. Hij stond voor de deur te piepen als hij ze hoorde. Ik had verwacht dat hij kinderen zou gaan tolereren, maar dat hij ook echt zo dol op ze zou worden had ik nooit gedacht.
Ik ben de dag voordat Biko ingeslapen ging worden nog met de kinderen en hem een wandeling gaan maken. Extra pijnstillers gegeven en heeft hij nog lekker kunnen zwemmen en spelen. Zelfs nog een Duitse Dog weggejaagd die hij te brutaal vond :)'s avonds moest hij wel de prijs betalen, maar toen gewoon weer extra pijnstillers gegeven. Dat maakt dan toch niet meer uit.Maar voor de kinderen wel veel moeilijker te begrijpen, omdat hij nog aan het spelen en zwemmen was. Niet uit te leggen dat hij niet iedere dag zoveel pijnstillers kan krijgen.
Ik mis hem echt vreselijk. Diesel natuurlijk ook. Biko was altijd overal bij.
Ik voelde me ook heel schuldig om gelukkig te zijn met Felina.
Voor veel mensen, mensen die niet zo van honden houden als wij, is dat heel moeilijk te begrijpen. Maar een hond kan gewoon echt je allerbeste vriend zijn.
Heb nog een blog geschreven over 2014.Staat ook uitgebreid in beschreven hoe het met Biko en Diesel is gegaan. Voor de geïnteresseerde.
http://bonusmoeder.blogspot.nl/2014/12/2014-samengevat.html
Margje & Biko schreef in
Biko overleden
Dank je wel allemaal voor de hele lieve woorden!
Margje & Biko schreef in
Biko overleden
Ik mis hem enorm.
Ik ben druk genoeg met onze kleine spruit, maar het is zo stil zonder Biko.
Ik had een wandelwagen gekocht die met 1 hand makkelijk te besturen was, zodat we lekker konden wandelen.
Het is allemaal zo snel gegaan en dan nog zoveel in 1 keer.
Alles is gelukkig goed gekomen met Felina, maar ik was 8 maanden zwanger en ze groeide niet goed, dus twee keer week naar het ziekenhuis, Biko ziek, Diesel ziek.
Hij wordt heel erg gemist. Maar we zullen hem nooit vergeten.
Margje & Biko schreef in
Biko overleden
Op 12 september 2014 is mijn lieve, trouwe Biko overleden.
Hij zou in november 12 jaar zijn geworden.
Hij had te maken met wat we dachten dat een hardnekkige blaasontsteking was. Bij een echo bleek het echter een uitgezaaide kwaadaardige tumor te zijn zijn blaas. De tumor had ook al een nier en zijn lever en milt aangetast.
Omdat Biko erg veel pijn had heb ik hem in laten slapen.
Een dag voordat Biko overleed is zijn kattenvriend Diesel de Siamees overleden aan een acute alvleesklierontsteking. Ze zijn samen gecremeerd.
Biko was niet alleen mijn allerbeste vriend, hij heeft me door vele moeilijke tijden geholpen.
Biko was een rots in de branding, hij was er altijd. We deden alles samen.
Hij was ook een grote hulp voor de angstige honden die we opvingen. Vele honden hebben hun vertrouwen in mensen en honden terug gekregen door te vertrouwen op Biko.
Helaas heeft Biko onze jongste dochter nooit leren kennen. Ik had Felina zo graag samen zien opgroeien met Biko. Ik hoop dat hij vanaf boven over haar waakt.
Margje & Biko schreef in
Pup wil in het donker niet naar buiten!
Super!
Heel veel dingen zijn 'Q4' oftewel: lossen zich vanzelf op :D
Margje & Biko schreef in
help heeft iemand hier ervaring mee?
Gefeliciteerd! Heel leuk!
Margje & Biko schreef in
Pup wil in het donker niet naar buiten!
Wat ik zou doen is hele kleine stukjes lopen buiten.
Densnoods kom je niet verder dan drie stappen van je voordeur.
Er is een verschilt tussen steunen en angst echt bevestigen.
Er zijn nieuwe theorieen dat angst niet bevestigd kan worden, ik betwijfel dat ten zeerste. Angst is een heel nuttige emotie die je weghoudt bij gevaarlijke situaties en is volgens mij heel gevoelig voor beloning, ofwel doordat je aan iets naars ontsnapt ofwel omdat een ander bevestigt hoe goed het was om die situatie uit de weg te gaan.
Er is bijvoorbeeld een verschil in de manier van aaien. Rustige langzame (ongeveer 10 seconden van kop naar staart) aai werkt kalmerend, drukke korte aaitjes zorgen juist voor meer spanning. Ook je stem, hoge toon of meer tonen in je stem zorgen voor extra opwinding, terwijl een stem die iets laag is en 1 toon heeft kalmerend werkt.Ook ligt het aan de situatie. Hoeveel honden willen als ze stress hebben of bang zijn geaaid worden? De meeste duiken onder je handen weg..
De vraag is dus of aaien wel zo'n kalmerende/steunende werking heeft.
Wat je volgens mij het beste kan doen is rustig blijven staan, zo ontspannen mogelijk. Je kunt als het donker is de voordeur open zetten en in de gang een spelletje doen en dat langzaam naar buiten verplaatsen. Je kunt even op een bankje in de tuin gaan zitten en laat je hond maar snuffelen en kijken. Binnen 5 tot 8 minuten moet je merken dat je hond uit zichzelf verder wil lopen of meer interesse krijgt in de omgeving. Als het langer duurt en je hebt dit soort dingen vaker, dan herstelt je hond slecht van prikkels, dat is niet zo goed. (maar dat komt zelden voor)
Kijk echt op je horloge of telefoon, want 5 tot 8 minuten echt wachten, duurt langer dan je zou denken :)Ook moet je tussendoor geen nieuwe prikkels hebben.
Hou de stukjes heel kort en telkens hetzelfde stukje. Je zou iedere reclame als je 's avonds tv zit te kijken even kunnen gebruiken om voor de deur/in de deuropening een spelletje te doen, gewoon om te wennen aan het donker.
Met optillen moet je bedenken wat voor boodschap je geeft. Zeker als je wel heen tilt, maar terug niet. Waarom loopt de hond wel snel terug naar huis? Ik denk omdat hij zich zo snel mogelijk veilig wil voelen. Dat is al zelfbelonend gedrag en maakt buiten niet leuker. Dus als je tilt, zou ik niet alleen naar het veldje tillen, maar ook terug.Een grote pup kun je al niet tillen, een kleine wel, dan moet je wel bedenken dat zijn perspectief vanaf je arm heel anders is en het op de grond dus alsnog heel spannend kan zijn, ook al is hij al 9 keer op je arm meegeweest. Mijn voorkeur heeft dan om jezelf klein te maken en steun te bieden op zijn niveau, zodat zijn perspectief niet veranderd en hij leert 'op eigen pootjes' staan. In ieder geval als hij al angstig is. Als hij nog niet angstig is, kun je hem best optillen om angst of vermoeidheid te voorkomen.
Ik denk dat je altijd moet bedenken: 'welke boodschap wil ik geven'. Je wilt je hond leren dat hij bij jou veilig is, maar je wilt hem ook leren dat het op straat ook gewoon veilig is, niet alleen op je arm of als het licht is. Daar moet je balans in zien te vinden.
Ook is iedere hond weer anders. De ene hond til je een keer op en staat vervolgens iedere wandeling tegen je benen op omdat hij dat weer wil, de andere wil het na drie keer gewoon eens even zelf bekijken. Ook iets om rekening mee te houden.
Margje & Biko schreef in
help heeft iemand hier ervaring mee?
Spannend, succes!
Ik heb alleen ervaring met de bevalling van katten
Margje & Biko schreef in
Eindelijk m'n eigen hond: een working terriër
" Over de vossenjacht zijn er zoveel misverstanden. de vos MOET gereguleerd worden want een te grote populatie is nadelig voor andere dieren. De vos heeft geen enkele natuurlijke vijand, ze hebben in een bepaald gebied zenders geplaatst bij reeenkalfjes en de helft was uitgemoord door de vos na 64 dagen. Ik dacht dat het over zo'n honderd reeenkalfjes ging. Versta me niet verkeerd, het is een PRACHTIG dier maar ze moeten binnen de perken gehouden worden. "
Jules
Het topic gaat er verder niet over, dus ik wil het ook niet vervuilen..
De vos heeft geen natuurlijke vijand meer, ook met een reden.. en wie houdt dan nu de populatie reeenkalfjes in stand als je gaat jagen op vossen?Mensen zijn vaak de oorzaak van die verstoorde verhoudingen, om dan nog meer te gaan ingrijpen.. ik weet het niet..
En ik vraag me dan af, hoe gaat de jacht op zo'n vos, lijden die dieren niet te erg? Maar dat zijn misschien vragen voor en ander topic :)
Margje & Biko schreef in
Eindelijk m'n eigen hond: een working terriër
Vossenjacht :(
Ik dacht zelf meer aan op dummy's jagen?
Margje & Biko schreef in
Meer informatie over lopende bans
Nee, hij reageerde - in mijn ogen - onnodig bot in een topic van iemand die net een pup had en niet het roze wolk gevoel had dat ze gehoopt had. Een topic waar een hoop mensen gelukkig ook erg veel steun hebben gegeven aan de TS.
Dus ja, soms gaat het er hier op HP misschien wel eens onnodig hard aan toe en worden er mensen (onbedoeld) gekwetst, maar gelukkig zijn de meeste berichten meelevend, intelligent, kritisch, steunend, prikkelend en/of humoristisch d(^_^)b
Het is hier net het echte leven ;)
Margje & Biko schreef in
Meer informatie over lopende bans
Voor mij voegt de lijst niet heel veel toe.
Wat mij betreft zou alleen een ban moeten komen voor mensen die (veel) spam plaatsen, mensen die topics openen met enkel scheldwoorden erin, dat soort dingen.
Maar niet voor mensen die hier 'forummen'. Of dan in ieder geval pas na echt uiterste inspanning om het op een andere manier op te lossen.
Nu wordt een ban ook als een soort straf gebruikt. Uitsluiting is de ergste straffen die er is, mentaal gezien. Ik ben er dus erg tegen.
Uiterste noodzaak, alleen dan zou het gebruikt moeten worden.
Margje & Biko schreef in
Rare feitjes over jouw hond waar jij waarde aan hecht..
Mijn Siamees is geboren op de dag dat ik Duplo (mijn eerste hond) is overleden.
Diesel (de siamees) en ik hebben echt een ontzettend hechte band en hij houdt ook helemaal niet van andere mensen, net zoals Duplo.
Verstandelijk geloof ik er helemaal niet in, maar gevoelsmatig zit een stukje van Duplo in Diesel.. alsof zijn zieltje over is gegaan in Diesel.
Ik vind het een mooie gedachte.
Margje & Biko schreef in
Krabpaal voor Maine Coon
http://www.katzen-deko.de/
Hier kun je erg goede krabpalen kopen.
Mijn moeder heeft er eentje op aanraden van de fokker van haar katten (birmanen).
Er zit badstof bekleding op en dat is wasbaar, dus heel erg handig.
Margje & Biko schreef in
Hond is van alles bang
.ja en wat naar dit, is toch vreselijk! Waarom is dit ooit zo gefokt??
Een te klein paar schoenen, maar dan met je hoofd, auw!
Vonden mensen mooi... en nog zijn er gewoon mensen die perse een hondje willen dat zo klein is met een veel te klein kopje. En nog zijn er fokkers die er gewoon mee door fokken.. Die zou je voor straf de rest van hun leven op 1 maat te kleine schoenen moeten laten lopen en dan komen ze er nog goed vanaf.
Margje & Biko schreef in
Uitlaten op vaste tijden of wanneer daarom gevraagd wordt?
Wij hebben ook wel redelijk vaste tijden.
In de ochtend breng ik om kwart over 8 de kids naar school, dan gaat Biko mee.
Of mijn vriend brengt de kids en ik ga met Biko het park in.
Dan ga ik 's middags met Biko nog even weg, die tijd kan variëren en ook waar we heen gaan.
Dan om kwart over drie zijn de kinderen uit school, dan neem ik Biko altijd mee.
Een half uurtje ongeveer voordat ik ga slapen, laat ik Biko nog uit, dat is doordeweeks een redelijk vaste tijd, in het weekend kan dat enorm variëren.
Alles moet in mijn/ons ritme passen, dat wijkt ook weleens af, dat moet geen probleem zijn.
Margje & Biko schreef in
Hond is van alles bang
Heel vervelend dat je chihuahua zo angstig is en bij de minste aanraking jankt en in paniek raakt.
Het zou kunnen zijn dat dit een lichamelijke oorzaak heeft. |Gezien mijn ervaring, denk ik ook in de richting van Chiari-achtige Malformatie (CM) en tengevolge daarvan Syringomyelie (SM). CM/SM komt niet alleen bij de Cavalier King Charles Spaniel voor; maar bijv. ook bij de Chihuahua. CM kan dezelfde klachten geven als SM. De enige manier om CM en SM vast te stellen is met een MRI. Als je Chi meerdere symptomen heeft van onderstaande lijst van klachten bij CM/SM dan zou ik overwegen om een MRI te laten maken in verband met verdenking van CM/SM
http://cavalierinfo.nl/forum/viewtopic.php?f=19&t=98
Even nog een korte uitleg van CM en SM:
CM : de kleine hersenen passen niet in het achterhoofd en puilen uit door het achterhoofdsgat. Hierdoor kan de hersenvloeistof niet vrij naar het ruggenmerg vloeien en kunnen holtes met vocht in het ruggenmerg ontstaan (=SM). Doordat de hersenvloeistof niet vrij kan doorstromen, kan er een enorme druk in het hoofd van het hondje ontstaan, wat vreselijke pijnen veroorzaakt. Vaak zit er een knik in de hersenstam. Zowel CM als SM veroorzaken neuropathische klachten/pijnen zoals in de symptomenlijst (zie link) beschreven.
Ik zou de mogelijkheid van CM/SM met je dierenarts bespreken. Weet hij/zij daar niet veel van af; dan kan hij/zij contact opnemen met een veterinair neuroloog; bijv. dr. Paul Mandigers van de universiteitskliniek te Utrecht.
I.v.m. duidelijke uitingen van pijn; zou je met pijnstilling moeten beginnen. Je dierenarts hoort te weten, dat honden zich niet aanstellen en niet kleinzerig zijn. Honden zijn bikkeltjes en uiten pijn pas in een laat stadium; ook de chihuahua's. Een hond jankt door pijn. Je dierenarts mag hier niet aan voorbij lopen en hoort deskundige hulp in te schakelen. Zet je hondje s.v.p. niet onder druk. Bij een hondje met CM/SM verergeren de klachten/pijnen bij zowel positieve als negatieve stress.
Ik wens je veel sterkte en laat even weten hoe het verder gaat.
Wat een goede uitleg!
Margje & Biko schreef in
Hond is van alles bang
Ik vroeg me ook meteen af of ze wel bij een goede fokker vandaan komt.
En denk ook eens aan de ziekte syringomyelia. Komt geregeld voor bij kleine honden. De schedel is dan eigenlijk te klein voor de hersenen, waardoor de schedel drukt op de hersenstam. Iets wat erge pijn teweeg brengt.
Margje & Biko schreef in
Is dit gedrag oke?
Bedankt voor de informatie!
Jules is veel beleefder geworden naar Lewis toe, in het begin was hij zeer ruw maar nu zeer respectvol, soms in mijn ogen te respectvol, maar ze kennen elkaar nog maar een goeie 10 dagen dus de band moet nog groeien.
Ben blij dat ik Jules heb, want hij durft zonder Jules niet zo goed op straat, met Jules erbij gaat hij overal naartoe, met Jules erbij heeft hij snachts gezelschap als hij in de bench moet, etc.
Hij heeft een goed voorbeeld die voor niets of niemand schrik heeft! :D
Gaat het topic niet over, maar toch even een tip.
Neem Lewis zo veel mogelijk mee naar buiten zonder Jules, juist omdat Lewis dat spannend vindt.
Hij moet dat leren en op jou leren vertrouwen. Helaas heeft Jules niet het eeuwige leven en je kunt echt heel veel problemen krijgen met Lewis als hij niet gewend is alleen te zijn, of alleen uit te gaan. Er zijn echt honden die dan helemaal wegkwijnen en niets meer durven omdat hun maatje er niet meer is.
Nu is Lewis nog jong en kan hij nog heel goed leren om op zichzelf en op jou te vertrouwen. Ik zou dus zelfs meer alleen met Lewis ondernemen dan samen met ze weg gaan. Als Lewis een jaar is, kun je weer steeds meer de honden samen meenemen, maar dan ook nog steeds regelmatig apart. Echt zodat hij dat niet ontwent raakt.
Succes!
Margje & Biko schreef in
trimmers zouden honden mogen bijhouden
Moeilijke..
Want als baasjes weten dat een trimster zo'n meldingsplicht (of vrije keuze) heeft, dan brengen misschien de hond wel niet meer.. gaan zelf knippen en scheren met alle gevolgen van dien.
Ik zou als trimster eerder proberen de mensen te overtuigen om de hond vaker te brengen, uitleggen waarom dat nodig is enzovoorts. Misschien bereik je daar meer mee.
Als het nou zo echt heel erg ontzettend erg is dat je denkt dat de mensen de hond echt ernstig verwaarlozen, dan vraag ik me wel af waarom die mensen wel geld uitgeven aan een trimsalon, maar misschien moet je dan wel contact opnemen met een instantie. Maar eer die wat kunnen doen.. en dan heb je als trimster misschien al de naam: 'niet daar die gaan hoor, want die belt instanties als je hond een paar klitjes heeft!' want zo gaat dat helaas..
Margje & Biko schreef in
Vrouwtje van L.... Ik krijg € 3,25 van U
Ik vind het heel grappig :)
Het staat er toch ook gewoon heel grappig.
Zo heeft die vrouw ook nog een beetje beweging gehad :D
Margje & Biko schreef in
De dominantie-theorie
Bijvoorbeeld Stanley Coren heeft uit verschillende onderzoeken geinterpreteerd dat de cognitieve vaardigheden van een hond ongeveer gelijk staan aan die van een kind van drie.
Meningen zijn erover verdeeld, logisch ook, want het is erg lastig om een mens met een hond te vergelijken omdat je geen iq-test voor mensen gemaakt, op een hond kans loslaten.
Margje & Biko schreef in
Flexilijnen zouden moeten worden afgeschaft
Ik snap de gedachte, maar in een deel van de stad waar wij wonen kan een pup los na 10-15 minuten auto afstand. Dan moet je keuzes maken. Meer dan 1x per dag los gaat dus nog niet, dus hij gaat 2 keer per dag aan de flexi en 3 keer aan de normale riem als ik alleen kan gaan.
Gelukkig zijn we gezegend met een pup die enorm op mij gericht is en dankzij training ook al goed luistert naar hier. Al durf ik dat dus niet wanneer er een weg in de buurt is en met afleidingen.
Vanaf welke leeftijd zou een flexi dan geschikt zijn?
Ik denk dat het probleem er meer in zit dat de gemiddelde "flexilijner" denkt dat het surrogaat loslopen is terwijl ze lekker kunnen appen/roken/kletsen zonder op te letten.
Wat ik dan zou gebruiken tot de tijd dat hij los kan of aan een normale lijn netjes meeloopt is een gewone losse lange lijn. Die sleept dan wel over de grond en dat is minder handig, dat vind ik zelf ook.
Wat ik doe is ik neem die lange lijn mee in mijn rugzak, dan ga ik naar een plek waar de hond wel aan de lange lijn kan, dan wissel ik van lijn. Dan ren en speel ik wat en dan wissel ik de lijn weer om en ga ik weer terug, of nog een stukje wandelen.
Ik begrijp het wel hoor, dat bij volwassen honden een flex handig kan zijn.
Margje & Biko schreef in
Flexilijnen zouden moeten worden afgeschaft
Ga ik even de trainer uithangen hoor O-)
Alsjeblieft geen pups aan een flexlijn!!
Er staat altijd spanning op, de ene keer is 5 meter, de andere keer is 1 meter.. geen duidelijkheid dus.
Doordat de hond altijd jouw aanwezigheid voelt via de lijn, hoeft hij niet op je te letten, dat is niet wat je een pup wil leren.
Laat je pup los op plaatsen waar het wel kan, hondenspeelweide bijvoorbeeld, hondenschool en oefen daar goed op bij je blijven en hier komen. En hou hem een normale lijn waar het niet kan.
Margje & Biko schreef in
De dominantie-theorie
Ik ben het over ongehoorzaamheid trouwens met je eens. Ik kan juist genieten als mijn honden besluiten eens niet te doen wat ik ze vraag of opdraag. Het kan ook heel frustrerend zijn maar uiteindelijk maakt ook dat wie ze zijn.
Daarnaast maak ik duidelijk wel een onderscheid tussen ongehoorzaamheid en dominantie, ook dominantie in de zin van het woord dat ze hun wil aan ons proberen op te leggen. Ik heb niet het idee dat mijn honden trachten mij te overheersen als ze besluiten om toch nog even ergens te gaan snuffelen in plaats van naar mij komen. ik heb zelfs niet het idee dat dat met motivatie of zoiets te maken heeft. Ze hebben gewoon een persoonlijkheid en die doet ze af en toe wel eens besluiten om links te gaan als ik rechts wil.
Dat zijn echter geen structurele keuzes. De hond wil mij echt niet de wil opleggen, ze doen alleen tijdelijk en plaatselijk even iets anders dan dat ik van ze vraag. Maar hij blijven incidentele gebeurtenissen en dat moet kunnen denk ik, dat doet niets af en de relatie tussen mijn honden en ik.
Dat vind ik ook het mooie aan veel honden, juist dát ze eigen keuzes maken en af en toe (of heel vaak.. haha) gewoon lekker eigenwijs zijn. Ze hebben allemaal een eigen karakter, met hele mooie dingen en toch ook wat minder fijne puntjes, net mensen :)
Margje & Biko schreef in
De dominantie-theorie
Lobbes was altijd nogal afwachtend tegenover haar. Wachtte eerst af hoe zij reageerde (bijvoorbeeld er loopt iemand voorbij de poort) Lady reageerde daar op een bepaalde manier op of soms zelfs helemaal niet (mensen zonder andere honden boeien haar niet zo). Op basis van wat zij deed reageerde hij precies eigenlijk hetzelfde. Hij liep haar vaak achterna tijdens het loslopen. Hij liet zich altijd heel snel op z'n plaats zetten door haar.. een klein gebaar van Lady was genoeg en dan liet hij haar met rust. Hij liep altijd achter haar aan letterlijk ook als ze samen de tuin inliepen, zij liep er en dan volgde hij. De manier waarop ze samen speelde.. hij wierp zich helemaal op de grond voor haar poten omhoog Lady kroop dan zowat bovenop hem.
haha ik zie het helemaal voor me!
Mooie communicatie!
Margje & Biko schreef in
De dominantie-theorie
Het is ook maar een woord. Wat ik nl gewoon denk je vraagt een hond te komen en de hond doet dit niet, terwijl je weet dat hij het kan. Ik denk dan niet dat een hond denkt van: ik ga nu niet luisteren naar de baas, hoe leg ik dat uit uhm, een hond zal dus volgens mij niet expres niet luisteren. Kan een hond zo denken???
.Zoals een kind later thuis komt dan de afspraak is bewust ongehoorzaam. Volgens mij is er altijd een rede voor en je hond zal je niet willen plagen door bewust niet te luisteren en zo voel ik dat zelf anders dan ongehoorzaam. Misschien zie ik het woord ongehoorzaam idd als te negatief?
Grappige is dat mijn kinderen ook altijd een reden hebben om niet te luisteren :D
Volgens hen vaak ook heeeele goede redenen! :D
Margje & Biko schreef in
De dominantie-theorie
Ik blijf me overigens verbazen hoe hardnekkig die dominantie theorie zoals David Mech die ooit heeft verzonnen is, zeker omdat Mech zelf 15 jaar geleden al het aangegeven dat zijn theorie verouderd en onjuist is voor zowel honden als wolven.
De enige mythe die ik ken die nog hardnekkiger is, is dat rare verhaal dat kinderen sneller talen leren dan volwassen (als docent Engels van opleiding kan ik een ieder verzekeren dat dat ook volslagen onzin is)
Echt? Want ik leer werkelijk alles minder snel dan toen ik kind was.. :(
Begint nu met 32 echt op te vallen, voel me soms net oud..
Margje & Biko schreef in
De dominantie-theorie
Dat heb ik nog niet heel vaak gezien. Dat een hond 100% weet wat een commando betekent. Maar als de hond het dan nog niet zou doen dan kun je denk ik wel spreken van ongehoorzaam. Maar een hond die snapt dat bijvoorbeeld zit alleen maar betekent dat hij meteen zijn kont op de grond moet doen en daar moet houden tot je zegt dat het niet meer hoeft komt bijna niet voor. Er zijn heel veel situaties te bedenken waarin de meeste honden niet zo maar gaan zitten, gewoon omdat ze het niet snappen wat zit echt betekent.
Op het moment dat je denkt dat je hond ongehoorzaam is is dat voor veel mensen een reden om de hond te corrigeren, terwijl het bijna altijd zo is dat de hond niet weet wat er bedoelt wordt.
Ook met de oefening 'zit'?
Want ik heb juist de indruk dat 'zit' en 'poot' zo'n beetje de enige twee commando's zijn die vrijwel elke hond goed kent.
Ik moest daar vorige week nog aan denken, toen kwam ik bij een hond die vast gebonden stond aan een lantaarnpaal op oudjaarsavond, een man zag hem daar op de heenweg staan en dacht nog: dat baasje is even naar de winkel, wat stom om hem met dat geknal vast te zetten. Maar de man komt later terug en de hond zit daar nog! Hond meegenomen, maar toen kwamen de mensen van de dierenambulance hem halen. En daar schrok hij nogal van, al helemaal in de stress natuurlijk. Dus hondengeleiders van de politie erbij. Hond over de rooie, veel uithalen en later in zijn kennel hing hij telkens met zijn hele gebit in de tralies. Niet te benaderen, dus ze waren bang dat de hond ingeslapen moest worden. Ik ga er naar toe en heb zo mn eigen manier van kennis maken, dat ging goed. Hij nam voer aan, was rustig. Dus een beetje testen of hij ook reageert op een commando. (je hebt soms dat honden vaak rustig blijven als je ze zo wat lekkers geeft, maar als je er dan wat tegenover stelt, dan kunnen ze weer in de stress schieten, wat fijn is om te weten, voordat je ze aanlijnt en de kennel uithaalt) Begin altijd met zit, en hup daar zat hij, op zijn gat, te wachten op wat lekkers. En al gauw tilde hij ook zijn voorpootje op. En die bleef hij ophouden tot ik hem aanpakte en dan zette hij hem terug, weer naar mij kijken: kom maar met dat lekkers! Dus is getest of hij die ook op commando kon geven, en jawel. Hij had er ook duidelijk lol in.
En toen bedacht ik me later dat eigenlijk vrijwel alle honden de commando's 'zit' en 'poot' goed beheersen en makkelijk aanleren. Poot eigenlijk nog beter dan zit, ik denk zelf dat dit ligt aan dat baasjes poot geven zelf erg leuk vinden en dus enthousiast reageren. 'Af' daarentegen is een stuk moeilijk. Dat zal ook te maken hebben dat liggen best lastig is als je je van binnen niet rustig voelt.
Edit: dubbele woorden en kromme zinnen aangepast :)