HondenPage baasje Falco Bowie
Wat schreven de vrienden van Falco Bowie op het forum
Dobber † schreef in
Zieke hond
Ik zou gewoon naar de dierenarts gaan. Zo iemand kan niet vanaf de telefoon zien hoe het zit en als je er stress van hebt, kan het jezelf geruststellen om heen te gaan. De symptomen die je beschrijft zou ik ook graag ter plaatse door een dierenarts laten beoordelen. Je kunt eventueel een andere dierenarts bezoeken, iemand waar je geen ervaring mee hebt?
Dobber † schreef in
Kees'vriendjes, dag grote vriend
Sterkte!
Dobber † schreef in
Terug kerende blaasontsteking
Natuurlijk moet je zien te achterhalen waar een terugkerende blaasontsteking vandaan komt. Maar ... Mijn Dobber had een keer acute blaasontsteking, heeft de hele avond kleine plasjes gedaan en lag op een gegeven moment in haar eigen plas omdat ze het niet kon ophouden. Ik heb toen een mengsel gemaakt van 1 theelepel bakpoeder in een kopje water. Dat gaf ik haar met een spuitje in de bek, elk half uur tot het op was. Bakpoeder verlaagt de ph-waarde in de blaas, daar kunnen de bacteriën niet tegen. Een aantal dagen achter elkaar gaf ik haar dan in totaal 1 kopje met dat mengsel per dag. Dit hielp erg goed, maar het was natuurlijk een pleister op de wonde, omdat de blaasontsteking telkens terug bleef komen. We zijn ervan afgekomen na een antibioticakuur.
Dobber † schreef in
Extreme fixatie op reuen en geursporen tijdens loopsheid
" Ze wordt zeker geholpen, alleen dit is haar eerste loopsheid en ik herken dit gedrag echt totaal niet van mijn vorige teefjes. Wist niet dat hormonen een hond zo kunnen laten veranderen qua gedrag "
Mavie90
Ik moet zeggen dat mijn hond niet zo heftig was met haar loopsheid. Het zal per teef schelen, denk ik. Ik zou wachten met sterilisatie totdat ze een jaar of 2 is en ook mentaal volgroeid.
Dobber † schreef in
Extreme fixatie op reuen en geursporen tijdens loopsheid
De gouden tip om dit te voorkomen, is haar te laten helpen :). Natuurlijk zijn er ook goede redenen om het niet te doen. Wees trouwens wel alert op loslopende reuen ... Jij kunt je teef nog zo goed aan de lijn houden, een ongelukje is echt in een flits gebeurd.
Dobber † schreef in
Teleurgesteld
" Je hebt mij pb gestuurd maar daar ga ik niet op reageren omdat ik geen da ben, je kunt beter nu echt even ingestelde weg inslaan, houdt je even aan het voorgestelde behandelplan, bespreek eventuele twijfel over enzymen en stop met tussendoortjes geven, houd het gewoon even bij afgepaste maaltijden per dag, liefst 3x. "
Blondie
Juist niet 3x, want dan moet de pancreas elke keer werken. Beter 1 x per dag de hele maaltijd voor een zo laag mogelijke belasting, is mij indertijd aangeraden door de voedingsdeskundige.
Dobber † schreef in
Chronische alvleesklierontsteking update!!!
Krijgt jullie Rambo wel pijnstillers? Pancreatitis is heel erg pijnlijk en pijnstillers zijn eigenlijk onmisbaar, in mijn optiek
Dobber † schreef in
Chronische alvleesklierontsteking update!!!
Mijn Dobber had ook chronische alvleesklierontsteking. Toen ik dat wist, ben ik overgestapt op gestoomd vlees van Butternut Box (later ook nog speciale brokken) en gaf ik verschillende supplementen ter ondersteuning. Ze kreeg ook Zymoral. Na een aantal maanden waren haar bloedwaardes erg verslechterd, wij waren er dus helaas te laat bij. Ze is uiteindelijk ingeslapen omdat ze toevalletjes kreeg, maar ik ben heel blij dat ik die laatste bloedtest heb laten doen en zo wist hoe de vlag erbij hing.
Hopelijk knapt jouw Rambo weer op met goede voeding en supplementen!
Dobber † schreef in
pomeriaan
We zijn geen dierenartsen, dus als je echt zeker wilt weten wat er aan de hand is, zou je nar een dierenarts moeten gaan.
Maar waar ik wel nieuwsgierig naar ben: hinkelt hij wel eens met 1 achterpoot? En zo ja, tilt hij telkens hetzelfde pootje op, of ook wel eens het andere pootje?
Dobber † schreef in
Hondje doodongelukkig na overlijden ander hondje
Zou een oudere hond erbij nemen ook een optie zijn? Er zijn genoeg oudjes van 10+ die ook een plekje zoeken, dan hoef je niet te beginnen aan een pup die nog jarenlang meegaat. Sowieso zou een pup veel te druk zijn bij een bejaard hondje en die zou het gedrag van je oudere hondje alleen maar overnemen. Dan zit je straks met 2 zenuwlijers ;). Maar een oudere hond is misschien wel een optie?
Dobber † schreef in
Puppy alleen laten
Ik vind het ook erg veel, wat als je hond ouder wordt en meer energie krijgt, dan is 5 dagen per week praktisch alleen thuis rondlopen best saai.
Ik zou proberen om een oppasadresje te regelen waar hij een paar dagen in de week of een paar dagdelen kan logeren. Een pension zou kunnen, maar dat is wel erg duur en is soms niet eens wenselijk als ze in hele grote groepen bij elkaar worden gegooid. Misschien kan hij inderdaad een ochtendje hier, een ochtendje daar verblijven? Uiteindelijk komt het ook weer niet zó precies, zolang je hond het aankan om bijvoorbeeld op verschillende adresjes een dagje te blijven. Maar hoe dan ook denk ik dat je hier wel in moet voorzien.
Succes en sowieso super dat je er over nadenkt en eraan wilt werken :).
Dobber † schreef in
Tips dierenarts voor sterilisatie/castratie teef
Laat je niet teveel leiden door het woordje 'larascopisch'. Vroeger kreeg een hond echt een jaap over de hele buik, maar dat gaat allang niet meer zo overdreven. Het sneetje bij mijn hond was max. 3 cm, de sneetjes van een larascopische operatie zijn 1 cm op 2 verschillende plekken. Maar je betaalt er wel veel meer voor.
Dobber † schreef in
Oorontsteking
Nog nooit van gehoord of meegemaakt, maar ik zou morgen nog bij een andere dierenarts staan voor een second opinie! Dit klinkt niet goed en mag ik zeggen: wat een belachelijke gang van zaken bij die dierenarts ....
Heel veel beterschap voor je hondje :( ...
Dobber † schreef in
Dwergpincher plast als hij zijn zin niet krijgt
Het klinkt als angst, ik denk dat je daar al goede tips voor hebt gekregen :).
Toch even een reactie in het algemeen voor degenen die de openingspost te vergezocht vinden.
Ik heb zelf nl. meegemaakt dat een hond echt wel uit protest kan gaan plassen ... Mijn eigen Dobber deed dat. Zij was het type hond dat zich niet schikte als het haar niet uitkwam en dan ook enorm standvastig kon zijn.
Bij ons werd de 'onzinlijkheid' echt een issue, want Dobber plaste en poepte bijna dagelijks standaard in de garage (we woonden toen nog thuis waar Dobber niet in huis mocht). Altijd op strategische plekken, zoals in de deuropening of op een verhoging, daar was niks toevalligs aan. We lieten dan de deur dicht en ze hield het net zo lang op tot de deur weer even open bleef en deed dan haar ding in de garage. Terwijl ze heel goed wist dat het in de kennel moest (die stond altijd open, juist daarvoor).
Uiteindelijk is het pas overgegaan toen ik zelf mijn houding ben gaan aanpassen en de leiding ben gaan nemen. Ranghoger werd, om het vieze woord maar te noemen ;). Toen onze onderlinge verhoudingen weer goed waren, deed ze weer keurig in de kennel haar behoefte en verdween ook al haar andere probleemgedrag, zoals 's nachts urenlang blaffen.
Ik zeg niet dat de hond van Joyce z'n behoefte doet uit protest, want angst kan wel degelijk onzinlijkheid veroorzaken. Maar ik weet dat veel mensen hier deze symptomen per definitie linken aan angst en dat wil ik wat nuanceren. Want Dobbers symptomen zouden ook passen bij verlatingsangst, maar dat was bij ons dus echt níet het geval. Dus net zoals een kwispelende staart o.a. blijdschap als agressie kan betekenen, kan een hond ook plassen en poepen uit protest/boosheid i.p.v. dat het onzinlijkheid of angst is. Het hangt altijd af van de hond en de situatie.
Dobber † schreef in
Stafford wordt in okt 9 jaar
Allergie is heel lastig inderdaad ... Hoe heeft de dierenarts hem afgeschreven dan? Mijn hond was ook allergisch, ze heeft een tijdlang Apoquel gehad, daarna prednisolon en de laatste jaren Cytopoint. Hebben ze dat ook al geprobeerd?
Krijgt hij nog andere diersoorten dan alleen paard, lam en konijn? Ik vermoed dat dit een mix is van Degomeat, zij hebben verschillende mixen zonder kip en rund (ook eend/zalm/lam en parelhoen/paard/konijn, volgens mij). Als je goed kvv wilt voeren, moet je ten minste 5 diersoorten per 3 weken voeren, maar hoe meer soorten, hoe beter. Persoonlijk zou ik ook verschillende merken voeren, elk merk heeft zo z'n eigen toevoegingen en kwaliteit van vlees.
Dobber † schreef in
Aedon
Och ... Sterkte! Het is inmiddels alweer een tijdje geleden, maar zoiets kan er ook maanden later nog steeds erg inhakken. Dat had ik tenminste wel na Dobbers inslapen.
Dobber † schreef in
Röntgenfoto
" Bedankt voor je reactie! Klopt, dit wist ik al inderdaad! Komt helemaal goed! Lief dat je het er nog even bij zet! Je weet tegenwoordig niet wat er zich achter de deur afspeelt! "
Elisa Halbesma Wouda
Hondenpage is heel erg voor verantwoorde fokkerij en we zijn altijd blij als mensen van tevoren zich bewust zijn wat er bij gezond fokken komt kijken :). Dit forum heeft ook als regel dat alleen fokkers die voldoen aan de eisen, hun verhalen over een nestje mogen delen. Om te voorkomen dat het een roze wolk wordt van schattige puppies, terwijl de ouderdieren kromlopen van aandoeningen e.d. Dus ik vermoed dat de moderators je binnenkort een keertje vragen of je wat meer kunt vertellen over het nestje en de testen die zijn gedaan.
Algemene tip: ik zou je profielnaam aanpassen en niet meer je volledige naam erin zetten. Ik zou ook je röntgenfoto bijknippen, zodat niet te zien is waar je woont. Het internet kan hier rare dingen mee doen ;).
Dobber † schreef in
Röntgenfoto
Ik denk 5 pups.
Ik denk dat wat Willemijn bedoelt, is of het gezonde fokkerij is. Misschien heb je wat aan deze informatie:
Rassen zijn gecreëerd met directe in indirecte inteelt, waardoor bepaalde aandoeningen in een ras zijn gekomen. Bijvoorbeeld blindheid, doofheid, hartaandoeningen, maar ook veel skeletproblemen met bijvoorbeeld heupen, ellebogen en knieën. Bij grote honden is heup dysplasie bijvoorbeeld een veelvoorkomend probleem. Kleine honden lijden vaak aan patella luxatie (het bekende huppeltje met een of beide achterpoten). En dit zijn maar een paar aandoeningen, er zijn nog veel meer en een hond kan ook meerdere aandoeningen tegelijkertijd hebben in meer of mindere mate. Gezond fokken betekent dus dat de teef én de reu vooraf zijn getest op erfelijke aandoeningen.
Het probleem met deze aandoeningen is nl. dat ze het leven van een hond erg kunnen beïnvloeden en veel aandoeningen ook zorgen voor pijn. Ik ken honden die ingeslapen zijn omdat ze niet meer normaal konden lopen vanwege heupdysplasie, om een voorbeeld te noemen. Let ook maar eens op als je kleine hondjes ziet lopen en dat ze ineens een achterpootje een paar stappen omhoog houden. Dat is omdat hun knie letterlijk uit de kom is geschoten, dit kan een enorm pijnlijke aandoening zijn voor de hond.
Deze aandoeningen worden van de ouders op de pups overgedragen. Omdat er zoveel honden zijn met aandoeningen, is het dus heel belangrijk om alleen te fokken met de honden die deze aandoeningen niet hebben. Verantwoord fokken is dus dat je van tevoren hebt uitgezocht (en bewijzen daarvan hebt) dat de ouderdieren geen aandoeningen hebben die bij het ras/kruising vaak voorkomen.
Deze aandoeningen kun je niet van de buitenkant zien en kunnen alleen aangetoond worden met bijvoorbeeld röntgenfoto's en bloedonderzoek. De dierenarts kan dus niet naar het hondje kijken en zeggen: deze is gezond, ga er maar mee fokken.
Misschien wist je bovenstaande allemaal al, maar zo niet, dan is het allicht interessante informatie om mee te nemen :).
Dobber † schreef in
Prostatitus bij reu van 15 jaar
" Het lijken mij trouwens ook allemaal pijnsignalen dus ik zou continue pijnstilling geven. niet echt fair naar je hond toe om er pas te geven als er echt veel pijn is, zeker als je zegt dat hij het pas laat zien als er veel pijn is "
Dagmar
Dit dus.
Silvia, de situatie die je beschrijft vind ik ontzettend sneu. Je hebt een hond van 15 jaar die in z'n laatste eindje leven zit, die een hele hoge pijngrens heeft en alleen een pijnstiller krijgt op de 2 dagen in de week dat de dagelijkse portie Rimadyl niet genoeg is om al z'n pijn te dempen.
Je schrijft: zodra ik zie dat hij zich niet lekker voelt geef ik hem natuurlijk gelijk metacam. Het is gewoon een heel diffuus beeld. Meid, er IS geen diffuus beeld. Jouw hondje heeft geen goede en slechte dagen meer. Je schrijft immers zelf al dat hij niet lekker in z'n vel zit, terwijl het een hond is met een hoge pijngrens die pas ongemak laat zien als z'n pijn enorm is.
Sorry voor mijn harde reactie, maar ik vind dit zo'n ontzettend sneue situatie en wordt ook kwaad ... Wat als die abces knapt en hij ineens onverwacht moet worden ingeslapen of het leven laat? Dan zijn z'n laatste weken/maanden een tijd geweest van afzien en pijn, terwijl de uitkomst hetzelfde is. Daarbij: Rimadyl of Metacam is geen morfine die alle pijn weghaalt. M.a.w.: als een abces knapt o.i.d., dan zal dat nog steeds door de pijnstiller heen komen en zul je er dan op kunnen reageren.
Overigens, ik begrijp je gevoel en redenatie wel hoor! Ik heb met mijn oudje indertijd hetzelfde gehad en wilde toen ook alleen een pijnstiller geven als ik dacht dat ze teveel pijn had. Maar mijn dierenarts was toen heel eerlijk: je hond is 15 jaar oud en heeft verschillende issues, ze heeft niet lang meer te gaan. Kwaliteit gaat boven kwantiteit en comfort moet op dit moment je belangrijkste doel zijn. Als het misgaat, dan zie je het echt ...
Ik voel me zelf nog altijd schuldig dat mijn hond die nu is ingeslapen, een tijdlang met veel pijn heeft rondgelopen wat niet had gehoeven. Dus ik weet dat je het doet vanuit goede bedoelingen, maar wees asjeblieft eerlijk t.o.v. jezelf en je hondje. Ga het gesprek aan met je dierenarts, vraag wat hij/zij zou doen. Je zit er zo dicht bovenop en ik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om dan objectieve beslissingen te maken.
Dobber † schreef in
Prostatitus bij reu van 15 jaar
" Ja, we hebben metacam, maar dat geven we alleen als hij veel pijn heeft. Daar knapt hij wel van op, maar is natuurlijk geen oplossing... "
Silvia
Nee, inderdaad ... Is een langer werkende, chemische castratie een optie? Een narcose zal op deze leeftijd niet slim zijn, denk ik.
Waarom krijg hij alleen een pijnstiller als hij veel pijn heeft?
Dobber † schreef in
Prostatitus bij reu van 15 jaar
Och :( ... Geen ervaring mee, maar wat sneu, zo'n oudje :(. Soms is het niet kanker of een krakkemikkig skelet oid, maar juist dit soort 'kleinere' dingen waardoor je wordt gedwongen na te denken over kwaliteit vs. kwantiteit. Ik hoop dat je hondje weer opknapt! Hij is al zo oud, zo'n beestje gun je een goed laatste stukje.
Krijgt hij ook pijnstillers?
Dobber † schreef in
Afscheid
Nee, ik zou zoiets denk ik niet doen. Inslapen is lang niet altijd gepland en het gaat daarna allemaal ineens heel snel. Ik kan me ook voorstellen dat mensen hun hond willen begraven of cremeren in een 'vertrouwd' kleedje waarop de hond altijd lag o.i.d.
Dobber † schreef in
Teveel gegeten
Ik zou me niet al te druk maken, de maag van een hond kan naar verhouding grote hoeveelheden aan. Mijn hond kreeg vroeger wel hele konijnen te eten. Ze heeft toen ooit eens een konijn van 2 kg in 1 keer opgegeten, dat was toen 10% van haar lichaamsgewicht vs. de 2% die normaal is bij vers voeren. 100 gram voor een hond van 2,5 kg is 4% van het lichaamsgewicht, dus dat is eerder een flinke maaltijd zoals je die bij een all-you-can-eat buffet krijgt ;). En als het vlees niet goed 'valt', komt het er vaak snel weer uit (braken/diarree).
W.b. die ziekte: dat is volgens mij de ziekte van Ausjesky, dat komt (voor zover ik weet) in principe niet voor bij Nederlandse varkens. Ik zou me dus niet zo druk maken, waarschijnlijk valt het allemaal wel mee :).
Dobber † schreef in
Bultje onderhuids
" Dobber, ah nee wat heftig. Is het allemaal goed gekomen? "
Teddy
Gelukkig wel, ik heb het bultje laten verwijderen en het bleek goedaardig en niet uitgezaaid te zijn. Dus dat was de best mogelijke uitkomst, gelukkig. Ze was toen 9/10 en is uiteindelijk 15,5 jaar geworden.
Dobber † schreef in
Bultje onderhuids
Bij twijfel naar de dierenarts. Maar het hoeft niks te zijn. Mijn Dobber had ook wel eens zulke bultjes en soms verdwenen ze, soms kwam een naar de oppervlakte. Ik heb wel eens een opengedrukt, kwam een soort wittig spul uit, dus ik denk dat het vetbultjes waren. Maar ze heeft in haar buik eens een grotere bult gehad die ook los zat, maar kanker bleek te zijn. Dus altijd voor de zekerheid even bij de dierenarts laten checken.
Dobber † schreef in
Mijn Pomeriaan vertoont steeds vaker vals gedrag
Het zou mooi zijn als je met een paar aanpassingen het gedrag kunt ombuigen! Persoonlijk zou ik nog steeds de testen laten doen om de aandoeningen we we al hebben genoemd, uit te sluiten. Het kan nl. ook een combinatie zijn van aangeleerd gedrag én een fysieke aandoening. De Keeshondjes zijn ook gevoelig(er) voor o.a. syringomyelie, dus ik zou dat echt willen uitsluiten ...
Verder nog een 'waarschuwing'. Je hebt vandaag met je hondje 'gewerkt', maar de kans is heel groot dat hij dusdanig onder de indruk was van alle nieuwigheden, de vreemde mensen en grote honden, dat hij de kat uit de boom is gaan kijken. M.a.w.: gewenst gedrag vertonen. Ik zou er dus niet vanuit gaan dat het goede gedrag van vandaag gaat standhouden. Het echte werk moet nog komen, dat is je hondje leren dat jij te vertrouwen bent als leider.
Ik begrijp dat je met rukjes aan de lijn werkt, hier op het forum zijn heel veel mensen daar streng op tegen, dus ik denk dat je wat dat betreft rekening moet houden met negatieve reacties. Mijn eigen ervaring met probleemgedrag, is dat je met koekjes, snoepjes, afleiden en vooral geen correcties vaak nergens komt. Maar ik zou je wel willen adviseren om een tuigje te gebruiken en geen halsband. Het is gemakkelijk om de luchtpijp te beschadigen met een klein rukje, helemaal bij een klein hondje (we gebruiken vaak meer kracht dan we denken). Plus: als je hond zo op en neer springt, kan hij zichzelf ook verwonden aan de halsband.
Laatste tip om in de gaten te houden: leiderschap kun je niet afdwingen, dat verdien je. M.a.w.: je hondje heeft de touwtjes in handen en jij moet bewijzen dat je zijn vertrouwen en onderdanigheid waard bent. Dat doe je inderdaad door leiding te nemen en duidelijkheid te geven, maar vooral door conflicten te voorkomen (tussen jou en je hondje, maar ook tussen je hondje en andere honden/mensen). De beste leider is iemand die jou in je waarde laat, duidelijkheid geeft en waar je op kunt vertrouwen en bouwen. Dat kun je niet afdwingen, maar wordt je geschonken.
Dobber † schreef in
Mijn Pomeriaan vertoont steeds vaker vals gedrag
Ik ben ook nieuwsgierig! Hopelijk is er al meer duidelijkheid ...
Dobber † schreef in
Prednison/allergie
" Oh wat super zielig, ook bekend met dubbelop dus.. zo sneu als ze dit hebben. Je hebt het over bijwerkingen , mij is alleen bekend meer eten drinken en meer plassen. ( korte termijn) heb je er nog meer waar ik alert op kan zijn? super intens wat je qua bijwerkingen beschrijft wat je op langer termijn zag, dat wil je al helemaal niet. Ik ben sowieso niet echt een voorstander ervan, maar het is nu even nodig Klopt die injectie krijgt ze elke maand, echter doet dat schijnbaar niets voor hooikoorts / benauwdheid/ allergieën wat op de neus/ keel etc werkt "
Samantha
Meer drinken kan ik me zo niet herinneren, het is al lang geleden, maar kan natuurlijk best zo zijn geweest. Het meer eten heb ik dus wel heel erg gezien, maar dat komt dus omdat ze zoveel honger krijgen. Dat is natuurlijk eigenlijk heel erg sneu, vind ik tenminste.
Anders dan het erge verharen, plukken vacht die ik eruit kon trekken en de grote korsten, bedenk ik me nu ook dat ze heel vaak erg moest hijgen en ik denk dat ze dan erg last had van maagzuur.
Dobber was toen plusminus 19 kg en ze kreeg dan in de winter 2,5-5 mg en in de pollentijd uiteindelijk zo'n 15-20 mg, als ik het me goed herinner. Dat is dus ongeveer dezelfde dosering die jouw hondje nu krijgt (2,5 mg op 3 kg, toch?).
Het vervelende is dat het nu mogelijk goed werkt, maar dat je dus waarschijnlijk binnen korte of langere tijd te maken krijgt met bijwerkingen (welke dat ook maar gaan zijn). Dus ik hoop toch dat je nog iets gaat vinden dat ook werkt op de slijmvliezen. Ik weet niet hoe vaak ze al Cytopoint heeft gehad, maar misschien dat dit ook nog optimaal effect moet krijgen?
Dobber † schreef in
Prednison/allergie
Mijn Dobber was ook allergisch en het was een hele zoektocht. Dat kwam omdat ze zowel een voedselintolerantie had als een omgevingsallergie, met tussendoor ook nog mallasezia. Homeopathisch konden we maar zover komen, dus uiteindelijk toch een tijdje Apoquel gegeven. Maar hier schijnen toch echt haken en ogen aan te zitten qua bijwerkingen op de lange termijn, dus hebben we een tijdlang prednison geprobeerd. In eerste instantie in hele kleine doseringen, vanuit de gedachte dat de symptomen mogelijk door een tekort aan cortisol zouden kunnen komen. Op zich werkte het goed tegen de jeuk, dus dat was een groot, positief punt. Ik kon het ook zelf doseren met de pilletjes en haar in de pollentijd meer geven dan in de winter e.d.
Uiteindelijk ben ik er na 1,5 jaar mee gestopt vanwege de bijwerkingen. Dobber kreeg hele vreemde korsten op haar poten. Dikke korsten die bestonden uit flinterdunne laagjes huid en onder die lagen korsten zat dan een wonde. Ik kon ook letterlijk plukken haar uit haar vacht trekken met van die huidlagen eraan en ze kreeg steeds meer van deze korsten. Ook had ze altijd erge honger en verhaarde ze heel erg met heel veel huidschilfers. Ik wilde niet wachten op nog meer bijwerkingen, dus ben ermee gestopt.
We zijn toen overgegaan op regelmatige injecties Cytopoint. Daar heeft ze het tot haar inslapen goed op gedaan, maar als je schrijft over de maandelijkse injectie bij jouw hondje, heb ik het idee dat je al Cytopoint geeft?
Enfin, van mijn kant dus positief en negatief nieuws. Het middel an sich werkt, maar als je het lang genoeg gebruikt, krijgt je hondje gegarandeerd uiteindelijk bijwerkingen. Persoonlijk vond ik het daarnaast ontzettend sneu dat ze al-tijd zoveel honger had ... Als het niet anders kan, dan doe je wat, maar leuk is het niet. Ik was blij dat de Cytopoint uiteindelijk goed werkte, al weet ik ook daarvan niet hoeveel bijwerkingen het op de lange termijn zou hebben. Dobber heeft dat een paar jaar gebruikt.
Dobber † schreef in
Mijn Pomeriaan vertoont steeds vaker vals gedrag
Het eerste waar ik aan dacht toen ik je openingspost las, was syringomyelie. Het komt relatief vaak voor bij kleine hondjes die gefokt zijn op bolle kopjes (zoals de chihuahua en dwergkeesjes/pomeriaan). De symptomen kunnen heel langzaam ontstaan, maar ook heel snel.
Symptomen syringomyelie:
Krabben aan één zijde van de hals of schouder (vaak zonder de huid aan te raken).Pijnaanvallen (nekpijn).Gevoelige plekken in de huid (hond wil hier niet aangeraakt worden).Een andere houding bij het slapen.Een slechte coördinatie (dronkenmansgang).Spierzwakte en afname van spierweefsel.Jonge honden kunnen scheef groeien (scoliose).Verlamming aangezichtsspieren (zelden).Evenwichtsstoornissen (zelden).Deze problemen kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan, komen en gaan en geleidelijk steeds erger worden.
Bron: https://mcvoordieren.nl/kennisbank/syringomyelie/