HondenPage baasje ••**Monica*budha* en fee**••
Wat schreven de vrienden van ••**Monica*budha* en fee**•• op het forum
soraya schreef in
Angstig voor mijn partner/ mannen
Jullie zijn nu 3 dagen verder...
Besef je dat deze hond uit zijn vertrouwde omgeving is gehaald, een lange reis heeft gemaakt en dus al langer dan 3 dagen grote stress ervaart.Dat komt wel goed, maar dat zal zijn gedrag goed kunnen verergeren.Bij één stresssituatie en ook nog grote angst komen veel stresshormonen vrij(net als bij ons), laat staan bij al 3/4 dagen grote stress en angst, zijn emmertje zal voorlopig even alleen maar voller worden of gelijk(te hoog) blijven.
De stresshormonen hebben sowieso 5-7 dagen nodig om volledig in het bloed af te breken. Vandaar dat het zich nu ook opstapelt en hij nu erger kan overkomen/worden dan op dag 1 en 2, hij is immers al weer 4 dagen aan het stressen en angstig.Stel je in op dat je de komende 1/2 maanden vrijwel níks kunt verwachten van deze hond en hem alle rust en ruimte moet geven.Ga wel ook samen wandelen met je vriend en de hond. In huis is de spanning duidelijk te groot, maar buiten zal hij hem op een andere manier kunnen zien, jullie lopen dan ook samen op i.p.v. dat je man het huis binnenstapt wat dan toch een frontale ontmoeting is(wat in hondentaal als heel dreigend en uitdagend ervaren kan worden).De situatie klinkt als 'heel veel geduld hebben'. Lees ook over kalmerende signalen van Turid Rugaas, dit kan jullie helpen bij het begrijpen van de hond. Op youtube kun je ook veel filmpjes zien over deze benadering van de hondentaal.
soraya schreef in
Boaz heeft nierfalen:(
Wat een moeilijke dagen ga je nu doorheen.Heeft hij geen zweren in zijn mond, dat krijgt een hond (ook) met (acuut) nierfalen. Dat had Mila dus ook, maar als ze niet in de mond kijken, dan mis je dat. Op een gegeven moment wilde zij niet eten, snapte niet waarom, zij was wel áltijd gek op al haar eten en koek. En opeens hing er een verrotte lucht rond haar hoofd...ik steeds proberen goed te kijken in haar mond, maar zag niks geks...na een dag of 2 zag ik toch een bruin/rotte plek langs haar wang,we gingen die dag ook nog eens naar de DA omdat ze die dag ook helemaal niet zo lekker ging. Die avond kreeg ze antibiotica(voor een aantal dingen). Na een aantal dagen AB kijk ik weer in haar mond om te kijken hoe het met die wond ging langs haar wang en toen zag ik pas dat ze dus ook een dikke zweer aan de zijkant van haar tong had gehad, dat begon 'nu' te helen, maar er was een hele hap uit haar tong!!!Dat ze zo acuut nierfalen had kwamen we pas achter op het moment van inslapen, thuis, ze was al uit zichzelf zo ver weg dat ze heel de DA niet meer heeft gehoord of gezien, maar de DA zei dat ze nog in haar mond wilde kijken om te zien of er zweren zaten. Ze ging dood op een vrijdag en de dinsdag erna zouden we die maand voor de 5e keer naar de DA gaan en zou ik ook over die zweren in haar mond beginnen, maar ze haalde het niet meer.Het rare was dat ze aan het begin van de maand(van aftakeling) nog geen alarmerende uitslagen had met haar bloed of urine.Sterkte en kracht gewenst deze dagen.
soraya schreef in
Blaffen afleren
" Hi allemaal, Ik heb even een vraagje en ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen. Wij wonen aan een doorgaande weg in een klein dorpje in Limburg...Ondanks dat het een klein dorpje is komt er toch veel verkeer langs en komt het ook regelmatig voor dat dorpsgenoten elkaar tegenkomen precies voor ons huis...u raadt het al...blaf blaf blaf terwijl er niks aan de hand is. Nu is Freddie denk ik gewoon een ''beetje'' waaks waar ik verder niet heel veel moeite mee heb maar ik had gedacht na 7 weken dat hij niet meer aan zou slaan als mensen buiten staan te praten of als er een autodeur dichtgedaan wordt. Krijg ik dit er uit door het commando ''zwijg'' of iets dergelijks aan te leren?....eigenlijk wil ik natuurlijk dat hij überhaupt niet voor deze zaken gaat blaffen maar denk dat dat wat veel gevraagd is voor hem. Daarom zou ik het graag op commando willen zetten, zodat hij dan wel gewoon stopt met blaffen als ik dat van hem vraag. Wie heeft hier ervaringen mee? Ik lees zoveel verschillende dingen op internet en zie het gebruik van een blafband niet zo zitten. Alvast bedankt voor jullie hulp! "
Rens
Je hond blaft niet omdat hij vindt dat er niks aan de hand is. Een hond wordt van iets onzeker, vindt iets spannend, probeert het te duiden en aan de hand van zijn conclusie komt er een blaf uit met zijn eigen geluid(dat zijn verschillende tonen). Een hond blaft altijd met een reden. Buiten dat ze ergens onzeker van kunnen worden kunnen ze natuurlijk ook blaffen als ze blij en opgetogen zijn.Misschien is het boekje, met cd, van Turid Rugaas iets voor jou; Blafgedrag van honden. Om meer begrip en grip te kunnen krijgen over waarom je/een hond nu blaft.Blaffen afleren is niet nodig, het is een hond en die blaft weleens. Jij bent een mens...en jij praat weleens als iets jouw aandacht heeft getrokken.
Ga je hond iets nieuwe aanleren. Hoor je hem blaffen terwijl hij dan vreemde mensen ziet in de verte, roep hem dan bij je, hurk, gooi je armen open en roep hem rustig en vriendelijk, als je het 'komen' op een goede manier hebt aangeleerd, zal hij blij komen aansnellen, dan zeg je blij 'goed zo', en 'het is wel oke hè, doe maar rustig, kom we gaan naar binnen'(als het zich buiten voordoet).Zorg dat je hem gaat geruststellen. En als het steeds gebeurt bij het raam, dan je raam (tijdelijk,maanden) afplakken met raamfolie, tot het punt waar hij niks meer ziet en beter kan kalmeren in zijn huis.
soraya schreef in
Opvoeding adoptiehond uit asiel
Ik neem aan dat ze geen woord NL spreekt?
Benoem alles wat je doet, wat zij doet. Stapt ze in haar mand:' ga je in je mandje' Gaat ze uit zichzelf liggen: 'ga je mooi liggen'. Loopt ze naar je toe: 'kom je hier'.Dan worden dingen ook sneller vertrouwt, omdat ze dan begrijpt waar je het over hebt als je iets tegen haar zegt in de toekomst. Verder alles lekker op haar tempo houden.Lief koppie heeft ze!
soraya schreef in
Hoeveel bot nodig
De enkelvoudige 100% paard van dogmeat zit geen bot in. Maar ik zie dat je kalkoen/paard mix geeft.
De ontlasting moet bruin blijven en niet bleek/wit uitslaan(als je er bot bij gaat geven).Alles (wat je extra geeft) van orgaan, dus ook pens, laxeert enorm, dus daar moet je wel rekening mee houden.
Ik gaf mijn hond met allergie geen pens meer, van geen enkel dier, want daar bleven toch graantjes inzitten(waar zij niet tegen kon)
soraya schreef in
Elitefokker Ronny Lenssens: betrouwbaar?
" Mijn ouders zijn er op bezoek geweest en de ‘Elitefokker’ heeft blijkbaar wel een goede indruk gemaakt. Hij is erg begeesterd blijkbaar. Een volwassen hond te zien krijgen, dat was echter wel geen optie. ik zoek dus meer bewijs dan 1 oud topic op een forum, kwestie van meer info aan mijn ouders te kunnen voorleggen... "
Kristel
Dit is eigenlijk hét bewijs wat je nodig hebt om ergens geen pup te willen kopen.
Als dit al niet kan!
soraya schreef in
Even op zoek naar steun
" De kat is boven sowieso. Die komt alleen vaak savonds naar beneden. Dus we moeten gewoon gaan oefenen. Met een lijntje om Mattie zodat het niet uit de hand kan lopen. Willem en Mattie krijgen eten naast elkaar en dit gaat prima. Ze mogen niet aan elkaars bak zitten of in de buurt komen. Zelfde met de plek. Willem zijn kussen mag Mattie niet op en Willem mag niet in de bench van Mattie. "
Tessa
Nu gaat dat goed.Ik snap niet waarom je dat uit probeert, als er iets gevoelig kan liggen bij honden dan is het wel je eten(of speeltje) verdedigen. Voorkom ellende in de toekomst en geef ze beide een eigen plek(andere kamers) om te kunnen eten, in rust. Nu staan ze toch (vlak) naast elkaar en er hoeft er maar 1 te denken-kijken naar de andere bak en het is raak.Het zijn geen honden die van pups af aan met elkaar opgegroeid zijn, dus een band en vertrouwen in elkaar creëren is nog heel vers. En de 1 kan al grommen naar de ander als deze te dicht op zijn gezicht staat omschrijf je...Het feit dat je zegt dat ze niet aan elkaars bak mogen zitten of in de buurt komen betekend dat jullie als mensen daar tussen iets staan te regelen, te zeggen, aan te wijzen. Dit is alleen maar méér spanning bij zo'n eetmoment, is eigenlijk niet nodig.Leuk koppie heeft Mattie, hij heeft ook wat weg van onze hond Tommie, ook een Roemeen.
soraya schreef in
Puberreu wordt aangevallen
" Oh was dat maar zo. Nadat onze Peer zo moeilijk, zeg maar agressief op soortgenoten reageerde, hebben wij nooit anders meer gewandeld als in aanlijngebieden. Maar wat een stressmomenten hebben we ook gekend. Zo vaak heb ik andere honden die aangerend kwamen moeten afleiden met onze Wopper, zodat mijn man daar omheen kon lopen met Peer. Zo niet ontspannen... Veel mensen snappen helaas niet wat aanlijngebod is. Ik heb nog nooit in een aanlijngebied gelopen waar alle honden gewoon netjes aangelijnd waren. Zelfs idioten die zeiden: Laat hem lekker los, dan gaat het altijd goed Van ellende hebben we Peer zelfs een tijd gemuilkorfd, puur vanwege loslopers in aanlijngebieden en ook in onze eigen wijk. "
Bulleke
Balen hoor Maar het kan wel, ik moet zeggen dat het de laatste jaren hier in het park goed gaat, en dat ik vroeger met Mila altijd het geluk had dat er een reu kwam aan gestormd, dus dan liep het met een sisser af.(behalve dat ik dan nog wat aan het na sissen was naar zo'n eigenaar )Maar ik heb sinds Tommie bij ons is(al weer dik 2,5 jaar) geen aanstormende honden meer naar ons toe gehad, dus wellicht is het boete beleid hier heel succesvol
soraya schreef in
Puberreu wordt aangevallen
Heel kort, een puberreu zit ook zo'n 7 keer hoger in de testosteron(in tegenstelling tot een volwassen reu), dat zakt weer als ze volwassen zijn.
https://www.doggo.nl/artikelen/opvoeding-van-een-hond/puberteit-bij-honden/Blijf goed bij hem in de buurt als je andere honden ziet, komt er 1 aangestormd, dan wegjagen, er vlot tussen springen, of als je een hond in de verte ziet een andere kant oplopen.Of wat ook héérlijk is, lekker met je hond en een lange lijn in gebieden lopen waar een aanlijnplicht is, dan komt er zo goed als niks op je af gestormd, dat kan een verademing zijn.
soraya schreef in
Groot probleem! Wat te doen?
Heel feitelijk bekeken, reageert de hond op je zoon, hij is haar trigger. Ze meer rust en ruimte van elkaar geven lijkt mij een goede eerste stap om erger te voorkomen.
soraya schreef in
Groot probleem! Wat te doen?
Ze kan het dus qua drukte niet aan als je zoon zomaar over de grond begint te kruipen op 2,5 meter, 2,5 meter is ook echt wel kort hoor als je ligt te rusten op je rustplekje.
Ik denk dat je er goed aan doet ze meer te scheiden en zij haar rust kán pakken en wat vaker uit het "vaarwater" van je zoon is. Ik las dat ze al een rustplek heeft op de gang...maar in deze situatie lag ze in de woonkamer? Kun je de gang afsluiten met een deur, zodat ze echt totale rust kan hebben.
Het kan dat ze prikkels niet goed kan filteren, dus als ze dan heftig reageert kan ze daar niks aan doen, het is niet wenselijk omdat een mensenhuid snel gaten maakt in aanraking met hondentanden, daarom moet je een plek zoeken waar ze kan rusten, zonder dat je zoon daar in de buurt is of kan gaan.
soraya schreef in
Groot probleem! Wat te doen?
" Haar naar de mand gestuurd waar ze ff 10x van af kwam...maar telkens terug geduwd! Uiteindelijk koos ze eieren voor hasr geld en bleef ze liggen...minuutje later beloond voor het 'blijf'. Daarna haar zelf geroepen dat ze eraf mocht komen. "
Tiamo ^_^ Dyuna
Als ik álles lees, ga je ook in haar op.
Het lijkt er op dat ze veel te veel vraagt en terugkrijgt van jou, altijd een reactie.Als ik "gedoe" had met onze (niet te onderschatte) kleinere hond, dan keek ik naar mijn oudere teef en vroeg ik mij af wat doet zij dat hij haar met rust laat, maar wel mij komt "lastig vallen". Heel veel van geleerd van mijn oudere teef. Zij lag, sliep, had haar ogen dicht, negeerde hem, zij was rust. Hij had respect voor haar, hij probeerde haar ook weleens te porren voor een "klier-actie", en dan speelde zij met hem en als ze geen zin had, dan liep ze in rust weg of bleef liggen, doen wat ze al deed.Ik heb geleerd van haar rust. Ik zal nu ook altijd denken in termen als 'wat zou zij doen'? Hoe gedroeg zij is als hij druk was? Of als hij wat drammerig was.Het suffe is, als ik haar nadeed: ogen dicht, handen voor mijn gezicht, weg kijken, weg lopen...dan verdween hij ook weer, dan was het voor hem ook klaar.Ik denk dat je er wellicht soms té bovenop zit. Deze situatie, jij wil dat ze gaat liggen, zij komt 10 keer bij jou, jij duwt haar 10 keer weg...dat is puur een spelletje voor haar. Daarna ligt ze eindelijk, dan kom jij haar weer "prikkelen" door te belonen en haar daarna weer eraf te roepen. In deze situatie voel ik de onrust. Vaak is rust de beste oplossing, de rust die een volwassen stabiele hond kan uitstralen. Soms moet je een hond laten, komt ze "drammen", loop een keertje weg, doe je handen voor je gezicht, geef haar de kans om zélf die rust te pakken, dat ze kan zien dat jij "uit" staat. In deze specifieke situatie denk ik dat ze niks vanuit zichzelf kan leren, zelf geen beslissingen kan maken.
Soms(-vaak) is niks nog het beste, geen prikkels, geen aanraking, niks, leer haar zelf na te denken.(als het geen noodzakelijk situatie betreft)
soraya schreef in
Groot probleem! Wat te doen?
Moet ze loops worden? Of geweest?
soraya schreef in
Relatieproblemen door verschillende ideeën over opvoeden
" het heeft mij een afkeer gegeven tegen mijn vriend en we hebben er net een punt achter gezet omdat we er niet uitkomen "
Angelique
Enige juiste oplossing. Pups zijn altijd lekker happerig hoor, dus dat is normaal, dan moet je iets geven waar ze wel in mag bijten,een kluif, een speeltje, een doos, een grote prop papier, gewoon even lekker haar gang laten gaan.Ja wat je "vriend" deed is totaal verkeerd en het resultaat is niet mals-> direct uithalen omdat ze nu bang is geworden.Het grommen is een vraag om meer ruimte en afstand, iets is dan niet fijn of zelfs beangstigend.Ik vind het wel lichtelijk zorgelijk dat een pup nu al dit soort onzekere gedrag vertoond, pups zijn vaak zo flexibel, ook omdat ze nog zo lekker onbenullig door het leven gaan, speels en maf zijn. Dus goed dat je er een GT bij haalt of info vraagt, wel goed opletten dat als je positief wilt opvoeden je er ook echt 1 bij haalt die positief opvoed, vermeld duidelijk bij je aanvraag: zonder correcties, ook niet op de rug leggen.Wat ik zelf niet zou doen is zo zwaar wegen aan de bench en ook zeker nooit een slapende hond storen/wakker maken, in dit geval pak je haar ook nog op, ze kan beter zelf lopen, roep haar en pak een snoepje en leidt haar die kant op.
soraya schreef in
Pup bijt steeds alles stuk
Geef karton, doosjes, dozen, grote proppen papier, keukenrollen, meerdere in elkaar gevouwen wc rollen, oude handdoek/washandje, kluif. Honden hebben sowieso een natuurlijke kauwbehoefte, dus dat moet ergens op kunnen, in de puppytijd en met wisselen is dat nog sterker, alles gaat langs dat mondje, ze krijgen veel prikkels, soms brengt dat ook wat stress met zich mee, kan ook vanuit een positieve prikkel komen.
soraya schreef in
Hond valt wisselend uit naar hondendie te dichtbij komend
Zodra je je hond meer ziet verstarren gewoon meenemen naar de overkant, of hoe dan ook meer afstand er tussen zien te krijgen, zelfs tussen geparkeerde auto's gaan staan kan al helpen. Als ze op de momenten geen koek lust dan lekker vlot meenemen, meer afstand creëren. Verder niet te veel aandacht aan besteden, dat gaat de druk alleen maar hoger maken, het geeft niet als je hond van sommige honden onzeker wordt. Het is belangrijk dat ze gaat merken (leren door de tijd en ervaring) dat ze niks hoeft met die honden als ze aan de lijn is. En komt er toch plots een hond aangerend of de hoek om, laat in eerste instantie je lijn ontspannen en kort(er), zij moet niks extra's voelen aan haar lijf op dat moment, want dat gooit nog wat extra's aan spanning op de situatie. Nogmaals, het geeft niet als je hond weleens uitvalt.
soraya schreef in
Hond gromt bij blijdschap?
Toch opletten, ze komt zelf, wil contact, jij aait, jij begroet, daarna loopt ze weg en gromt wat. Grommen is een afstandvergrotende taal. Het feit dat ze zelf wegloopt en met grom zegt dat ze klaar is. Ik heb er hier ook zo één Hij kan in de ochtend zelf even komen gedag zeggen, dan loopt hij zelf naar mij toe, ik hurk, aai, maar dan wordt het hem toch te gortig en kan hij grommen, dit gaat wel gepaard met de 'whale eye' (een randje oogwit) en zijn lichaam wordt iets stijver, dan trek ik mijn handen terug,draai mijn gezicht weg,ogen kleiner en zeg ook 'je mag wel weglopen hoor'. In de tijd dat ik hem nu heb(dik 2 jaar) begint hij steeds beter te snappen dat 'weglopen' uit een situatie die je niet meer wil ook een optie en prima is en dat ik zijn grens snap.Het heeft ook met vertrouwen te maken en elkaar leren kennen kost tijd.Uiteraard is er ook een speelse grom, maar niemand hier kan de grom die jij hoort horen, dus samen met de lichaamstaal/het weglopen zal ik dit grommetje wel serieus nemen.
soraya schreef in
Jaloezie
De tip is eigenlijk hetzelfde als met heel veel dingen omtrent je hond, alleen dingen doen die je hond aankan.
soraya schreef in
Begroeten met mini boog ipv grote boog
Hier staan zo'n beetje alle kalmerende signalen uitgelegd, onderin kun je lezen over het lopen in een bochtje.http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven
soraya schreef in
Begroeten met mini boog ipv grote boog
Het boogje gaat over beleefde en nette hondentaal, ook al snelt ze er naar toe, ze weet toch nog heel goed dat ze haar lichaam schuim moet afwenden om ruzie te voorkomen en te laten merken dat zij in ieder geval geen ruzie komt zoeken.
soraya schreef in
Nooit gezellig spelen met de pup
" Dank! Ik heb vanalles te kauwen en ga er naast zitten maar mijn handen blijven toch erg interessant. Maar ik zal blijven aanbieden. veel dank...,hoop dat het inderdaad een engeltje wordt haha "
Pupje Lola
Probeer te stimuleren wat wel mag met je handen, smeer er wat boter op(gewoon voor geur/smaak), zodat de pup je handen likt en dit belonen met een vrolijke,lieve, kalme stem.Verder moet je jezelf indenken hoe een volwassen hond zou omgaan met een drukke pup...als een volwassen (stabiele) hond het drukke gedrag van een pup zat zijn, lopen ze weg, gaan ergens anders liggen, doen hun ogen dicht, doen een tukkie, negeren het gedrag verder.Dat is wat je moet proberen te doen. En dit ook heel goed met je kinderen afspreken, zodra het happen begint, je even terug trekken, weg lopen, niks zeggen, uit de situatie. Het is lastig, maar daarmee ga je wel rust creëren. En in het bos je pup aan de lijn houden, zodat je haar rustig af kan remmen als zij achter die "wapperende" beentjes aan wil.
Ook goed kijken wat ze aankan. Ik heb geen idee hoe lang jullie in het bos waren, hoe lang ze daarvoor al wakker was, hoe de tijd ervoor thuis was? Hoe druk de kinderen thuis waren, hoe druk ze in het bos waren. Hoeveel de pup heeft geslapen, of de pup aan échte rust toe komt(op een rustige plek, waar de kinderen die constant langs bewegen).Hoe vaak jullie de pup aanspreken, roepen, aaien, aandacht geven.Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden als je een pup met een gezin/druk huishouden gaat combineren, om ook te voorkomen dat je een compleet doorgedraaid pupje hebt/krijgt.
soraya schreef in
Help met mijn hond mausie is niet wie ik dacht dat hij was.
" Oooooo, wat een enge dingen soraya.....vooral die tweede... jeetje soraya waar haal je het vandaan...nu komt tineke zeker niet meer terug.. "
Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .
Hahaha, zat nog in mijn geheugen, even googlen en dan heb je de nieuws berichten Ik vind de eerste erg eng en naar. Die tweede situatie zou nog vrijwillig zijn gegaan, die bood zichzelf aan om op gegeten te worden...en dat was (nog) helemaal niet strafbaar in Duitsland, dus best gek dat hij er voor vast zit.
soraya schreef in
Help met mijn hond mausie is niet wie ik dacht dat hij was.
" elke dag kom ik meerdere honden tegen, onze hond Clio, verheugt er zich telkens op. De piepende Pitbull die mee wil komen, de lawaaierige Mechelaars,de bange Duitse herder, de dobberman. Onze hond nam wel een opgerolde egel om er mee te spelen, ze doet het niet meer. Soms inderdaad raast een eekhoorntje hoog voorbij, dan zou ze willen vliegen. Kannibaal dieren bestaan niet hoor, de echte kannibalen bestaan wel maar dan in sommige gebieden in Kongo. "
JM
Kannibalisme bestaat over de hele wereld; https://www.rtlnieuws.nl/opmerkelijk/artikel/1223596/hij-een-nederlandse-vrouw-op-kannibaal-doet-zijn-verhaal
https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/good-vibes/2016/02/kannibaal-ik-sneed-zijn-penis-eraf-aten-samen-op/
https://www.trouw.nl/nieuws/tienduizend-jaar-geleden-aten-europeanen-elkaar-op~bd414353/#:~:text=%E2%80%9CKannibalisme%20kwam%20bijna%20niet%20voor,die%20opgegeten%20is%20door%20mensen.&text=Bij%20de%20menselijke%20resten%20zijn,meer%20dan%20genoeg%20te%20eten.
https://www.bnr.nl/radio/de-wereld-in-360/10140964/de-wereld-in-360-europa-is-hypocriet-over-kannibalisme
Maar we dwalen af hahahaha
soraya schreef in
Help met mijn hond mausie is niet wie ik dacht dat hij was.
" Hallo ja ik heb één gedragstherapeut gevonden via internet. Nu met corona ga ik met Mausie geen grote groepen honden en mensen opzoeken. Zijn naam is a. van Dingen kent u hem? "
Tineke
Goed dat je er al 1 hebt gezocht, maar het moet wel een goede zijn, anders doe je meer kwaad dan goed. Ik kan hem zo gauw niet vinden. Heeft hij ook een website?
soraya schreef in
Help met mijn hond mausie is niet wie ik dacht dat hij was.
soraya schreef in
Help met mijn hond mausie is niet wie ik dacht dat hij was.
Wat een slecht verhaal is dit een grapje?(niet rot bedoeld hoor Tineke) Mausie is een Stafford...dit hondenras heeft de erfelijke eigenschap dat ze hond intolerant zijn...dus 9 van de 10 keer niet per se met andere honden kunnen.Wat niet wil zeggen dat het een hopeloos geval is hoor, maar de hond moet vertrouwen krijgen...en iemand die meer verstand heeft van hondentaal/rassen enz. Ben je bereid om een gedragstherapeut te raadplegen?
soraya schreef in
Zucht....
" Ja die heb ik wel eens laten ontleden door Tannetje Koning, en zij vond geen kruiden die er in verwerkt zijn die voor de kwaal bedoeld waren, dus niet doen! "
yooop
Geen idee, maar ik vind het eigenlijk niet echt objectief als iemand die het zelf wil verkopen de kruiden van een ander keurt
soraya schreef in
Zucht....
Hier verkopen ze wel Chinese kruiden...https://www.huisdierendokter.nl/index.html
soraya schreef in
Gele, korstachtige wondjes vacht puppy
" Hallo alle dierenliefhebbers, Ik zie veel reacties binnenkomen, maar ik wil op het hart drukken dat wij echt het allerbeste voor hebben met onze hond. Met dit issue zijn wij al vaker bij de dierenarts geweest, toen het nog in mildere vorm was. Destijds werd er gezegd dat het een puppy is en dat ze veel jeuk hebben omdat ze volop in de groei zitten. Even een foto van onze kruimel: Deels op jullie advies zijn wij vanmorgen wederom naar de dierenarts geweest. De dierenarts kon geen ontsteking of infectie aantonen, noch wormen, noch vlooien. Kortom, hij kon niet de exacte oorzaak aanwijzen. Ook is er een preparaat gemaakt van schilfers en korstjes en is een stukje kaal geschoren. We hebben nu een zalfje meegekregen met daarin miconazolnitraat, polymyxine-B-sulfaat en prednisonlonacetaat. Dus een middeltje tegen van allerlei mogelijke infecties. Ik hou jullie uiteraard op de hoogte. Bedankt voor zover. "
Puppie123
Wat fijn een kruising ter verbetering van het ras, lief koppie!Ben benieuwd of er iets uit de 'afkrabsels' komt en dat het allemaal meevalt.Beterschap voor de kleine.
soraya schreef in
Gele, korstachtige wondjes vacht puppy
Wat ik er van begrepen heb, heeft een Mopshond een erfelijk (ingefokt) gebrek(kromming) aan de ruggengraat, zodat ze die ontzettende krulstaart kunnen hebben.Als de hond er maar bezig mee blijft, op dezelfde plek, dan zou je er goed aan doen om dit te laten controleren door een dierenarts, hij zit er niet voor niks aan.https://www.dierenrecht.nl/rashonden/aandoeningen/hemivertebra-half-aangelegde-wervels'Hemivertebra is een aandoening van de wervels. Een of meerdere wervels in de wervelkolom hebben zich abnormaal ontwikkeld in een soort driehoekige vorm (hemivertebra). Dit resulteert in abnormale druk op het ruggenmerg, waardoor zenuwen bekneld kunnen raken en honden rugpijn krijgen, moeilijk lopen en overeind kunnen komen. Door deze aandoening kan er ook een abnormale kromming van de wervelkolom ontstaan. De aandoening gaat vaak gepaard met een gekrulde staart en is een gevolg van schadelijke uiterlijke kenmerken die in de rasstandaard van bepaalde hondenrassen worden voorgeschreven.'