Engelse Stafford
De Engelse Stafford behoort tot de Rasgroep "Terriers"
Engelse Stafford, zo wordt hij in de volksmond genoemd maar van origine heet hij een Staffordshire Bull Terrier.
De Staff is een moedige hond met veel zelfvertrouwen die niet makkelijk van zijn stuk te krijgen is. Hij is vastberaden en intelligent. De hond heeft behoefte aan een dominante hand en duidelijkheid en is dan redelijk gehoorzaam. De Staff is een trouwe metgezel die voor zijn baas door het vuur gaat. Een Staff staat vrolijk in het leven, is energiek, speels en heeft soms iets van een onstuimige losbol. De hond is territoriaal, opmerkzaam en waaks. Een Staff is een uitstekende speelkameraad voor kinderen, hij heeft louter goede bedoelingen en heeft een eindeloos geduld. Een Staffordshire bulterriër voelt zich door kinderen niet snel onheus bejegend en kan tegen een stootje. De Staff heeft iets van een eenling, de omgang met andere honden verloopt op volwassen leeftijd niet vlekkeloos. Twee Staffordshire reuen gaan bijna onoverkomelijk dominant gedrag ten opzichte van elkaar vertonen. Andere huisdieren zijn, mits de Staff vanaf jonge leeftijd hier aan gewend is, geen probleem.
Bron:
http://www.dierennieuws.nl/honden/dierinfo/di01051.htm
Algemene Verschijning
De Staffordshire Bull Terrier is een kortharige hond, goed in balans met de goede proporties. Voor zijn grootte bezit hij grote kracht, hij is gespierd, snel en behendig.
Kenmerken
Van oudsher onbedwingbaar moedig en vasthoudend. Zeer intelligent en aanhankelijk, vooral met kinderen.
Temperament
Moedig, onbevreesd en volstrekt betrouwbaar.
Hoofd en schedel
Kort en diep met brede schedel, Zeer geprononceerde kaakspieren, duidelijke stop, kort muil en zwarte neus.
Ogen
Bij voorkeur donker, maar zij mogen in een zekere mate harmoniseren met de vachtkleur.
Oren
Rozenoren of halfstaande oren, niet te groot of te zwaar. Geheel hangende of staande oren zijn hoogst ongewenst.
Mond
Lippen zijn aangesloten, goed belijnd en volgen de kaaklijn. Krachtige kaken. Tanden stevig ontwikkeld in een volmaakt schaargebit, regelmatig en compleet, dat wil zeggen de snijtanden van de onderkaak moeten aansluiten tegen de snijtanden van de bovenkaak. De tanden zijn ten opzichte van de kaak loodrecht ingeplant.
Nek
Gespierd, eerder kort, zuiver afgelijnd en geleidelijk naar de schouder verbredend.
Voorhand
Benen zijn recht, goede beenstructuur, redelijk uit elkaar geplaatst; zij vertonen ter hoogte van de polsen geen enkele zwakte, terwijl de voeten toch wat naar buiten draaien. De schouders zijn correct geplaatst zonder losheid in de ellebogen.
Lichaam
Kort gekoppeld. Rechte ruglijn. Breed front. De diepe borst loopt af naar het borstbeen toe, de ribben zijn goed gewelfd. Het gespierde lichaam is duidelijk afgetekend.
Achterhand
Goed gespierd. De sprongen zijn laag geplaatst en de knieën goed gehoekt. Vanaf de achterzijde gezien staan de benen evenwijdig.
Voeten
Goede voetkussens. Sterk en middelmatig van grootte. Zwarte nagels bij éénkleurige honden.
Staart
Van middelmatige lengte, laag aangezet. Versmallend naar de punt en laag gedragen.
Gangwerk
Vrij, krachtig en behendig met economische beweging. De ledematen bewegen evenwijdig, zowel van voren als van achteren gezien.
Vacht
Glad, kort, goed aangesloten op de huid.
Kleur
Rood, reekleurig, wit, zwart of blauw of één van deze kleuren met wit. Iedere schakering van gestroomd met of zonder wit. Zwart met rode brand (black and tan) en leverkleurig (chocoladebruin) zijn hoogst ongewenst.
Afmetingen
Gewicht reuen van 12.7 t/m 17.3 kg. Teven van 10,9 – 15,4 kg. Gewenste schofthoogte 35,6 – 40,6 cm. De hoogten in verhouding tot de gewichten. Elke afwijking van voornoemde punten moet als fout worden beschouwd. De beoordeling moet geschieden in de juiste verhouding tot de ernst van de fout.
Noot
Mannelijke dieren moeten duidelijk twee, volledig ingedaalde testikels in het scrotum hebben.
Bron:http://www.sbtinfo.nl/staffordshire-bull-terrier-rasstandaard/
meest voorkomende erfelijke ziektes zijn L-2 HGA en HC.
Nagenoeg alle Staffords, of ze nu in een kennel of binnenshuis worden gehouden, hebben van nature een goed karakter maar moeten wel de kans krijgen zich uit te leven en hun energie kwijt te raken. Uw Stafford moet en paar maal daags naar buiten. Een volgroeide gezonde Stafford heeft maar 1 maaltijd per dag nodig en deze kan gegeven worden op een tijdstip die de eigenaar het best schikt, als dit tenminste maar steeds op dezelfde tijd is. Hoewel 1 maaltijd per dag voldoende is, kunt u uw Stafford 's morgens iets geven om het vasten wat te onderbreken, zoals een hondenkoekje.
Een Stafford moet regelmatig geborsteld worden, niet alleen om de vacht te reinigen, maar tevens ter stimulering van de spieren en de haargroei en ter verwijdering van het dode haar. Veel Staffords hebben een hekel aan borstelen en zijn bang voor de borstel. Als u het op de juiste manier aanpakt, door tegen de hond te praten en veel aandacht aan hem besteden, kan het zowel voor de eigenaar als voor de hond een plezierige gebeurtenis worden.
Bron:
http://www.dierennieuws.nl/honden/dierinfo/di01051.htm
Consequent blijven, ze zijn wel leergierig en intelligent.
Helaas, er is nog geen rasvereniging bekend van de Engelse Stafford.
De Engelse Stafford staat op dit moment op de 53e plek van de meest populaire hondenrassen op de HondenPage
Er is een RAD geweest, waar dit ras ook bij hoorde. ( in de 'gevarenzone' )
Deze RAD is al opgeheft.
Mag bovenstaand verwijdert worden?
Of geef de voledige informatie of helemaal niets.
Dank je wel.
Altijd bij een goede fokker kopen, let op tekenen van broodfok, voor meer informatie even googelen!
Geen fokkers informatie gevonden over de Engelse Stafford.
Heb jij overige informatie het fokkken van een Engelse Stafford pup. ? Dan kun je dat toevoegen als je je fokbeleid hebt laten keuren op de hondenpage.
Ben je op zoek naar een Hondenras ? Bezoekers van de hondenpage met een Engelse Stafford hebben ook deze rassen
Hoogte: klein
Kindvriendelijk:
Gehoorzaam:
Waaks:
Kan goed alleen zijn:
Heeft veel beweging nodig:
Is sociaal:
Als jij informatie over de Engelse Stafford hebt die de kwaliteit van deze pagina verbetert dan kun je deze pagina aanpassen. Log wel eerst even in om dit te doen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?