Sinds ik in 1983 met mijn eerste hondje begon heb ik me nooit zo druk gemaakt om deze onderwerpen. Pas sinds mijn laatste aanschaf, een engeltje uit de hemel , een Chihuahua, ben ik me gaan verdiepen in de verschillende zaken die het hebben van een hond nu eenmaal met zich meebrengt. Met stijgende verbazing ben ik via fora, links naar Amerikaanse sites, commerciële diervoeders, verhandelingen van dierenartsen en nog veel meer leesvoer beland op het punt dat ik alleen nog maar met ongeloof kan terugkijken op alles wat ik heb gelezen. Mensen die zich in deze onderwerpen hebben verdiept begrijpen wel wat ik bedoel. Neem nu alleen al de persoon dierenarts. Hoe kun je van iemand die met droge ogen vertelt dat je hond prima kan leven op vegetarisch voer, die zonder blikken of blozen bijwerkingen van vaccinaties ontkent, die een Chi inent met dezelfde hoeveelheid vaccinatiestof als een Deen, verwachten dat die het beste met je hond voor heeft?
Ik heb besloten haar naar aanleiding hiervan niet meer te laten vaccineren, ontwormen of vlooien te bestrijden met chemische rommel. Siënna heeft wel de puppyentingen gehad en dat moet voldoende zijn. Ik hoop dat haar geheugencellen en afweersysteem net zo slim en goed van geheugen is als zijzelf.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voer, sterilisatie, vaccinatie, ontwormen en vlooienbestrijding" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Hoewel ik ook al enige tijd redelijk sceptisch ben over vele medicijnen/inentingen/en voer, moet je ook weer niet echt alles geloven wat er door de andere kant wordt geschreven.
Blijf zelf nadenken over al de info die je voor en tegen leest.... da's het belangrijkst.
Als ik alle negatieve dingen echt 100% moet gaan geloven,blijf ik morgen in bed liggen en durf ik waarschijnlijk de straat niet meer op met onze honden.
aan het niet inenten zijn ook risico's verbonden. in principe is het in nederland vaak niet zo'n groot probleem, omdat het overgrote deel van de honden wel gevaccineerd is. daardoor kunnen ernstige ziektes vaak niet goed doordringen in de populatie, doordat er veel resistente honden zijn. zijn er in jouw omgeving echter veel niet ingeente honden, dan wordt het risico op een ziekte groter, omdat de ziekte dan binnen die subpopulatie wel heel goed overgedragen kan worden. als dan 1 van de individuen een ziekte krijgt, wordt die heel snel binnen die subpopulatie verspreid.
het risico is groter als je vaak op plaatsen komt waar veel honden zijn, zoals hondentraining, shows, wedstrijden, grote wandelingen. daarom is het op hondentrainingen vaak ook verplicht om je hond in te enten.
wat betreft ontwormen dit moet je niet zomaar niet doen, een ernstige worminfectie kan veel schade aanrichten. als je niet zomaar wil ontwormen kan je het beste regelmatig de ontlasting van je hond laten onderzoeken.
Klopt, ik ga dus ook niet over een nacht ijs. Je kunt deze keuze alleen maar maken als je voldoende over de materie hebt gelezen en er dus ook echt dieper bent ingedoken. Ook over het ontwormen heb ik nagedacht.
Wanneer je diertje voldoende beweegt, buiten van de zon kan genieten, voldoende liefde krijgt, goed eet en goed eten krijgt en weerstand opbouwt (dus ook door omgang met andere honden), moet dat de lading dekken. Als het dan toch nog misgaat zijn er andere manieren om hiermee om te gaan.
Het vaccineren van een hond heeft helemaal niets te maken met het gewicht van een hond!
Dit heeft te maken met afweercellen die voor elke hond gelijk zijn.
Dat (bijvoorbeeld) Marietje1963 wat anders beweert, wil niet meteen zeggen dat Marietje1963 gelijk heeft. Ik lees op internet ook wel eens dingen die kant nog wal slaan, maar die wel klakkeloos overgenomen worden door mensen die graag hun eigen waarheid creëren.
Omdat we jarenlang onze huisdieren hebben gevaccineerd, komen bepaalde ziektes zelden tot nooit meer voor in Nederland.
Wanneer iedereen nu stopt met vaccineren, zul je over een aantal jaren op internet lezen dat huisdieren besmet zijn met de meest vreselijke ziektes.
Wat betreft ontwormen wil ik alleen het volgende kwijt:
De manier waarop je ontwormd moet je zelf weten (chemisch/niet chemisch). Op het moment dat je helemaal nooit ontwormd ben je, mijns inziens, verkeerd bezig. Ontwormen van (huis)dieren is in het belang van de volksgezondheid en die gaat voor het belang van onze (huis)dieren.
Als je weet dat het overgrote deel van de mensen besmet is met (van huisdieren afkomstige) spoelwormeitjes, vind ik dat wij als huisdiereigenaren de verantwoordelijkheid moeten nemen om onze huisdieren op de juiste manier te ontwormen en de ontlasting moeten opruimen.
Zodra je 1x een hond met een flinke wormbesmetting hebt gezien of 1x een huisdier hebt behandeld met een zeer ernstige en besmettelijke ziekte en dit heel misschien wel jouw huisdier is, is de kans groot dat je je mening zult bijstellen.
Op dat moment maakt het helemaal niets meer uit wat Marietje1963 beweert of welke mening Pietje103 heeft.
Zodra je 1x een hond met een flinke wormbesmetting hebt gezien of 1x een huisdier hebt behandeld met een zeer ernstige en besmettelijke ziekte en dit heel misschien wel jouw huisdier is, is de kans groot dat je je mening zult bijstellen.
Op dat moment maakt het helemaal niets meer uit wat Marietje1963 beweert of welke mening Pietje103 heeft. "
Ja , en da's dus het ingewikkelde van het probleem van info.
Waarschijnlijk zijn er mensen die je hele lijsten kunnen overhandigen met gegeven van ineenten, ontwormen ,en de opkomst van Allergieén, schildklierproblemen, leveraandoeningen.
En ik heb ze ook gezien, inénting grafieken.(de cocktails),en de gezondheidsklachten ..
Dezelfde grafieksteiging..
Is er dan een verband tussen die 2 ?? of juist niet ??
Zijn dat 1000 honden per jaar.
Zijn dat er 10.000, 100,000.?
Hoeveel honden krijgen klachten van de entingen.
10..1000....100,000 per jaar
Vergaar zoveel mogenlijk info van beide zijde , en blijf gewoon zelf nadenken..
Ik ben ook kritischer geworden door alle informatie maar zoek wel naar alternatieven zoals wormonderzoek en titteren. Je laat de hond weerstand opbouwen zeg je door o.a. de omgang met andere honden. Wat als jouw hond nu iets overbrengt op die andere honden. Ik wil mijn honden zoveel mogelijk beschermen maar alleen als dat nodig is en ik wil ook zeer zeker geen andere honden in gevaar brengen.
kom hier eens vaker rondneuzen, dan krijg je antwoorden op je vragen, maak een account aan.
en verdiep je er eens in wat anderen hier doen, en maak een bewuste keuze voor je hondje dan.
ontwormen kan je door een lab laten testen , bij www.wormbestrijding.nl heeft je hond wormen ? dan kan je daar ala minuut wat aan laten doen, geen wormen bij de hond ? waarom dan ontwormen, niet nodig dan, doe dit twee maal per jaar, en dan heb je geen chemische middelen nodig als je hond geen wormen heeft.
Welkom hier
Goed dat je je bewust bent van de nadelen die dergelijke gifstoffen met zich meebrengen.
Ik wil je toch iets op het hart drukken;denk niet dat als je je hondje niet vaccineert, er geen vlooiendruppels opdoet of ontwormingspillen instopt, dat ze dan niet ziek kan worden. En dat er dan andere wegen zijn. Ja, die zijn er Maar voor je hondje 'ziek' wordt, kan je ook al een boel doen.
- Ik vaccineer mijn honden niet standaard
- Geen ontwormingspillen
- Geen ontvlooiingen
Ze krijgen vers vlees , ze krijgen regelamtig honging, nootjes, zeewier, karnemelk, knoflook.
Een gezond dier is niet aantrekkelijk voor parasieten, is onze ervaring.
Ze worden behandeld met klassieke homeopathie, op hun constitutie. Van pup af aan, ook al zijn ze nog niet 'ziek'.
Ze hebben geen vieze ogen , tenzij we een dagje strand zijn geweest.
De herplaatser die we hier tijdelijk in huis hebben, heeft niet zo'n start gehad. Zijn oorontstekingen/anaalklierproblemen/vacht&huidklachten zijn weggetrokken. Toch heeft hij een virusje te pakken gekregen en is daar behoorlijk ziek van geweest . Hij leeft samen met 4 teven en die hebben alle 4 nergens last van.
Ik zou mijn honden ook prima met een parvo-pup durven laten spelen, bij wijze van spreken.
Veel wijsheid in je overwegingen.. Het is uiteindelijk jouw hondje en jij bepaalt wat er wel/niet ingaat. Jij bent voor haar verantwoordelijk. Maar kijk uit met 'niks doen en denken dat ze vanzelf niks krijgt'.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voer, sterilisatie, vaccinatie, ontwormen en vlooienbestrijding" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?