Hallo,
Wie heeft er ervaring met chemische castratie?
Het is ons aangeraden bij Kjell...
Maar ik kan niet veel op internet vinden.
Wie kan me aan meer, en goede info helpen>
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "chemische castratie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Kan me er niets bij voorstellen maar iets waar chemisch voor staat?
ben benieuwd naar reacties...
ja ik wel, ken honden reuen waar het bij gedaan is, gewoon een injectie en dan zijn ze voorlopig van het reuen gedoe af, kunnen ze kijken of het helpt. helpt het dan laan ze nog alsnog castreren. vaak helpt het niet, weten ze nog niets. en dat noemen ze dan een chemische castratie, nog terug te draaien .
als ik jou hond zie, is het toch nog een jonge hond ?vaak wordt het bij oudere honden gedaan, om te kijken of de problemen weg zijn met zo,n injectie, castreren is volledig en niet meer terug te draaien.
hoi,
ik heb dat laten doen bij TG want het heeft geen zin om je hond te laten castreren als er geen gedragsverandering is, bij TG zag je al heel snel reactie.Dus hebben we het met de DA besproken en hem laten helpen. nu heb ik daar spijt
grtjs, Martine en TG
martine waarom heb je er spijt van gekregen ? je schrijft dat de chemische injectie geholpen heeft, en dat je toen daarna je hond hebt laten castreren ? was het dan toch niet het gewilde resultaat ?
gr. willemijn.
jawel Willemijn het resultaat is er, maar zijn vachtstructuur is helemaal veranderd, het is nu zo stug en vroeger was het zacht en lag het meer in de plooi (als je begrijpt wat ik bedoel)
grtjs, Martine
We hebben vandaag een pril opgehaald bij de DA.
Hebben er eerst een goed gesprek over gehad. Voor en nadelen.
En wat nu verder.....
Het is nu deze even kijken hoe Kjell er op gaat reageren.
Kjell is ook zeer dominant. Allen dit is al een reden op het te doen.
Onze Fellow heeft het vroeger ook gehad. Hij had last van zijn prostaat (en blaasgruis) en zo konden we eerst kijken of het hielp. Het hielp wel, maar niet lang genoeg, dus toen hebben we toch moeten beslissen hem te laten castreren.
Martine, dat is zo jammer dat veel dierenartsen de zgn. castratenvacht niet even noemen als nadeel. Vaak doen ze er zelfs wat gemakkelijk over als dat het wel mee zou vallen. Ik heb zelfs in de verkoopcontracten van mijn puppen staan dat de hond alleen als het medisch noodzakelijke is gecastreerd of gesteriliseerd mag worden. Anders krijgen ze een vacht waar niet meer doorheen te komen is met de kam of borstel. (En vervolgens huidproblemen). Zag net nog een gecastreerde samojeed op marktplaats staan, het beest zag er echt niet uit, zo zielig...
Hoi Gerda,
Wat versta je onder dominant? En wat voor problemen kom je tegen dan om een chemische castratie te doen?
Groetjes van esther
De golden retriever die we bij ons thuis hadden heeft dat ook gehad i.v.m zijn prostaat... Na een week of 2 weken ofzo? moest hij terug voor controle en toen bleek die chemische castratie dus eigenlijk niks geholpen te hebben want de hoeveelheid hormonen ofzoiets waren nog steeds gelijk als daarvoor.... En dit kon volgens de dierenarts weleens voorkomen... Enigste optie was dan gewoon castreren maar het beestje was al zo oud dat we dat niet meer gedaan hebben....
Hey Esther,
Wat hij onder dominant verstaan.
Op alleen honden rijden die er maar zijn. Niet onder danig zijn naar andere honden. Ook niet als ze een keer uithalen.
Als jij bij Kjell niet uit kijkt neemt hij zo de leiding van het gezin over. Hij is er niet blij mee, en geeft het zeker ook niet op om onder aan de roedel te moeten staan....
Hoi Gerda,
Rijden is niet per definitie dominant hoor. Daar zijn de meningen over verdeeld. Rijden houdt in dat hij de situatie niet begrijpt en dat jij als baas moet gaan ingrijpen en hem helpen.
Hem helpen wil niet zeggen dat je hem eraf sleurt met een NEE maar juist er rustig afhalen en hem naar je toe begeleiden en afstand nemen tussen jou en de andere hond.
En hij zit nu heerlijk in de pubertijd en laat je hem nu casteren dan blijft hij hoogstwaarschijnlijk in dit gedrag hangen. Dit verteld de dierenarts er niet bij maar die "zoekt" samen met jou naar de snelste oplossing.
Groetjes van Esther
Dat is een mooi omschrijving esther.
Toen pluut net 9 weekjes was deed hij het ook eens en nu omdat meneer dingen gaat ondekken heeft hij wel de nijging .
Ik zeg alleen maar nee en hij houd op.
Je heb tegenwoordig wel weer iets nieuws in plaats van die chemische rotzooi ja zo noem ik het gewoon.
Het is een soort chips wat onder de huid wordt geplaatst met hormonen erin daar schijnt de hond ook rustiger van te worden.
Maar castereren helpt echt niet 100% hoor.
De dierenarts ziet tegenwoordig alleen maar dollar tekens.
Groetjes jo
Gister heb ik onze Parson russel Jochem chemisch laten castreren.
mijn dierenarts heeft een heel goede uitleg gegeven en daarna zijn we tot dit besluit gekomen.
Het kan inderdaad ong 2 weken duren voordat er resultaat is..
Ik ben benieuwd.
Een jonge hond castreren is zowiezo niet goed wed mij verteld en je kan het beter eerst proberen dan dat hij voortaan bal loos door het leven moet terwijl er geen verschil is…
Suc6 allemaal.
Onze Bo heeft een chemische castratie dmv een implantaat. Zie http://www.virbac.nl/compendiumteksten/Suprelorin.pdf voor meer informatie hierover. Of google op Suprelorin
Bij Bo hebben we het ook op advies van de gedrachtsdeskundige en de DA gedaan, heeft voor Bo super geholpen. Na ongeveer 2 weken begin je het te merken en na week of 6 werkt het volledig. Vervolgens werkt het voor een duur van ongeveer 6 maanden. Beslis in die 6 maanden wat je erna wilt gaan doen, als je bijvoorbeeld definitief wilt laten helpen dan kan je dat het beste in die 6 maanden laten doen.
Onze Sire is ook chemisch gecastreerd dmv van Suprelorin Implantaat geweest.
Hoewel Sire toch nog een beetje een fluctuerende hormoonspiegel leek te hebben, ben ik heel blij dat we het hebben gedaan. We hebben nu een duidelijk beeld van de voor- en nadelen. Dit waren ze voor ons:
Nadelen:
* Veranderde vachtstructuur
* Komt sneller aan
* Angstiger!
Voordelen:
* Luistert beter
* markeert niet meer in huis
* eet beter
* zachter karakter
* speelser
* geen slapeloze nachten door loopse teefjes
Dat angstiger is echt een groot nadeel. Als je niet oppaste dan vloog hij luid blaffend op grote honden af. Hij is daardoor een keer bijna door een American Bulldog gegrepen.
Gewichtstoename is ook een bekend probleem. Sire had nog maar 80% van zijn voer nodig. Kan een voordeel zijn als je een grote hond hebt
Dat markeren hebben we er nu zonder castratie ook uit. Door de dominantieregels (op bank na) toe te passen, daarnaast moet Sire nu minstens 1x per dag 10 minuten netjes aan de korte riem meelopen naar het park. Hij mag tegen een vaste boom even plassen, maar verder loopt hij netjes naast mij mee, geen gesnuffel, geen gemarkeer, wel af en toe een beloning
Nadat hij is ingezet in het fokprogramma wordt hij wel "geholpen".
Onze hond is nu 10,5 maand en ook erg aan het markeren. Erg mans aan het worden en dat is alleen tegen een bepaalde hond (reu). We zitten er ook aan te denken om chemisch te laten castreren maar vanaf welke leeftijd is dat eigenlijk raadzaam. De fokker van onze hond wil namelijk nog een nestje met hem fokken.
Er zijn 2 verschillende soorten van chemische castratie.
Wat ik begreep houdt het het volgende in:
de eerste is de Tardaq injectie. Dit werkt na een paar weken en houdt ook maar een paar weken aan. Hierbij wordt het hormoon testosteron voor een groot deel geblokkeerd.
de tweede is een implantaat, dat werkt schijnbaar veel meer nauwkeurig. Het is een vrij nieuwe methode. Het werkt na 6 weken en de werking houdt een half jaar aan.
Bobbie heeft afgelopen woensdag het implantaat (soort chip) ingespoten gekregen.
We hadden en paar maanden terug al zo'n Tardag spuit geprobeerd, maar hier zagen we niet echt een werking.
Nu proberen we dit om te kijken of er gedragsveranderingen zijn. Zo ja; dan overwegen we een castratie.
Zo nee; dan voeren we zeker geen castratie uit.
Het is dus heel fijn dat het geen definitieve ingreep is, maar dat je beter kunt inschatten of een castratie zinvol is.
Groetjes Lydia.
oh ja, voor de volledigheid:
bij dat implantaat wordt er, hoe ik begreep, geen testosteron meer aangemaakt. De hond is in ieder geval ook niet vruchtbaar (na 6 weken inwerktijd)
Hallo Gerda,
Meningen zijn hier altijd wel verdeeld over het wel en niet van (chemische) castraties van een hond.
Toby heb ik eerst chemisch laten castreren om te kijken of het zou werken. Hij markeerde in mijn huis, tegen speelgoed aan van de kinderen, bankstel, ook bij visite... met uitlaten tegen iedere paal en of boom plassen (hele kleine plasjes) blaffen tegen iedere hond die voorbij komt (voornamelijk tegen reuen) Als de teef van mijn moeder loops was was hij niet te houden, niet eten, piepen, heel onrustig en alleen maar rijgedrag.
De chemische castratie werkte perfect, weliswaar na een aantal weken, maar het resultaat was er zeker, veel rustiger geworden, niet zo nerveus en opgewonden, langere plasjes..niet tegen elke boom aan plassen enzovoort.
Daarna heb ik hem dus gewoon laten castreren...
Vacht is nog zacht en kambaar.
Het is je eigen beslissing, maar de meningen zijn hier aardig verdeeld.
Groetjes Sanne en Toby
Hier ook een chemisch gecastreerd hondje.
Hoewel dit pas gebeurt is, merk ik echter niet al te veel. Hij is wat rustiger, minder nerveus, maar begint wel meer te happen wanneer hij bang is of iets niet prettig vind.. dit is wel een groot nadeel. Verder lijkt hij alerter op mij, hij luistert goed en gedraagt zich keurig. Moet wel erbij zeggen dat het eerst een week, (bij ons nu 2) wat slechter gaat, en Bram nu langzaamaan kalmer en liever word. Prettig!
Trouwens. Ookal veranderd de vacht. De hond voelt zich dan toch prettiger? Ik zou geen spijt hebben als mn hond er sjorrig uitzag maar zich beter voelde dan voor de castratie..
Ik heb een maltezer reutje en heb hem een een implantaat laten zetten. Deze implantaat werkt een half jaar en soms langer.
Ik heb dit gedaan omdat ik zelf nog drie loopse teefjes heb twee keer in het jaar.
Maar het is voor mij ook de eerste keer dat ik dit heb laten doen, dus ik moet ook afwachten.
Maar er zijn goede resultaten mee geboekt.Het gaat het zelfde als je de hond laat chippen en als het is uitgewerkt dan is de chip ook verdwenen en kan je weer overwegen om dit implantaat weer te zetten.
Maar dit jaar ga ik ook over op het sterelliseren van de teefjes.
wij hebben pas een bull terrier aangeschaft,deze is een half jr en zeer dominant.
nu heb ik gister t een en ander met onze d.a. besproken en ik blijf hangen op een punt dat hier verder ook niet word aangehaald ,namelijk de spier en skelet opbouw van de (chemisch) gecastreerde reu.
mijn punt is dat bij t stilvallen van de testosteronaanmaak,ook de spier en skeletbouw behoorlijk gaan veranderen,dit in't nadeel van de hond.
de botten worden vaak langer en lichter evenals de spieropbouw die gedeeltelijk word stopgezet.
wij hebben nog 3 teefjes waarvan een gecastreerd(ja gecastreerd,dus alles eruit),daar reageerd hij niet op,maar de andere 2 wel,terwijl 1 daarvan nog niet geslachtrijp is,ook rijen op reuen vind hij geen probleem.
hierbij gaat de staart recht omhoog en ook z'n nekharen en hals strekt hij uit,dus echt pire dominatie.
t.o. mij geeft hij zich wel over dmv op de rug gaan liggen.
mijn vraag/punt is,wat is jullie ervaring hiermee,ik wil niet met em fokken oid,maar ook de levenskwaliteit niet beschadigen door een hormoon te ontnemen die hij tijdens de groei hard nodig heeft om een sterke reu te worden.
mvg. marcel
een echte castratie is toch gezonder dan je hond met chemische producten inspuiten.
Ikzelf zou mijn hond pas laten castreren als hij volwassen is. Maar het kan al veel vroeger, in amerika zouden ze het zelfs al vanaf 8 weken doen.
Dierenartsen zullen wel eerst chemische castratie aanraden, daar verdienen ze meer aan!
snap ik,'t is en blijft pure rotzooi,mijn reden om em eventueel chemisch te laten castreren is omdat ik eerst wil zien of zijn dominantie t.o. andere honden ook minder word,is dit niet het geval,zie ik geen reden om te castreren.
castratie wil ik eigenlijk niet eerder laten uitvoeren i.v.m. bovenstaande gebreken die hij KAN oplopen.
de uiteindelijke castratie zou dan pas bij t volwassen zijn v/d reu worden uitgevoerd,alleen zijn tegen die tijd al onze teefjes gesterriliseerd en heeft t dus geen zin als zijn dominantie niet minder word.
ik begrijp dat dit MIJN keuze is,maar vroeg me af wat jullie ervaringen zijn omtrend dit gebeuren.
ik heb zelf nog nooit een reu laten castreren zonder medische reden.
(1x onze boxer i.v.m. prostaatontsteking)
en ja,amerika,die lui sporen niet,simpel zat,had wel gehoord dat ze t bij 3mnd doen,maar zelfs al; bij 8wk,niet normaal,dan krijg je dus zeker weten geen reu,of dienen ze kunstmatig testosteron toe?
Mijn hond, terrier van 13 maanden vertoont ook af en toe rijgedrag.
Met zijn deken, speeltje enz.
Zijn libido was dus kennelijk nogal groot.
Nu had ik ergens gelezen dat het libido veroorzaakt wordt door vitamine A.
Ik heb dus de samenstelling van verschillende soorten voer eens bekeken en gebruik sindsdien een voer met aanzienlijk minder vitamine A als het andere.
Binnen een week was het probleem over, zijn balletjes blijven er dus aan.
Hallo,
Wij lopen met onze hond Max ook tegen een probleempje aan. Deze hebben we voorgelegd bij de instructeur van de puppycursus.
Max is een hond van ruim een jaar en plast heel veel (kleine plasjes), als we er even niet zijn doet hij een plasje in huis, hij snuffelt overal aan buiten, als er een teefje in de buurt is snuffelt hij continu aan de kont.
De instructeur geeft aan een chemische casteratie te doen. Nu lees ik hierboven nogal verschillende reacties. Wij herkent mijn probleem en heeft chemische casteratie toegepast op zijn hond?
We twijfelen heel erg of we dit moeten doen,
maar het gedrag van Max wordt nu wel een probleem.
Ik hoor graag van jullie.
Groetjes,
Joyce
Ik heb mijn hond op 3 jarige leeftijd meteen laten castreren, zodat hij niet meer zou rijden op de hond(teefje) van m'n moeder. Dat heeft goed geholpen .... Helaas begint hij nu te rijden op een reu die eveneens is gecastreerd . Wat zou ik daar tegen kunnen doen? Iemand die advies heeft?
Groetjes Gerdie
Misschien een rare vraag maar.. wat zijn de gemiddelde kosten van een chemische castratie (beide soorten)?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "chemische castratie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?