Voor Diesel (grote hond) betaalde ik € 50 inclusief het consult
Diesel heeft een chip gekregen
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "chemische castratie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
chmische castr. 115 euries, gewoone castr. weet niet...
Dit is per DA ook verschillend qua bedrag.
Ik laat mn hond morgen een ampul inbrengen en volgens de assistent zou ik ongeveer € 85 totaal kwijt zijn.
Sporty heeft in oktober na prostaat probleem eerst Ypozane gehad, maar nu begint hij weer van voor af aan
De kans met een implantaat/ampul is 50/50 het kan naderhand over zijn, maar kan ook zijn dat hij weer hormonaal hoog gevoelig zal zijn voor loopse teven.
We zullen zien op den duur!
Wij zitten ook te denken aan een chemische castratie voor onze Heidewachtel van anderhalf jaar. We willen het voornamelijk uitproberen omdat hij niks moet hebben van reuen, in de helft van de gevallen laat hij ze links liggen, (prima) maar in de andere helft van de gevallen laat hij zijn tanden flink zien, hapt (niet bijten) naar de honden, gromt, haren rechtop etc. Daarnaast kan hij al helemaal niet met puppies. Die domineert hij nog eens extra. We snappen niks van zijn gedrag, we vermoeden dat het vanuit angst is, hij is zelf flink gegrepen toen hij 4 mnd was door een herder. Voor de rest is er ons inziens nooit iets gebeurt en voeden we hem goed op. Hij staat onderaan de roedel en in huis is hij geweldig, luister goed, altijd lief tegen mensen en kinderen. Buitenshuis ook prima, alleen de reuen en puppies vindt hij maar niks. Deze kom je natuurlijk geregeld tegen en we hopen dan ook dat een chemische castratie hem rustiger maakt, waardoor je ook weer wat meer ontspannen kunt wandelen en niet steeds op moet letten. Heeft iemand ervaring met dit gedrag?
Ik heb zelf de suprelorin implantaat gehad die was rond de 80 euro, ( in zuid holland, verschilt denk ik ook wel per dierenarts )
Klopt het dat door minder vit. a de honden minder kunnen gaan rijden, dat las ik op de vorige pagina??
Hallo hondenliefhebbers,
Ik heb een bull terrier reu van 4,5 jaar.
Schat van een beest binnen, buiten vertrouw ik hem niet hij is onvoorspelbaar naar andere reuen.
Hij klapt er meteen op, zonder waarschuwing, probleem dus ik kan hem niet meer los gooien.Loopse teef in de buurt slapeloze nachten en s,avonds gaat hij rijen op alle kleedjes en kussentjes. Ik overweeg castratie zou dit mijn ongemakken wegnemen????
@Anette: volgens mij reageert jou heidewachtel meer uit angst dan vanuit iets anders, dus (in mijn ogen) zou een castratie hem nog onzekerder maken. Ik zou hem eerder meer positieve ervaringen laten opdoen met reuen en pups, geef hem bv elke keer als hij aan de lijn loopt en de andere hond ziet (en nog niet reageert!) wat lekkers. Geef hem de ruimte om bij de andere hond weg te kunnen blijven en respecteer het feit dat hij andere reuen en pups (zijn onvoorspelbaar!) spannnend vindt!!
@Astrid: In dit geval zou het heel goed kunnen helpen, zeker voor wat betreft de reactie op loopse teven en de onrust eropvolgend. Het 'onvoorspelbaar, er zomaar op klappen' zou kunnen als het geen gecorrigeerde angstagressie is. Dwz hij is gecorrigeerd voor grommen vanwege angst en slaat daarom nu het grommen over en valt direct maar aan. De meeste honden geven wel signalen af, kijk maar 'ns een keer in "kalmerende signalen" van Turid Rugaas of "Begrijp ik mijn hond" van Nicky Gootjes en Sacha Gaus
Hallo,
Bij ons is het verhaal helemaal apart.
Wij hebben een reu van 6 jaar oud. Zo'n twee jaar terug hebben wij hem laten castreren omdat hij steeds last had van een vergrote prostaat door aanmaak van teveel testosteron. Dit ging een tijd goed........tot deze week. Weer een vergrote prostaat. Nu blijkt uit onderzoek dat zijn lichaam nog teveel testosteron aanmaakt en heeft de dierenarts het over een chemische castratie. Nu vraag ik mij af of dit wel gaat helpen. Vooral omdat het maar van zo'n korte duur is. Je blijft bezig.....
Heeft iemand hier wel eens eerder van gehoord?
Mariska
Hallo,
Sjonge wat een uiteenlopende verhalen allemaal. Onze Disco is een lieve slimme hond, maar buitenshuis wel heel druk. Tegenwoordig stormt hij ook op alle reutjes in de straat af, tot een meter voor de andere hond zet hij dan zijn nek haren omhoog en gaat luid blaffen. Hij zal ze niet aanvallen. We vermoeden dat het angst is omdat Disco nogal terughoudend is op de honden uitlaatplaats en eerst de kat uit de boom kijkt. Vroeger deed hij dit ook bij mensen, maar dat is er nu wel uit...Nu lees je overal dat dit alleen maar erger kan worden door castratie. Ook is Disco helemaal uit zijn doen bij loopse teefjes, zo erg dat het gewoon sneu is. Dus we dachten aan een tijdelijke chemische castratie om te kijken of zijn gedrag verbeterd...
Wat denken julie?? slim of dom?
Ik heb sinds 2 weken geleden een castratiechip laten plaatsen, 90 euro incl consult.
Ik heb het gedaan omdat hij zo hyper wordt bij ongeholpen dames, in de hoop dat hij bij teven iets meer rust in zn koppie krijgt. Hij zit er net in dus ik merk nog niet echt wat aan hem, dierenarts zei dat je iets gaat merken tussen de 2 weken tot 2 maanden.
Je kan beter voor een implantaat kiezen dan. Gnrh implantaat. Werkt 6 maanden bij een groter ras en is daarna langzaam uitgewerkt.
Stel dat het invloed heeft op zijn angst, dan is dat tijdelijk.
Als blijkt dat hij geen nadelen ondervindt, alleen voordelen, dan kan je altijd nog overgaan op echt castreren.
Je zal in de periode van het implantaat wel moeten gaan trainen met hem. Hem niet meer op andere honden moeten laten aflopen en veel aandachtsoefeningen..
Castratie alleen is niet het antwoord.
Hallo,
ik heb een kruising witte- duitse herder reu van 13 maanden en hij druppelt het hele huis eronder.
Dit doet hij eigenlijk al vanaf zijn eerste pubertijd, dus toen hij rond 3 maanden was.
Verder in het gedrag is hij heel lief en zo maar wel een echte puber.
Nu hoorde ik dat een castratie de perfecte oplossing is tegen die verschrikkelijke hardnekkige druppels.
Heeft er hier iemand ervaring mee?????
Ik heb bij mijn schotse collie van 1 1/2 oud, nu 5 weken geleden een implantaat laten zetten(chemische casteratie).Waarom> omdat hij steeds naar buiten wilde- constant aan het hijgen dus onrustig -slecht at- en bij elk lekker ruikende teef wel of niet loops maakt niet uit ook nog gecastereerde reuen achteraan loopt!
Nu 5 weken later hij loopt nu wel met me mee ook als er lekker ruikende honden zijn dus blijft er niet tot verveelings toe bijhangen!Ook al werd hij goed gewaarschuwd door die reu of teef..
Maar denk niet dat ik tot blijvende casteren overgaat, het is al een zenuwachtige hond en heb het idee dat hij banger is dan dat hij al was voor bepaalde dingen dus zeg ik hij is angstiger geworden (had de da. ook al gezegd dat die mogenlijk bij dit soort hond er is))ook naar een paar (altijd dezelfde)reuen (als hij aan de lijn is, niet los in het park)daar doet hij echt agresief tegen!!
Hij is nu 1 1/2 jaar oud, dus zeggen ze de moeilijkste leeftijd voor een reu, die worden makkelijker als ze rond 2-3 jaar zijn geworden.Het is een lang verhaal geworden, maar ik denk wel dat het fijn is voor andere om te lezen, want ik kon er zelf weinig info over vinden!Hoop dat je er wat aan hebt!!
Groet JOs
Onze Labrdor van nu 3 jaar liep steeds weg.
Labradors hebben een neus voor alles wat er maar te ruiken valt.
Dus is het voor jaar vreselijk.
Wilde hem laten castreren vorig jaar maar mijn dierenarts raadde het af omdat de kans erg groot is dat hij prostaat kanker kan krijgen.
Er was een implantaat op de markt in de vorm van een chip.
Kosten 65 euro voor een maand of 8 a 9.
Heb het in maart laten doen en een geweldig resultaat.
Sinds drie weken is het weer vreselijk hij loopt weer weg achter de vrouwtjes aan.
Laat het dus weer doen.
Hi, ik heb net mijn Boxador van bijna 10 maanden chemisch laten castreren d.m.v. een implantaat. Mijn hond weegt een kleine 34 kilo en ik moest 92 euro betalen.
Wij hebben onze border collie van bijna 2 jaar, 2 weken geleden laten castreren door middel van een chip. Tot de pubertijd was het een lieve rustige hond. Maar vanaf zijn pubertijd begon hij heel fel te reageren op andere reuen, los wandelen met hem was niet meer mogelijk. Ook begon hij te happen naar ons en andere mensen zodra ze hem wilde aaien of een koekje geven. We waren toen al onder behandeling bij een gedragsdeskunidge. Dit had geen effect op z'n gedrag. De volgende gedragsdeskundig vertelde ons dat hij bang was en dit verklaarde z'n gedrag. Oplossing was om het ongewenst gedrag te negeren. Dit ging twee weken goed en vanaf week 3 dacht onze hond dat hij de baas was. Bij een laatste consult vertelde ze zelfs dat we onze hond niet meer in huis konden houden en dat het met kinderen absoluut niet goed zo gaan. Dit was volgens ons wel erg overdreven dus zijn we op zoek gegaan naar een volgende en derde gedragsdeskundige. En eindelijk heeft iemand door wat er met onze border collie aan de hand is. Hij heeft last van zijn hormonen.
Tijdens het wandelen markeert hij continue, hij moet overal snuffelen en likken en gaat dan ook schuimbekken. Hij eet moeilijk en reageert aggresief naar andere dominante reuen.
Daarnaast is het gedrag van happen naar ons en andere mensen een teken van hem dat hij het niet accepteerd dat mensen boven hem in de roedel staan. Sinds we aan het trainen zijn met deze gedragsdeskundige gaat het in huis stukken beter. Ons accepteerd hij als baas.
We hebben gekozen voor de chip om te kijken welk effect castratie op hem heeft omdat we altijd nog in het achterhoofd hebben dat er wellicht toch een klein gedeelte angst in kan zitten en dit kan door het wegvallen van testosteron verergeren.
We zijn nu 2 weken verder en hebben wel gemerkt dat het gedrag van onze hond de afgelopen 2 weken is verergert. Iets wat ons ook verteld is. In huis ging het slechter (dominant proberen te doen), hij ging weer auto's drijven, blaft naar iedere duif in de tuin. Allemaal dingen die hij al weken niet meer deed. Tijdens het wandelen hoefde hij maar een hond te horen en hij hing al in de riem en hij sleurt ons overal heen omdat hij overal wil en moet ruiken en likken.
Op zich niet leuk dat hij weer in z'n oude gedrag terugvalt maar dat betekent wel dat er een kans in zit dat het toch door de hormonen komt en dat het over een aantal weken een stuk beter gaat.
Zijn er ook mensen die ervaringen hebben met hun hond 6 maanden en langer nadat de suprelorin chip geplaatst is? Ik ben vooral erg benieuwd of de kleine ballen (pinda's bij een 25kg hond) weer van normale grote en functioneel worden, wanneer de chip bij een jonge reu geplaatst wordt. Ik lees helaas nergens ervaringen over dit product nadat het uitgewerkt zou moeten zijn en of het blijvende "schade" oplevert. Vind dit erg interessant om te weten om bijvoorbeeld nog met een reu shows te kunnen lopen een jaar nadat de chip is gebruikt/uitgewerkt. Het product wordt nu erg als tijdelijk in de markt gezet, maar vraag me af of testikeles die een half jaar uit productie zijn, weer goed opstarten. Als dat niet zo is, zou het nogal een definitieve castratie zijn.
chemische castratie door chip implantaat bij onze hond 92 euro.
echte zou gewichtsafhankelijk zijn.
Heb eergisteren een chemische castratie gedaan ,van onze chihuahua Mochito een reu van 2 jaar.De dierenarts gaf 0,75 ml tandak.Ik heb 35 € betaald voor een maand of drie ook om te zien of castratie eventueel zou helpen ,met het hevig gedrag van onze Mochito.grootste probleem is dat hij rijdt op onze reu yorkshire en onze gesteriliseerde chichou,daarbij laat hij vrienden familie of bezoekers niet met rust als hij een andere hond ruikt,hij likt aan hen kledij,schuimbekt en als ze weg zijn plast hij in huis,werd onhoudbaar.Door zijn gedrag staat hij ook niet echt dik.vroeg me eigenlijk af of er nog iemand zag dat zijn chemische gecastreerd hondje zich na 2dagen niet zo lekker voelt.hij had deze avond lichte koorts en vind dat zijn klieren in zijn nekje gezwollen zijn.maak me zorgen en ben bang dat het komt door die inspuiting.Morgen bel ik alvast mijn dierenarts indien het niet beter is .zijn er nog personen die merkten dat de hond er ziek uit ziet na 2 dagen,?
Hi mijn duitse herder van 1,5 jaar begint nu wat pittiger te worden in zijn gedrag en begint tegen teefjes op te rijen ook al zijn ze gestereliseerd .. hij deed dat eerder al wel soms ook bij gecastreerde mannetjes.
Hij zoekt int de confrontatie op bij reutjes maar mocht de andere reu grommen of uithalen dan loopt hij niet weg.... mijn hond is een hele sociale hond en speelt graag... maar hij is toch wel het mannetje van de groep als hij met zijn " vrienden" speelt... ik wil graag mijn hond zo leuk houden want nu met dat rijen en soms toch pittig gedrag naar andere reutjes... dat vind ik niet zo leuk. is dit een periode of is id het proberen van chemische castratie een optie
Spencer onze Duitse herder, 1 jaar en 3mnd, heeft ook een implantaat. Dit kostte 75 euro incl. consult. Spencer werd steeds feller bij andere reuen en ging een confrontatie niet uit de weg bij een reu die die confrontatie zocht. Omdat ik een uitlaatservice heb en het wel fijn vind als mijn eigen honden ook mee kunnen, heb ik een chemische castratie bij hem laten doen. Hij rijdt verder nooit op andere honden, mensen etc. Van loopse teven heeft hij niet onwijs veel last. De chemische castratie is nu 6 weken geleden en ik merk totaal geen verschil in het gedrag van Spencer! Alleen zijn ballen zijn wat kleiner geworden.
Ik ben zo blij dat ik hem niet gelijk echt heb laten castreren!! Zijn gedrag is niet hormonaal en heeft waarschijnlijk met het opgroeien van puber tot ´man´ te maken. Ik ben ook veel met hem aan het trainen om andere honden te negeren en om hem strak onder appél te laten zijn en dit gaat heel goed. Maar dat ging het dus al zonder die implantaat.
Als je reu zo gefrustreerd is dat hij overal op wilt rijden, ziek wordt van loopse teven, kortom hormonale problemen, dan zal het een uitkomst zijn. Voor mijn Spencer dus niet...
Tjonge..... al die reuen...... ben ik blij dat we een gesteriliseerde teef hebben.............
Wij hebben onze Sharpei 5 maanden geleden chemisch laten castreren dmv een implantaat. Hij werd er niet drukker van in het begin en na een week of 3, begonnen we duidelijk verschil te zien. Hij dook niet meer meteen op iedere hond die we tegenkwamen om te laten zien wie de baas was, maar ging uitdagen en spelen. Ook geen vieze piemel meer gehad sinds die tijd, wat ook wel erg prettig is met kinderen in huis. De dierenarts waarschuwde ons wel voor huidproblemen en sinds 3 maanden wordt hij (en wij) gek van de jeuk. Nadat we alle allergietesten en afkrabsels negatief terug hebben gekregen, hebben we een groot vermoeden dat die jeuk hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt wordt door het implantaat. We zijn nu bezig om dat te onderzoeken. Tot slot, zijn balletjes zijn iets gekrompen, maar niet schrikbarend.
Als ik de berichten zo lees is de chemische castratie dus een behoorlijk risico, ik ben super gek van mijn beste vriend (een 2 jarige chow) en hij is prachtig om te zien. Hij is beschaafd dominant en de enige kleine ergenis is dat hij graag ontsnapt om de vrije wereld in te trekken. Ook doet hij heel soms dreigen met een plasje hier en daar maar heeft goed in de gaten dat ik daar geen genoegen mee neem. Al met al voor mij geen reden om met chemie aan de gang te gaan en castratie is me te definitief. Ik denk dat ik maar op blijf letten zolang hij bij me is....
Grtz,
Arnaud en Bobbie
ik ben echt superblij met die chemische castratie,al was het de eerste 3 wkn een hel,want de boel werd ff flink versterkt,maar daarna was het een wereld van verschil,geen vieze flip meer,geen druppels dus op de grond,was veel rustiger en minder macho naar andere reuen!Ik kon dus veel prettiger met hem werken.
Nu na ruim een half jaar hebben we hem laten castreren,en we zijn er suuuuuper blij mee!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "chemische castratie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?