Niet van de vlooien af te komen - help

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Gabby & Zelda & MuisGabby & Zelda & Muis

honden foto van Gabby & Zelda & Muis

Hallo iedereen,

Sinds een maand of 6 geleden heb ik voor de eerste keer met vlooien te maken gehad. Zelda, mijn hond had er een paar. Meteen heb ik pipetjes gegeven en het huis gesprayd. Ook heb ik bakjes met zeepsop en kaarsjes 's nachts neergezet. De vlooien waren weg maar drie maanden daarna zag ik er weer een, nu bij Muis...Nu heb ik de natuurlijke manier geprobeert met azijn (wassen met washand), lavendel en knoflook. Weer waren de vlooien weg maar nu heb ik er deze week weer 3 van Zelda geplukt. Het huis is inmiddels al met drie bussen Boflo ondergespoten sinds de eerste keer en alles is gewassen met azijn dus daar kan het niet aan liggen. Ook heb ik elke nacht de kaarsjes met sop branden maar daar zitten geen vlooien in. Het zijn nog kleine vlooien die ik vind maar ik word er gek van. De honden hebben ook al een vlooienband om maar dat werkt dus blijkbaar ook niet.Ik kam ze elke dag met de vlooienkam maar die stomme beesten blijven maar leven. Iemand nog enige tips die ik niet heb geprobeerd want ik krijg er erge kriebel van hier :-) Bedankt !

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Niet van de vlooien af te komen - help" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe 3 doggies

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Ik zag op je profiel dat je ook katten hebt. Katten zijn in veel gevallen de overbrengers van de vlooien.
Behalve met regelmaat je hele huis behandelen (er kunnen steeds weer nieuwe eitjes uitkomen) is het vooral zaak je katten goed vlo-vrij te houden en het liefst binnen te houden. Ik weet dat dit bij veel katten haast niet mogelijk is zodat ze steeds weer vlooien van buitenaf meenemen.

honden page profiel Gabby & Zelda & MuisGabby & Zelda & Muis

honden foto van Gabby & Zelda & Muis

Hoi Carla,

Bedankt voor je reactie. De poezen hou ik goed vlooivrij, helaas kan ik ze niet binnenhouden, en dit wil ik ook niet, ze vinden het buiten veels te leuk. Ze hebben vlooienbandjes om en ik kam ze ook regelmatig.

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

behalve je huis, moet je ook je auto behandelen, en andere plekken waar je hond regelmatig heen gaat (oppas?)

wat ontvlooiingsmiddel betreft, let op met wat je gebruikt. frontline werkt in sommige gevallen bijv. niet meer. (we hebben zelf een hele vlooienplaag gehad toen we frontline gebruikten)

je hebt ook knock out tabletjes, die doden de vlooien die op de hond zitten binnen 12-24 uur, maar beschermen niet tegen nieuwe vlooien. dat kan ook helpen, maar daarnaast moet je ook pipetjes blijven geven, en inderdaad de katten ook behandelen.

wij hebben ook een kat (loopt buiten zonder vlooienband) maar hebben al een hele tijd geen last meer van vlooien.

honden page profiel Gabby & Zelda & MuisGabby & Zelda & Muis

honden foto van Gabby & Zelda & Muis

Hoi Annemiek,

Bedankt voor je reactie.
Alles is ontsmet, tot de auto en de dekens die bij mijn moeder liggen, waar ze wel eens zijn, toe. Frontline heb ik ze de eerste keer gegeven maar daar waren 2 pipetjes voor nodig dus die werken helaas niet goed.
Zijn er nog ander pipetjes die wel werken aangezien een vlooienband bijv. ook al niet werkt. Groetjes

Carla (Gast)

Jaren geleden hebben mijn katten vlooien gehad en niet zo zuinig ook.
Die hadden ook altijd een vlooienbandje om, maar dat was niet afdoende.
Vlooien wandelden er zo overheen.
Ik behandelde ze toen met poeder, pulvex heette dat.
En ik waste ze met een goede vlooienshampoo.
Ik behandel nu de kat altijd met frontline en de hond met practic.
En ik geef de hond karnemelk.
En moet zeggen dat ze nog nooit een vlo heeft gehad.
Ik weet niet of dat pulvex er nog is, anders zou ik je dat zeker aanraden.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een vlooienplaag kan lang duren, maar geen maanden, je schrijft dat het nog kleine vlooien zijn, dat is een goed teken.

je moet je honden en katten, maar een keer per maand behandelen met troep, meer niet, niet iedere keer maar als je een vlo ziet behandelen. de vlooien die ze hebben gaan wel dood door de behandeling.

je omgeving is nu veel belangrijker. iedere dag stofzuigen vooral in de kieren en naden van je huis, overal.
de bolfo is werkzaam voor zes maanden als je gespoten hebt, behalve als je dweilt is het weg, kan je nog een keer doen dan.

je katten lopen buiten en kunnen dan vlooien steeds blijven opdoen. dus een keer in de maand toch behandelen.

als je een vlooienplaag hebt, en nog niet is uitgeroeid, dan helpen natuurmiddelen niet, dat moet echt even aangepakt worden.

niet wanhopen, heus je komt er vanaf.
de stofzuigenzak ook bespuiten en weg doen. niet iedere keer want dat is heel kostbaar, maar spuit er maar wat bolfo in.

als je spuit, alles de deur uit he, de levende haver en jij ook. drie uur potdicht houden en dan goed luchten voor je weer normaal in je huis gaat wonen, en ja vlooien moeten uitsterven, dat doet de bolfo. en kijk je honden en katten regelmatig na met een vlooienkam.

die onzin met bakjes met lichtjes en water doet dat maar niet, vlooien springen er echt niet in.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als je vlooien blijft houden, gebruik je voor zowel de katten als de honden, stronghold. doeltreffend en een van de weinige toch veilige gifstoffen, maar doet dat in overleg met je dierenarts.

en voor de rest kan ik je nog advies geven, lavendel, een beetje olie over je handen wrijven en daar de flanken mee inwrijven van je katten en honden, katten likken zich , dus niet te veel . daar blijven de vlooien voor op afstand.

denk erom er wordt wel eens advies gegeven voor teatrea maar dat is dodelijk voor je katten, dus niet gebruiken, helemaal dan niet. en azijn is ook doeltreffend, een washandje met azijn op je honden wrijven daar blijven de vlooien ook bij weg.

honden page profiel Hoffie777Hoffie777 1 doggies

honden foto van Hoffie777

Ik lees mee, heb er ook last van. :'(

honden page profiel EliseElise 2 doggies

honden foto van Elise

Ik kon het toendertijd redden met iid bolfo omgevingsspray,alles goed schoonmaken,en frontline combo druppels op doen,toen was het bij mij echt weg,wel de COMBO gebruiken,die dood ook de vlooien op de plekken waar ze liggen...echt het helpt~!

honden page profiel EliseElise 3 doggies

honden foto van Elise

voor katten is stronghold heel effectief, ik kreeg eens van iemand 2 kittens, die achteraf,helemaal onder de vlooien zaten,zodoende ,ben ik er achter gekomen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 1 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hoffie drie maal zeven.

je hebt een kortharige hond, vlooienkam gebruiken, is het echt heel erg, dan ook stronghold gebruiken.

de vlooien die er zijn zitten voor90 % in de leef omgeving van mens en dier, niet op de hond.

omgeving aanpakken. is een eerste vereiste. en dan ook alles. voorlopig geen kleden voor je hond neer leggen, weg ermee, alles in de wasmachine op 60 graden wassen, niet met waspoeder maar met azijn, nog goed ook voor je wasmachine.

ook w.c.badkamer boven berging auto alles, je hond komt daar misschien niet maar eieren gaan mee reizen op JOU, je sokken je broek die kleven en vallen dan ergens neer, dus alles behandelen.

draag witte sokken zodat je kan zien of je nog vlooien hebt.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

en wanhoop niet, ik heb zeven weken een vlooienplaag gehad, en twee keer de bestrijdingsdienst op mijn dak gehad.

en nogmaals een vlo kiest geen vies huis uit, dat wordt wel eens gezegd, maar is echt niet zo.

ik heb een langharige hond, dat weet iedereen, en heb strongholt gebruikt, nu niets meer, alleen maar natuurmiddelen, en echt geen vlooien meer, al bijna twee jaar niet meer.

eerst aanpakken voor je alleen met natuurmiddelen te werk gaat. want een vlooienplaag pak je niet aan met alleen natuurmiddelen.

honden page profiel NikkiNikki 2 doggies

honden foto van Nikki

Ik heb er ook zo lang last van gehad... En maar dure troep kopen. Totdat ik ze beide 2 dagen de vloeienband van de albert heijn om heb gedaan. Hij zit er vies uit maar t was over en bleef over! Nooit meer n vlo gezien! Heb er meerdere goede verhalen over gehoord.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

en NIEMAND kan er wat aan doen als je vlooien hebt, dat wordt wel eens gesuggereerd van ....ik heb al heel mijn leven honden gehad, en nog nimmer een vlo gezien, of gebruik vers vlees dan krijg je geen vlooien, onzin.

ik ben schoon, ik geef mijn hond vers vlees, en heb ook in heel mijn leven nimmer een vlo in mijn huis of hond gehad, nu kwam ik hier wonen, en na drie weken is er spontaan een vlooien plaag ontstaan, en het kan dus iedereen overkomen.

je kan een loge hebben die vlooien heeft, hij gaat lekker bij je liggen en de eitjes vallen op de grond, eitjes zie je niet, en de hond gaat weer naar huis, en jij hebt vlooien. zo werkt dat.

er zijn mensen die geen huisdieren hebben en ook vlooien hebben, eieren reizen met je mee. dus NIEMAND kan er wat aan doen als je vlooien hebt, wel er wat aan doen, dat kan iedereen. :-D

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Niet wanhopen is op zo'n moment erg moeilijk. Ik heb nu elk jaar hier al een vlooienplaag gehad, en toen ik in het zuiden woonde nooit geen last van gehad.
Ik heb toen echt om de twee weken mijn huis gesprayd, of dat nu mag of niet, want raakte er alsmaar niet vanaf. Nu ben ik gelukkig sinds enkele maanden vlooienplaag-vrij. En ga zeker mijn best doen, om het dit jaar eens te voorkomen. Twee keer op een rij, dan ben je het inmiddels echt wel zat. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrr..

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

knoflook tabletten door het eten van de hond had je dat al geprobeerd?

dan ben je nog niet van het vlooienprobleem af denk ik maar de hond waarschijnlijk wel :-)

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

En nog een hele goeie raad...
Heb je ze ook nog ontwormd? want vlooien kunnen ook een flinke lintworm infectie verspreiden.
Ik zou ook bij de DA informeren. Ik heb vorig jaar spray gehad(pipetten) weet alleen de naam niet meer.
maar dat is tegen alles (hartworm/wormen/mijten/vlooien)en ander gespuis.
Dit is SUPERspul.
ik doe het uit voorzorg. Heb echt nooit vlooien.
maar ze krijgen ook altijd knoflook door hun vlees.

succes met die akelige monstertjes te bestrijden!!!!

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

Mensen met katten in huis hebben vaker vlooien,de katten kunnen vrij zijn maar zorgen er vaak wel voor dat de vlooien in huis komen.

honden page profiel kwenda ,chihuahuakwenda ,chihuahua 3 doggies

honden foto van kwenda ,chihuahua

Ik begrijp,het niet ik ziet nooit vlooien of vlo. :-D .
hoe komt het dat de een er wel last van heeft en de .
ander niet ?. ;-)

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

De meeste vlooien die honden hebben zijn kattevlooien, hondenvlooien komen heel weinig voor. Wij hebben ook nooit vlooien en we behandelen de honden ook nooit tegen vlooien en we voeren ook geen knoflook.

honden page profiel Gabby & Zelda & MuisGabby & Zelda & Muis

honden foto van Gabby & Zelda & Muis

bedankt allemaal voor de reacties. Ik ga morgen even naar de dierenarts voor Stronghold. Ik heb fronline, vlooienbanden en natuurmiddelen allemaal al gebruikt maar dat is niet afdoende.
Ze krijgen hier ook al knoflook, hebben in een azijnbadje gestaan (pootjes in water, met washandje afgesopt), ze hebben lavendel olie op ze gekregen maar de vlooien hier vinden het te prettig om zich te laten wegjagen :-(
Oja, ze zijn ook ontwormd, niet de vlooien maar de katten en honden :-)
En tja, waarom de ene wel vloouen heeft en de andere niet, wist ik het maar. Zelda is nu vier en dit is de eerste keer dat ze vlooien heeft. Mijn andere hond die ik 8 jaar heb gehad heeft ze nooir gehad...
Ik ga in iedergeval weer met goede moed verder, ooit zal ik overwinnen :-)

honden page profiel MiekeMieke 3 doggies

honden foto van Mieke

Helaas heb ik ook een vlooienplaag. Nou ja ik ben nu wel eindelijk op het einde geloof ik.
Ik had ook alles gedaan, ik heb zelf me slaapkamers maar gespoten ( terwijl de honden niet boven komen), Ik had alles gedaan. Maar ik was 1 ding vergeten.
Mijn honden slapen altijd in de keuken, en snachts doe ik de gordijnen dicht, de gordijnen hangen naast de hondenmanden.
Die heb ik nu gewassen en heb nu echt al een tijdje niks gezien.
Misschien ook je gordijnen wassen?
Het is iniedergeval erg vervelend. Sterkte

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

wat J&T zegt klopt indd.
mijn buurvrouw der honden stikken van de vlooien.
En die heeft ook katten(binnenkatten).

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vlooienplaag, gebruik stronghold, ben je echt van de vlooien af ? schei dan uit met de gifstoffen, en ga over op natuur middelen.

honden page profiel Joke en Joke en "Sem" 3 doggies

honden foto van Joke en

Tjonge, en dan te bedenken dat er mensen zijn die beweren dat er 's winters geen vlooien zijn.
LARIEKOEK.....(maar dat wist ik al) ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

swinters zijn er ook vlooien, een vlo weel tierig , de eieren als de temperatuur behaagelijk wordt in de huizen, lekker met de kachel aan, is het kouder, zo,n twaalf graden in de huizen, dan sluimeren eieren, maar wordt het snel warmer in de huizen, daar komen ze. :-D

R. (Gast)

R. (Gast)

Ik Heb zwerfkatten gehad twee jaar en ze eten gegeven en vorig jaar in de zomer heb ik gemerkt dat ik met vlooien zat . Zodus was het te laat.Rond het huis vol vlooien en in huis ook. Ik zat hier alle dagen te stofzuigen en met TI-Tox total te spuiten. Ik zat aan twintig bussen al ik dacht dat ik er geen had en een paar dagen niet spoot zag ik ze weer. Ik heb Rentokil Pestcontrol ingeschakeld ze zijn 6 december komen spuiten en 13 januari ook en vanaf vorige week zit ik weer met vlooien en ze hadden mij beloofd dat ik ervanaf kwam. Ik heb hun vandaag gebeld voor een 3de behandeling. Ze moeten nog contact opnemen met mij. Vandaag heb ik naar mijn dierenarts gebeld omdat ik heb ook een klein hondje en mijn geval uitgelegd. Hij zei ze moeten de 3de week na de behandeling terugkomen omdat de neten komen na twee weken weer uit en hij zei dat bolfo kaarsen de juiste middel is in elke ruimte moet ge één plaatsen en ramen en deuren toe en ge moet de woning verlaten voor ongeveer vijf uur. Ik ben vol stress ik hoop dat ik er gauw vanaf kom. Groetjes

honden page profiel Lady Lady 3 doggies

honden foto van Lady

Ik gaf ze altijd biergist en dat hielp goed. Ok wel 1 druppeltje tea tree olie, maar niet meer dan 1 druppeltje het is erg sterk/

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Niet van de vlooien af te komen - help" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Hoera Pruts wordt veertien jaar!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^