Niet van de vlooien af te komen - help

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Janca & Bailey{Luna  R.I.P)Janca & Bailey{Luna R.I.P) 3 doggies

honden foto van Janca & Bailey{Luna  R.I.P)

denk ook aan de stofzuiger!!!!!!!!!!!!!!!!
een goed idee is om een stuk van de vlooienband (meestal moet je er toch een stuk afknippen) in de stofzuigerzak te doen

groetjes
janca

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Niet van de vlooien af te komen - help" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MariaMaria 3 doggies

honden foto van Maria

Lang geleden gingen mijn buren in de zomer verhuizen, ze hadden katten. Cash lag lekker buiten voor de deur en het tapijt wat eruit gehaald was werd langs hem gesleept. Jullie kunnen het wel raden....Ik heb toen knock down gekocht van Exil, Cash ingespoten en toen hij opstond lag er gewoon een tapijt van vlooien op mijn witte zeil :'( hij was er wel gelijk vanaf :-)

http://dierenspeciaalzaak-jansen.nl/product_info.php?manufacturers_id=33&products_id=302&osCsid=73cb9cfa0ce642f3bfddc8ebf811546a

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco 3 doggies

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

karnmelk of yougurt is ok goed door hoorde ik dan wordt het bloed zuurder moet je wel elke dag kleine beetje geven voor kleine honden groten honden hebben natuurlijk meer nodig maar door dat het zuurder wordt vinde die pietjes het niet lekker het bloed en willen ze niet meer op hun springe

honden page profiel Angela & ShineAngela & Shine 3 doggies

honden foto van Angela & Shine

Ik weet niet welk middel je heb gebruikt maar van Frontline is bekend dat het al een hele tijd minder tegen de vlooien werkt.
Er is resistentie tegen het middel.

Het beste kan je Advantage geven druppels in de nek. Als u gedruppeld heeft met dit middel na 3 weken nogmaals en dan elke 4 weken druppelen.

De sprays zijn erg slecht voor je gezondheid en dat voor de honden ook!

Als je het op deze manier doet met het druppelen en dit vol blijft houden dan ben je zo van de vlooien af.
De vlooien die in huis zitten die springen op je hond en zijn snel erna dood dus ook niet meer sprayen enz.. ;-)

Als je 1 vlo heb gezien zijn er meer, dus ik zal dit echt even proberen en de vlooienbanden werken niet zo goed.

Succes!

honden page profiel VivianeViviane 3 doggies

honden foto van Viviane

ik gebruik Prac-tic pipetten in de nek.En ze zijn weg moet wel elke maand herhaald worden.

honden page profiel Gabby & Zelda & MuisGabby & Zelda & Muis

honden foto van Gabby & Zelda & Muis

Ik heb ze inmiddels twee weken gelden Advatage gegeven en tot nu toe (afkloppen) zie ik ze niet meer krabben en vind ik niks met kammen. Over twee weken nog een pipetje en dan hopen dat ik eindelijk van die springerige enge beestjes af ben !

honden page profiel Angela & ShineAngela & Shine 3 doggies

honden foto van Angela & Shine

Heel erg goed!! ;-)
Maar...... wel erg belangrijk daarna wel elke 4 weken netjes druppelen.

Want als je nog achtergebleven vlooien heb dan begin je dalijk weer van voor af aan!

Blij dat het helpt, vinden dit ook echt een goed middel en geven het vaak mee.

honden page profiel sofie, Lucky en Zita <3sofie, Lucky en Zita <3 3 doggies

honden foto van sofie, Lucky en Zita <3

Heel herkenbaar, maar dan bij mijn moeder met katten...

We hadden het zo laat gemerkt dat we der maanden mee gezeten hebben... Omdat ze enorm veel eitjes produceren en omdat die eitjes dan telkens weer uitkwamen...

Buiten de katten was mijn stiefvader de enige die dr last van had... O-) hij werd steeds gebeten..

Natuurlijk is de gedachte alleen al voldoende om de kriebels te krijgen...

Ik weet eigenlijk niet meer goed hoe we het uiteindelijk opgelost gekregen hebben... O-)

R. (Gast)

Bedankt Lady, Ik heb voor onze hondje altijd fronline pipetje gebruikt. Is die niet sterk genoeg?
Vandaag heeft mijn broer voor mij BIO KILL gehaald bij BRICO en ze hadden tegen hem gezegd dat het een goed product is. Hij heeft mij geholpen met overal te spuiten langs de plinten onder de kasten enz.
IK kan toch moeilijk gaan wachten op rentokil wie weet wanneer die gaan komen dan heb ik tenminste mijn voorzorgen genomen indien er weer neten uitkomen.
GRoetjes

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

pas op met te veel sprayen en pipetjes, het is allemaal gif wat je je hond aandoet, ook ik heb een vlooienplaag gehad, de bestrijdingsdienst staat de zelfde dag nog in je huis als je die belt, kosten ongeveer voor drie keer spuiten drie maal 60 euro, en dan nog ben je er niet echt vanaf. ze moeten uitsterven. dat duurt wel even.
gebruik voor de omgeving bolfo. dat blijft zes maanden lang houdbaar. het dood de larven neten poppen en eieren en vlooien. de hond als je echt een vlooienbaal het, ja dan helpt een natuur middel niet echt bij, dan moet je wel, maar gebruik het niet langer dan een maand of drie, langer niet. gebruik joghurt karnemelk, iedere dag. en gebruik een washandje met azijn over de hond. dat helpt om de vlooien op afstand te houden, ook lavendel daar hebben de vlooien ook een hekel aan. en ja uitsterven moeten de vlooien toch echt.

trek witte sokken aan, dan kan je zien of je van de vlooien af bent.

R. (Gast)

Ja ik weet dat sprayen giftig is. Rentokil is al twee keren geweest en hij moet voor een derde behandeling komen. Het is het huis van mijn moeder die te kampen heeft met vlooien omdat ik gaf de zwerfkatten die daar kwamen eten en ons hondje die kwam daar ook en uit voorzorgen heb ik ons huis ook onder handen moeten nemen zodus voor twee woningen heeft dat 754€ gekost. En ik hoop dat we verlost geraken anders word ik echt gek. Ja van die witte sokken daar had ik ook van gehoord. Ik had het gelezen op een andere site.
Groetjes aan iedereen.

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel 3 doggies

honden foto van Angela en Diesel

wat misschien ook nog zou kunnen helpen, als je een vlooienplaag hebt: Er is ook soort anticonceptiepil van het merk beaphar verkrijgbaar voor vlooien, dan komen eitjes niet meer uit.
nadeel: het moet door de bloedbaan van je hond/kat, dus de vlo moet ze eerst bijten voor het werkt

R. (Gast)

Ja dat is niet zo een goeie oplossing denk ik.
groetjes

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco 3 doggies

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

ik ken een vrouw die had ok last van vlooien alles 3 katten vol en de 2honden zei heeft ze gewassen met head sholders antiroos is eigenlijk voor mensen maar naar 3x wassen was alles weg dus heb dat een ker gedaan en het klopde het fles is wel bijna 5euro

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een vlooienplaag moet uitsterven, alle eieren die in huis liggen, komen uit, om de zoveel dagen, het zijn dan mini vlooien, door het gif wat op de grond ligt sterven ook deze vlooien uit. je hond blijven behandelen is geen optie, al dat gif voor je hond daar wordt tie toch echt ziek van. gebruik lavendel op een washand en bestrijk daar je hond mee, de vlooien gaan pleiten, en als ze op de grond vallen sterven ze daar ook wel.

ik heb zelf zeven weken vlooien gehad, ik weet het het is een drama, maar echt je hond blijven behandelen is geen enkele optie, drie maanden pipetjes en dan uit scheiden ermee, bolfo elimineerd op de grond zes maanden lang, alles.denk erom niet op de hond spuiten.

geen vlooien meer ? dan om de zes maanden toch even de omgeving sprayen, de hond niet meer. ga daar mee met natuurmiddelen aan de gang dan.

R. (Gast)

Ja maar ik kamp ermee van vorig jaar. Toen ik het gemerkt had in juli was het veel te laat door die warmte. Het was door de zwerfkatten eten te geven. Zelfs rond de woning, de tuin de oprit alles was vol. En zo had ik het ook binnen. Ik heb beroep gedaan op een dienst en veel stofzuigen en spuiten. Ze moeten nog één keer komen en dan weet ik niet als ik het met gewone producten kan verhelpen Zoals BIO KIll. IK heb daar geen ervaring mee. Of moet ik die dienst laten komen tot het opgelost is. En buiten zouden ze nog kunnen uikomen zijn ze met de winter kapot te krijgen in de tuin of niet.
Groetjes

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Geen ervaring met vlooien (gelukkig) maar wij geven Indy af en toe knoflook en ik heb mij laten vertellen dat dit anti vlooien is. De hond heeft dan een bepaalde geur ofzo.

Als het werkt is het en goedkoper en niet chemisch. (misschien is het helemaal niet waar hoor maar als je toch bezig bent)

R. (Gast)

Rentokil is vandaag geweest maar hij heeft niet willen spuiten.
hij heeft de stofzuigerzak nagekeken en ik had in een bokaal wat ik met de vuilblik vond gedaan. En hij zegt volgens mij ik zie niets het zijn geen vlooien. Hij zag stof zandkorrels maar hij keek met een vergrootglas zodus vraag ik mij af wat is dan al die zwarte puntjes die ik tegen kom en ik had jeuk.
Nu wil ik weten omdat dat is de eerste dat ik dat meemaak. Hadden jullie ook jeuk rond de oksels rond de lende aan de boven arm in de rug in de lies daar voelde ik ze ook. En als ik de kledingstuk uitdeed
en in de badkuip uitklopte dan wat viel ging ik met mijn vinger erover en als het plat was dan zag je rood bloed zodus het had gestoken en als het zwart was dan niet. Nu zegt rentokil tegen mij omdat ik ook veel springstaartjes buiten had is het volgens hem springstaartjes. Hij zegt de vlooi springt tot kniehoogte dat kan niet dat de vlooi hoger ligt. Ik weet niet of dat waar is wat hij zegt. Wie meer weet moet mij iets vertellen daarover als het waar is.
Groetjes

R. (Gast)

Vandaag heeft mijn broer mij geholpen om het huis van ons ma te behandelen. We zijn met ons ma de deur uit gegaan en mijn broer heeft in elke ruimte een bus bolfo fleegard fogger op de grond gezet.
Als ge dat doet moet ge het huis uit voor minstens vier uur. Ge drukt de ventil in en het spuit een nevel dus ge moet de ruimte sluiten en weg gaan omdat het giftig is. Dan als ge terug thuis komt de deuren en vensters wagenwijd open zetten omdat het stinkt verschrikkelijk. Dat had onze dierenarts gezegd van dat te doen. Dan is volgens hem alles kapot.

Groetjes aan iedereen en een fijne avond verder.

honden page profiel Joke en Joke en "Sem" 3 doggies

honden foto van Joke en

R (Gast)

is dat nu hetzelfde als de Bolfo omgevingsspray, die een half jaar werkt, maar dan eentje die automatisch leegloopt??
Werkt deze dus ook een half jaar voor de omgeving??

R. (Gast)

Joke en Sem

IK weet van de dierenarts dat bolfo fleegard fogger alle vlooien kapot maakt en de larven. Hij had mij aangeraden van dat te doen en dan zou mijn probleem opgelost zijn. Ik weet niet als uw dierenarts daar iets van afweet. Wel staat op de bus herhaling van de behandeling gedurende het jaardoor word aanbevolen.
Ik moet wel zeggen het stinkt verschrikkelijk want de aard van de werking is insecticide.
groetjes

R. (Gast)

Joke en sem

als ge op internet intikt hoelang de werking duurt van bolfo fleegard fogger dan krijgt ge de uitleg en ze zeggen dat ge de omgeving toch nog kunt bestrijden met bolfo omgevingsspray en dat ook aanhouden. zodus wat gij doet is heel goed. en waar haalt gij die spray ook bij de apotheker. en hoe gebruikt gij dat alle weken want als ge dweilt dan is het weg. of blijft ge van de rand af en de plinten.
groetjes

honden page profiel Joke en Joke en "Sem" 3 doggies

honden foto van Joke en

1x per half jaar, nou eigenlijk per 5 maanden (voor de zekerheid) gebruik ik Bolfo omgevingsspray.
Ik blijf van de randjes en de plinten vandaan tijdens het dweilen.
Die omgevingsspray haal ik bij de dierenzaak.

R. (Gast)

Joke en Sem
En als ge met de stofzuiger alle dagen doet moogt ge dan de plinten en de randjes stofzuigen of moet ge daarvanaf blijven ook. En blijft die spray zoveel maanden goed door maar één keer te spuiten.

Groetjes

honden page profiel TesTes

honden foto van Tes

Hier lopen ook drie katten rond die weleens een vlo mee naar huis brengt.
Ik zeg altijd maar een vlo is meestal niet alleen.
De honden krijgen dagelijks een biergist tablet de katten worden gekamd met een vlooienkam. Verder gebruik ik zo weinig mogelijk chemische bestrijdingsmiddelen.
Bankstel hoezen, kleed, kussens gaan in de wasmachine met azijn en groene zeep.
Mocht het erger zijn met vlooien dan gebruik ik veerust voor alle kieren en naden.
De stofzuigerzak spuit ik hier dan ook mee in.
Biergist werkt overigens ook goed tegen teken.
Sinds ik ze biergist tablet geef hebben ze duidelijk minder last van die nare beesten.

honden page profiel GeenZinMeerGeenZinMeer

honden foto van GeenZinMeer

Iedere maand een pipetje van Practic en mijn honden lijken nergens last van te hebben.

honden page profiel carlacarla

honden foto van carla

Wat wij gedaan hebben met een vlooien plaag is een teiltje met water neerzetten s,nachts :-D met daar in waxine lichtjes laten branden de vlooien komen op de warmte van de lichtjes af springen in het water en verzuipen :-D Helpt goed hoor :-D

honden page profiel Jannie SchrijverJannie Schrijver

honden foto van Jannie Schrijver

TeaTri oil zie ik hier niet. Wel biergist tabletten. Maar hoe voer je die aan een kat? Now way dat die die dingen vrijwillig opeet. Nee ik geef mijn dieren geiten karnemelk of yoghurt. De honden krijgen er ook knoflook bij. Vaak geef ik geraspte wortel door hun vlees tegen de wormen. Voor de rest hoef ik nooit wat te geven. Oh ja ik heb geen katten meer.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

teatree olie niet gebruiken voor katten, levensgevaarlijk.

vlooien springen niet tot een halve meter, die leven op de grond en op dieren, mensen. ik zelf ben nimmer gebeten door een vlo, al die zeven weken niet. de hond had ze wel, maar om nou te zeggen dat ze onder de beten zat, nee.

was er gelijk bij, bamse is twee weken weg geweest, naar de fokker, zodat ik mijn huis kon ontsmetten, de fokker heeft bamse ontsmet. zelf heb ik daarna voor bamse strongholt gebruikt.

als jezelf onder de beten zit, zelfs in je oksels, dan moeten ze ook in je bed zitten, anders is het toch wat anders wat je in huis hebt, luizen misschien ? dat geeft enorme jeuk en ook uitslag alsof het vlooienbeten zijn.

als je van de plaag af bent, spuit je een keer in de vijfmaanden je huis vrij van vlooien. als je gespo

je kan ook eens dweilen met een oplossing van spiritus dreft en water, even een half uur in laten trekken, daar dood je al deze beestjes mee,. parket en laminaat nee dat zal niet gaan. wel met een wat natte spiritus dreft dweil.

honden page profiel Jennifer, Timo en TobyJennifer, Timo en Toby

honden foto van Jennifer, Timo en Toby

hier ook vlooien bah! lees nu wat over biergist ?????????????????????????????????? kan dat geen kwaad??? want het kost echt niks en asl het maar iets werkt ga ik dat wel aanschaffen... kom er hier ook niet vanaf met timo zn krullige vacht

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Niet van de vlooien af te komen - help" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Hoera Pruts wordt veertien jaar!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^