Pup en uit eten, alleen laten of niet gaan -- update

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Hey,

 

Ik heb even een snelle vraag. Komende zaterdag zouden we uit eten gaan en er is een beetje twijfel over of Flynn ( nu 16 weken oud) wel zo lang alleen kan blijven.

Tot nu toe is hij meerdere keren alleen geweest, namelijk meerdere keren een ruim half uur compleet alleen en meerdere keren ongeveer anderhalf uur alleen waarbij er nog wel mensen boven waren die hem in de gaten konden houden.

Geen van deze situaties gaven hem stress. Als hij alleen is is hij helemaal stil en gaat hij rustig slapen. Als hij kort alleen is reageert hij ook niet op het thuis komen, hij kijkt even op en slaapt dan weer verder.

Op basis daarvan denk ik dat het wel kan, aan de andere kant is dit 's avonds waarbij iedereen in 1 keer weg is (normaal gaat iedereen apart van elkaar weg) en zal dit langer duren (minstens 2 uur, maximaal 3 uur). Ergens denk ik dat het wel tijd is voor een volgende stap aangezien hij in de toekomst ook regelmatig een tijdje alleen gaat zijn, maar is deze stap niet meteen te groot?

 

Als ik ga kan ik hem via mijn laptop in de gaten houden en blijft hij in zijn ren. Mocht het mis gaan kan ik naar huis gebracht worden, maar mijn ouders zijn niet echt blij met dat idee dus die willen liever de zekerheid dat het wel goed gaat.

 

Meenemen is helaas geen optie, het is een best luxe restaurant die alleen op bepaalde plekken onder strenge voorwaarden honden toe laat. Flynn is daar al een keer op het terras geweest en ging toen na een tijdje uit verveling slopen, daar uren met hem zitten kan dus niet.

Thuis blijven is voor mij verder geen probleem, maar als het niet hoeft doe ik het liever ook niet.

 

Wat is jullie mening hierover?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .


probeer het en hou ze in de gaten via je laptop…lukt het niet dan naar huis, snap dat je ouders het niet leuk vinden als ze je even thuis moeten brengen, deze optie of dan niet gaan. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Moeilijk te zeggen. Het kan goed gaan en niet goed gaan.

Kan je met eigen vervoer heen en weer? 

 

Je kan bij weggaan eerst je ouders de deur uit laaten gaan en een minuute later jijzef?

 

Sowieso Flynn eerst goed uitlaten, lekker laten snuffelen enz voordat je weggaat. Maar dat zul je vast al wel doen. Dus eigenlijk is deze tip een beetje onnodig voor jou.

Maar wellicht handig voor een ander die dit topic leest.

honden page profiel Fine Fine

Ik zou wel gaan. Hij moet het tenslotte ook leren. En wat zou het betekenen als het ' niet goed gaat' ? Hooguit wat janken ofzo ?Je houdt hem in de gaten geef je aan. Goede test om te zien of hij hier al aan toe is. En zoniet, dan rustiger opbouwen. 

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Lastig want als het fout gaat ben je een stuk achterop. Zit je wel rustig als je weg bent, kan je wel genieten?  Kan je niet een uurtje gaan en dan alleen terug? 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Heb je niemand in je vriendenkring die een avondje wil oppassen? Of even een echte doggysitter inhuren?

Want het klinkt als een belangrijk etentje met je ouders. Dan is het ook voor niemand erg fijn, denk ik, dat je steeds op je laptop gaat checken of het met de hond thuis wel goed gaat. Dat zorgt toch voor een zekere afwezigheid tijdens dat diner, terwijl ik het idee krijg dat het een belangrijk etentje is (emotioneel gezien)? 

 

Dus persoonlijk zou ik daarvoor kiezen: dat jij helemaal aanwezig kan zijn bij het etentje, en de geruststelling hebt dat de hond zich comfortabel voelt (oppas).

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

" probeer het en hou ze in de gaten via je laptop…lukt het niet dan naar huis, snap dat je ouders het niet leuk vinden als ze je even thuis moeten brengen, deze optie of dan niet gaan.  "

Ik zou me hierbij aansluiten. Zeker als je ook nog de mogelijkheid hebt je pup te checken op hoe het gaat. Mooie opbouw volgens mij op deze manier.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik sluit me aan bij Alaska's Finest. Het lijkt me erg ongezellig eten als er steeds iemand zijn laptop zit te checken. Ik zou dat als ouder niet toestaan.

 

Een andere eetgelegenheid kiezen nog een optie?

 

Of na anderhalf uur iemand naar je huis laten gaan die hem even uitlaat en de laatste tijd met hem uitzit.

 

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Ik sluit me aan bij Fine. Vier maanden is best wel jong, maar anderhalf uur alleen gaat heel erg goed, dus alle lichten staan op groen. Als je het niet probeert, krijgt hij ook geen kans om te laten zien dat hij het al kan.

 

Ik zou persoonlijk dan weer niet de hele tijd tijdens het diner gaan checken of het goed gaat. Gewoon aan het diner deelnemen. Ik kan me voorstellen dat het moeilijk is, je zal heus aan hem denken en over hem praten.

Je ouders lijken het wel heel leuk te vinden als je meegaat, dus je doet het natuurlijk meer voor hen dan voor jezelf. Na het diner weer snel hup naar huis.

 

Als je terug komt, kan je de beelden alsnog terug kijken om te zien hoe het is gegaan?

Als het niet goed is gegaan, moet je misschien wat stappen terug doen, maar dat gaat je toch heus ook wel lukken?

honden page profiel NN

Wauw wat knap dat hij al zolang alleen kan blijven. Hoe hebben jullie dat aangepakt of kon hij uit zichzelf al goed alleen blijven? Hier is dat echt een ding en weet niet zo goed hoe ik het het beste aan kan pakken met alleen blijven. Dus als er tips zijn dan hoor ik het graag. 
Ik kan verder geen tips geven qua wel of niet uit eten maar ben wel jaloers dat hij al zo goed alleen kan zijn!laughing

honden page profiel Fine Fine

Al jong leren dat ie alleen kan zijn. Het vertrouwen steeds geven dat je weer terugkomt. Wel op opbouwen natuurlijk, eerst heel kort, blijven luisteren , daarna steeds langer. Ik praat altijd tegen mijn hond. Vrouwtje moet even weg of baasje en ik, tot strakjes. En dit ging vrij snel goed, ook langere tijd. Ook belonen voor het goede gedrag met bijv wat lekkers..alle honden die we hebben gehad konden dit heel snel. 

honden page profiel DanielleDanielle

Toen mijn hond die leeftijd had, heb ik iemand van PetBnb laten oppassen. Konden we echt even relaxed uit eten. En konden we daarna gewoon op zijn eigen tempo rustig oefenen met alleen blijven, waardoor hij op een gegeven moment geen oppas meer nodig had voor een avondje uit eten. 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Doe wat je zelf het fijnste voelt. 

Zorg er wel voor dat je hond veilig is. 

 

honden page profiel Mavie90Mavie90

In mijn ogen kan dit prima, maak hem goed moe van tevoren, geef hem een lekkere gevulde kong (hier zal hij ook vermoeid van worden) en hij zal daarna echt wel lekker gaan slapen. Als je het niet probeert, dan weet je het ook niet. Als je hem vanaf de laptop in de gaten kan houden, neem ik aan dat er een camera is (Die hebben wij ook). Kun je dan ook op je mobiel kijken naar hem als je in het restaurant zit? Gewoon, voor je eigen gerustheid. Toen onze vorige honden nog leefden, checkte ik ook regelmatig even op de camera's hoe ze erbij lagen. en 9 van de 10 keer sliepen ze, ongeacht de leeftijd. Wij hebben nu weer een pup en hetzelfde verhaal. Honden slapen nu eenmaal veel, haha

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Veel verschillende meningen dus...

 

Het etentje is niet mega belangrijk, maar we gaan niet vaak met z'n allen uit eten dus als we gaan is het wel altijd een beetje bijzonder.

Dat met mijn laptop is een beetje verkeerd begrepen denk ik, mijn laptop blijft thuis met de camera op het ren gericht, via mijn mobiel kan ik hem dan in de gaten houden (en vooral horen). Met Penny had ik dat ook gedaan en dat werkte prima.

 

Morgen gaan we voor de eerste keer speuren en voordat we weg gaan zal ik ook nog even met hem lopen en spelen/trainen dus hij zal sowieso moe zijn. Hij kan zijn plas nu ook al best een tijdje ophouden dus als hij dan water en eten heeft, heeft hij verder niets meer nodig. Wat dat betreft kan het dus niet echt fout gaan.

Vandaag is hij ook weer een tijdje alleen geweest en als ik dan thuis kom ligt hij lekker te slapen.

Ik neig nu dus eigenlijk naar wel gewoon gaan. We moeten toch een keer een volgende stap maken en tot nu toe maakt het hem niets uit als hij even alleen is.

 

Andere eetgelegenheid heb ik trouwens voorgesteld, maar dat wilde mijn ouders niet. Oppas wordt ook moeilijk, ik ken eigenlijk niet echt mensen bedenken die ik volledig met hem vertrouw en hij is ook best wel pittig dus kan

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

En anders een combi? In de gaten houden hoe het gaat via je mobiel - wanneer het niet gaat iemand anders er heen laten gaan ? 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

We zijn inmiddels weer terug en voor zover ik hem heb kunnen zien is het helemaal goed gegaan! Het beeld hield er uiteindelijk mee op, maar tot bijna het einde heb ik hem in de gaten kunnen houden en heeft hij lekker liggen slapen.

Hij was toen we thuis kwamen ook niet overdreven gelukkig, gewoon normaal en relaxt (voor zover hij relaxt is tongue-out) begroeten

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

Wat fijn dat het goed is gegaan!

Weer een reden om trots te zijn op de kleine man. laughing

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Fijn dat het goed is gegaan Penny. Opluchting voor je.

honden page profiel mulebagmulebag

drift boss

Dat is goed.

honden page profiel mulebagmulebag

Gefeliciteerd het ging goed.laughing

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Prima!  Blijf wel oefenen met alleen zijn.

Was het etentje voor jou ook leuk, of heb je de hele tijd op je telefoon zitten kijken....?

^