Ervaring bevalling nest van 1 pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SylviaSylvia

Hallo. 

Onze toypoedel LouLou gaat over 4 weekjes bevallen van 1 pupje. 

Ik ben benieuwd naar ervaringsverhalen van een bevalling van 1 pup. Hierin zijn tips meer dan welkom. 

We vinden het erg spannend omdat 1 pup meer risico's met zich brengt dan een groter nest. 

Het wordt het eerste nestje van haar. 

We hebben al vaker een nestje gehad, fokken verantwoord en zijn aangesloten bij de raad van beheer en de nederlandse poedelvereniging. Lou Lou heeft een FCI stamboom uit Italië en is geimporteerd in het Nederlandse stamboomboek en heeft alle gezondheidsonderzoeken met goed resultaat doorlopen. De pup zal ook een Nederlandse Stamboom krijgen. 

Liefs Sylvia 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Heleen

Hallo Sylvia,

Kan allemaal best meevallen hoor ,het is ook niet altijd zo dat 1 pup veel groter zou zijn .

Jullie hebben vaker een nestje gehad dus dan heb je snel in de gaten als de bevalling niet naar wens verloopt,en dan is het tijd om in te grijpen.

 

Ook qua opfok doet een eenling niet onder voor een pup met nestgenootjes,wat wij wel deden is er een speelgoed beestje naast leggen zodat de pup daar wat steun aan ondervindt.

Veel succes met de bevalling en opfok .

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Als de pup er  eenmaal is en misschien toch eenzaam oogt, zou je nog kunnen overwegen je teefje aan te melden als pleegmoeder voor moederloze pup.

Succes met de laatste lootjes, hou ons op de hoogte.

honden page profiel bartbart 3 doggies

1 ding dat ik men te herinneren eens gelezen te hebben is dat met maar 1 pup, er te weinig chemische prikkels kunnen gegenereerd worden om de bevalling op gang te brengen. Dus tegen de tijd dat ze is uitgerekend er op letten dat ze wel degelijk weeën gaat krijgen en iets actiever zijn om naar de dierenarts te gaan mocht het uitblijven.

honden page profiel SylviaSylvia

Bedankt voor jullie reacties. 

We hebben met de dierenarts afgesproken om het te laten weten zodra haar temperatuur is gezakt . Hij gaf inderdaad aan dat het kan zijn dat de weeën niet goed op gang gaan komen. Zodra de bevalling is ingezet en mijn gevoel zegt dat het niet goed gaat dan trekken we meteen aan de bel en kan de dierenarts met een echo kijken hoe de pup het maakt en eventueel dan ingrijpen indien nodig. Ze is vandaag 40 weken drachtig gemeten vanaf de ovulatie . Ze is nog steeds niet echt dikker , alleen opgezette melkkliertjes. 

Ik hou jullie op de hoogte

Groetjes Sylvia 

 

 

honden page profiel DagmarDagmar

40 weken, jeetje, een olifantendracht haha :D

 

Progesteron bepalen om te zien of een keizersnede aan de orde is, is zeker een goede om te onthouden. Maar gezien je de ovulatiedatum weet, zit je natuurlijk al wel goed om de 63 dagen in te schatten. komt helemaal in orde hp-thumbsup

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik stuur je even een pb

honden page profiel SylviaSylvia

Haha nee 40 weken is een beetje lang hp-frusty, dit moet uiteraard 40 dagen zijn smile

honden page profiel SylviaSylvia

Inmiddels is Lou Lou alweer 50 dagen drachtig. 

Gisteren heb ik haar even gewogen en zag dat ze al 750 gram is aangekomen.


Ze woog bij de eerste echo 3.2 kilo en voor de dracht 2.9 kilo maar toen was ze wat afgevallen vanwege slecht eten op vakantie. Ik hou daarom 3.2 kilo nu aan als haar normale gewicht. Dit woog ze voorheen ook altijd. 
We geven haar omdat ze drachtig is van 1 pupje geen extra eten en haar lichaamsbeweging is ook niet anders dan voorheen. 

Het gemiddeld gewicht van een pup zal ongeveer 150 gram zijn. Normaal gesproken verdubbel je het gewicht van  het aantal pups voor het vruchtwater, placenta en navelstreng. Dan zou ze eind dracht 300 gram moeten zijn aangekomen maar ze zit nu al op 750 gram en moet nog zo'n 13 dagen. 
Op de echo was heel duidelijk maar 1 pup te zien en de dierenarts gaf aan dat een rongenfoto om het aantal pups te tellen in haar geval niet nodig is. Ook als de pup wat groter is vanwege meer ruimte, kan het zijn dat ze toch normaal kan bevallen . 

Heeft iemand hier ervaring mee dat een teefje bij 1 pup toch meer aankomt in verhouding? 

Groetjes Sylvia 

 

Volgende forumvraag: Dracht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^