Dracht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel pomerianen3pomerianen3

Hoi allen,

ik lees al poosje op jullie forum. Ik heb heel veel gelezen en zo leer ik ieder keer weer wat. Daarom neem ik een poging om een vraag aan jullie te stellen. Hopelijk dat jullie mij hiermee kan helpen.

ik vat het even kort samen allemaal.
ik heb 3 pomerianen.
(dwergkezen) Alle 3 ‘gered’ bij niet zo goeie baasjes.

Ik heb recent een teef van 2,5 jaar, genaamd Mila, uit een heel vervelend omstandigheden bij iemand opgehaald. 

ik heb haar sinds 23 juli. 
ze is een hele lieve hond. Echt een schat en allemansvriend. Ze is nog wel voorzichtig met mannen maar voor m’n kinderen is ze echt een troetelbeer. 

maar nu het volgende, na dat wij de op hebben gehaald hebben we DA controle gehad, ze was behalve  te licht, verder gezond. Als ze beetje aan ons gewend was en rust wedergekeerd konden we andere testen en patella laten testen. 
Na dagen/weken volgde vond ik haar beetje apart doen. Ik dacht misschien omdat het allemaal nieuw is hier. Ze werd wat voller en ook hier voor contact op benomen met DA. Ze vonden geen reden van zorgen, ze kreeg krachtvoer en eerlijk gezegd lekkere hapjes hier en daar kreeg ze zeker weten embarassed verder geen andere symptomen. 

tot dat 2 dagen voor terugkomst ik haar aan het vertroetelen was en ik haar tepels best wel groot vond. En ik ook nog wat voelde bewegen in haar buik! Direct DA gebeld, geadviseerd wanneer ik terug ben langs te komen. Wij zijn diezelfde avond na huis gereden en volgende ochtend na DA gegaan. En ja mijn vermoedens werden beantwoord. Ze was drachtig. En nog ver ook. Buiten om dat ik het heel erg vond dat ik niks eerder heb gemerkt, en echt, er was niks zichtbaar bij haar! En ze Schatte haar al richting 8 weken omdat de pups al zo goed als af waren! Ik Heb direct contact op genomen met vorige baasjes, vertelt wat ik net te horen heb gekregen en gevraagd of ze hier iets van wisten. En ja, dat wisten ze zeker. In het weekend van 29/30 juni waren ze op visite. En is er een ‘ongelukje’ gebeurd, want een mannelijke pomchi heeft haar gedekt. Maar omdat ze niet lang vast hebben gezeten, gingen ze maar vanuit dat er niks aan de hand was. En ze wouden hoe dan ook haar weg hebben dus ritje dierenarts was niet nodig. ????

wij hebben die dag zitten rekenen en ze zou al richting dag 55/56 zijn. En zelfs de DA vond het opmerkelijk, ze is niet extreem dik. Tepels waren nu wel wat veranderd, Maar er zitten wel 4 pups in! 

Nu dat ik het weet heb ik alles geregeld en klaargemaakt. DA houd enorm korte lijntjes met ons. Enorm blij mee. 
maar toch vind ik het vervelend om haar steeds om alles te bellen foot-in-mouth (geloof me, afgelopen weekend en dagen best veel contact gehad) 

mijn vraag was, ik ben dus vanaf afgelopen vrijdag gestart met temperaturen. Maar overal zie ik steeds andere verhalen. Vooral Google. Er staat dat temperatuur gemiddeld tussen 38,0 en 39,0 is. Mila de temp is tot nu toe tussen 38,5 en 37.8 soms keer 37.5 en vanmorgen 37.3. Ik weet dus niet waar ik op moet letten. Moet er 1 graad zakken of kan het ook 0,5 graad zijn. 
Ze graaft wel, hijgen. En paar uur geleden na uitlaten kwam er afscheiding (niet stinkend, beetje wittig) uit haar vulva. Afgelopen dagen heeft ze veel geslapen, maar nu is haar buik ook nog in korte tijd zo dik geworden. 

Sorry voor het lange tekst. 
Ik hoop dat ik van jullie wat antwoorden kan krijgen. 
Morgen heb ik zoiezo bel afspraak met de DA! Maar toch denk ik de hele dag eraan. 

veel liefs, anniek & Mila 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Tamara - Abby, Anna, Jamie & AylinTamara - Abby, Anna, Jamie & Aylingoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin

Ik temperatuur eigenlijk nooit. Het is voor de hond niet fijn, en een temperatuursdaling heb je zo gemist.


Belangrijker zijn de andere symptomen van een naderende bevalling.

  1. Hijgen
  2. Omkijken naar de flanken
  3. Likken van de vulva
  4. Stoppen met eten
  5. Onrustig/graven
  6. Vaak willen plassen/poepen (ontlasting kan wat dun zijn)
  7. Rillerig

Mocht je toch de daling in de gaten willen houden, dan moet het echt wel met 1 à 2 graden zakken.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Ik zou dit aan je dierenarts vragen, er komt best veel aan "dracht" binnen daar, laat je dus begeleiden door je dierenarts.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Ik temperatuur ook nooit,

Verder ben ik het eens met Tamara ,dat zijn de verschijnselen waar je op moet letten.

Succes met de bevalling ,en hou het vooral rustig als ze bezig is ,dus niet te veel mensen er omheen en geen andere dieren erbij .

honden page profiel pomerianen3pomerianen3

Bedankt voor jullie antwoord. 
dan laat ik de verder ook met rust met tempen. Ze laat het toe maar het is niet zo dat ze het geweldig vindt.

ze heeft een eigen plekje en de andere 2 kunnen er niet bij komen. Verder slapen we om en om bij haar, dus er is altijd iemand aanwezig. En kunnen we elkaar wekken. 

morgen ochtend wordt ik om 10u gebeld. Verder heb ik ook mail contact met de DA. Ze is gelukkig goed betrokken. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat een nare situatie ben je in beland zeg. Kent je da geen ervaren fokker in je buurt die je kan ondersteunen? Goed dat je je vragen stelt hoor. Heel veel succes de laatste loodjes.

honden page profiel pomerianen3pomerianen3

Nee Kees geen fokker. Wel iemand die politiehonden heeft opgeleid. Maar die heeft niet heel veel bevallingen gezien. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Je kunt de Raad van Beheer mailen, die hebben een lijst van fokkers die fokkers helpen, dan kun je kijken of er 1 in je regio zit.

 

https://www.houdenvanhonden.nl/fokken-met-je-hond/fokker-ondersteuning/fokkers-helpen-fokkers/https://www.houdenvanhonden.nl/fokken-met-je-hond/fokker-ondersteuning/fokkers-helpen-fokkers/

 

Heeft de da je ook verteld dat je je moet registreren bij het RVO om een ubn nr te krijgen?

 

https://www.rvo.nl/onderwerpen/identificatie-en-registratie-dieren/honden/ubn-niet-bedrijfsmatig-honden

 

Soms doet de dierenarts het ook voor je.

honden page profiel pomerianen3pomerianen3

Hoi, 

bedankt voor de info! UBN heb ik vanmorgen aangevraagd! DA heeft dat vanmorgen ook vertelt. 

verder heb ik een fokker gevonden! Ik realiseerde mij vannacht dat mijn trimster ook met regelmaat nestjes had, en ik heb het haar gevraagd en ze wilt met liefde ons helpen! 

vanmorgen belde de dierenarts mij al om 09:10. Ze wou toch Mila even zien en of ze langs mocht komen. Ze is geweest en zei heeft haar zelf wel getempt omdat ze dit toch fijne manier vond van schatten wanneer de bevalling begint. Vanmorgen had ze een temp van 36.9 en de buikje trok al samen. Dus de DA vermoedt dat het niet langer meer gaat duren. 

honden page profiel DagmarDagmar

Wat een onverwachts iets! Probeer er vooral ook van te genieten, want ondanks het niet jouw keuze was, is het wel een zalige ervaring hp-heart

 

Ik duim op een vlotte, probleemloze (vlekkeloos wordt het nooit :v) bevalling met mooi en gezond nieuw leven.

Heb je de voeding van moeders wat aangepast?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Fijn dat je wat extra hulp hebt, succes!

honden page profiel pomerianen3pomerianen3

Korte update:

ze is nog niet bevallen. Vandaag naar dierenziekenhuis geweest. Ze hebben echo gemaakt, pups maken het goed. Pups lagen ook goed.  Maar Mila heeft het moeilijk met de warmte. Morgen is het dag 65. Als het vanavond/vannacht niet gebeurd moet ik morgen terug komen. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Korte update:
ze is nog niet bevallen. Vandaag naar dierenziekenhuis geweest. Ze hebben echo gemaakt, pups maken het goed. Pups lagen ook goed.  Maar Mila heeft het moeilijk met de warmte. Morgen is het dag 65. Als het vanavond/vannacht niet gebeurd moet ik morgen terug komen.  "

Het is ook warm, hopen dat ze snel bevalt.

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

" Korte update:
ze is nog niet bevallen. Vandaag naar dierenziekenhuis geweest. Ze hebben echo gemaakt, pups maken het goed. Pups lagen ook goed.  Maar Mila heeft het moeilijk met de warmte. Morgen is het dag 65. Als het vanavond/vannacht niet gebeurd moet ik morgen terug komen.  "

Hoe is het gegaan?

Heb je nieuws voor ons?

honden page profiel pomerianen3pomerianen3

Hoi hoi, 

sorry voor late reactie. 
Op 5 september is onze Mila bevallen van 3 gezonde mooie pups. De dierenarts heeft het met medicatie op gang gezet. Omdat het te lang duurde. De pups moesten geboren worden, en Mila was al bezig maar had last van weeenzwakte. Om 5 u ‘s avonds heeft ze een prik gehad. En als er om 7 u niks was moest ze spoedkeizersnede. Omdat op de te zien was dat de pups het moeilijk hadden. Hartslagen onder de 200 en zelfs momenten geweest van 160.
18:00 was de 1e pup. 18:25 2e pup en 3e pup was er om 19:41 

prachtig om mee te maken. En ze doen het heel goed!!! 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Fijn, gefeliciteetd!

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Gefeliciteerd,het grote genieten is begonnen.

Veel succes hp-shiny

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hoi hoi, 
sorry voor late reactie. Op 5 september is onze Mila bevallen van 3 gezonde mooie pups. De dierenarts heeft het met medicatie op gang gezet. Omdat het te lang duurde. De pups moesten geboren worden, en Mila was al bezig maar had last van weeenzwakte. Om 5 u ‘s avonds heeft ze een prik gehad. En als er om 7 u niks was moest ze spoedkeizersnede. Omdat op de te zien was dat de pups het moeilijk hadden. Hartslagen onder de 200 en zelfs momenten geweest van 160.18:00 was de 1e pup. 18:25 2e pup en 3e pup was er om 19:41 
prachtig om mee te maken. En ze doen het heel goed!!!  "

Mooi, dat alles goed gegaan is…nu van het moois genieten hoor, samen met de mams. 

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

" Hoi hoi, 
sorry voor late reactie. Op 5 september is onze Mila bevallen van 3 gezonde mooie pups. De dierenarts heeft het met medicatie op gang gezet. Omdat het te lang duurde. De pups moesten geboren worden, en Mila was al bezig maar had last van weeenzwakte. Om 5 u ‘s avonds heeft ze een prik gehad. En als er om 7 u niks was moest ze spoedkeizersnede. Omdat op de te zien was dat de pups het moeilijk hadden. Hartslagen onder de 200 en zelfs momenten geweest van 160.18:00 was de 1e pup. 18:25 2e pup en 3e pup was er om 19:41 
prachtig om mee te maken. En ze doen het heel goed!!!  "

Bedankt voor de update! Ik moest steeds aan jullie denken.

Gelukkig is alles goed verlopen. 

 

Gefeliciteerd met de pups!

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FOKKEN

Hondenpage is voorstander van verantwoord fokken.
Om deze reden is het alleen voor fokkers die verantwoord fokken toegestaan om te schrijven
over dekking, dracht en hun nestje pups.

Onder verantwoord fokken verstaan wij o.a. juiste leeftijd ouderdieren,
uit laten voeren van testen op erfelijke afwijkingen,
goede leefomgeving voor moeder en pups,
en een juiste verzorging en begeleiding van de pups in het nest.

Topics waarvan wij de fokwijze niet weten worden op slot gezet.
Wanneer wij via een PB de fokwijze ontvangen en deze door ons akkoord is bevonden
ben je vrij om topics in deze rubriek te plaatsen.

Wanneer wij geen informatie hebben over je fokwijze of wanneer je niet voldoet aan de gestelde eisen van verantwoorde fok is het alleen toegestaan om dringende vragen in het forum te stellen.
Nadat er voldoende advies gegeven is zal het topic gesloten worden.

Meer informatie omtrent het verantwoord fokbeleid van HP, de gestelde eisen
en de verschillende HP keurmerken lees je in onderstaande link
[link]http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_492-Richtlijnen-voor-fokkers-op-de-hondenpage.php/[/link] 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Schijndracht?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^