Golden Retriever/Berner Sennen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Goedzo! Let er wel op dat het écht een goede fokker is. Niet 1 zoals waar Jamie van Tamara vandaan komt (in het topic: HD, en nu?).... zij (de fokker) is echt niet aardig.... "

Dat vind ik niet zo'n aardige opmerking. Tamara heeft ook haar best gedaan met een goede fokker zoeken.

Je kan soms enorm pech hebben en een mens pas beter leren kennen op het moment dat je ze nodig bent. 

 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

" Goedzo! Let er wel op dat het écht een goede fokker is. Niet 1 zoals waar Jamie van Tamara vandaan komt (in het topic: HD, en nu?).... zij (de fokker) is echt niet aardig.... "

Niet echt iets wat van te voren te voorzien was hé, ondanks dat de fokker van Jamie alles behalve meelevend is, kom je daar vaak pas achteraf achter als het er echt op aan komt.

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

" Dit gaan we doen inderdaad, binnenkort even wat fokkers selecteren waar we een afspraak mee willen maken! "

Kijk ook vooral naar de lijnen er achter, indien met Nederlandse stamboom (ook de lijn) kun je op dutchdogdata ook veel terug vinden. Als teef A van een bepaalde fokker HD & ED vrij is, kijk dan ook eens naar de uitslagen van haar ouders  (die zou de fokker je ook kunnen vertellen) en de ouders daar weer van. Maar ook zeker van nestgenoten. Er kan in 1 beroerd nest natuurlijk ook een pup met goede heupen hebben gezeten & andersom

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Als het puur om het oriënteren op het ras gaat, zou je ook kunnen kijken of er wandelingen georganiseerd worden voor deze rassen. Dan zie je meteen allerlei verschillende honden van dat ras en kan je ook verschillende mensen spreken. Je zou ook naar een show kunnen gaan, dan kan je ook verschillende honden zien en navraag doen. Misschien is er ook wel een hondenschool in de buurt waar je vanaf de kant wat lesjes mee mag kijken, misschien kom je dan een ander leuk ras tegen. 

 

Eerst zou je moeten kiezen welk ras maar daarna is het inderdaad heel belangrijk om je goed in te lezen over fokkers en gezondheidsproblemen binnen het ras. De rasvereniging stelt bepaalde eisen maar niet bij elk ras zijn die even streng. Er zijn fokkers die op eigen initiatief bijvoorbeeld extra testen doen en heel uitgebreid naar de gezondheid kijken. Er zijn ook fokkers die het minimaal verplichte doen en vooral voor het uiterlijk gaan bijvoorbeeld. Wanneer je voor een ras gaat zou ik altijd kiezen voor een hond met stamboom maar dan nog zou ik kritisch kijken naar het beleid van de specifieke fokker. 

honden page profiel L L

honden foto van L

" Dat vind ik niet zo'n aardige opmerking. Tamara heeft ook haar best gedaan met een goede fokker zoeken.
Je kan soms enorm pech hebben en een mens pas beter leren kennen op het moment dat je ze nodig bent. 
  "

Ja, tuurlijk. Daarom juist, ze heeft haar best gedaan toch was het een slechte fokker. Daar kan Tamara niks aan doen.

honden page profiel L L

honden foto van L

" Ja, tuurlijk. Daarom juist, ze heeft haar best gedaan toch was het een slechte fokker. Daar kan Tamara niks aan doen. "

Ik bedoelde het echt niet onaardig hoor!

honden page profiel L L

honden foto van L

Je kunt er eigenlijk niks aan doen als je per ongeluk bij een slechte fokker komt, Tamara kon het ook niet weten, dat had iedereen kunnen overkomen.

 

Sorry dat het onaardig overkwam, het was stom van me om dat te schrijven..... ik dacht niet goed na...

 

honden page profiel RonkeRonke 3 doggies

Penny van Berkum heeft een prachtig landgoed en een gouden hart en fokt Berner Sennen en Golden Retrievers! Onze Golden is echt geweldig en komt bij haar vandaan vorig jaar. Contact is altijd heel goed. ‘Vergelijken’ kan bij niemand beter dan bij haar ????

honden page profiel L L

honden foto van L

Wat een goede tip Ronke!hp-thumbsup

honden page profiel Esther JansenEsther Jansen

" Penny van Berkum heeft een prachtig landgoed en een gouden hart en fokt Berner Sennen en Golden Retrievers! Onze Golden is echt geweldig en komt bij haar vandaan vorig jaar. Contact is altijd heel goed. ‘Vergelijken’ kan bij niemand beter dan bij haar ???? "

Oh wat fantastisch! Daar wist ik niet vanaf. Was wel een fokker van Berners en labradors tegengekomen in mijn online zoektocht (De Bernerberg) maar nog niet een die Goldens en Berners fokt.

Dank voor de tip!

honden page profiel RonkeRonke

Graag gedaan!

Het was wel een flink stuk rijden voor mij maar het was het echt waard. De pups worden zo goed verzorgd en gesocialiseerd. Het is er prachtig! Ook twee kijkdagen en wat ik zelf heel belangrijk vond: zij kiest uiteindelijk welke pup van het betreffende nest wie krijgt rekening houdend met iedereen voorkeur maar vooral met de pups qua karakter wie het beste bij wie past. Je kunt er met alle vertrouwen heen en contact opnemen, ze weet veel over de verschillen van beide rassen.

honden page profiel Esther JansenEsther Jansen

" Graag gedaan!
Het was wel een flink stuk rijden voor mij maar het was het echt waard. De pups worden zo goed verzorgd en gesocialiseerd. Het is er prachtig! Ook twee kijkdagen en wat ik zelf heel belangrijk vond: zij kiest uiteindelijk welke pup van het betreffende nest wie krijgt rekening houdend met iedereen voorkeur maar vooral met de pups qua karakter wie het beste bij wie past. Je kunt er met alle vertrouwen heen en contact opnemen, ze weet veel over de verschillen van beide rassen. "

Super! Ik heb het er even met mijn man over gehad en we willen om te beginnen met haar een afspraak gaan maken. Nogmaals hartelijk dank voor de tip!

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Welk ras?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^