euthanasie thuis

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KrokodilKrokodil

honden foto van Krokodil

Hallo iedereen,

Onze hond van bijna 14 heeft hartproblemen en we hebben het laatste jaar  prima kunnen overbruggen met Vetmedin, vochtafdrijvers en Fortekor. De laatste weken (zeker nu de zomer er toch doorkomt) merken we dat hij steeds vermoeider wordt en zien we eigenlijk aan hem dat het tijd wordt om afscheid te nemen. Ontzettend moeilijk maar ik wil zijn leven niet rekken gewoon omdat wij dan meer tijd hebben met hem.

Ik nam al eens contact op met de dierenarts rond het plannen van euthanasie. De hond is altijd angstig bij de dierenarts (en hij verzet zich altijd, wat nu wellicht een stuk minder zou zijn). Daarom vroeg ik naar een euthanasie thuis, maar daar is de dierenarts geen fan van. Hij zegt dat het zou kunnen dat de hond zich thuis net meer zal verzetten dan in de praktijk. Ik kan dat zelf moeilijk inschatten, maar ik weet dat de dierenarts niet graag huisbezoeken doet omwille van de tijd die dat in beslag neemt, dus ik weet niet of dat meespeelt hier. 

Hebben jullie daar ervaring mee? Is een euthanasie thuis bij jullie goed en rustig verlopen? 

Veel dank alleszins 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik zou dat ook het liefst thuis doen, als het maar enigszins mogelijk is.

Zou je hond niet een rustgevend pilletje kunnen krijgen, ruim genoeg op tijd voordat de dierenarts bij jou thuis komt.

Van dat zich er thuis meer tegen verzetten, heb ik nog nooit gehoord van iemand.

Alvast heel veel sterkte gewenst de komende tijd, het is altijd moeilijk afscheid te nemen.

honden page profiel DanielleDanielle

Hier (bij mijn ouders) alle honden altijd thuis ingeslapen. Geen enkele dierenarts die daar ooit een probleem mee heeft gehad. En als ik mijn hond ooit moet laten inslapen, gebeurt dat ook thuis. 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Onze eerste hond is ook thuis ingeslapen en wil dat voor de andere ook als dat mogelijk is. Onze vorige hond was als de dood voor de dierenarts en ook in de auto vond hij vreselijk. Dat wilde we hem echt niet meer aandoen, dierenarts maakte er géén punt van en kwam gewoon toen we belde. Dat verzetten, vind ik een beetje onzin. Vaak voelt een hond zich juist meer op zijn gemak thuis dan in een dierenartsenpraktijk. 

 

En onze hond was juist ontzettend rustig toen ze dat thuis kwamen doen, lag lekker op de bank toen het gebeurde. 

 

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Ik heb helaas 2 keer een hond in moeten laten slapen, beide keren is dat thuis gebeurd. En als de dag aangebroken is dat ik Buddy moet laten gaan gaat dat ook thuis gebeuren.

Mijn Beagle Lucky heeft zich inderdaad erg verzet, daar heb ik nu nog een trauma van... :'( Maar ik denk niet dat het relaxter was gegaan als we naar de dierenarts waren gegaan.

Bij Duke is het heel rustig en vredig gegaan, terwijl hij een stresskip was als hij in de praktijk kwam.

Het kan dus per hond heel verschillend zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat het sowieso stress scheelt bij hond en baas als je de dierenarts thuis laat komen. Ik zal hier in de toekomst ook altijd voor kiezen. Ik zou dus naar een ander gaan als deze dierenarts het niet thuis wil doen.

Veel sterkte gewenst, bij de dierenarts of thuis, het is altijd een rot moment :'(

honden page profiel Fine Fine

Verdrietig.... Wellicht dat je hond een middel kan krijgen waar hij rustig van wordt? Ik kan me voorstellen dat thuis inslapen je voorkeur heeft.

 

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Ik heb zelf een ervaring met euthanasie thuis en dat was met een kat. Dat verliep heel rustig en heel snel.

Dat zal natuurlijk wel per dier verschillen.

De keuze hiervoor was ook gemaakt omdat mijn kat dierenartsbezoeken echt niet chill vond. Ik zou het persoonlijk wel aanraden, maar dat is dus op basis van deze ene persoonlijke positieve ervaring.

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Is er een dierenarts aan huis bij jou in de buurt?. ,, jouwdierenartsaanhuis.nl ,, google er eens op.

Ze zitten door het land verspreid en komen zeker voor euthanasie.

 

Als jouw hond zo bang is bij de da zou ik zeker een thuisoplossing zoeken. Jij bent op dat moment emotioneel ook niet kalm en dat voelt de hond. Thuis is echt rustiger.

 

Ik wens je veel sterkte want oh het is zo moeilijk.

 

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Heel moeilijk, in de meest ideale situatie zou ik het ook altijd thuis doen. Maar ik denk dat Abel misschien wel rustiger zal zijn bij de dierenarts. Hij weet namelijk dat het daar spannend maar ok is. Een dierenarts hier in zijn eigen huis zal hij zomaar ineens heel veel spannender kunnen vinden, want onverwacht en niet gewend. Dus ik zou mij in het geval van mijn onzekere hond zomaar kunnen voorstellen dat ik in zijn belang naar de dierenarts toe zal rijden, omdat dat is wat hij weet en verwacht als ie de dierenarts ziet. In huis, op een rustige manier, is een heel mooi beeld en streven maar gaat het voor die van mij niet zijn.. dus: denk in het belang van je hond, jij kent hem namelijk als geen ander en doe wat voor hem het meest rustige is. Wat de dierenarts ook vindt.. 

veel sterkte! 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Ik was er toevallig een paar dagen geleden bij toen een hond thuis ingeslapen werd. Dit is heel mooi en rustig gegaan zonder stress. Voor deze hond veel fijner dan dat hij zelf nog naar de dierenarts had moeten gaan. 

 

Ik zou er even over nadenken hoe je hond normaal omgaat met vreemde mensen in huis en hoeveel spanning dat geeft. 

 

Heel veel sterkte met de beslissing. 

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

" Ik was er toevallig een paar dagen geleden bij toen een hond thuis ingeslapen werd. Dit is heel mooi en rustig gegaan zonder stress. Voor deze hond veel fijner dan dat hij zelf nog naar de dierenarts had moeten gaan. 
 
Ik zou er even over nadenken hoe je hond normaal omgaat met vreemde mensen in huis en hoeveel spanning dat geeft. 
 
Heel veel sterkte met de beslissing.  "

Mooie toevoeging die ik vergat maar wel leidend zou zijn. Abel vind bezoek thuis namelijk ook moeilijk dus dat zal extra stress geven combi dierenarts die thuis komt. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik heb beide wel meegemaakt. Ik vind het vooral voor mezelf prettiger als het thuis gedaan wordt. Verder kijk ik naar de hond. Als die bij de da extreem angstig is zou ik het thuis doen.

 

Veel sterkte iig.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mijn honden zijn alle thuis door de dierenarts thuis ingeslapen, nooit een probleem meegemaakt. Arts ging bij mij en de hond op de grond zitten, de laatste hond mocht mijn huidige hond ook gewoon bij blijven die ging er ook lekker bij liggen… ….zal het als het kan altijd doen zo…..mijn honden kennen wel de dierenarts…. Ik kom iedere maand bij de dierenarts, ze kennen de arts goed, en in de kliniek zijn ze thuis en nooit daar gestrest, maar voor mezelf heb ik liever dat het thuis gebeurd.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Krokodil, heel veel sterkte straks wat je ook besluit. 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Bij ons zijn alle honden thuis ingeslapen (ondertussen 5 honden, waarvan 3 van mijn ouders en 2 van mij) , bij geen van de honden problemen gehad. 

 

En alle volgende honden zullen ook thuis ingeslapen worden. 

 

Geeft voor ons een rustiger gevoel, en als mijn dierenarts niet thuis wil komen, zoek ik een dierenarts die dat wel wil

honden page profiel DagmarDagmar

Ik heb er 1 thuis laten inslapen om 22u30, heel vredig. 2 bij de dierenarts (1 vredig, de ander was nadat kapot gebeten was door een andere hond).

mijn huidige oude hond heb ik geen voorkeur, hij voelt zich uitstekend op zijn gemak bij de dierenarts, dus dat is geen belemmering.

Mijn teef ervaart wel een hoop stress en schrik bij de dierenarts, dus voor haar kies ik voor thuis indien het kan.

 

Heel veel sterkte met wat komt!

honden page profiel toto

honden foto van to

Onze dierenarts kwam gewoon thuis..

Ja dat kostte wat extra, had ik er voor over.

overigens had ze toen de witte jas niet aan. Het ging allemaal heel rustig en vredig.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Moeilijk hoor, sterkte alvast.

Ik heb vorig jaar september mijn hondje thuis laten inslapen. De dierenarts kwam zelf met deze optie.

Ik vond dit erg prettig en kijk er goed op terug. Voor mijn hondje is het heel goed en rustig verlopen. Ik heb hier zeker geen spijt van gehad.

 

Misschien een dierenarts of veearts zoeken in je omgeving die wel aan huis komt.

honden page profiel KrokodilKrokodil

honden foto van Krokodil

Ontzettend bedankt iedereen voor de reacties! Ik heb er echt wel wat aan, de hond reageert altijd enthousiast op bezoek en ik ga sowieso ook rustiger zijn als de euthanasie thuis verloopt. De dierenarts "doet het normaal niet maar deze keer wil hij wel een uitzondering maken". Ik had wat schrik gekregen door zijn opmerking rond de weerstand, ik wou niet met een schuldgevoel achterblijven als het effectief moeilijk zou verlopen thuis. Maar ik ga gewoon mijn gevoel volgen en het thuis inplannen.

 

We hopen dat hij nog even bij ons kan blijven, maar we zien zijn vermoeidheid steeds maar toenemen :(

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ontzettend bedankt iedereen voor de reacties! Ik heb er echt wel wat aan, de hond reageert altijd enthousiast op bezoek en ik ga sowieso ook rustiger zijn als de euthanasie thuis verloopt. De dierenarts "doet het normaal niet maar deze keer wil hij wel een uitzondering maken". Ik had wat schrik gekregen door zijn opmerking rond de weerstand, ik wou niet met een schuldgevoel achterblijven als het effectief moeilijk zou verlopen thuis. Maar ik ga gewoon mijn gevoel volgen en het thuis inplannen.
 
We hopen dat hij nog even bij ons kan blijven, maar we zien zijn vermoeidheid steeds maar toenemen :(
 
  "

Ik weet niet waar je woont, de arts die bij mij thuis is gekomen werkt in drenthe bij arts en dier, was geen enkel probleem dat de arts thuis kwam, mijn hond was niet ziek, maar op…..afgesproken en de arts ging niet gelijk aan het..werk, maar ging eerst bij de hond zitten, en maakte een praatje met mijn hond, ze ging te..werk, wanneer de hond rustig lag, en mijn hond is vredig ingeslapen….       

honden page profiel BlondieBlondie

" Ontzettend bedankt iedereen voor de reacties! Ik heb er echt wel wat aan, de hond reageert altijd enthousiast op bezoek en ik ga sowieso ook rustiger zijn als de euthanasie thuis verloopt. De dierenarts "doet het normaal niet maar deze keer wil hij wel een uitzondering maken". Ik had wat schrik gekregen door zijn opmerking rond de weerstand, ik wou niet met een schuldgevoel achterblijven als het effectief moeilijk zou verlopen thuis. Maar ik ga gewoon mijn gevoel volgen en het thuis inplannen.
 
We hopen dat hij nog even bij ons kan blijven, maar we zien zijn vermoeidheid steeds maar toenemen :(
 
  "

1x thuis laten doen en gepland omdat dat kon, in de zin dat het geen bloedspoed had, maar de tijd was gekomen en dat was duidelijk vanuit de hond naar mij toe op dat moment.  DA stond daar volledig achter, en was al afgesproken dat ik haar aan zou geven als de tijd was gekomen. Het was mijn eerste hond, de andere hond was er ook bij en omdat we hadden gepland waren er al mensen geweest om afscheid te nemen en toen da kwam waren er een paar gekomen om mij bij te staan. Ging echt heel rustig, en de da legde ook alles uit. Ze had alleen verkeerd ingeschat dat ze zelf de hond niet mee kon nemen. Het lichaam heeft dus wel nog tijdje in de woonkamer gelegen half in een bodybag, maar dat moet nu eenmaal dus wees daar op voorbereid.

--

Wil wel omdat je aangeeft dat de hartproblemen van de hond op gaan spelen je attenderen daarop, het kan dan soms wel heel snel plots achteruit gaan. Dat heb is bij 2 honden van mij gebeurd. Bij allebei behoorlijk acuut en dan kun je eigenlijk niet wachten op een da die komt omdat de honden in ademnood raken.

Bij de eerste die relatief jong was en ineens acuut, konden we al geen roesje doen voor het inslapen om medische redenen die da had uitgelegd en waar ik akkoord mee ging. 

Bij onze 2de hond met acute hartproblemen had da geen tijd, en hebben we te lang moeten wachten voor we terecht konden, de hond had het zo benauwd en dan moesten we haar ook nog een auto intillen en in de praktijk moesten we ook nog wachten, dat wens ik geen hond en baasje toe zo'n einde.

Dus kijk goed naar je hond, en wacht niet te lang met de beslissing maken, hoe moeilijk ook.

Heel veel sterkte met dit naderende afscheid!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Hier wordt de hond opgehaald door het crematorium, die komen asap. Ik liet ze gewoon in hun mand liggen tot ze werden opgehaald. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hier wordt de hond opgehaald door het crematorium, die komen asap. Ik liet ze gewoon in hun mand liggen tot ze werden opgehaald.  "

Hier ook….ik heb zelf een tijd afgesproken met het crematorium dat ze haar zouden ophalen, om 12.00 is ze ingeslapen en om 16.00 kwamen ze ze ophalen, zodat ik afscheid van dr kon nemen en ook mijn huidige hond die al die tijd bij dr heeft gelegen, en ben meegegaan met mijn eigen auto, die wat te klein was om haar lichaam dood in te vervoeren……het is wel zo mooi gedaan..heel voorzichtig zijn ze geweest om haar in een grote mand te vervoeren, en ook in het crematorium werd ik overal bij betrokken.  

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

" Ontzettend bedankt iedereen voor de reacties! Ik heb er echt wel wat aan, de hond reageert altijd enthousiast op bezoek en ik ga sowieso ook rustiger zijn als de euthanasie thuis verloopt. De dierenarts "doet het normaal niet maar deze keer wil hij wel een uitzondering maken". Ik had wat schrik gekregen door zijn opmerking rond de weerstand, ik wou niet met een schuldgevoel achterblijven als het effectief moeilijk zou verlopen thuis. Maar ik ga gewoon mijn gevoel volgen en het thuis inplannen.
 
We hopen dat hij nog even bij ons kan blijven, maar we zien zijn vermoeidheid steeds maar toenemen :(
 
  "

 

Geniet van de momenten die jullie nog samen hebben.

En toch fijn dat je nu weet wanneer het moment komt, dat de dierenarts bij jullie thuis wil komen.

Sterkte!

honden page profiel LizzyLizzy

honden foto van Lizzy

Bij ons kwam de dierenarts thuis, we mochten zelf kiezen en hij snapte heel goed dat we het thuis wilden, in zijn eigen vertrouwde omgeving. 

Ondanks alle verdriet was het een bijzonder mooi afscheid, we zouden het nooit anders gewild hebben dan op deze manier. 

Onze hond was heel rustig (in de dierenkliniek altijd angstig), we waren zo dankbaar dat hij thuis kon sterven, en niet op de plek waar hij zo'n hekel aan had.

Ik zou echt vragen om het thuis te mogen doen hoor! 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Ik zou altijd voor thuis willen kiezen, maar helaas is kiezen niet altijd een optie.

Afgelopen 9 maart hebben wij voor de eerste keer afscheid van een (hele dierbare en lieve) hond moeten nemen en ondanks dat ik tot de laatste minuten heb gezegd 'niet bij de dierenarts' was er niet echt een andere optie. Zij was binnen een korte tijd erg afgetakeld en heel zwak. Haar hart was binnen enkele weken heel slecht geworden en op het eind was ze erg benauwd.

Het idee van daar afscheid nemen vond ik afschuwelijk, maar onze lieve Penny was op dat moment zo zwak dat wachten op iemand die thuis kon komen niet eerlijk was, ze was echt helemaal op en zelf leek ze er ook vrede mee te hebben. Haar hele leven was ze doodsbang voor de dierenarts, maar nu lag ze tijdens het bespreken rustig op de grond van de behandelkamer.

Ze is uiteindelijk in de armen van mijn moeder gestorven en hoe zwaar het ook was, het verliep heel rustig en vredig. Ze heeft geen moment geleden of angst gehad. We hebben heel veel tijd en ruimte gekregen om afscheid te nemen en hebben haar uiteindelijk zelf naar het crematorium gebracht waar we ook nog een hele tijd hebben gezeten om afscheid te nemen.

 

 

honden page profiel KrokodilKrokodil

honden foto van Krokodil

We hebben nu de beslissing gemaakt om hem maandag te laten inslapen, thuis. Het wordt weer zo warm volgende week en we willen niet dat hij daar nog door moet en dat we inderdaad zoals Blondie aangaf met spoed moeten euthanaseren omdat hij in ademnood komt ... Toch bijzonder hard om te beseffen dat het de laatste dagen zijn met hem, doet mij zo'n pijn. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" We hebben nu de beslissing gemaakt om hem maandag te laten inslapen, thuis. Het wordt weer zo warm volgende week en we willen niet dat hij daar nog door moet en dat we inderdaad zoals Blondie aangaf met spoed moeten euthanaseren omdat hij in ademnood komt ... Toch bijzonder hard om te beseffen dat het de laatste dagen zijn met hem, doet mij zo'n pijn.  "

Dat lijkt me een verstandig besluit. Geniet van de laatste dagen en veel sterkte!

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Het doet heel veel pijn, heel veel sterkte,

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" We hebben nu de beslissing gemaakt om hem maandag te laten inslapen, thuis. Het wordt weer zo warm volgende week en we willen niet dat hij daar nog door moet en dat we inderdaad zoals Blondie aangaf met spoed moeten euthanaseren omdat hij in ademnood komt ... Toch bijzonder hard om te beseffen dat het de laatste dagen zijn met hem, doet mij zo'n pijn.  "

Goed dat je het besluit hebt genomen, en voor dit weekend geniet nog mooi van hem, en als het zover is, lekker bij je nemen hoor, heel veel sterkte.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Goodbye my lover(s)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^