Abel: voeding, medisch en de zoektocht naar wat werkt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Voedingsdeskundige ook gesproken. Er is ook een optie om een kruid te gebruiken ipv prednison. Dus alternatief. Maar ze staat ook achter de dierenarts en snapt het ook als ik die prednison wil proberen. Vanavond maar even rust, geitenvlees en enzymen ter ondersteuning vertering en kijken hoe het morgen gaat. Prednison voelt zo ‘begin van het eind’ maar misschien knapt ie er dus ook wel van op als ik het benader vanuit het oogpunt: daarna kan ik werken met goede voeding aan meer stabiliteit. Maar ik weet niet of dat wishfull thinking is. 

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Bedenk dat pred ook veel levens gered heedt. Het is een paardenmiddel, maar soms tijdelijk nodig. Mijn vorige hond heeft het gehad vanaf dat hij 6 jaar was en is  er 13 op geworden, afgebouwd naar minimale dosis. Hij had hemolytische anemie, autonimmuun ziekte..heel wat anders dat weeet ik.

Zonder pred had hij de 7 niet gehaald. Succes met de beslissing.welke enzymen krijgt hij?

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Dat is ook zo. Ik hoop alleen dat ik die weerstand weer op peil krijg. En dat het aanslaat. Hij krijgt de vitals enzymen pro capsules. 

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Even een update. Niemand begrijpt helemaal waarom: maar Abel knapt op op het rauwe vlees. (Gekookt water eroverheen en af laten koelen). Voor nu stabiel. Aankomende week weer op controle bij de dierenarts. Prednison nog niet aan begonnen. Wel ben ik begonnen aan de natuurlijke variant; Go Ribes Nigrum druppels. Dat gaat goed. Eigenlijk gaat alles redelijk stabiel op het moment behalve zijn anaalklieren. Gelukkig even rust in zijn lijf om te bekijken wat we nu gaan doen, die terugval gaat komen namelijk op rauw vlees. 

honden page profiel L L

honden foto van L

" Even een update. Niemand begrijpt helemaal waarom: maar Abel knapt op op het rauwe vlees. (Gekookt water eroverheen en af laten koelen). Voor nu stabiel. Aankomende week weer op controle bij de dierenarts. Prednison nog niet aan begonnen. Wel ben ik begonnen aan de natuurlijke variant; Go Ribes Nigrum druppels. Dat gaat goed. Eigenlijk gaat alles redelijk stabiel op het moment behalve zijn anaalklieren. Gelukkig even rust in zijn lijf om te bekijken wat we nu gaan doen, die terugval gaat komen namelijk op rauw vlees.  "

Ik heb dit topic niet helemaal gelezen, maar fijn dat het nu beter gaathp-thumbsup

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Tot nu toe weer wat beter. Maar zorgen blijven dan he. We duimen dat heg zo blijft.

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Alweer een paar weken verder. Na de laatste keer waarin het echt niet goed ging, en we toch weer terugvielen op het oorspronkelijke voer ging het snel beter. En de ribus nigrum druppels nu 6 weken gegeven. In de laatste week begonnen met het toevoegen van L-glutamine. Verder de basis hetzelfde en alleen de vitals enzymen door zijn voer. En wat gaat het goed! :-). Vooral de L glutamine doet heel veel voor hem merk ik. De galblaas capsules zijn nu 2 weken van de medicatie lijst. Hij eet nog steeds heel goed, weegt inmiddels denk ik weer 3.6 ongeveer (hij was in de laatste crisis naar 3.3 gegaan en komt van 3.8). 
stapje voor stapje. Maar het gaat nu heel goed en dat is zo fijn ????. Heel langzaam denken we na over dat voer en hoe dat nou kan, rauw voer zou het echt niet moeten zijn voor hem, maar het is het enige dat goed gaat. De voedingsdeskundige heeft overlegd met een collega ook, omdat ze ook even vastliep in waarom. Maar hij is misschien de uitzondering op de regel. Nu eerst maar deze goede basis stabiel krijgen en dan verder nadenken. 

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Tuigje of geen tuigje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^