Hallo,
Mijn hond van 7 maanden is maandag loops geworden denk ik. We vonden echt wel aantal bloeddruppels op de grond en ze liet ook een afdruk achter als ze ging zitten. Dinsdag ook nog wat bloed gevonden maar daarna niet meer. Ik zie ook niets van een dikke vulva. Had wel gelezen dat dat ook niet hoeft. Vind wel dat ze naar ijzer ruikt als ze aan het schoonlikken is. Hoe zou ik nou nog meer kunnen zien dat ze loops is? Veel kleine plasjes doet ze ook niet. Ze is wel wat drukker en vervelender en ruikt ze lekker voor de reuen die hebben wel meer interesse. Of is het wel gewoon duidelijk dat ze loops is als ze wat bloed heeft verloren? Wordt er een beetje onzeker van omdat het niet echt duidelijk is haha. Hoor graag jullie mening!
Denk dat ze je eerste teefje is, Eerste dagen van de loopsheid is verschillend, let maar op na een weekje komt de bloeding op gang, endan zie je dat ze echt loops is, veel honden houden zich schoon waar je dan niet al te veel van merkt dat ze goed loops zijn....wees alert, hou ze voorlopig aan de lijn, niet los laten lopen, zeker niet als je geen teefjes hebt gehad, de eerste keer loops kan anders gaan dan een tweede derde keer....alert zijn er op bedacht zijn dat ze op gooserjacht wil... misschien leg ik het een beetje verkeerd uit, maar zelf heb ik altijd teefjes gehad met maar een paar reuen....wanneer je het meerderen keren hebt meegemaakt van je teefje weet je beter te hendelen.
Bedankt voor je reactie! Inderdaad eerste teefje. Ja we houden haar inderdaad aan de lijn. Houden we het goed in de gaten en ben ik benieuwd volgende week!
Eerste teefje, dat is altijd wat afwachten hoe ze zich gaat gedragen, misschien de eerste dagen wat hangerig, niet betuttelen, lekker dr ding laten doen, als ze geen lange wandeling wil maken kort je het in...en als ze niet graag eet, niets puschen, komt vanzelf wel weer...na de loopsheid kan je hond schijndrachtig worden, lees je daarover in.
Ga ik doen, bedankt! Inderdaad het eten is ook minder geworden.
Bron dierendokters.com. Heb het voor je opgezocht.....
Normale, niet-gesteriliseerde teven zijn gemiddeld om de 6 tot 9 maanden loops. Tijdens de loopsheid komen veel hormonale veranderingen voor, waarbij oestrogenen, progestagenen en prolactine een belangrijke rol spelen.
Schijndracht is een aandoening die voorkomt bij niet-zwangere teven en gaat gepaard met verschillende symptomen die lijken op zwangerschap. Het ontstaat 6 tot 12 weken na de oestrus, het begin van de loopsheid. In deze fase wordt het hormoon prolactine vanuit de hersenen gevormd. Meerdere studies wijzen erop dat prolactine een grote rol heeft bij het ontstaan van schijndracht, maar de precieze ontstaanswijze is nog onbekend. Wel lijkt het erop dat de teven die schijndracht ontwikkelen, hogere concentraties prolactine in het bloed hebben. Er zijn geen specifieke rassen bekend waarbij schijndracht vaker voorkomt.
Schijndracht wordt in eerste instantie opgemerkt door een verandering in het gedrag van de teef:
Lichamelijke tekenen van schijndracht zijn:
Tijdens de schijndracht kunnen de melkklieren ontsteken, soms ontstaat er een huidinfectie als de teef veel aan de tepels likt. Hoewel het niet direct is aangetoond, denkt men dat teven die vaker schijndrachtig zijn een hogere kans op kwaadaardige melkkliertumoren hebben.
De diagnose wordt gesteld aan de hand van het lichamelijk onderzoek en van het veranderd gedrag. Wel is het belangrijk om zeker te zijn dat de teef niet gedekt is: lichamelijk onderzoek, echografisch onderzoek en röntgenfoto’s van de buik kunnen hierover uitsluitsel geven.
Deze aandoening is goed te behandelen. De meeste gevallen van schijndracht zijn heel mild, waarbij het volstaat om de teef af te leiden en te voorkomen dat zij haar nesteldrang kan uitten.
Bij ernstige gedragsafwijkingen of bij veel melkproductie worden medicijnen voorgeschreven die ervoor zorgen dat er geen prolactine wordt aangemaakt.
Lekker flink afleiden en een lange wandeling gaan maken als je het gaat merken...dan voorkom je een hoop....hier ook teven en er nooit geen last van gehad, ging altijd lange wandelingen maken, thuis kleedjes weghalen, knuffels en afleiden....vooral lekker gaan wandelen en dan komt je hond moe en tevreden huis...hopelijk werkt dat ook voor jouw hond.
Ik heb veel gehad aan een loopsheidsbroekje. Vooral die van het merk 'Sharon B' waren heel fijn en hebben leuke printjes. Ik legde altijd een maandverbandje in het broekje en dat verschoonde ik na elke wandeling (broekje gaat uiteraard uit tijdens de wandeling). Dan hoeft het broekje niet elke keer de was in. Zo houd je je huis schoon. Niet alle honden vinden een loopsheidbroekje fijn; daar had ik met mijn hond dan weer geluk mee.
Zodra het bloeden stopt, is ook meestal de loopsheid bijna voorbij. Ik ging uit van 3 weken, maar na 24 dagen bloedde mijn hond nog altijd. De opgezwollen vulva blijft ook nog even. Mijn hond 8-10 weken daarna ook schijnzwanger. Dat was wél echt een pittige periode.
Ja het bloeden is eigenlijk het begin van de loopsheid, dit duurt een 1 a 2 tal weken. Daarna bloeden ze niet meer maar kunnen ze wel nog vruchtbaar zijn dus met reuen kan je best 3-4 weken voorzichtig zijn vanaf start loopsheid. Sommige teven hebben een dikke vulva en andere dan weer niet.
Mijn teefje is net vruchtbaar wanneer bloeden gestopt is dus toch mee opletten. Mijn teefje bloed bv maar +- 9 dagen
Dit zijn mijn Bamses billen, een loopsbroekje is hier niet aan de orde voor, zelf vind ik, dat vind ik hoor, dat ze zich zonder broekje schoner houden, met broekje kunnen ze er daar niet bij...maar dat vind ik...
. Ozjins Dikke billen, ....is een broekje niet zo handig, mijn teefjes hielden zich zelf heel goed schoon.
Wel opletten hoor, de meeste teven bijten de eerste dagen/weken van zich af en dan als je minder alert bent laat ze zich ineens dekken. Zo ging het in elk geval bij mijn hond. Eerst 3 weken snauwen en grauwen naar de reu van mijn broer als die op visite kwam en plots (nog geen 24 uur nadat ze hem helemaal had uitgefoeterd) ging ze zo voor hem staan en met 15 seconden was het ook gepiept en zaten ze vast. Voor beide was het de eerste keer. Niet elke teef is gelijk en de een laat zich al veel sneller dekken dan de andere, dus blijf er bovenop zitten (bijna letterlijk haha).
Elke loopsheid is anders, maar bloed en wat je verder omschrijft lijkt er wel op.
Bij mijn teef heb ik vrijwel nooit iets gevonden omdat ze zich altijd schoon hield.
Tip, noteer de datum in je agenda, dan kun je volgen of er regelmaat in komt.
Dierenarts, die kan je het zo vertellen.
Haha die onzekerheid ken ik, vooral bij m'n eerste teefje!
Een gemiddelde loopsheid duurt 3 weken. Sommige teefjes bloeden de hele loopsheid, sommige alleen de eerste week. Dit is bij elk teefje verschillend. De 2e week begint de vruchtbare periode voor de meeste teefjes. Dit merk je vaak aan meer snuffelen, meer plassen en meer interesse in andere honden. 1 van mijn teven is echt geen schatje en tolereert geen andere honden behalve die week haha. De 3e week zijn ze niet langer vruchtbaar, maar ruiken ze wel nog heel lekker voor andere honden.
Wat betreft de vulva elke hond heeft een andere vulva. De ene is groter dan de ander. Zo heeft mijn ene teefje tijdens de loopsheid een hele grote vulva en valt het bij mijn andere teefje nauwelijks op.
Zelf tel ik altijd vanaf het eerste moment dat ik bloed vind bij de dames. Zo weet ik wanneer ik extra voorzichtig moet zijn en wanneer het weer voorbij hoort te zijn. Je gaat vanzelf de tekenen herkennen wanneer de loopsheid er aan komt (:
Bedankt nog voor je reactie! Zola is na een aantal dagen weer flink gaan bloeden. Ook de vulva is dikker geworden. Zitten nu in de 4e week. Bloeden neemt af. Snauwen naar andere honden nooit gedaan eigenlijk. Nu de vraag wanneer kan ik weer loslaten en spelen met andere? Dacht na 3 weken wel. Maar durf nu nog niet zo goed haha.
Nog even aan de lijn houden , alleen los als echt alles over is, en was dr broek met een goede champo zodat de geur er af is voor de reutjes…..
Dat hangt er ook vanaf waar je loopt natuurlijk, ik laat mijn honden los als dat kan (loops of niet loops, want ik hoef geen vreemde honden bij de mijne in de buurt).
Als je natuurlijk in een drukbevolkt losloopgebied wandelt, is het niet handig, maar dat vind ik met een aangelijnde hoogloopse hond ook niet.
Verder vind ik het niet mijn verantwoordelijkheid om controle te moeten uitvoeren over andermans honden, ik vind het een slap excuus voor een niet luisterende reu. 1 keer kan iedere eigenaar overkomen, maar daarna is het toch écht wel een kwestie van te gaan trainen.
Tenzij je teef natuurlijk niet luistert die momenten en actief op zoek gaat naar reuen, dan moet je uiteraard wel aanlijnen tot ze terug luistert ;)
Je zegt bloeden neemt af, dus is het nog niet over. Ik ken eennhondje dat ruim na drie weken nog gedekt is en pups heeft gekregen. Ze dachten ook dat het over was tja.
Is bij 7 maanden loops niet heel vroeg? Of is dat wellicht per ras verschillend? Vraag me ook af hoe je dekking kunt voorkomen als je zelf netjes je hond aan de lijn houdt maar er reuen loslopen. Ts doe maar voorzichtig, een onbedoeld nestje is niet handig natuurlijk.
Hmm zou haar zeker nog wel even bij reutjes weghouden als je twijfelt, als haar vulva weer geslonken is kun je haar weer lekker los laten, maar eerder zou ik niet doen (:
Vanaf 5 maanden kan het, sommigen zijn pas met anderhalf jaar pud voor het eerst loops.
Tja het blijft opletten. Heb ook wel eens last gehad van een loslopende grote hond, zonder baas. Ik heb toen mijn hondje losgelaten ( ze bleef netjes bij mij) en de grote hond aan de riem gedaan en thuis gebracht. Heel irritant mensen die de voordeur openzetten en zeggen ga maar even naar buiten, we wonen toch bij het park dus gevaar is er niet.
Dat is per hond verschillend die van mij was ook met de 7 maanden loops en is nu net klaar met de 2e loopsheid...bijna 6 maanden er tussen. De meeste binnen mijn ras zijn echt voor de 9 maanden loops al geweest.
Ik hou het gewoon in de gaten en roep sowieso naar eigenaren om de hond terug te roepen als er eentje los loopt. Anders blok ik de hond, stuur hem weg en andere mastje 38 tegen ze.
Maar tot op heden nooit last van gehad. Ik zoek ook geen andere honden op en wandel anders buiten de tijden om.
Nee snap dat je het niet moet opzoeken op het moment van loopsheid maar hier lopen geregeld reuen los, op welke tijd dan ook Die ook gewoon naar mijn hond lopen of rennen.. En dat is niet in een losloopgebied.Zeg jij dan tegen een baas dat je hond loops is?
Oh vreselijk, waarom neem je dan een hond denk ik dan als je ze zichzelf laat uitlaten.Echt niet te begrijpen dat er zulke mensen zijn!
Ik hanteer 3.5 a 4 weken omdat mijn teefje ook niet afsnauwt. Vanaf moment dat haar vulva terug kleiner wordt.
Mijn teef was op 6 maand voor de eerste keer loops dus zeker niet abnormaal :D in geval van nood pak ik mijn teefje op tijdens uitlaten
Ja ik roep dan dat mijn hond loops is. Nu heb ik wel altijd mijn reu mee en die is niet vriendelijk aan de lijn. Dus vaak wordt de aandacht op hem gelegd i.p.v. andersom.
Maar hier ken ik eigenlijk iedereen in de buurt dus ze houden hun honden sowieso wel bij zich
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?