Joep heeft inderdaad oorontsteking gehad, hiervoor heeft hij een zalfje in zijn oren gekregen vd DA en was hij binnen no time weer de oude. Vervolgens hebben we hem ontwormt en antivlooien spul gegeven tegen evt oormijt
Een paar dagen ging het goed, alleen de laatste 3 dagen is hij weer wat rustiger en slaapt Joep veel meer.
We zijn hem iets meer gaan voeren en van 4x naar 3 x per dag. Waar hij eerst schrokte alsof zijn leven er van af hing, eet hij nu ineens veel rustiger en soms met moeite. Ook de bijtaanvallen lijken nu groten deels weg te zijn. Wel begint hij nu met zijn voortanden aan de muur te knagen (gipsmuurtje).
Ik heb a.d.v zijn verandering van gedrag een paar vragen/theorieën:
- kan het zijn dat Joep misschien gewoon te weinig voer heeft gehad, daarom een beetje gefrustreerd was en hij bijv ook veel gras, zand & steentjes at. Hij krijgt "Topstar Salmon" brokken, we gaven hem ong 250 gr en zijn nu naar 330gr gegaan. Wellicht is hij nu meer voldaan omdat hij meer eten krijgt.
-Kan het zijn dat Joep 2 dagen na het nemen van de ontwormingspil lustelozer/ ziekig wordt?
-Gezien het kauwen op de muur, zou het kunnen zijn dat hij tandjes begint te wisselen?
Heel verhaal weer, en misschien een beetje slordig, maar het zijn drukke dagen en slaap komen we af en toe te kort :)
Fijne feestdagen!
Joep heeft heel wat op 1 hoop gekregen: medicatie voor de oorontsteking, vaccinatie, ontworming en vlooienmiddel. Dat is best veel voor het lichaam om te verwerken, als het al wat ziek is (oorontsteking). Het zou kunnen dat ie daarom lustelozer is, ja. Uiteraard kan er ook wat anders spelen, maar ik neem aan dat hij door de DA onderzocht is?
Gaan vreten van straat zou idd uit een hongergevoel kunnen komen. Als dat nu weg is door meer te voeren of door anders te voeren, dan is dat alvast fijn opgelost.
En tandjes wisselen begint zo rond de leeftijd van 3 maanden. Ook daar kunnen ze lusteloos, hangerig of baldadig van worden. Kijk regelmatig z'n tandjes na, of het wisselen goed verloopt en biedt voldoende kauwmateriaal aan.
Fijne feestdagen!
Bedankt voor de reactie, hij is idd door de DA onderzocht, dinsdag gaan we weer voor controle.
Waar moeten we op letten bij het nakijken van zn tandjes? Of ze bijv los zitten, of eruit zijn?
Ja, of er geen melktandje in de weg zit, daar waar al een nieuwe tand groeit. Of er geen ontsteking rond het losse tandje komt (dus tandvlees nakijken).
Eerst gaan de snijtandjes eruit (voorste kleine tandjes), daarna de hoektand (die blijven wel es wat 'vasthangen' terwijl de nieuwe erdoor komt), daarna volgen de kiezen.
Heb je al gekeken naar de maan oogjes?
Hoe bedoel je?
Wij hebben ook zo,n stuiterbal. Nu 13 weken oud( jong) dodelijk vermoeiend . En ook ik hoop dat het goed komt.
bijt echt overal in . En als we aan het lopen zijn dan kan ze de kolder in haar kop krijgen en “vliegt ze mij aan” moet dan ecbt even streng aan pakken.
iedereen zegt dat het goed komt dus daar vertrouw ik maar op . Maar zie het ook niet altijd
Beter en je voorkomt het of probeert je pup af te leiden. Negatieve aandacht is ook aandacht he.
Het is af en toe inderdaad erg vermoeiend. Joep is een aantal dagen niet helemaal fit geweest en was daardoor een aantal dagen rustiger. Sinds gister lijkt hij weer de oude. En tot nu toe is er iets vooruitgang, maar hij is nog erg bijterig.
We proberen consequent te blijven door ander kauw materiaal aan te bieden en het goede gedrag te belonen. Dit lukt soms wel soms niet.
Het is af en toe gewoon erg vermoeiend omdat we constant achter Joep aan zitten. "Joep nee, Joep UUUH!, Joep laag.." we merken dat hij hierdoor eigenlijk nog vervelender wordt en dan begint te ravotten.
Momenteel ligt hij telkens met de voorpootjes op de salontafel, hij kent het commando laag, maar geeft daar op sommige momenten niks om. Dus elke keer maar met een harde "nee" van de tafel af trekken. Heeft iemand hier nog tips voor?
Verder is hij op goede momenten echt heel leuk. Hij is erf leergierig, en komt zo bij je liggen om even te knuffelen!
Hierbij weer een update.
Oud en nieuw heeft Joep goed doorstaan. Geeft eigenlijk niks om het vuurwerk, wel het 12 uur moment dat het even los ging werd Joep wakker ( lag toen net een half uur te slapen). Daarna wou hij moeilijk verder slapen en pas rond een uur of 2 sliep hij. Nieuwjaarsdag was hij wel helemaal kapot. Heeft hele dag geluierd en hebben rustig aan gedaan met hem.
Verder lijkt Joep de laatste dagen alleen maar bijteriger te worden. Je kan hem nauwelijks meer aanhalen of hij begint te bijten. We geven hem voldoende alternatieven maar dit lijkt allemaal niet te werken. Het meubel bijten leek even minder maar dit komt ook weer terug, hij hangt telkens aan de salontafel.
Het lijkt telkens overprikkeling, maar het blijft héél lastig om hem zijn rust te laten pakken.
We hopen dat er komende weken progressie in komt, want het begint van ons af en toe echt een beetje zijn tol te eisen. Andere dingen zoals goede benchtraining e.d. komen we momenteel niet aan toe hierdoor.
Even kort een tip, omdat het bij ons super goed werkte: zodra die in terror modus raakt, even op de gang zetten. Niet lang, 1 minuutje ofzo. Dat was bij ons altijd een directe showstopper, en daarna was ze gelijk weer ‘aanspreekbaar’.
Na een tijdje leerden we ook de signalen en tijdstippen herkennen en konden we het voor zijn. Zo verstopten we bijv kleine stukjes koekjes in de kamer die ze dan moest gaan zoeken. Ook maar 5 min werk maar het voorkwam dan zo’n uitbarsting. Even die hersentjes uit die loop halen komt helemaal goed!
De periode van het tandjes wisselen kan erg bijterig verlopen, ja. Soms gaan ze ook kwijlen en op alles sabbelen.
Bij sommige pups kan het helpen om het tandvlees zacht te masseren. Of om iets verkoelend aan te bieden om te bijten, bijvoorbeeld een opgerold nat washandje of -doek in het vriesvak leggen en als het stijfbevroren is op laten kauwen.
Eenmaal de tanden gewisseld zijn, vermindert het extreme bijten ook.
De beiden tips daarop zijn
Bijtring van mijn vorige. Mops notabene.... Dat zat normaal in me kuiten en kipfiletjes van mijn armen Buiten dat die ook af en toe ff tot halt moest geroepen worden. Veels te leuk als je met je armen gaat zitten wapperen. Dus tip 1 werkt ook echt heel goed met engelen geduld want je zal hem vaak uit de kamer moeten verwijderen en direct terugbrengen zodra er ook maar 1 moment van kalmte is. Wat ook helpt? Als joep alleen voor je armen gaat? Armen over mekaar kruizen en wegdraaien.
Wat ik bedoelde met die halve maan oogjes is de tweede foto die je hebt geupload. Dit soort halve maan oogjes zijn confrontatie vermijdend tenzij er nog iets anders staat waar hij naar kijkt.
Bedankt voor de reacties!
Ik vraag me wel af of het met het wisselen te maken heeft. Zie nog niks geks aan zn tandjes en 13 weken lijkt me nog iets te vroeg?
Hersenwerkjes doen we idd genoeg. Ook alle tips met handen over elkaar passen we toe. Maar als de handen er niet zijn, heeft ie nog tenen, kuiten en sinds kort knieën om n te bijten haha!
Afzonderen gaan we proberen, moeten dan even de hal puppy proof maken met alle schoenen die er nu staan!
Tandjes wisselen begint rond 12 weken. Sommige pups kunnen wat later zijn.
Het kan natuurlijk dat dit er niets mee te maken heeft, maar dat ie puur zijn emoties afreageert. Probeer dan te kijken waar het om draait: verveling of frustratie, of drukte, of uitdaging... enz.
Hij is op zijn extreemste als hij lang wakker is. Of soms na het wandelen.
Maar soms dus ook willekeurig, in één keer. Dan loopt hij continue naar de muur of tafel om te kauwen. En is geen enkele vervanger goed genoeg.
Heb je het idee dat hij die muur of tafel ook het liefst zou opeten (in stukjes bijten en doorslikken)? Of kan het een vorm van aandacht trekken zijn (dat je merkt dat hij afwacht hoe jij reageert)?
Wat als je de tafelpoten afschermt? Kiest hij dan iets anders om te knagen of probeert ie de bescherming te slopen om bij de poot te komen?
Hij doet het echt om actief te kauwen, dus niet uitdagen. Het is het tafelblad, morgen gaan we even zon doorzichtig tafelzeil halen om het af te dekken.
Op het moment van schrijven is hij weer bezig
uhu ook die echt heel familiair, dat je denkt WTF hebben ze nou weer gevonden..... schoenen dus. Ze kunnen echt super vervelend zijn haha.
Koop iig iets van een bijtring, kong is top spul https://www.bol.com/nl/nl/p/kong-puppy-hondenspeelgoed-assorti-m/9200000010740043/?bltgh=geMwxmOgMH0pAkMTCgFI5Q.3_20.23.ProductTitle Hoeft ze niet altijd vol te rammen. Beetje smeren op zijkant en dan invriezen met pindakaas, smeerkaas of leverkaas?
Kong met een beetje pinda kaas en brokjes krijgt hij ook regelmatig! Ring hebben we, is hij alleen niet altijd gek op.
Appeltje wel eens geprobeerd? Mijn vorige liet het liggen, deez gaat er helemaal stuk op. Heerlijk vind ie het.
Jep, vind Joep ook lekker. Maar zodra het op is is de tafel weer aan de beurt!
We zijn een tijdje verder en hierbij weer een update!
Zijn gedrag is in een positieve zin erg veranderd! Hij knaagt nauwelijks meer aan meubels/tafels en het happen is al een stuk minder. We zijn er nu achter dat het vooral aandacht vragen was of hij wou aangeven dat hij iets moet. We zijn er achter dat als hij moet poepen bijvoorbeeld, hij gaat blaffen en tegen ons opspringt. Eenmaal buiten doet hij zijn ding, waarna hij daarna weer rustig is.
Nu lijkt hij vooral last van zijn tandjes te hebben, de eerste zijn er uit. We laten hem dan lekker kauwen op snacks, bevroren wortel en speelgoed etc.
Wel merken we dat het een energieke hond is, buiten is hij snel afgeleid en op cursus is hij met alles bezig behalve ons haha! Ben ook van mening dat die cursussen veelste intens is voor de pups. 6 honden bij elkaar, een uur lang op zo'n veld. Desalniettemin kan hij wel lekker socialiseren en leren de baasjes ook wel wat.
Hij is nergens bang voor en wil met iedereen spelen. Hartstikke leuk, maar we willen hier op ten duur wel iets mee doen. We willen niet dat hij tegen iedereen opspringt en aandacht vraagt. We zijn hier hard mee bezig door 'laag' te oefenen. Dit gaat al erg goed.
Verder kan hij zichzelf nu ook goed vermaken in huis wat ons meer rust geeft.
Al met al denken we dat we gewoon een puppy blues hadden :)
We genieten er vol op van, en elke dag zien we een stukje vooruitgang!
Ik zal proberen af en toe wat te plaatsen hier om toekomstige eigenaren te laten zien dat het altijd goed komt!
Fijn om te horen, Joep!
En goed idee om toekomstige puppymensen gerust te stellen dat alles goed komt.
Ik haak nu pas in op dit topic, maar fijn dat het nu beter gaat :) Ik had ook heel erg last van de puppyblues, maar onze pup wordt met de dag leuker. Wat je ook zegt; je gaat gedrag herkennen en de pup beter begrijpen. Dat geeft toch wel een fijn gevoel!
Jouw opmerking over de puppycursus sprong eruit voor mij. Ik vind een uur ook erg lang, niet alleen voor de pup maar zeker ook voor de baas. Onze cursus duurt een halfuur en dat vind ik echt precies lang genoeg. Onze pup is de ene keer heel gemotiveerd en met ons bezig, maar afgelopen week was ze all over the place. Dan is het best vermoeiend om lange tijd met je pup bezig te zijn. Gelukkig kun je thuis verder oefenen met de handvatten die je meekrijgt
En wij hebben hetzelfde probleem met aan iedereen aandacht vragen. Besteden ze daar met de cursus wellicht aandacht aan? Wij hebben daar wel een les over gehad, misschien kun je het eens navragen?
Je hoeft natuurlijk ook geen uur met je pup op het veld te staan.
Maak in de auto een aangename plek, in de winter aangenaam warm en in de zomer koel.
Daar kan de hond de rust pakken en jij verder met de cursus.
Je kunt gewoon deelnemen zonder pup, de informatie tot je nemen en thuis gaan oefenen.
Zo.... aandachtig gelezen. Onze pup heeft dezelfde issues.... Ik probeer er achter te komen of het issues zijn. We hebben meerdere rescue honden gehad, maar nog nooit een rescue pup. En dat is toch eerlijk gezegd totaal anders. We hebben onze pup nu 2,5 week. We weten niet wat ie allemaal heeft meegemaakt, maar waarschijnlijk geboren in of nabij een stal in zuid italie. De pup is toen hij een week of 8 a 10 was langs de kant van de weg gevonden. Iemand heeft 'm toen weer ergens in een stal ondergebracht 3 dagen en daarna hebben wij 'm opgehaald. Het is een lang verhaal hoe we erbij kwamen, maar we wilden hem helpen. En natuurlijk hebben we er iets te licht over gedacht, omdat we zo veel ervaring hebben. Voor het eerst hebben wij te maken met een hond die niet of veel te weinig tot rust komt. Eerlijk gezegd... we denken proberen van alles. Meer wandelen, minder wandelen, 3 x per dag de kong, 1 x kong en 2 x iets anders te kauwen. Meer tuin, minder tuin. We hebben ook al fout gemaakt van straffen als hij mij weer zo intensief beet en aan mij hangt en niet loslaat, wat we hem ook aanbieden. Of hij laat los en komt terug. Ik ging regelmatig op de gang staan. Dat helpt, maar inmiddels schiet hij de gang in en is ie ook meteen weer terug, dus het lukt me net niet om hem in de gang te krijgen. Morgen komt er een ren, die gaan we rustig introduceren. Ik ben dolblij te lezen dat Joep inmiddels beter gaat.. Hoe veel weken is hij nu?
Onze hond is een week of 10-11 nu en krijgt bij ons erg veel indrukken. Wandeingen gaan super. Geen bench. Maar dus ook niet of nauwelijks rust. Alleen 's nachts heel fijn. Dan lukt het ons van 22.30-7.30 om hem bij ons op de slaapkamer in coma te krijgen. Ook tussen 19-21 lukt het, maar dan daarna weer wandelen als hij wakker wordt, dan eten en dan HOPPAAAAA!
Weer een of twee uur heel heftig en vooral bij mij. Mijn man lukt het wel iets beter om rustig met hem te spelen. Ik kan echt niks doen of hij hangt aan mijn trui of broek (er zijn er al 3 vol met gaten). Maar als ik ga wandelen met hem, dan is hij subliem. Als ik met hem de tuin in ga.... bijten en in mijn broek hangen. De kong helpt enorm, al het eten helpt, maar vervolgens gaat het door. Ik geef al iets meer eten..
Kortom, geen hond is hetzelfde, in ons geval geen historie. Sinds 3 dagen zijn we iets meer ontspannen dan in het begin...haha, maar ik ben zooooo bezorgd dat dit 7 maanden duurt of dat ik hierdoor geen enkel overwicht op hem krijg. Ik kan 'm nog net niet lezen.
Morgen krijgen we een gedrags deskundige om te kijken of we hem iets moeten begrenzen of wat we anders kunnen doen.
Mijn verhaal is langer dan gepland. Wilde alleen maar zeggen dat het dus vaker voorkomt en dat ik blij ben te lezen dat het met Joep beter gaat!
Het hondje is nog maar een goeie 2 weken bij jullie en als ik de tekst lees, dan denk ik: wat doet ie het al goed! De wandelingen gaan super, de nacht gaat probleemloos... waw! En dat voor een kleine pup die al zoveel dingen heeft meegemaakt.
Ik snap dat je zijn drukte overdag in goeie banen wil leiden, maar opgebouwde stress (en die zal ie zeker ervaren hebben de voorbije weken) moet er ook uit kunnen. Dat is niet altijd in een 'gewenste' vorm, maar op zich wel goed dat de hond ze lichamelijk uit zijn systeem kan gooien en kan ventileren.
Persoonlijk zou ik vooral niet te veel verwachten qua gedrag, momenteel. Zelf rustig blijven, en uiteraard mag je grenzen stellen (het is niet de bedoelinng dat ie je hele huis verbouwt), maar ik zou het niet te 'zwaar' inzien allemaal en nniet te veel druk leggen.
Focus op wat er al zo ontzettend goed gaat. En blijven ademen, haha, dat helpt.
Dank je wel. Dat proberen we ook. Punt is alleen dat ik hem in mijn eentje nauwelijks kan managen en dat heeft te maken met dat hij mij pijn doet en dat ik het niet red om hem met een botje of iets anders af te leiden. Ik probeer hem soms op schoot te nemen en dan toch maar op mijn trui te laten sabbelen, maar eigenlijk eindigt alles op welke manier ook in iets meer fanatisme. Nou ja... we zetten door hoor. Vandaag komt er een ren en vrijdag krijgen we hulp van gedragsdeskundige. Door alle voedingswisselingen in zijn jonge leven heeft hij ook veel jeuk en wellicht buikpijn. We hebben kantoor aan huis, dus er komt hier ook veel binnen wandelen. We vragen nu iedereen om hem een beetje te negeren. Dat helpt wel iets. Voor ons is alles nieuw, maar voor hem ook, dus overprikkeling is niet gek. Het managen is moeilijk...
En kalm blijven idd haha...
Hallo!
Wat lief dat je er naar vraagt. Beer is nu zo'n 6,5 week bij ons. We maken echt stappen! Maar kleine... Beer is vooral op mij nog bijterig. Ik heb geen kledingstuk meer over...maar we leren Beer heel langzaam beter te lezen in zijn behoeften. Begrenzen is het enige wat ons niet lukt. Maar we waren eerlijk gezegd de laatste twee weken zo druk dat we het ook maar even niet geprobeerd hebben. WE werken thuis en Beer ligt ergens waar wij zijn. We moeten nu toch ook echt gaan beginnen met kleine stapjes om hem te leren even alleen te zijn. We hebben nog voldoende uitdagingen. We kunnen zijn leeftijd ook moeilijk schatten. Soms denken we dat hij richting 16 weken is nu, soms lijkt het met tandjes dat hij 12-13,14 weken is. Dus hoe veel we met hem mogen lopen en doen weet ik ook niet. Ons schema is 's morgens 10 minuten, tussendoor rond 9.30-10 even naar buiten, dan rond 12 ietsje langer en beetje rennen lastig, want Beer gaat achter alles en iedereen aan, dus we durven hem niet echt los te laten. Soms loopt hij voorbeeldig mee en soms (ook als er niemand in de buurt is) springt hij tegen me op en begint heel hard aan mijn kleren te trekken en of te bijten. Ik probeer dan rustig te blijven en weg te draaien....maar hij laat dan niet snel los. Soms denk ik dat ik daar toch strenger moet zijn. Tijdens de wandelingen is hij is wel met ons bezig, maar even goed is al het andere toch spannend of interessant (dat vind ik moeilijk te zien aan hem). Het lijkt dat hij het mooi vindt allemaal. Maar fietsers en joggers vinden hem niet leuk. En dan hebben we nog dat iedereen hem wil aaien, waardoor hij tegen iedereen opspringt. Ik bestraf dat niet, maar ik hou hem wel een beetje tegen aan de lijn. En in huis met bezoek is het dus ook springen en bijterig... daar moeten we dus iets mee. Ik leid hem dan met een botje naar zijn plaats, maar botje is met 3 minuten verorbert en dan gaat het feest weer door. Dat zijn de momenten dat ik hem graag even een rustplek zou bieden waardoor wij ook even een gesprek met iemand kunnen voeren. En soms gaat het beter. Ik hoop dat het erbij hoort. Maar ik spreek natuurlijk alleen maar mensen die dat allemaal niet hebben....dus dat maakt onzeker....Hoe dan ook.... er zijn stappen in de goeie richting en dat Beer een eigenwijze berghond is... dat is duidelijk. Volgens mij heeft hij de potentie om een hele gezellig hond te zijn. Inmiddels kunnen we hem ook af en toe lekker knuffelen, spelen is lastiger. En hij slaapt af en toe overdag!!! hij is wel snel wakker. Vaak een oog open als wij bewegen, maar soms....heel soms...echt slapen. Dat is sinds we iets meer met hem doen, ipv iets minder doen wat het advies was. We zoeken de balans. En we zoeken nog steeds naar de mogelijkheid om hem ietsje meer op de goede manier te begrenzen. Het is fijn om te lezen dat we niet alleen zijn. Dus.....we zijn nog wel even zoet (maar dat lijkt me normaal). We beginnen elkaar in elk geval een beetje te kennen. En dat geeft al rust!Groet!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?