Hallo dierenvrienden,
Ik heb een duitse herderteef van 7 jr/ mix Appenzeller met lange vacht. Sinds een maand ruim bijt en likt ze zich compleet kaal van achteren!
Ze krijgt vlooienpipetjes, op tijd, dus dat kan het niet zijn.
Je ziet de grijze looihuid gewoon op plekken zonder vacht!
Op aanraden van een fokker geef ik haar nu hypo allergeenbrokken en niks anders (ze kreeg Royal Canin, dus ook niet de goedkoopste/ slechtste). Alleen 's morgens krijgt ze een superklein reepje jonge kaas van ons bij het ontbijt, al járen.
Toch blijft ze zich likken van achteren op beide achterpoten. Van achteren is het gewoon geen gezicht! Ze bijt haar vacht gewoon eraf! Je ziet de grijze onderhuid.
Wie heeft dit ook meegemaakt (met herder?)en wat heb je toen gedaan om het over te laten gaan?
Overdag ligt ze onder mijn bureautje of naast me - ik ben gepensioneerd dus ze heeft constant gezelschap. Zelfs als ik weg ga voor boodschappen dan heeft ze nog mijn man thuis. Het begint altijd 's avonds na de avondwandeling om 9 u.
Kan het stress zijn om alleengelaten te worden? Ze blijft 's nachts beneden (niet in een bench) in de huiskamer en wij slapen boven.
De DA wil ik pas in laatste instantie bezoeken i.v.m. de superhoge consultkosten (49,50 al als je binnenkomt)
Hoor graag van jullie ervaringen en conclusies!
groet van Lucie en poot van Marly de herder.
Hypoallergeen voer moet je minstens 6 weken geven voordat je resultaat gaat zien in de huid. Voorwaarde is wel dat je er dan echt niks anders bij geeft, dus ook geen kaas. Anders heeft het voer weinig nut wat betreft uitsluiten van een voedselallergie.
Het zou ook een omgevingsallergie kunnen zijn, of gedrag, maar dan zou ik er ook andere stress signalen bij verwachten in de avond.
Persoonlijk zou ik zelf in deze situatie toch wel een dierenarts in schakelen, voor hetzelfde geld is het een schimmel of een beestje o.i.d. Medische kosten horen nu eenmaal ook bij het houden van dieren, helaas.
Dank voor je reactie, "3 muisjes"
Dat is een lange tijd: 6 weken wachten tot je resultaat ziet van het nieuwe voer!!
Misschien dat ik tóch maar binnenkort met haar naar Ranzijn DA gaat, want die is wél verder weg, maar ook goedkoper dan onze DA (scheelt 15 euro het consult!)
Lucie...kan van alles zijn, vlooien, anaalklieren en een allergie, verstandig toch om even een bloedonderzoek te laten doen en een controle van dr huid van achteren.
Zou toch naar de dierenarts gaan, zoiets kan iets simpels zijn als ‘anaalklieren’. Die moeten dan even uitgedrukt. Het kan ook wat anders zijn natuurlijk, maar wel sneu dat ze er zoveel last van heeft. Genoeg reden om naar de dierenarts voor te gaan lijkt mij.
MEDISCH
Hondenpage adviseert om bij twijfel altijd een dierenarts te raadplegen.
Ik zou toch naar de dierenarts haan.
Sommige honden krijgen dit juist door overgevoeligheid van vlooien pipetten.
Andere zoals mijn hond, zijn allegiesch voor dierlijke eiwitten en een gewone hypoallergeen brok is niet genoeg aangezien hier vaak kipmeel oid in zit. Enigste waar zei het goed op doet zonder krabben is op voer waar bewerkte eiwitten in zit of vegetarisch voer.
een klein kruimeltje vlees en ze heeft weer een week last.
Maar het kan ook allegie voor een plant buiten of binnen zijn of zelfs voor bepaalde waspoeder of huisstofmijt.
verstopte anaalklieren zou ook een rede kunnen zijn.
Ten eerste zou ik sowieso naar de dierenarts gaan want kan vanalles zijn. Maar als het voedsel allergie is zou ik zoals hier eerder geschreven niet voor hyperallergeen voer gaan want zit idd vaak kippoeder e.d in. Honden zijn vaak juist allergisch voor kip, rund en granen. Mijn Shep kreeg brokken van welby. Zij kreeg de zalm of forel en daar zat dan ook alleen het eiwit van zalm of forel in en geen granen. Daar deed ze het super op. Haar snacks waren daar ook op aangepast.
Maar ze heeft zich ooit ook van achteren zo kaal gebeten dat ze hotspots kreeg. Ze had nog nooit vlooien gehad maar toen opeens wel eentje en bleek ze vlooienallergie te hebben.
Laat het echt even nakijken.
Mijne reed niet een knaagde ook achter een stuk kaal, vandaar maar weet niet meer of ze het op bepaalde tijden deed.
Als het alleen s avonds is zou ik toch eerder aan een soort angst denken.
Mijn Shep werd in de avonden onrustig wat zich uitte in rond lopen en hard hijgen maar zij was toen al 14 en angst kwam door flink doof geworden en slecht zien en beginnende dementie. Jouw hondje is nog jong. Je schreef zelf over misschien angst omdat ze alleen beneden moet blijven maar dat is altijd goed gegaan toch?
Zit nu opeens ook te denken dat mijn Shep dat krabben en bijten ook nooit deed als ik erbij was maar dat kwam omdat ze wist dat het niet mocht van mij. Zodra ik het huis verliet begon ze. Zou dat ook nog kunnen spelen? Dat kun je wel uit testen
Heel snel naar de dierenarts. Jeuk is vreselijk.
Ik zou wel naar de da gaan. Misschien kunnen ze schraapsel doen.
Onze kruising, waar al het e.e.a. mee was kreeg op een bepaald moment ook kale achterpoten en ook op de buik en er kwamen korstjes op.
Schraapsel werd gedaan om te zien of het een een bepaalde mijt zou zijn, was oppervlakkig onderzoek anders zouden ze dieper moeten gaan.
Moet zeggen dat toen er niets uit kwam ik eigenlijk ook geïrriteerd was, had dan gelijk een intensievere afname gedaan dacht ik toen, ja ook i.v.m. de kosten.
Na een tijdje verdwenen de klachten weer. Ze hadden apoquel meegegeven maar na lezen op internet ben ik daar acuut mee gestopt inderdaad (mede ook omdat zij een andere aandoening had/heeft en ik die combi dus niet vertrouwde.)
Hier denk ik dat wél vlooien de boosdoener zijn geweest, en dat ze vlooienalergie heeft. 1 beet van een vlo en het lichaam kan daar dan dus sterk op gaan reageren. De vlooien middelen die wij voor katten en honden gebruikten bleken niet te werken. Heb nu dus wel specifieke merken voor katten en honden, en braaf op tijd met het toedienen. Sindsdien heeft ze geen last meer.
Zou dus ook niet zomaar gaan veranderen van voer, je weet immers niet of dat de oorzaak is?!
Als het echt alleen s avonds na negen uur is, zou ik toch proberen of ze dit ook doet als je haar meeneemt naar de slaapkamer of bij haar gaat slapen.
Anders zou ik zelf toch aan vlooien denken ondanks de pipetjes, of mijt. Je zou een goede koudgeperste, biologische neem olie kunnen proberen, dat doodt vlooien en mijten.
al bij de dierenarts geweest?
Ja hoor, don't worry.
Heb Apoquel gekregen.
is er dan een oorzaak gevonden? Hoe is er verklaart dat de hond alleen na negen uur s avonds krabt?
Apoquel legt het immuunsysteem plat, ik vind dat nogal een heftig middel om in te zetten zonder duidelijkheid wat er nu eigenlijk aan de hand is.
Wat zei de dierenarts verder dan?
Je hond is al 7, waren er eerder zulke klachten geweest?
Een hond van 7 is wel oud om dan nog allergisch te worden.
Hoe lang moet je dan apoquel gaan geven, het is niet zomaar een onschuldig middel.
Heeft de dierenarts je hond onderzocht, heeft hij een idee waar de klachten vandaan komen?
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?