Sommige (vele) fokkers hebben een grotere liefde voor het fokken, dan voor de hond op zich. Dus dan doen die ongeschikte/uitgefokte honden weg om zo plaats te hebben om te kunnen blijven fokken.
Is dat slecht? Nee, zeker niet, want zo komt de hond wel terecht waar de hond wel centraal staat. Hoewel ik er ook ken die zich promoton met maar 2 nesten per teef te doen, maar dan wel de teef doorverkopen naar andere fokkers waar de teef dus wel nog verder ingezet wordt.
Ik vind de hond op zich leuker dan het fokken, dus bij mij blijven ze gewoon en met de huidige teef heb ik zelfs helemaal niet gefokt.
Maar iedereen is anders, honden wegdoen is zeker niet altijd slecht, ook al strookt dat niet met een eigen mening. Er kunnen meerdere meningen correct zijn immers.
Ik zou ook voor de eerste kiezen ! Puur op het gevoel misschien, maar dan weet ik dat de fokker echt om haar/zijn dieren geeft.
Ik heb trouwens bij de fokker van mijn pup niet alleen zijn ouders maar ook zijn grootmoeder gezien. 10 jaar oud en perfect in vorm! Dit geeft je toch veel beter gevoel?
Zal het oerwoud nog even groter maken haha https://shop-pawness.nl/kleine-hondenrassen/ 50 kleine hondenrassen met beschrijving erbij
Ik vind het stiekem ook altijd stom om tegen het achterwerk van een kortharige hond met hoge staartdracht aan te moeten kijken. Ik geef het niet snel toe maar het is ook wel een van de redenen waarom ik echt een voorkeur heb voor langharige honden. Mijn oudste kan haar staart laag dragen, maar krult hem met regelmaat helemaal over haar rug heen, als een soort vlag. Maar omdat ze langharig is, zie je dan nog steeds niets. Mijn jongste is ruwhaar, maar heeft geen heel hoge staartdracht. Ik snap je man dus wel, want het is hier ook echt een totale afknapper, hahaha.
Ik zou voor een leuke Havanezer gaan in jouw situatie en hem dan gewoon maar naar de trimmer brengen (of het zelf leren) om hem in een kort model te zetten. Ik vind ze zelf met lang haar mooier, maar het voordeel van die doorgroeivachten is wel dat je ze ook gewoon kort kunt knippen als je geen zin hebt in lang haar.
artikel van 2019 van NOS gaf aan dat er jaarlijks vraag is naar 150.000 honden. van deze honden komt 5.000 uit NL asielen (er zijn nu minus gereserveerde honden en geplaatste honden 187 beschikbare honden op ikzoekbaas.nl).
"De asielen krijgen elk jaar ongeveer 5000 honden binnen", zegt Niels Dorland van de Dierenbescherming. "Dat is lang niet genoeg om te voldoen aan de vraag. Die ligt eerder rond de 150.000 per jaar."
13.500 kwam uit buitenlandse asielen en stichtingen. dan had je nog een groep rashonden maar het overgrootte merendeel waren pups/jonge honden van pretnestjes/martkplaatsnestjes en andere aanbieders.
Wat mijbetreft dus prima om je hond uit een NL asiel te halen of een buitenlands asiel maar merendeel wilt dus toch (stamboomloos) pupje
Iedereen vergeet precies een beetje dat er ook genoeg jonge pups in de asielen zitten, en zeker in de buitenlandse asielen.. Misschien ook een optie?
Sluit ik niet meteen uit, zoals gezegd het plaatje moet gewoon kloppen. Maar ik ben wel ietwat huiverig voor buitenlandse honden, terecht of niet. Je weet vaak niet welk ras het is, welke eigenschappen en hoe groot ze worden. Ik bekijk die sites wel. Maar de teksten erbij zijn me soms ietswat te optimistisch of zo. Heb bv gekeken op verhuisdieren.nl. Daar zijn de meningen ook nogal over verdeeld.
Ik ben ook aan het informeren naar een japanse spits, checken of dat de moeite waard is eens een fokker te bezoeken.
Er is geen spits die niet waaks is. Ook de Japanse Spits blaft.
Had je ook al gekeken naar het markiesje? De wachtlijst is dacht ik wel lang.
Kooikerhondje zou een optie kunnen zijn maar daar ben ik verder niet heel bekend mee, ik vind ze soms wat eenkennig maar weet niet of dat een veelvoorkomende eigenschap binnen het ras is.
Bon, als het echt een rashond moet zijn, dan kan je mssn eerst een paar sites met alle rassen op een rij bekijken..
Bvb: hondenpassie.nl of nieuwehond.nl
In buitenlandse asielen zitten idd vooral de gewone straathonden.
Om eerlijk te zijn, ik lees over weinig honden (klein of middelgroot) dat ze zelden blaffen. En als ze niet waaks zijn dan zijn het honden die moeilijk alleen kunnen zijn waardoor ze blaffen.
Vraag me ook af in hoeverre je dat kan trainen. Als wij thuis zijn en de hond blaft een keer, maar we kunnen hem geruststellen vind ik dat niet zo'n probleem. Vier uur op mijn werk en daarna kwade buren aan de deur wel. Dat kun je niet maken vind ik. Maar ja, je kan het beste soort uitzoeken maar ook pech hebben.
We hebben erover gedacht om tijdens afwezigheid de hond in de hal te laten, daar komen zelden mensen langs.
Dus hoe frequent moet ik dat blaffen inschatten?
Markiesje ga ik ook eens naar googlen!
Dit vind ik ook een lastig vraagstuk. De prijzen voor een rashond liggen erg hoog, maar welke zekerheden koop je daarmee? Een puppy van MP halen is het andere uiterste hoor, maar moet het echt een rashond zijn?
Nee hoor. Maar het beste is óf een rashond, óf een hond uit het asiel / herplaatser. Al die zogenaamde oeps nestjes, boerderij nestjes of 'we wilde graag een nestje uit onze leuke teef' nestjes moet je ver van wel blijven. Dan heb je nog de heel bewust gefokte kruisingen, waarvan beide ouders dna getest zijn + getest zijn op erfelijke afwijkingen. Echter zijn deze vaak met een bepaald doeleinde gefokt en is de kans net zo groot dat je daar lang op moet wachten + is ook de prijs vaak hetzelfde als dat van een rashond. Zorg in elk geval dat beide ouderdieren op alles getest zijn (dat is meer dan een gezondheidsverklaring van de dierenarts) en dan kom je al een heel eind, tenzij je voor een herplaatster gaat natuurlijk.
Je MOET natuurlijk geen rashond nemen, maar je zegt zelf al liever zekerheid te willen over karakter, grootte enz. Dan kom je al snel uit bij rashonden (met stamboom). 100% zekerheid koop je niet, het zijn levende wezens. Maar met een rashond die van een goede fokker vandaan komt koop je wel een hondje wiens voorouders allemaal getest zijn op afwijkingen zoals bijvoorbeeld oogziekten, patella luxatie, doofheid, hartproblemen en andere erfelijke zaken die voor kunnen komen in het ras. Het is een geruststelling dat dat bij de voorouders in ieder geval nagekeken is. Dat zie je dan ook wel terug in de prijs.
De spitsen die ik ken blaffen altijd als ze iets horen, ook de Japanse. T hangt er dus vanaf hoe gehorig t is.
Er is zeker niets mis met kruisingen. Mijn volgende zal er heel waarschijnlijk ook 1 zijn (liefst verwant aan mijn reu, hij wordt normaal vader dit jaar van een x nest, maar dan moet er wel iets richting Europa komen).
Er staat ook een nest groenendaeler x toller in de planning bij iemand, vorige dekking was niet succesvol helaas.
Doordachte kruisingen zijn de toekomst, rashonden zijn veel te veel inteelt, bij iedere ras scheelt wel iets.
Kruisingen kunnen hartstikke leuk zijn. Mijn pup is er een van een bewuste kruising waarbij ook gewoon gezondheidstesten zijn gedaan. Ik was wel iets goedkoper uit dan bij een rashond, maar ze was geen koopje of zo. Toch zou ik het zo weer doen, ik vind het helemaal niet erg wat meer voor een kruising neer te tellen als die testen dan wel gedaan zijn. Dit nest was trouwens wel gewoon gefokt als ‘sportieve huishond’, dus helemaal niets raars of specifieks. Ik geloof dat dat ook steeds vaker gebeurt tegenwoordig.
Mijn oudste komt uit Griekenland. Ik heb haar al vanaf pup en toch heeft ze een behoorlijke gebruiksaanwijzing op sommige gebieden. Ik ben opgegroeid met buitenlandse honden en eigenlijk hadden ze allemaal wel iets meegekregen vanuit de maanden dat ze nog in het buitenland waren. De een meer dan de ander. Ik kan niet met zekerheid zeggen dat ik het niet nog eens zou doen, want ze waren ook allemaal echt heel lief (en zeker van mijn huidige wil ik er nog wel tien, eigenlijk wil ik nooit meer zonder haar). Maar het verschil met een goed gesocialiseerde pup van een fokker die al vanaf week 8 bij mij is, vind ik wel aanwezig.
Tja, er zijn maar weinig honden die als eigenschap hebben stil te zijn en weinig te blaffen. Dan kom je uit op honden die niet waaks zijn en met een rustig karakter. Honden die bij uitstek bekend staan als stil zijn... windhonden.
Begrijp ik trouwens goed dat je ervan af bent gestapt dat je een gladharige hond wil? Dan zijn er opeens wel meer opties. Bijvoorbeeld Silken windhound. Dat is een vrij nieuw ras dat is ontstaan uit kruisingen tussen whippet, borzoi, en sheltie.
Heb niet alles gelezen, maar wat vindt je van een maltezer of een lhasa apso. Zijn langharige hondjes, maar ik zie ze bijna altijd kort geknipt. Moet je wel rekening houden met 1x in de 2 a 3 maanden naar de trimsalon voor een knipbeurt. Of een kruising (boomer). Ik ben zelf op zoek geweest naar een verantwoorde fokker van deze kruising en kwam toen uit bij de twentsche weide. Ik heb verder nooit geen contact gehad met deze fokker, dus weet ook niet zeker in hoeverre de ouderdieren getest zijn op erfelijke aandoeningen, maar de info op hun site kwam wel betrouwbaar over. Over het algemeen zijn dat echte gezinshondjes. Wel actief, maar niet uitzonderlijk, zijn lief voor kinderen, intelligent en zachtaardig.
Het wordt een spits dat weet ik nu al Doel blaffen en bewegen? Zijn al overboord. Ik vind het ook iets raars dat daar nog op gefokt kan worden maar dat is mijn persoonlijke opinie.
Ik heb keeshonden juist vanwege hun waaksheid. Knappe inbreker die hier binnen komt.
Had een mops hier, die ging ook aan. Sommige dingen kun je gewoon niet uit de hond an sich fokken. Haar, blaf en aan de bak met vermaken.
Liz is een halve chihuahua, is waakser dan al mijn vorige honden bij elkaar. Maar blaft alleen thuis. Buiten en tijdens wandelen heeft ze nog nooit naar een andere hond of mensen geblaft. Thuis blaft ze echt naar alles en iedereen die voorbij komt.
Maar de perfecte hond vind je toch niet, ik bedoel in de zin van weinig blaffen, een karakter wat jij voor ogen hebt, bijpassend uiterlijk, en dat dat dan al vaststaat als jij de pup gaat halen.
Elke ras heeft wel iets en elke individuele hond heeft z'n eigen karakter.
Een groot deel hangt ook van hoe je zelf met de hond omgaat, hoe voed je hem op, hoeveel tijd kan je er aan besteden, komt hij van een goede fokker vandaan , heeft hij wel/niet een goede start gehad, heeft hij een goede inprentingsfase gehad, een goede socialisatie gehad etc
Ik denk dat je ook niet bang hoeft te zijn voor 'continu blaffen' als je van huis bent. De honden die onafgebroken paniekerig blaffen als de baas weg is, hebben meestal verlatingsangst en dat is iets dat elk hondje zou kunnen ontwikkelen. Sommige rassen hebben er misschien aanleg voor, dat weet ik niet want ik heb er gelukkig geen ervaring mee, maar een hond die waaks is en een hond die onafgebroken blaft is niet hetzelfde. Een waakse hond van een ras dat neiging heeft tot blaffen, die wel stabiel is is dus echt iets anders en juist heel prettig.
Ik kan je helaas niet helpen met je keuze, snap ook niet echt dat mensen moeite hebben met het kiezen van een hondenras haha grapje hoor!
Wij zijn altijd al verliefd op Bull terriërs dus was het een makkelijke keuze. Ik ben niet groot dus gekozen voor een mini. Ze is 35 cm hoog en weegt rond 13 kg ofzo. Ze is geweldig, pup tijd was wel een beetje pittig. Ze is kortharig, kwijlt niet, blaft echt heel zelden, is zooo grappig, kan overal mee naartoe, kan ook alleen thuis blijven, korte wandeling, lange wandeling allemaal prima en thuis is ze altijd een lui varkentje en het belangrijkste is dat ze heeeelemaal weg is van onze zoon en alle kinderen. Ze is ook erg aanhankelijk. Veel getraind en consequent opgevoed. Echt wat we er ook van verwacht hadden en past ook bij ons, we zijn ook een beetje gek
Hahaha scherp van je! Ik zal er eens naar googlen, zal proberen er neutraal in te staan ;-)
Wat een leukerd! Klinkt heel anders als het beeld wat ik heb van dit soort honden. Klinkt ook als een geschikte hond, maar misschien hebben jullie net mazzel met dat pareltje?
Aha! Kijk dit verschaft me meer inzicht. Ik heb dus het idee bij een blaffer dat die gewoon doorgaat totdat je weer thuis komt. Die discussies met de buren wil ik voorkomen, hoewel ze er wel even mee moeten leven dat je tijdens de opvoedingfase dit nu eenmaal nog niet bereikt hebt.
Een hond die een keer blaft als er iemand bij de deur komt zit ik niet zo mee. Het is ietwat gehorig bij ons, maar we krijgen nieuwe buren dus kan nog niet inschatten hoeveel geluid zij maken. Daarnaast ligt er aan onze voortuin een looppad waar mensen langs lopen, daar zou een hond misschien wel veel op aan kunnen slaan?
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?