Ik vergelijk je zeker niet met haar hoor. Het gaat me puur om de kleur, hij is ook bruin.
Het wordt overigens idd wel gezegd, maar er wordt nog steeds van alles gezegd. Neus door de ontlasting duwen, maakt ze zindelijk. Van rauw vlees worden ze agressief. Rijden is een teken van een dominante hond. Een pup/hond dragen is absoluut een no go.
Ik heb bij mijn teef zelf in contract moeten ondertekenen dat de pup nooit op de slaapkamer mocht komen en altijd na mij moest eten.
Zeggen en laten zeggen...
Niet mijn hond. Hond van familie. Zij geloven niet in gedragstherapie. Denken dat de hond een "kronkel" heeft. Hondje is nu 9 jaar. Vertoont nog steeds hetzelfde gedrag, maar wordt rekening mee gehouden dat hij zo reageert. Geen kinderen bij in de buurt laten komen en geen kauwbotjes...Kan ik je dus geen tips over geven. Gelukkig zelf nooit een hond gehad die dit gedrag vertoonde.
Ik heb ook weleens gehoord wat Ientje al schreef: dat, om een bruine kleur te krijgen, er ergens een 'rood gen' ingemixt is wat wat agressiever is dan normaal. De precieze ins and outs weet ik niet, ook is mijn kennis van genetica niet goed genoeg hiervoor. Ik ken verschillende labradors in alle kleuren maar de bruine zijn allemaal aardig druk tot doorgedraaid. Meer dan blond of zwart.
Ik zie de topics idd los van elkaar hoor. Ik denk ook dat ''we'' (als in alle leden) er hier gewoon niet gaan aan uitraken om je met de serieuze probleem gedragingen te helpen. Puur omdat er geen visueel beeld van alles in de situatie is, je kunt emotie niet noteren.
Mijn jongste hond is ook écht een apart geval. Niemand die hem al gezien heeft en verstand van honden heeft, snapt er ook maar iets van. Ik heb er bewust ook nooit veel over geschreven, over zijn problemen, net omdat het zo complex is, dat wanneer je het niet meemaakt, je je er geen beeld kunt bij vormen.
Ik hoop echt dat je een goede GT treft!
De bruine werden bij de geboorte direct gedood, ze waren er wel. Maar bruin is recessief, dus er werden er wel minder geboren.
Nee, elke hond heeft bepaalde eigenschappen waar het mee opgroeit. Verders zijn alle honden best algemeen in gedrag als diersoort mits ze niet beperkt worden in lichamelijk aanpassingen.
Ik heb in het verleden, een zwarte, en een blonde labrador gehad maar totaal geen stuiterballen.
Ook lief, en rustig naar mijn kinderen.
De buren hebben een bruine labrador, die is erg druk.
Als zij de hond uitlaat heb ik het idee: wie laat wie uit.
Ik weet niet of het in de genen zit, denk eerder aan de opvoeding.
(Wanneer een dier niet voldoende zijn energie kwijt kan, tja dan kan je dingen verwachten)
Dat wordt dus betwist tegenwoordig "de opvoeding" of dat uitmaakt. Eigenlijk al een tijdje. Als we naar onze eigen honden kijken? Ook die van hetzelfde ras? Zijn ze allemaal anders maar hebben wel hond als diersoort algemene gedragingen met voorkeuren van wat ze leuk vinden.
Nu ben ik geen doctorandus maar zie dit vaak ook gebeuren in natuur docs. Niet iedere krokodil gedraagt zich hetzelfde toch doden ze een prooi op dezelfde manier.
Dit is laatst ook ter spraken gekomen in een ander topic en daar werd duidelijk dat je er toch wel een bijzondere mening over hebt. Dat mag je hier best nogmaals plaatsen maar presenteer je mening dan niet alsof het een feit is, dat zijn echt verschillende dingen, meningen en feiten...
Wat betreft de bruine labrador zou ik niet weten of die bepaalde genetische gedragskenmerken hebben. Wel fok je nooit alléén één eigenschap mee zoals bijvoorbeeld een kleur, bij die kleur horen meerdere genen wat er in theorie best in kan resulteren dat er bepaalde gedragskenmerken ingefokt worden. Zeker als ik hier lees dat ze populair geweest zijn, dan wordt er vaak niet meer zo verantwoord omgegaan met de fok.
Bij jouw hond lijkt het me niet voor de hand liggend dat het door genen alleen komt (al is het rode cocker syndroom ook vrij opmerkelijk). Heb je specifieke voorbeelden van dit gedrag gehoord of meer het in het algemeen druk zijn?
Ik pretendeer ook niet of het mijn mening is en toch ook weer wel. Ik ben het ermee eens dat hond ansich? Een diersoort is. Dus over het algemeen zeggend dat je een drukke hond hebt? Voldoe je misschien niet aan de behoefte van de hond als karakter, raak je niet de juiste snaren aan. Opgroeien met iets? Wil niet zeggen dat het karakter al gevormd is. Het helpt uiteraard wel een beetje mee omdat het duidelijk is wat er van de hond verwacht wordt.
Dat kan zeker. Maar ik vind het altijd zo oneerlijk omdat direct op opvoeding te gooien. Ik heb zelf ook niet de makkelijkste hond en dan is opvoeden gewoon 3 keer zo hard werken. Mensen met drukke, energieke, ondernemende pups net een eigen wil hebben het gewoon wat zwaarder dan mensen met makkelijke volgzame ontspannen pups. Heb beide gehad dus ken het verschil. En van de moeilijkste pups leer je het meest, heb je uiteindelijk super veel voldoening als het lukt (al duurt dat soms 2 tot 3 jaar sorry TS) en wordt je heel immuun voor geërgerde blikken van mensen die denken dat je je hond niet opvoed terwijl je keihard aan het werk ben. Het komt goed!
Toevallig heb ik dit de laatste tijd ook vaker gehoord. Wonen hier best wat labradors in de omgeving en er zijn er 2 die altijd agressief doen tegen mijn oppashonden. En dat zijn dus bruine. Als ik erover klaag tegen andere mensen zeggen zij dua ook vaak dat bruine agressiever zijn. Ik weet het verder ook niet maar vond het wel opvallend.
Je bent er wel heel stellig in dat het niet aan de opvoeding ligt. Het zou best kunnen dat er iets anders meespeelt maar ik krijg een beetje het idee dat je hier echt naar bevestiging zoekt dat het niet aan jullie ligt maar aan de hond. Juist als het wel aan de opvoeding ligt dan zijn er veel meer opties om het gedrag op te lossen. De perfecte opvoeding bestaat naar mijn mening niet, niemand doet alles perfect, misschien loop je soms op een onhandige manier naar je hond toe of is de toon van je stem niet geheel afgestemd op de situatie etc. Ik bedoel het niet als aanval maar zou je er niet beter voor open kunnen staan dat het gedrag om te buigen is, en niet door één of andere hersentumor ontstaat?
Het lijkt een beetje de mode te zijn om overal maar een sticker op te plakken, zodat het maar niet aan ons ligt. Maar dan leef je dus in huis met een hond waarmee je constant in de stress zit. Het lijkt me fijn er als er wel iets gevonden wordt wat helpt, bijvoorbeeld meer structuur in de dag of een andere manier van trainen of reageren op het gedrag. Ik hoop in ieder geval dat jullie eruit gaan komen en er een oplossing voor het gedrag komt in plaats van een uit de lucht gegrepen diagnose...
*Hond van mijn neef heeft een hersentumor gehad, op 2 jarige leeftijd, kon helaas niet meer geholpen worden, geen leuke ervaring om dat mee te maken.
Gedrag bleef hetzelfde, moe na inspanning, epileptische aanvallen, zwabberend lopen.
Ik hoop dat je verder komt met je gt.
Succes verder.
Je hebt het nergens over een hersentumor, dat noemde ik als voorbeeld van een erfelijke afwijking, zoiets kan in theorie vreemd gedrag veroorzaken.
Ik hoop ook voor je dat er een oplossing komt. Succes!
Dank je wel! We doen er alles aan! En dank voor de reacties
Maar het wil dus wel zeggen dat je extra tijd en energie in de opvoeding moet steken. Omdat je hond dus meer dan andere honden behoefte heeft aan duidelijkheid en grenzen. Volgens mij ben je al goed bezig (al ben ik geen fan van de methode van de hondenschool maar gelukkig zet je zelf ook je vraagtekens). Het komt vaak echt wel goed met de druktemakers maar het kost wel meer investering.
Welke hondenschool?
Edit, reageer je op t topic van Marie misschien?
o ja ik zit mensen door elkaar te halen. Krijg je met al die drukke pups :) Maar de boodschap is dus vooral, het komt echt wel goed, maar niet vanzelf.
Haha ja zo is dat.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?