Eind augustus vieren we met mijn schoonfamilie een trouwdag in het familiehuis in Italië. Dat stond al heel lang vast, ruim voordat we onze Nessa kregen. Daarom hebben we al weken voordat we Nessa ophaalden met de fokker afgesproken dat ze in augustus een weekje daar logeert.
Nessa is intussen 4 maanden, en eigenlijk willen we helemaal niet meer zonder haar op reis. We spelen met de gedachte om haar in augustus mee te nemen.
Denken jullie dat dat een realistisch idee is? Of levert dat haar teveel stress op?
Nessa zal tegen die tijd 7 maanden zijn. Het huis is in Noord-Italië, en we doen de autorit sowieso met minstens 1 overnachting. Op de bestemming kennen we de omgeving goed, en de andere aanwezigen zijn ook allemaal dol op Nessa.
Dat is toch iets dat je zelf t beste kunt inschatten. Ik zou zelf voor een weekje bij de fokker kiezen maar als je hond de reis aankan en je hebt airco in de auto kan ze prima mee natuurlijk.
Ik zou haar zeker ook meenemen hoor!
Ikzelf ben altijd met de pups en jonge honden op vakantie gegaan, meestal frankrijk, zie geen belemmering, de reis er naar toe, veel tussenstops maken, en op bestemming een fijne plek voor de hond waar die kan rusten, in de schaduw, misschien een watertje waar die met jullie lekker kan zwemmen, zorg voor de vaccinaties ruim van te voren zoals de rabies, en zorg voor een halsband een veilige waar adres ban jullie instaat zodat als die eens de benen neemt terug komt.
Ik zou niet weten waarom een hond ongeacht leeftijd niet mee zou kunnen op een autovakantie... (als ze zindelijk zijn uiteraard). Ik zou niet eens overwegen om d'r thuis te laten persoonlijk.
Zou ik ook niet weten, maar ik heb nog niet zoveel ervaring als hondenbezitter, daarom vraag ik het voor de zekerheid. Voor hetzelfde geld zie ik geen probleem, maar zeggen jullie dat je dat absoluut niet moet doen vanwege een reden die nooit bij me zou zijn opgekomen.
Mijn man heeft wel meer ervaring met honden, maar hij is altijd zó relaxed over alles en ziet nooit ergens problemen, dus ik weet niet of ik daar nou op af moet gaan ;)
Er is een (chloorvrij) zwembad, dus dat komt wel goed! Het huis zelf is altijd lekker koel, het is een oud huis dat daar op is gebouwd. Dikke muren en veel kamers, dus daar moet een fijn rustig plekje voor haar te vinden zijn.
Dank je voor de tip van de vaccinaties, daar ga ik achteraan. En een halsband met gegevens, inderdaad.
Ja, we hebben airco. Zonder airco zou ik het haar sowieso niet willen aandoen denk ik.
Hou er wel rekening mee dat je pup tegen die tijd precies in een puberfase zit. En dat als je pup thuis al wat alleen zijn heeft geleerd dat, dat in een vakantiehuisje hoogst waarschijnlijk van voor af aan weer opgebouwt moet worden. Plus dat dat toch vaak in een puberfase ineens weer lastiger kan zijn en des te meer in een vreemde omgeving.
Waardoor als een pup ergens niet mee naar toe kan er waarschijnlijk steeds iemand daar aanwezig moet zijn.
Als je eenmaal daar bent kun je het niet meer veranderen. En af en toe eens ergens een weekend of weekje logeren is heel handig als je pup dat aanleert.
Het zijn keuzes en jullie zullen zelf die keus moeten maken.
En naast de voordelen van je pup gewoon bij je als deze mee gaat. Zul je ook rekening moeten houden met zaken die tegen kunnen vallen die een flinke beperking in de mogelijk heden kunnen opleveren.
Och, ook rekening houden dat ze dan misschien een 1ste keer loops zou kunnen zijn/worden dus al even bedenken hoe je dat zou willen aanpakken.
Dank je voor je reactie. Ik zou haar sowieso niet alleen laten in een vreemd huis. Of ze gaat mee, of ik blijf bij haar. Stiekem zou ik het helemaal niet erg vinden om af en toe niet mee op pad te kunnen en lekker bij Nessa te blijven ;)
Maar het zijn goede punten die je noemt, dat het ook een goede ervaring voor haar is om een weekje te logeren. Bij de fokker zou ze een topweek hebben, daar heb ik geen twijfel over. Ik zou haar niet mee op reis willen nemen als dat voor haar heel veel stress zou opleveren.
Ze is een Ierse Wolfshond en die zijn redelijk laat in hun ontwikkeling. Volgens de fokker zal de eerste loopsheid waarschijnlijk pas rond een jaar zijn.
Ik zeg ook niet dat ze het zal zijn, maar de kans zit er wel in.
Je denkt over alles na, dus ik zou hier ook even over nadenken. Je moet niet hoor, het is maar een idee.
Het is inderdaad wel goed om in het achterhoofd te houden
Heerlijk toch, lekker genieten hoor met de hond erbij, en ook fijn dat je man zo relaxed is en geen..beren..op de weg ziet, hele fijne vakantie...hopelijk volgen er vele en met de hond.
Nou lekker hoor, wij nemen onze hond (buitenlander) ook altijd mee, ik zou niet zonder hond willen, vakantie is zooooo veel leuker met hond (vind ik) ik ging vroeger altijd naar de eilanden in Griekenland, ik wilde er zelfs wonen, maar op het moment dat we een hond hadden is de droom weg, en droom ik nu van een chalet ergens in de bossen of strand.
Airco in de auto, eten, goed vastleggen in de auto, penning om de nek met telefoonnummers van jullie, rabies enting halen, EHBO kistje voor honden mee, goede afweer tegen teken, zoals advantix of vectra 3D of zo'n halsband tegen de zandvliegjes, (heel belangrijk vanwege ziekte die daar voorkomen) na de vakantie testen op hartworm.
Ik vraag ook altijd pillen mee van de dierenarts voor als mijn hond zwaar aan de diaree gaat, en ik zoek waar we zijn waar de dicht dichtstbijzijnde dierenarts zit.
Abel was nog geen jaar toen hij meeging naar italie. Hij had de tijd van zijn leven. Ook noord italie. Ik ben s nachts gaan rijden waardoor het voor hem een nacht was. 1x geplast en gepoept tijdens een stop en verder zich omgedraaid in zn mand als ik stopte. Hij is wel helemaal gewend aan autorijden en vond het prima in zijn auto mand (maar klein hondje).
je bent in Italie wel verplicht een muilkorf bij je te hebben (ongeacht de hond). Ik heb er niet een met gezien en er is me nooit naar gevraagd maar heb dit wel bij me gehad en heb hem op zijn snuitje getraind voor ik ging. Ook heb ik hem volgens advies van de dierenarts ervoor en erna ontwormd tegen o.a. hartworm. (De muggenbeten zijn daar bv ook anders). De plek waar ik was was heel hondvriendelijk met zelfs winkelwagens in de supermarkt met een afgescheiden stuk waar je (kleine) hondje in kan (wat je daar natuurlijk ook van vindt qua hygiene). Er zitten zeker voordelen aan de hond leren logeren, maar ik vond juist vakantie met hem een heel fijne ervaring voor ons allebei.
Dank je wel voor de tips!
Mochten we haar meenemen, dan ga ik zeker ook nog bij de dierenarts vragen wat we moeten regelen en bij ons moeten hebben.
Gelukkig spreekt mijn schoonmoeder goed Italiaans, mocht er daar wat gebeuren waarvoor we naar een dierenarts zouden moeten.
We oefenen nu al regelmatig met autorijden, maar vooralsnog wel korte ritjes. Dat gaat op zich goed, maar heeft nog wel wat meer aandacht nodig voor we echt zo lang kunnen gaan rijden, denk ik.
Goeie tip van de muilkorf, dat wist ik niet, maar dat moeten we dan inderdaad op tijd gaan trainen. Nessa is zeker geen klein hondje, dus ik verwacht dat ze ons misschien eerder om muilkorven gaan vragen. En dat men misschien wat minder hondvriendelijk is naar ons toe, maar dat is in Nederland niet anders.
Dat zou kunnen, heb daar zelf geen ervaring mee natuurlijk. Op de plek waar ik zat waren veel toeristen met alle soorten. Ridgebacks, herders, uiteraard ook veel typische gezinshonden (gezinscamping) en kleine hondjes. Alles was welkom. En ook in het dorp en de restaurants en heb nimmer een muilkorf gezien ook niet bij de grote honden op markten oid. Maar goed omdat het een regel is daar, heb ik het idd aangeleerd. Maar ik heb nu niet meer de ‘zorg’ straks moet ie daar 2 weken mee lopen dat had ik namelijk wel echt sneu gevonden.
Ik zou in ieder geval zeker een dag een lange autorit maken van minimaal 4 uur om te kijken hoe dat gaat. Want van het weekje ben je toch gauw zo'n 30 uur aan het autorijden.
Wij hebben dat ook al gedaan en dat is echt geen probleem. Wij hadden wel huisje met airco en tuin. Maar het is niet omdat het een pup is dat je er niets mee kan doen hoor dus als jullie en de familie dit oké vinden gewoon doen.
Ik heb niet alles gelezen, maar hier gaan de pups ook altijd mee op vakantie.
Onze huidige Teun ging voor de eerste keer mee toen hij 3 maanden was. Hem hebben we in de vakantie niet alleen gelaten.
Ons vorige teefje ging met 7 maanden mee naar de Ardennen, haar hebben we eigenlijk direct dezelfde dag een uurtje alleen gelaten toen wij effe snel de boodschappen gingen halen. Voor haar was dat geen probleem, makkelijk hondje was zij in die zin. Onze vorige reu was 8 maandjes toen hij voor het eerst mee ging, ook geen probleem geweest, maar toen hadden wij ook het teefje, dus helemaal alleen was hij niet.
En een kanttekening, de Ardennen was de meest verre bestemming, wel in de buurt van Bouillon, dus bijna Frankrijk, maar dat is bij lange na geen Italië. Toch zou ik haar zeker meenemen.
Met de auto prima te doen, even googlen welke hotels honden accepteren. Meeste motels accepteren honden. Anders ff zo een popup 3p kopen en dan kun overnachten op een camping. Niet bang zijn voor de kou want 3p popups worden snel warm door lichaamstempratuur. Zorg wel voor isolatie onder je luchtbedje, zonnen/vriesscherm van een auto doet dat al of anders een branddeken.
Als aanvulling op de al gegeven tips (waarschijnlijk denk je er zelf al aan): neem verschillende lijnen mee, in ieder geval ook een lange die je vast kan maken aan zo'n schroefhaak die je in de grond kan schroeven. Inderdaad de puberfase tegen die tijd en zo zorg je ervoor dat ze een stukje vrijheid heeft maar wel veilig in de buurt blijft. Of je moet een omheinde tuin hebben dan is dat niet nodig.
Eigen mand/kleedje/knuffels zodat ze dingen heeft die eigen zijn. Veel kauwmateriaal want er zullen veel nieuwe indrukken te verwerken zijn. En misschien is het een en ander aan hersenwerkjes een goed idee voor de reis.
En vooral ook genieten samen. Je ziet zelf wel wanneer ze rust nodig heeft, biedt dit voldoende aan.
Oh ja, mochten er kinderen van familie aanwezig zijn dan is een korte introductie over hoe ze jullie hond kunnen benaderen en wanneer met rust te laten ook handig.
Ik denk persoonlijk dat het prima kan maar jij kent je hond het beste. Ik denk dat je het beste tegen die tijd kan bepalen of het kan ja of nee. Ligt aan hoe ze zich ontwikkeld en hoe ze het doet tegen die tijd denk ik?
Hier ging meneer met 5 maanden mee op auto rondreis naar Scandinavië. Veel ging goed maar de wisseling van eten was een drama. Kreeg thuis vers vlees en ik had te weinig thuis geoefend met gestoomd en brok. Meneer at dus slecht. Voor deze zomervakantie dus nu al bezig met regelmatig aanbieden van vakantie-voer.
Nog een tip: we hadden geoefend met in een dichte, stoffen bench naast de baas liggen met een kluif. Handig als je uit eten gaat. Dan kan de hond mee (mits t mag van de locatie) en hoef je er tijdens het eten minder op te letten / struikelt niemand over de lijn / staat ie niet bij de buren te schooien als je even niet oplet.
En, maak een “luiertas” met daarin alle praktische dingen die je onderweg nodig hebt. Je grijpt m gemakkelijk mee als je even op stap gaat. Daarin ook een plasmat, poepzakjes, speeltje, tekentang en een kleine doek om ergens “op de plaats” te liggen (afbakenen).
Onderweg routine inbouwen bij elke stop: zo leerde onze hond het verschil tussen reizen en verblijven op de diverse locaties. Als de baas direct water aanbiedt bij de achterband van de auto, dan ga ik zo weer in de bench na mijn plasje. Anders: ontdekkingstocht, here we come!
Zorg ervoor dat de penning voor buitenlanders te lezen is. Internationaal geschreven telefoonnummer bijvoorbeeld.
veel succes met je avontuur!!
En nog een tip. Maar weet niet of dat voor elke reisverzekering geldt, wel voor die van mij. Mocht je onverhoopt pech hebben en je hond krijgt iets (van diarree tot manken tot wat dan ook) en je moet ermee naar een dierenarts bewaar de bon. Als je een huisdierverzekering hebt spreekt dit voor zich, maar ook je reisverzekering vergoedt dit. En je reisverzekering heeft wsl geen eigen risico dus krijg je alle kosten vergoed ipv een deel zoals bij de meeste huisdierverzekeringen.
Wat ik sowieso bij iedere hond handig vind: als hij op commando drinkt en plast. Dan weet je zeker dat hij voorlopig geen dorst heeft of moet plassen. Dat is zeker handig als je bijvoorbeeld in een file komt. Ik neem aan dat jullie een grote auto hebben, dan moet wel met Nessa, maar zit zij op de achterbank en kun je dan rijdend haar even aaien of iets te drinken of te snoepen geven?
Laat sowieso met name de airco van de auto controleren.
Ooit het verhaal gehoord (van iemand die hier ook wel eens meeschrijft) : hond zat achterin de auto tijdens warme rit. Werd heel onrustig, men kon niet stoppen op de weg. Zodra ze wel konden stoppen uitgestapt en hond er uit gehaald. Hond overleed ter plekke aan oververhitting, airco werkte achterin niet goed. Groot drama.
Bedankt voor alle reacties! Ik denk dat we ervoor gaan, met Nessa op vakantie! Heel veel fijne bruikbare tips gehad, daar gaan we mee aan de slag.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?