Goedenavond!
Ik heb een akita inu van ongeveer 7 maandjes oud. Sinds we hem hebben geeft hij regelmatig eten op (enkele keren per week). Het is geen braken maar echt opgeven. Nu is het de ene keer kort na het eten en de andere keer soms 5 uur na eten. De ene keer is het terwijl hij gewoon staat en er niks aan de hand is en de andere keer is het ingeval van stress. Kortom, een bepaalde trend is hier niet in waarneembaar. Op foto's die zijn gemaakt van zijn longen was niet heel veel te zien en nu uiteindelijk sinds vorige week hebben wij maagzuurremmers van de dierenarts gekregen om te kijken of het niet komt door maagzuur. Nu zou het ongeveer twee weken moeten duren voor dit goed werkt maar toch gaf hij zojuist weer op (3 dagen krijgt hij de pillen). Ons blijft dit toch zorgen baren. Heeft iemand wellicht een idee? Dierenarts(en) lijken het vooralsnog niet te weten wat het is....
Hij eet nu kvv (kip, rund, zalm). Het lijkt ook volgens dierenarts(en) niet op een allergische reactie op eten. Hij eet goed en zijn ontlasting is eveneens goed.
Benieuwd naar jullie reactie!
Door naar een specialist. Je bent van België? Gent is dan volgens mij de beste optie. Voor NL zou ik naar de Faculteit in Utrecht gaan.
Het klinkt als regurgiteren. Dat is zeg maar overgeven zonder kokhalzen. Het komt in 1x eruit, zowel de voeding als water soms. Ons vorige teefje had dit. Heeft inderdaad vanaf een klein jaar tot aan haar dood (11,5) maagzuurremmers (omeprazol)gebruikt.
Zij kon qua voeding heel weinig hebben. KVV ging niet, geperste brokken braken haar op, maar ook de brokken die vocht opnemen gingen niet allemaal even goed.
Voor vele hier is het een slechte brok, maar ons teefje heeft het al die jaren erg goed gedaan op Hills ID, zo goed qls klachtenvrij grotendeels.
@ Voor de duidelijkheid, ik zeg, het klinkt als regurgiteren.
Verder onderzoek zou ik zeker laten doen
Dit kan op een slokdarmprobleem duiden.
Dan noemt men het opgeven regurgiteren.
Er zijn zelfs honden die in een stoel rechtop worden gezet om het voer rechtstreeks naar de maag te laten zakken.
Laat je dierenarts of specialist dit onderzoeken.
https://dierenkliniekveenendaal.nl/diereninfo/honden/megaoesophagus
Hmm onze hond spuugde en had geen allergie maar een intolerantie. Ook maagzuurremmers gebruikt maar bleef ze door heen spugen. Wij zijn toch veranderd van voeding, geen kip en rund meer en de problemen waren zo voorbij... misschien toch de moeite waard om te proberen.
Dank je wel voor de reacties tot dusver! Er zijn foto’s genomen. Er is geen sprake van een verwijding van de slokdarm :). @ Lola, regurgiteerde jou hond ook dan door die voedselintollerantie ?
Zijn de Fotoos ook gemaakt met contrast vloeistof, zo,n papje wat je hond dan eerst moet eten? Misschien gebeurt dit tegenwoordig niet meer. Maar dan kan je perfect zien of de kringspier van de maag, (en dat is dus geen klepje, die zit tussen maag en 12 vingerige darm,) , die zit tussen slokdarm en maag in, goed werkt. Als die steeds open blijft staan, dan loopt het eten van slokdarm, plop de maag in, maar ook zo weer terug naar de slokdarm. En dan krijg je het opgeven van eten wat jij omschrijft. Niet ongevaarlijk want het maagzuur tast uiteindelijk de slokdarm aan,
Is dit overigens regurgiteren?denk het wel,
Dit Heeft niets met een verwijde slokdarm te maken, maar dus wel met de slokdarm en maag overgang.
Ik zou specialistische hulp ingeroepen en niet bij een reguliere da blijven. Hun knowhow is vaak beperkt.
Dubbele reacties verwijderd
Ik vind maagzuurremmers om wat uit te proberen, voor een hond van 7 maanden wel heftig. Hij is nog volop in de groei en heeft altijd, maar zeker nu alle voedingsmiddelen nodig.
Ik zou in elk geval een goede voedingsdeskundige inschakelen om je hond op het voor hem juiste dieet te zetten. Bijv:
Kip en rund komen meestal uit de bioindustrie, veel honden reageren er niet goed op. Zalm is zo ontzettend vervuild, dat zou ik hem in elk geval niet meer geven.
10 redenen om geen zalm te eten | Compassion in World Farming Nederland (ciwf.nl)
Dank jullie wel voor de reacties tot dusver. Wij gaan over op ander eten waar een andere vleessoort in zit. Daarnaast gaan wij volgende week naar een kliniek om een medische oorzaak uit te sluiten.
Natuurlijk laat ik de uitkomsten weten.
Eet de hond zijn voer rustig, gulzig of extreem schrokkend.
Soms kunnen Hulpmiddelen om de hond te dwingen rustiger te eten helpen om te zorgen dat ze het ook binnen houden.
Daar hoeft in dit geval helemaal geen sprake van te zijn. Maar ik las nog geen reacties over de manier waarop gegeten word. Maar is wellicht te proberen. Misschien eens zo'n anti schrokbak proberen. (lenen) Ook als je hond niet schrokt kan het verschil maken.
Je kan ook eerst observeren en bijhouden. Om uit te vissen of de hond misschien sneller heeft gegeten bij de keren dat hij erna opgeeft.
Helaas hebben we dat al uitvoerig geprobeerd. We hebben een anti-schrijven, verspreiden het voer over 4 keer per dag en pakken het tussendoor regelmatig af om hem gelijkmatig te laten eten. Ook wachten we voor en na eten altijd met wandelen. Het is ook geen braken maar regurgiteren. Dit komt ook soms rustig 5 uur na zijn eten voor. Simenons rust, soms in een stressvolle situatie het is niet speciaal te plaatsen. We houden al maanden het immers nauwkeurig bij. Nu gaan we in ieder geval beginnen met een uitsluit-dieet en zullen ook naar een kliniek gaan om een medische oorzaak uit te sluiten.
Her klinkt toch wel anders en heftiger dan bij ons. Bij ons was het ook niet te plaatsten, maar vaak wel snachts dat ze braakte. Ze likte veel om haar bek, stonk uit haar bek, smakte snachts enorm v.d misselijkheid. At ook veel moeilijker door de misselijkheid, jou hond heeft dit blijkbaar helemaal niet..
Onze hond viel daardoor ook behoorlijk af.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?