Goedenmiddag,
We hebben sinds 5 dagen een 8maanden oude hond. Amerikaanse stafford/ Amerikaanse bulldog. Nu zouden we willen weten wanneer we hem het beste kunnen laten castreren?
Uhh wat dacht je van niet? Of betere vraag: waarom wel? Het beste is dan wanneer je hond volwassen is, vanaf 2-3 jaar
Castreren , zijn er medische problemen ? Het is een reu , als het niet nodig is waarom dan toch....je wilt vastratie voor je hond toch laten doen , dan wachten tot je hond volledig is uitgegroeit is en volwassen is....castratie heeft niet alleen voordelen maar zeker ook nadelen.
Over t algemeen kan t vanaf 6 maanden, per ras kan t wat verschillen. Iets later zou wel beter zijn denk ik maar dat weet je dierenarts vast ook.
Ik weet niet wat de reden voor castratie is, maar ben je ook op de hoogte van de mogelijkheid tot chemische castratie?
Onze hond wil op elke hond rijden. We hebben informatie gevraagd bij de dierenarts en honden school zij raden aan om onze hond te laten castreren. Ik heb niet gevraagd wanneer omdat ik hier eerst meer informatie over wil en toen kwam ik dit forum tegen. Ik hoorde dat als je te lang wacht het gedrag niet meer veranderd. Kunt u mij er meer over vertellen? Kent u het ras? En deze kruising?
Verrassing: er is geen verband tussen rijden en castratie. Je dierenarts en hondenschool hebben het fout. Gecastreerde honden die ik ken rijden nog net zo als voor castratie. Je moet achter de oorzaak van rijden zien te komen, en dát probleem aanpakken.
Je hebt de hond pas 5 dagen, dus ik zou hem eerst even de kans geven om goed te wennen. Dat kan zo een paar maanden duren. Is ook helemaal niet erg, want een hond (zeker een grote) heeft zeker 2 jaar nodig om goed te groeien. Rijden op andere honden kan heel veel oorzaken hebben. Meestal is de oorzaak helemaal niets seksueels, tenzij het een loopse teef betreft waar hij op rijdt. Rijden kan bijvoorbeeld ook stress zijn. In zo'n geval is het eigenlijk heel simpel: rijdt je hond op een andere hond, lijn hem dan aan. Castreren kán rijgedrag verminderen, maar het hoeft helemaal niet, castreren is geen oplossing voor probleemgedrag tenzij de hond echt gek wordt van loopse teven. Het is sowieso raadzaam voorzichtig te zijn om dit soort honden los te laten met anderen (heb zelf een bullterrier, die loopt ook niet los met allerlei andere honden).
Het is ook alleen een vraag. We kennen de hond nog maar 5 dagen en hij zou ook nog erg moeten wennen. Hij heeft vast ook stress en zoekt zijn grenzen. Dus daar zou het ook van kunnen komen. Ik vind de onder toon waarop u antwoord niet erg prettig. Het is maar een vraag.
Bedankt voor u reactie. Ja chemische castratie heb ik ook over gelezen. We weten nog niet of we het laten doen. We kennen de hond niet zo goed. Vandaar dat we wat informatie vragen
Bedankt voor u reactie. Ja chemische castratie heb ik ook over gelezen. We weten nog niet of we het laten doen. We kennen de hond niet zo goed. Vandaar dat we wat informatie vragen
Ja zo denken wij er ook over. Eerst elkaar leren kennen. De hond heeft puppy cursus gehad en maamdag starten we met de vervolg cursus. We lopen altijd met hem aan de lijn. Omdat we hem nog niet godd genoeg kennen. Het is echt een blij ei en begroet iedereen. Hij wil met alle honden spelen.
Toch heeft Danielle gelijk,ik ken ook volwassen gecastreerde etterbakken die op alles willen rijden.
Maar om je vraag te beantwoorden met 8 maanden mag je hond gecastreerd worden.
Het mooiste als je liefhebber bent van een forse hond dat hij eerst uitgegroeid is.
Aah ik las erover heen dat je de hond 5 dagen pas hebt. Dan zou ik nog helemaal niet nadenken over castratie maar eerst op een rustige manier de hond laten bijkomen en laten wennen aan de nieuwe omgeving. Duurt enkele maanden voordat de hond zich echt helemaal thuis en op z'n gemak voelt.
Mijn vorige hond had dat ook. Bij de hondentraining adviseerde ze al om te castreren, ik vond dat te vroeg.
Zodra iets fluffy was, begon hij. Ook bij kleine kinderen had hij de neiging. Gelukkig pakte hij niet vast, maar deed het slechts in de buurt van zijn 'slachtoffer'. Ik wilde hem eerst door de puberteit heen. Ik heb hem daarna in overleg met de da toen hij een jaar of 2.5 was chemisch laten castreren, hiermee kun je zien of er iets verandert in het gedrag. Dit veranderde niets aan het rijgedrag.
We hebben hem daarna toen hij een jaar of 4 was toch laten castreren, omdat hij last had van terugkerende voorhuidsontstekingen. Dit veranderde ook niks aan zijn gedrag overigens. Het nam met de jaren af. Al was hij nog steeds gevoelig voor kleine kindjes met fluffy vestjes, die moesten dan ook uit bij mij.
Ook met honden was het een ding. Hij verzoop bijna een golden tijdens het zwemmen, doordat hij er in het water bovenop dook. Kon mijn man mooi het water in.
Ik heb nu een pup van 10 maanden, een amstaff x . Hij is dominant en probeert ook regelmatig te rijen, zelfs bij mij. Ik was pas ziek en dan voelt hij dat ik zwakker ben en gaat het weer proberen. Maar ik corrigeer dit gedrag. Ik weet niet of ik hem ooit laat castreren, maar voorlopig nog niet. Eerst maar eens kijken hoe hij na zijn puberteit is.
Vraag kan je bij de da stellen, je inlezen, en dan een beslissing nemen. En aub lees je ook in over de chemische castratie chip. Veel goede ervaringen, , echter,, ikzelf heb er bij mijn hond een hele slechte ervaring mee.
Rijgedrag is irritant en zal meestal verdwijnen, na castratie, zo niet, dan zal het minder heftig, dwingend zijn en beyer beheersbaar..
Rijgedrag kan door veel gedrag voortkomen, hoeft niet seksueel te zijn, maar dat is niet achter een beeldschermpje te zien.
Ik denk niet dat jou hond problemen heeft toch met hormonaal of andere medische oorzaken maar onder gedrag valt. Dan zie je dat dominantie en obsessief gedrag? Vrij zelden voorkomen. Denk dat je jong volwassen gewoon lekker aan het spelen is. Bij ontspannen van iets spannends of masturbatie gebeurd dat meestal op een object zoals je been Anywayyyy, slaat het rijden over in vechten/agressie vanuit zijn kant? Dan kun je hem onder de twee laatste zetten van gedrag. Dan is een castratie op zijn plaats zij dat chemisch of operationeel. Is het 1 van de andere 3? Kun je relaxt corrigeren. Gewoon aanlijnen en weg lopen. Doel niet bereikt voor je hond want die wil immers hondenspelletjes doen. Haal hem dan ook alleen weg bij dit specifieke gedrag en ze hebben al heel snel door dat dit niet gewenst is.
"Hormonal:
• Intact (not spayed or neutered) dogs, including those that are cryptorchid, where
one testicle remains in the abdomen and doesn’t descend.
• Rare causes include retained ovaries after spaying and tumors
Other medical issues:
• Urinary tract infection
• Urinary incontinence
• Skin allergies or anything else causing itchiness (flea infestation, etc)
• Rarely can problems be caused my inappropriate mounting, but can include
paraphimosis (inability of the penis to retract into the sheath), abrasions, bites to
the dog (if the object of the mounting disapproves) or people (if people physically
try to stop the mounting).
Behavioral:
• Response to stress or excitement
• Sexual/masturbation
• Play behavior
• Dominance (rare)
• Obsessive or other repetitive behaviors (rare)"
I
Zou hij niet gewoon juist onzeker zijn dat de dingen anders dan anders zijn? Die conclusie zou ik tenminste trekken als mijn hond ging rijden als ik ziek was.
https://www.moniquebladder.nl/blog/rijgedrag-van-je-hond-verklaard
en dat lijkt me ook voor de hond van de ts gelden. Pas vijf dagen daar, dus nog onzeker over zijn situatie.
Ja dat zou heel goed kunnen. We denken zelf dat hij onze grenzen op zoekt en er zal al zoveel in dat koppie om gaan. Stress en een nieuw gezin. We wachten het ook af hoor. Eerst kijken hoe hij is als hij hier helemaal gewend is
We zijn het ook niet van plan om nu te doen. Eerst de hond leren kennen en afwachten als hij gewend is. Het was alleen maar een vraag zodat we weten vanaf welk moment het evt zou kunnen.
Je hoeft je niet te verantwoorden hier, hoor. Je kan dit beter even met je da bespreken ipv de "experts" hierboven.
Bedankt voor uw bericht. Heel fijn om herkenbare berichten te lezen
Ja zullen we doen tegen de tijd dat we evt het echt overwegen.
Wauw! Heel erg bedankt voor uw reactie. Het is precies hoe hij het doet.
Dat zou inderdaad kunnen. Maar dit is het bij hem niet. Hij doet het uit het niets. Bij voorkeur wanneer ik relaxed op de bank lig. Maar het zijn nu slechts incidenten hoor. Het ging al een tijd goed, tot ik ziek was en op de bank lam lag te wezen.
Ik heb de link gelezen, maar ik kan me er niet in vinden. Ik duw hem van me af en zeg duidelijk nee. Dit wordt al gezien als afstraffen.
Mijn hondje kan ook geen gedachte lezen. Ik zal hem toch duidelijk moeten maken dat dit niet de bedoeling is.
En een snoepje geven als afleiding voelt voor mij als belonen van ongewenst gedrag.
Nero, mijn hond heeft ook nog wel eens rijgedrag als ik op de bank zit. Maar of het dominantie is? In zijn geval zeker niet. Hij is totaal niet dominant.
het is ook niet de bedoeling dat hij er gewoon mee doorgaat natuurlijk, een "nee dat doen we niet" en dan uit de situatie halen is prima. Denk wel dat het belangrijk is dat je zelf rustig blijft, zodat hij ook weer gerustgesteld is.
Tja, mee eens of niet. Dit is toch echt wat de wetenschap zegt over dit gedrag, Monique Bladder is een ontzettend gerespecteerde gedragsdeskundige.
Even terug over je castratie verhaal. Er zijn onderzoeken geweest naar gedragsverandering en castratie. Die zijn dus niet echt te voorspellen.
Zelf ben ik eigenaar van twee intacte reuen. En ik heb op dit moment ook geen ambitie om een van de twee te castreren. Mijn oudste is 2,5 jaar en helemaal geland. De jongste 6 maanden en daar ga ik nog wat mee beleven. Jonge puber reuen zijn gewoon een uitdaging.
Mijn oudste reu heeft altijd veel gereden. Bij mijn pup zag ik het deze week toevallig voor het eerst. Maar het is dus normaal gedrag. Ongewenst, maar normaal.
Mijn oudste rijdt uit opwinding. Het is echt zoveel minder dan in de puberteit, maar hij kan nog wel rijden op een teefje waar we wel eens mee lopen. Dit gedrag probeer ik ook echt te stoppen, maar ook de oorzaak aan te pakken. De opwinding van hem moet naar beneden bij het teefje.
Mijn puber pupje doet het uit spanning. Even uit de situatie is de beste optie. Maar die deed hij nu een keer, en ik denk dat het bij hem wel zo minimaal is.
Je moet het gedrag natuurlijk niet maar laten gaan. Het kan wel een gewoonte worden. Maar het is niets geks en het hoort ook wel een beetje bij het reu zijn. Gecastreerde reuen doen het ook en zelfs teefjes.
Even terugkomend op het castreren. Ik heb twee redenen om een castratie te overwegen. De eerste is medisch. De tweede is als mijn twee reuen niet meer door een deur kunnen. Maar dan ook pas als laatste redmiddel.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?