Ik lees in de openingspost nergens dat de hond zodanig trekt dat ie niet te houden is?
Alleen dat de hond, als ze los is, er vandoor gaat wanneer ze dat wil en dan niet luistert.
Je zal dan een beetje moeten kijken naar wat de drijfveren van je eigen hond zijn (en dus in hoeverre je kan motiveren om bij je te blijven), naar de invulling vd wandeling (uitdagingen, actie, samenzijn), hoe je de omgeving (wandelgebied) kan aanpassen, e.d.
Uiteindelijk kiest je hond zelf. Dus als de ultieme beloning voor haar het rennen naar/achter een ander dier is, en er voor jouw hond geen overtreffende motivatie te vinden is, dan is begrenzen de beste manier om ermee om te gaan: even aan de lijn dus.
Pijnlijke hulpmiddelen, daar ben ik ook niet voor, het tuigje wat ogin om heeft is niet pijnlijk....dat is haar tuig als ze aan de lijn loopt als ze vast moet, anders een halsband een hunterlijn als ze los mag, om en af....
Een U-lead is wel pijnlijk. Deze geeft bij trekken een pijnlijke druk op de schouders en zit erg dicht achter de oksels waar ook schuurplekken van kunnen komen. Daarbij zit hij vaak zo laag op de borst dat ze hun voorpoten niet eens fatsoenlijk kunnen strekken.
Heb aangegeven en gecorrigeerd dat het een yTuigje is en er zelfs een foto bij gezet...niet aan de gang blijven fat het een marteltuigje is...
Er zijn veel tuigen in omloop, maar niet elk hondentuig is even prettig. Belangrijk bij een hondentuig is dat het een Y-vorm heeft: géén tuig met een horizontale borstbandomdat dit de schouderbeweging belemmert en de schouders dan naar achteren duwt als een hond trekt. Ons Y-tuig laat de schouders vrij en verdeelt de druk op het borstbeen. Het Y-tuig heeft een optimale drukverdeling waardoor de rug wordt ontzien en zit niet in de oksels. We hebben ook gevoerde Y-tuigjes.
Ons Y-tuig hoeft niet over het hoofd heen, de hond hoeft er ook niet in te stappen. Het hondentuig is op vijf plekken verstelbaar met beveiligde rode sluitingen die op slot kunnen (de roze tuigjes hebben standaard sluitingen). Het heeft een mooie pasvorm en past vrijwel elke hond. Gemaakt van kwaliteitsnylon: sterk maar zacht materiaal, snijdt niet! Voor buitenlandse honden & honden die ontsnappen hebben wij het anti-ontsnappingstuig.
Super sterk: voor de sterkste rassen
Schouders kunnen vrij bewegen
Geen geïrriteerde oksels
Verstelbaar en geschikt als puppytuigje
Geschikt voor sport en speuren
Droogt snel, ideaal met zwemmen
brit, de foto van ogin haar tuigje staat er...en laten we het hierbij....de topicopener kan er misschien wat mee.
Nieuw Amsterdam, plaatsje in drenthe...cursus...fijn aan de lijn.
Ik snap niet waarom dat gewicht steeds moet genoemd worden.
Ik liep veel meer op mijn gemak over straat met mijn 600kg wegend paard, dan met mijn 35kg wegende hond.
Die Wim die dit topic gemaakt heeft heeft na zijn openingspost niet meer gereageerd en dat verbaast me niets
Misschien leest hij wel mee maar wat moet hij nu nog zeggen.
Over paarden gesproken gewoon zo tussendoor, zou daar het idee van de gentle lead niet vandaan zijn gekomen. Halster gaat ook om de neus en achter de oren. En de lijn onder de mond.
En Pascale? Britt kan prima voor zichzelf spreken, ik ook trouwens
Dit topic is opgeschoond, graag verder respectvol en inhoudelijk reageren.
-- reactie gewijzigd door het moderator team op 01 maart om 12:18 --
FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.
HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.
LET OP!
Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.
Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen er bij herhaling toe leiden dat het moderatorteam een waarschuwing geeft en/of een afkoelban.
Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.
Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> http://www.hondenpage.com/faq/regels
Heb je vooroordelen tegenover grote honden blijkbaar?
Iedereen heeft die, dat weet je toch? Odin kan simpelweg vaak niet los, omdat andere mensen in hun broek poepen van angst.
Desalniettemin moet je gewoon rekening houden met andere mensen, hoe oneerlijk ik dat ook net zo goed vind.
Hier heel andere ervaringen, een giga hond , maar de mensen zijn niet bang voor mijn hond, tuurlijk is er even schrik zo,n grote hond als ze zelf een kleintje hebben, maar de uitstraling zal er ook toedoen..... en ik ga altijd wel even in gesprek met de mensen als ik bemerk dat ze toch wat bangig zijn...en dan is het meestal prima, en een tweede keer, gebeurd ook, dan zit er geen angst meer in, het is vaak nemen en geven...en wees eerlijk, als een grote hond wat wild is, en perongeluk op een pootje gaat staan is het pootje wel gebroken vandaar begrip opbrengen als je een grote hond hebt..
Er wordt altijd wel even gevraagd, mag het....
Ga naar een losloopgebied op een rustig moment (bv. heel vroeg) en oefenen, oefenen, oefenen.
Belonen met wat lekkers als hij terug komt. Jouw beloning moet leuker zijn dan wat er in het bos te vinden en te ruiken is.
Wat ik ook altijd deed, was verstoppertje spelen. Vanaf dat mijn hond te ver van me weg liep, verstopte ik me achter een boom of liep ik de andere kant uit, of sloeg ik een zijweg in. Vanaf dat mijn hond dat door kreeg (en soms duurde dat wel enkele minuten als hij volop aan het snuffelen was bijvoorbeeld) kwam hij me direct achterna, en dat werd dan ook beloond. Belangrijk hierbij is wel, dat het rustig is en dat je alleen in het bos bent, dit omdat je even geen controle hebt en de hond even uit het zicht is, als je, je verstopt. Oefen dit dus eerst als er niemand niet is, daarna kan je afleidingen toevoegen.
Wat betreft omgaan met andere honden: Zolang hij het direct "hier komen" en het verstoppertje spelen nog niet onder de knie heeft en te ver vooruit blijft lopen... zou ik het contact met andere honden beperken tot honden van zijn niveau qua grootte, energielevel en kracht. Dan denk ik aan andere Cane Corso's, Rottweilers en Herders. Daar leert hij heel veel van, en hij zal als jonge hond ook wel eens het deksel op de neus krijgen van andere volwassen grotere rassen. Het kan er dan wild aan toe gaan (om schrik van te krijgen zelfs als je grote honden niet gewoon bent), maar zolang je hen de ruimte geeft (betekend los dus) hoef je, je niet te veel te moeien. Laat ze maar gewoon elkaar corrigeren, daar is echt niets mis mee. Mijn Beauceron (Franse Herder) laat ik intussen alleen nog maar spelen met Rottweilers, Cane Corso's, herders, Ridgebacks of gelijkwaardig maar bijvoorbeeld niet met Labradors of Border Collies. (Met deze rassen is zeker niets verkeerd hoor, maar de mijne voelt zich dan wat overmoedig en dan kan het mislopen)
De hond altijd aan de lijn houden vind ik onnatuurlijk, hij krijgt dan niet de kans om bepaalde dingen te leren en zijn énige grens is dan de lengte van de lijn. Gevolg, als hij dan toch eens uithaalt (zonder dat hij bepaalde lessen rond correcties van andere honden heeft gekregen), en je kan hem niet houden.... dan loopt het pas echt goed mis!
PS: ik weet dat niet iedereen het met mijn standpunt eens is, we hebben hier al eerder discussies over gehad met meerdere forumleden, maar ik blijf toch bij mijn standpunt. Al heb ik hier intussen ook wel van anderen (en uit ervaring) geleerd om mijn hond alleen te laten spelen met honden van zijn niveau qua energie, grootte, sterkte.
bedankt voor je reactie. Daar kan ik wat mee.
Ik zou toch echt niet mijn hond aanlijnen omdat een mens bang is voor (grote) honden. Dan ga je toch niet naar een losloopgebied, waarvan je wéét dat daar loslopende honden zijn? Sommige mensen denken echt dat iedereen voor ze opzij springen.
Niet? Nou ik wel hoor, ik zou hem eventjes vast doen, dat is het minste wat je kan doen.
En hier zijn de losloopgebieden ook mooie gebieden om gewoon te wandelen, dus hou ik daar zeker rekening mee.
Het zijn de kleine dingen die het doen, dat maakt het allemaal net wat gezelliger in de wereld.
Over het algemeen zijn er meer niet-losloopgebieden dan wel. Als ik bang ben voor honden zou het echt niet in mij opkomen om te verwachten dat een ander in zo'n gebied zijn hond aanlijnt.
Het ligt aan de hond, is het een aanstormende hond en dat weet je van je hond dan hou je je hond in toom, is het een rustige hond zoals die van mij dan ga je even in gesprek met iemand die wat angstig is voor zo,n grote hond.....en is aanlijnen echt niet nodig....
Dat vind ik ook :)
Ligt echt aan de hond...wanneer er iemand tegen mij zou zeggen doe je hond even aan de lijn in een losloopgebied en mijn hond is een rustige hond dan zou ik dat niet doen, wel als ik een hond zou hebben die op iedereen af komt stormen...en vaak zijn het de allerkleinste honden die met veel bravoure op die van mij af komen, en ach dan zeg ik ook niet doe je hond aan de lijn...
Juist , onbekend maakt onbemind
Vaak heeft men al zoveel vooroordelen
Het is de opvoeding van de hond
Maar ook je hond goed kennen en lezen
En ze , mits goed opgevoed , ook de gelegenheid geven om kennis te maken
Ik heb het ook meegemaakt met Ogin een stuiterende puber die niet te houden was als ze een hond zag...en ik schaamde me dat ik ze niet kon houden....ben naar gebieden gegaan waar vele honden samen komen en na een week of twee had ik een andere hond, daar waren zoveel honden dat ze geen keuze kon maken, en de honden rustig benaderde, ook dat kan topicopener gaan doen, wandelen met vele honden een doggydate opzoeken dan raakt je hond gewend aan honden en krijgt als die te wild is best eens de kous op zijn kop en een volgende keer benaderd die rustig anderen honden, ook een optie, voor mijn hond een goede ervaring....inmiddels volwassen en een rustige hond die iedereen rustig benaderd...
En wat mij ook heeft geholpen, ik heb altijd mijn excuus aangeboden, een sorry...en het rare is dat de mensen dan echt niet boos worden zeker niet als ze zien dat het geen kwaaie hond is ....mensen worden heel gauw boos op een hond die uit zijn dak gaat, grijp gelijk in en zeg sorry, dan heb je al een hoop gewonnen....
Zo heb ik dat inderdaad ook gedaan. Nero, een puber die alles leuk vindt buiten behalve luisteren naar mij. Ga al een aantal maanden dagelijks naar een omheind hondenpark waar altijd wel andere honden zijn. Daar heeft hij zo veel geleerd, zie al hele veranderingen met voor die tijd. Hij gaat altijd liggen bij een nieuwe hond, rustig kennismaken. Kleine hondjes doet hij voorzichtig mee, ook bij pups. Honden die hem niet leuk vinden ontwijkt hij. Sociale lieverd
Danielle het helpt....waar ik liep, dagelijks waren geen honden, en als ze dan een hond zag zelfs in de verte, een explosie en weg was ze...en op aanraden van een goede leermeester ben ik dat gaan doen, veel honden opzoeken , en echt een hele andere hond daar door gekregen....loop ik nu in het gebied waar bijna geen honden zijn, ze kijkt maar gaat er niet naar toe, ja als de hond vlakbij is, en even kennismaken en dan weer dr eigen gang gaan, heus dit advies helpt, het zijn ook de jonge pubers die zich zo gedragen....
Precies, met vriendelijk zijn kom je veel verder, sorry is ook geen vies woord, het doet geen pijn.
De meeste mensen met een klein hondje zijn bang voor grote honden om de onderstaande foto's. Dit was een lesje "Honden corrigeren elkaar wel...." Madam is een senior teckel dame die niet gediend is van op haar af stormende honden. Dit gebeurde dus wel op een dag. Een American bull terrier. Ze gromde om duidelijk te maken, laat me met rust. Waarop de hond haar direct greep en uit het niets een tweede kwam aanstormen. Het is dat mijn neef er bij was die ruime ervaring heeft met deze soort honden, anders had ze het niet overleefd. De eigenaars stonden er namelijk bij te kijken van "Asjemenou?!" Tevens is de eerste Maltezer van mijn oma ook doodgebeten door Pitt Bull. Die rassen zijn ontzettend lief maar je moet wel beseffen wat in huis hebt gehaald en dat een goede positieve gehoorzaamheid training geen weggegooid geld is. Vooral als het je eerste hond is.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?