Dilemma, hulp gevraagd!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Hoi allemaal,

 

Ik zit een beetje in tweestrijd met mezelf en zou graag jullie mening over iets willen. Ik ben erg benieuwd wat jullie hiervan zeggen.

 

De situatie: Fenrir is een lieve, leuke energieke Border Collie reu van nu bijna 16 maanden. 

We lopen tegen hormonale problemen aan, nu had ik dat wel verwacht bij een puberreu maar het is heftig op het moment en lijkt erger te worden.

Tijdens wandelingen is hij  soms , niet altijd, continu geobcedeerd door luchtjes en plasjes van andere honden. Zo erg dat hij zichzelf met nagels over de grond sleurt om er te komen , hijgen, piepen en kwijlen tot hij bij dát plekje kan. Als ik dan denk van ja ho maar we gaan de andere kant op (niet zijn zin geven met zulk gedrag) ligt er aan de andere kant ook echt wel een plasje wat lekker ruikt. Hij likt de grond, bosjes, stoepen, alles af. 

Ik ben me er van bewust dat dit in zoverre 'normaal' gedrag is voor een jonge reu. Het probleem wat ik ermee heb is dat hij er last van lijkt te hebben.. hij is gestressed want wil ALLES ruiken/likken, en dat kan niet altijd. Als hij zo gestressed loopt te zijn kan hij ook weinig hebben qua prikkel; voorbijkomende auto's, andere mensen of geluiden lijkt hij dan niet goed te kunnen hebben en reageerd daar dan ineens angstig of gefrustreerd op terwijl die zelfde dingen in andere settings niet die reactie geven.

Dit gedrag is voornamelijk bij aangelijnde wandelingen. Losse wandelingen doen we ook, hier kan hij natuurlijk meer zelf bepalen waar hij heenloopt en doet, maar ook los moet elke boom 4x gemarkeerd worden en wordt alles afgelikt. De uitdaging is met loslopen het terugkomen als een teef die te lekker ruikt voorbij komt, maar hier kunnen we wat makkelijker op anticiperen en is meer mijn struggle dan die van hem wink

 

Tijdens wandelingen rond ons huis is dit gedrag vele malen minder en trekt hij niet aan de lijn en loopt heerlijk vrolijk met zijn staart in de lucht mee. Natuurlijk doet hij wel markeren en soms wat likken daar, maar het is veel minder obcessief. Waar hij dit vooral doet is op plekken waar ik kom voor een lekkere wandeling en aangezien ik meerdere malen per dag een fijne wandeling wil maken want alleen poep/plas rondje om het huis vind ik niet voldoende voor hem maar op deze manier zijn de wandelingen niet heel leuk. 

 

Nogmaals weet ik dat dit gedrag bij een jonge reu hoort, het lijkt me alleen wat heftig en vind het voor hem heel naar dat het de wandelingen stressvol maakt. 

Ik ben eigenlijk erg tegen castratie, alleen ga ik me steeds meer toch afvragen of een implantaat voor rust zou zorgen in zijn hoofd... (ookal wil ik dit zelf éigenlijk niet) operatieve castratie is uitgesloten, ik wil niks onomkeerbaars.

 

Lang verhaal, ik vraag me af wat jullie gedachte hier over is. Is dit herkenbaar? Is het een staart van de pubertijd en wordt dit écht met tijd minder? Of zou een implantaat voor nu toch de oplossing zijn... 

 

Laatste achtergrond info: Fenrir is in huis een heerlijke rustige hond, niet angstig. Tijdens agilitytraining heeft hij ook totaal geen last van deze dingen. 

 

Bedankt alvast!!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Zou het niet kunnen zeggen alleen mijn eigen ervaring. Bij Peanut is het nooit weggegaan dat geobsedeerde maar wel minder geworden. Denk door er wat van te zeggen en door te lopen. Bij Botty, zou 3 zijn, wij denken dat hij jonger is, is het nog een dingetje. Die hangt ook volledig in het tuig om bij de plek te komen. Het markeren is normaal voor reu. Ik zou zeggen blijven oefenen met door lopen.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Houd er rekening mee dat een castratie chip geen natuurlijk middel is, het blijft een chemisch middel. Mijn hond heeft er destijds slecht op gereageerd. Veel drinken, incontinent, dit is een nauwelijks genoemde bijwerking.

 

Houd er ook rekening mee dat na het inbrengen van de chip het gedrag eerst verergert, na een week of 6 ga je resultaat zien.. 

 

Verder, jij neemt zelf de beslissing! jouw hond. Maar je hond heeft nu ook niet een fijn leven met gierende hormonen waar hij niets mee kan doen.

 

Succes met je beslissing.

 

honden page profiel MichelleMichelle 3 doggies

honden foto van Michelle

Herkenbaar, Ik heb verschillende reuen, ook een van 10 maanden die ook steeds wat erger word in dit gedrag. Helpt niet mee dat mijn teven op dit moment loops beginnen te worden, net als die van half Nederland.

Ik loop in die periodes de aangelijnde wandelingen wat korter aangelijnd en laat ze niet overal snuffelen. Alleen als ze hun behoefte moeten doen dan laat ik ze naar het gras lopen anders is het gewoon strak naast. Als ze los lopen loop ik gewoon door. Komen ze niet dan gaan ze weer vast en 5 min later weer los.

het is een fase en mijn ervaring is dat het het volgende loopsheid seizoen 6 maanden later weer minder is en deze gewoon uitzitten is. Ik erger me er niet meer aan gewoon doorlopen en evt een stem correctie en mee trekken. 

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ja dit was bij Beer ook het geval. Hij heeft toen een implantaat gehad, Suprelorin voor een jaar. De rust kwam terug. Geen bijwerkingen. Hij kreeg de chip toen hij iets ouder was dan 2. 

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

@ Anouk

Ik snap wat je bedoeld, mijn 2 vorige reuen bleven ook hun hele leven wel markeren buiten en likken, in dit geval is het echt het dat hij zo stressig is wat ik naar voor hem vind. 

 

@ Ientje, dank je voor je reactie.  Ik ben ook geen voorstander van de chemische spullen.. echter ben ik bang dat het wegvallen van het testosteron ook nadelen kan gaan hebben voor Fenrir en daarom zou ik het niet meteen onomkeerbaar willen doen.. die chemische werkt hoe dan ook uit. En hoor ook weer veel mensen met wel goede ervaringen, zo lastig! 

 

@ Michelle

Dank je voor je reactie, als ik zeker zou weten dat het alleen die periode is zou ik het voor zo lief nemen haha! 

honden page profiel MichelleMichelle 3 doggies

honden foto van Michelle

Een implantaat zou ik zelf nooit voor kiezen daar het toch iets onnatuurlijks is en daar hou ik niet van, daarbij gebruik ik deze periode juist om te trainen.

Hormonen horen nou eenmaal bij een hond. Een hond die dekt heeft er vaak meer last van tijdens loopsheid periodes dan een hond die nog nooit gedekt heeft omdat die simpelweg niet weet wat het is. Wij trainen zelfs met loopse teven tussen onze reuen want tja dat kan je in de praktijk ook tegen komen en geen van die reuen is gecastreerd en toch laten ze zich er niet door afleiden. Ook dan merk je zeker wel verschil of de reu weet wat dekken is of niet maar dat is zeker te trainen.

Hormonen horen nou eenmaal bij een hond, hij heeft ze niet voor niets. Hormonen zorgen voor spieren en dus minder blessures, hormonen vormen het karakter en na de puber periode zorgen ze juist voor rust en stabiliteit. Dus ook helpen ze bij de ontwikkeling van het karakter. 

Maar zoals met alles moet een hond wel opgevoed worden.

honden page profiel Dutchshepherdteam Dutchshepherdteam 3 doggies

honden foto van Dutchshepherdteam

Waarom probeer je het niet eerst met andere middelen, wellicht medicatie ipv 'meteen' een chip?

 

De broers van Willow hebben er nu ook last van. 3 van de 6 zijn erg tevreden over Puur Hypersex. 1 gebruikt er CSJ Down boy wat effect lijkt te hebben, 1 gebruikt er (nog) niks en 1 gaat volgende week voor een chemische castratie nadat er een aantal middelen niet hebben geholpen. Ik zou dus eerst dat een aantal weken (minimaal 6) proberen. 

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

" Waarom probeer je het niet eerst met andere middelen, wellicht medicatie ipv 'meteen' een chip?
 
De broers van Willow hebben er nu ook last van. 3 van de 6 zijn erg tevreden over Puur Hypersex. 1 gebruikt er CSJ Down boy wat effect lijkt te hebben, 1 gebruikt er (nog) niks en 1 gaat volgende week voor een chemische castratie nadat er een aantal middelen niet hebben geholpen. Ik zou dus eerst dat een aantal weken (minimaal 6) proberen.  "

PUUR hypersex heb ik 8 weken geprobeerd, dit werkt helaas niet. De andere kende ik niet, dankje, die kan ik gaan proberen!

Ik wil de chip ook pas echt pas als laatste 'oplossing' houden, ik ben er in principe geen voorstander van de hormonen zo uit balans te gooien. 

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

Het probleem wat ik ermee heb is dat hij er last van lijkt te hebben.. hij is gestressed want wil ALLES ruiken/likken, en dat kan niet altijd. Als hij zo gestressed loopt te zijn kan hij ook weinig hebben qua prikkel; voorbijkomende auto's, andere mensen of geluiden lijkt hij dan niet goed te kunnen hebben en reageerd daar dan ineens angstig of gefrustreerd op terwijl die zelfde dingen in andere settings niet die reactie geven. "

Ik zou 'm gewoon chemisch castreren met dat implantaat.

 

Dat zo'n implantaat dan "niet natuurlijk" is, prima. Je hond is super gestrest vanwege het niet kunnen en mogen naleven van z'n hormonen. Dat is pas onnatuurlijk hp-smile

honden page profiel makila_baasje_van_Jack †makila_baasje_van_Jack † 3 doggies

honden foto van makila_baasje_van_Jack †

Onze hond is 16 jaar en doet bovenstaande nog altijd! Welliswaar minder dan vroeger maar als hij weer zijn dagje heeft dan moet ik hem regelmatig gewoon wegtrekken of hij blijft op 1 plaats likken likken likken likken .. tot ... in de eeuwigheid.

 

Dat heb ik er toch ook nooit volledig uitgekregen .. jammer genoeg.

honden page profiel RamsesRamses 3 doggies

honden foto van Ramses

Mijn hond (Roemeen uit het asiel) was al lang gecastreerd toen hij bij mij kwam wonen. Ik vermoed dat dit zijn nerveuze en angstige karakter juist heeft gevoed.
Ik denk dat de beweegredenen angst, dominantie en onrust zijn geweest, alledrie (nog) behoorlijk aanwezig.
Ik zou met wat ik nu weet niet zo snel voor castratie kiezen omdat het bepaald gedrag ook juist kan verergeren. En soms zou ik best wel eens willen weten of hij een geestelijk gezondere hond zou zijn als het niet was gebeurd. Hij had sowieso al een rugzakje en een hele andere achtergrond en opvoeding dan jouw hond en een tijdelijke castratie is natuurlijk iets anders dan een permanente, maar toch.
Ik zou sowieso wachten tot hij echt volwassen is.

 

Heb je al geprobeerd om hem met een voor hem heel lekker ander luchtje (iets qua eten) af of weg te leiden en hem te belonen als hij makkelijk meekomt of is hij echt onbereikbaar?

 

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

" Mijn hond (Roemeen uit het asiel) was al lang gecastreerd toen hij bij mij kwam wonen. Ik vermoed dat dit zijn nerveuze en angstige karakter juist heeft gevoed. Ik denk dat de beweegredenen angst, dominantie en onrust zijn geweest, alledrie (nog) behoorlijk aanwezig. Ik zou met wat ik nu weet niet zo snel voor castratie kiezen omdat het bepaald gedrag ook juist kan verergeren. En soms zou ik best wel eens willen weten of hij een geestelijk gezondere hond zou zijn als het niet was gebeurd. Hij had sowieso al een rugzakje en een hele andere achtergrond en opvoeding dan jouw hond en een tijdelijke castratie is natuurlijk iets anders dan een permanente, maar toch. Ik zou sowieso wachten tot hij echt volwassen is.
 
Heb je al geprobeerd om hem met een voor hem heel lekker ander luchtje (iets qua eten) af of weg te leiden en hem te belonen als hij makkelijk meekomt of is hij echt onbereikbaar?
  "

Ja dat is mijn reden om terughoudend te zijn. Zeker met een al prikkelbaar ras zoals een Border Collie, ik ben nu juist zo blij met zijn open en niet snel angstige karakter.

 

Ja zeker, ik kan zwaaien met snoep, knakworst, kaas en welk speeltje dan ook, hij ziet of hoort me soms helemaal niet op zo'n moment. Omdat dit de eerste keer is dat ik dit meemaak ben ik een beetje onzeker of dit echt een kwestie is van een lange adem en blijven doorzetten of dat ik de hormonen nooit 'de baas' kan worden.

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Geen ervaring met reuen. Het is wel een feit dat die hormonen zullen afzakken na de puberteit. Aangezien je twijfelt zou ik het nog een paar maanden aankijken. Je kan met jezelf afspreken dat als het over X maanden nog niet beter is, je overgaat tot (chemische) castratie. Tot die tijd kan je het benaderen zoals elk ander gedragsprobleem. Misschien merk je straks opeens dat het veel beter gaat. Als je het nu al doet blijf je met de “wat als..” vragen achter. Ik denk dat je over een paar maanden veel beter kan bepalen of het echt nodig is of niet.

Ik sta zelf neutraal/positief tegenover sterilisatie en castratie. Als het niet hoeft dan hoeft het niet. En als het nodig is door medische of mentale redenen dan maar gewoon doen. 

honden page profiel RamsesRamses 3 doggies

honden foto van Ramses

" Ja dat is mijn reden om terughoudend te zijn. Zeker met een al prikkelbaar ras zoals een Border Collie, ik ben nu juist zo blij met zijn open en niet snel angstige karakter.
 
Ja zeker, ik kan zwaaien met snoep, knakworst, kaas en welk speeltje dan ook, hij ziet of hoort me soms helemaal niet op zo'n moment. Omdat dit de eerste keer is dat ik dit meemaak ben ik een beetje onzeker of dit echt een kwestie is van een lange adem en blijven doorzetten of dat ik de hormonen nooit 'de baas' kan worden. "

In principe sta ik net als Iglo neutraal tot positief t.o.v. castratie, mits uitgevoerd op volwassen honden. Zeker bij nerveuze en angstige honden kan het die problematiek in een vroeger stadium verergeren.
Maar als het echt nodig is, is het natuurlijk nodig.


Ik snap je onzekerheid over wat het juiste is om te doen voor je hond, daar heb ik ook een tijd last van gehad en bij vlagen nog steeds, juist omdat je voor je hond het beste wilt.


Jouw lekkere dingen vindt mijn hond ook lekker, maar in de onbereikbare fase moet het bij mijn hond echt heerlijk zijn (lees zoveel mogelijk stinken;-), dus zijn stukjes pens (gedroogd) bijvoorbeeld effectiever.


Overigens vraag ik me af in hoeverre het alleen aan hormonen en jeugd toe te schrijven is, dat gedrag dat je benoemt. Mijn gecastreerde 3plusser ruikt ook vaak genoeg dingen waar hij echt op af moet en/of een tijd voor stil moet blijven staan. Niet in de nerveuze toestand die jij omschrijft, maar hij is wel vaak behoorlijk gedetermineerd om bepaalde geurtjes te bereiken.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" In principe sta ik net als Iglo neutraal tot positief t.o.v. castratie, mits uitgevoerd op volwassen honden. Zeker bij nerveuze en angstige honden kan het die problematiek in een vroeger stadium verergeren. Maar als het echt nodig is, is het natuurlijk nodig.
Ik snap je onzekerheid over wat het juiste is om te doen voor je hond, daar heb ik ook een tijd last van gehad en bij vlagen nog steeds, juist omdat je voor je hond het beste wilt.
Jouw lekkere dingen vindt mijn hond ook lekker, maar in de onbereikbare fase moet het bij mijn hond echt heerlijk zijn (lees zoveel mogelijk stinken;-), dus zijn stukjes pens (gedroogd) bijvoorbeeld effectiever.
Overigens vraag ik me af in hoeverre het alleen aan hormonen en jeugd toe te schrijven is, dat gedrag dat je benoemt. Mijn gecastreerde 3plusser ruikt ook vaak genoeg dingen waar hij echt op af moet en/of een tijd voor stil moet blijven staan. Niet in de nerveuze toestand die jij omschrijft, maar hij is wel vaak behoorlijk gedetermineerd om bepaalde geurtjes te bereiken. "

Nu heb ik NOG geen castreerde reu... gaat wel komen, arm ding tongue-out Maar idd, soms heb ik het idee dat ze op die manier ook geuren proberen te bepalen. Een loopse plas lik, herken ik echt wel. Staan dan 20 seconden in trans met schuim op de bek lol.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Mijn teefje, toller, vorige hond, bang onzeker en heel onderdanig, hondje en dat werd tegen iedere loopsheid erger. Laten castreren en we kregen er een hele fijne stabiele hond door.

Dus zeggen castratie verergert angst gedrag is zeker niet altijd waar. 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Herken dit volledig, de mijne heeft dan ook geen oren meer. Is nu bijna 6 jaar.

Het is wel wat verminderd, maar hij moet over alles heen plassen, een paaltje heeft hij soms 3/4 x mee. En zet ook zijn nagels tegen de grond omdat hij niet verder wil ivm geurtjes. Ook het likken herken ik.

Hij likt zichzelf thuis ook tot hij...

Mja, al over nagedacht om te castreren, maar het is geen al te zelfzeker hondje, en voor de rest kan ik er mee lezen en schrijven.Snap jouw dilemma, volg gewoon jouw eigen gevoel.

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

" Ja dat is mijn reden om terughoudend te zijn. Zeker met een al prikkelbaar ras zoals een Border Collie, ik ben nu juist zo blij met zijn open en niet snel angstige karakter.
 
Ja zeker, ik kan zwaaien met snoep, knakworst, kaas en welk speeltje dan ook, hij ziet of hoort me soms helemaal niet op zo'n moment. Omdat dit de eerste keer is dat ik dit meemaak ben ik een beetje onzeker of dit echt een kwestie is van een lange adem en blijven doorzetten of dat ik de hormonen nooit 'de baas' kan worden. "

Lastig hoor. Ik herken het in die zin, dat de reu die ik had en reu die ik nu heb uiteraard wel geïnteresseerd zijn in zeker de loopse tevenplasjes. Ik zie ook echt het verschil of er loopse teven ergens hebben gelopen of niet. Maar ben eigenlijk altijd wel wat kort door de bocht geweest door ze dan te gaan halen als ze te lang bij een plasje bleven hangen,  en zolang nodig mee te nemen. Tot ik gewoonweg met stem kon manen tot doorlopen.

Mijn eigen idee erachter was, hoe langer je ze erbij laat snuffen (en kwijlen) hoe heftiger het er in die kop aan toe gaat. En bij beide reuen had ik zelf ook nog intacte teven in huis. Dus het was noodzaak en eigenbelang om daar kort bovenop te zitten om ook tijdens loopse perioden van eigen teven nog een beetje normaal in huis te kunnen bewegen. En de teef en reu gingen ook tegelijkertijd wandelen, ook los. 

 

Ik herken het dus niet echt, maar heb genoeg mensen gelezen wiens honden niet meer eten, jankend voor de ramen zitten omdat er loopse teven in de buurt zijn. Bij mijn beide reuen ben ik gewoonweg wat meer erbovenop gaan zitten, en voorkomen dat ze te lang die tevenplasjes opsnuiven en eroverheen markeren. Beetje tegen de natuur in, maar ook in huis kon ik daar dus goed in sturen en vrij lang als ik erbij was de loopse teef bij de reu in 1 ruimte hebben. En eigenlijk altijd ze nog als duo's  uitlaten zonder dat de reu direct op de teef zou duiken.

Maar misschien ligt het aan de bereidheid tot "luisteren" naar de baas. Ik heb geen idee. Met de eerste reu werd ook getraind als er loopse teven op het veld waren in ieder geval. De tweede heb ik niet mee getraind, maar ook hij viel/valt te sturen. Maar van jong af aan daar wel op aangestuurd eerlijk gezegd.

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

" Lastig hoor. Ik herken het in die zin, dat de reu die ik had en reu die ik nu heb uiteraard wel geïnteresseerd zijn in zeker de loopse tevenplasjes. Ik zie ook echt het verschil of er loopse teven ergens hebben gelopen of niet. Maar ben eigenlijk altijd wel wat kort door de bocht geweest door ze dan te gaan halen als ze te lang bij een plasje bleven hangen,  en zolang nodig mee te nemen. Tot ik gewoonweg met stem kon manen tot doorlopen.
Mijn eigen idee erachter was, hoe langer je ze erbij laat snuffen (en kwijlen) hoe heftiger het er in die kop aan toe gaat. En bij beide reuen had ik zelf ook nog intacte teven in huis. Dus het was noodzaak en eigenbelang om daar kort bovenop te zitten om ook tijdens loopse perioden van eigen teven nog een beetje normaal in huis te kunnen bewegen. En de teef en reu gingen ook tegelijkertijd wandelen, ook los. 
 
Ik herken het dus niet echt, maar heb genoeg mensen gelezen wiens honden niet meer eten, jankend voor de ramen zitten omdat er loopse teven in de buurt zijn. Bij mijn beide reuen ben ik gewoonweg wat meer erbovenop gaan zitten, en voorkomen dat ze te lang die tevenplasjes opsnuiven en eroverheen markeren. Beetje tegen de natuur in, maar ook in huis kon ik daar dus goed in sturen en vrij lang als ik erbij was de loopse teef bij de reu in 1 ruimte hebben. En eigenlijk altijd ze nog als duo's  uitlaten zonder dat de reu direct op de teef zou duiken.
Maar misschien ligt het aan de bereidheid tot "luisteren" naar de baas. Ik heb geen idee. Met de eerste reu werd ook getraind als er loopse teven op het veld waren in ieder geval. De tweede heb ik niet mee getraind, maar ook hij viel/valt te sturen. Maar van jong af aan daar wel op aangestuurd eerlijk gezegd. "

Dankje voor je reactie! 

Ik heb het idee bij Fenrir dat het niet alleen de loopse teven plasjes zijn, of er moeten echt alleen maar loopse teven al weken lopen hier in de buurt haha! Al heb ik wel het idee dat een loopse teef het gedrag nog erger maakt. Ik zit er ook wel bovenin in de zin dat als hij aan de lijn is ik hem echt wel meetrek als ik eerst heb geprobeerd hem ervan af te leiden, wanneer dat lukt wordt er natuurlijk ook beloond. Maar dit is misschien dan niet voldoende. Ik heb hiervoor een herplaatser gehad, ook intacte reu, die herken ik meer in het verhaal over jouw reuen, die was ook meer aan te sturen op zulke momenten. Al was hij nooit zo heftig gefocused op geurtjes, hij was ook al 5 jaar toen hij bij me kwam.

 

Wat je zegt over in huis is hier gelukkig niet van toepassing. In huis laat hij niks van dit gedrag zien gelukkig! Het is echt buiten. 

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Bedankt allemaal voor jullie reacties! hp-smile

 

Ik heb besloten nu nog niet te gaan voor de implantaat, aangezien dit altijd nog kan. Ik ga het proberen met de CSJ Down Boy en maar een lange adem hebben, blijven oefenen op meelopen en misschien met de tijd gaat de testosteron tornado nog een klein beetje liggen hp-wink

Ik blijf open staan voor meer tips!

honden page profiel C en TibkoC en Tibko 3 doggies

honden foto van C en Tibko

" Bedankt allemaal voor jullie reacties! 
 
Ik heb besloten nu nog niet te gaan voor de implantaat, aangezien dit altijd nog kan. Ik ga het proberen met de CSJ Down Boy en maar een lange adem hebben, blijven oefenen op meelopen en misschien met de tijd gaat de testosteron tornado nog een klein beetje liggen 
Ik blijf open staan voor meer tips! "

Hallo! 

Onze reu van 14 maanden heeft inmiddels ook helemaal het hoofd op hol van de hormonen en wij willen ook geen chemische castratie of castratie. We willen alleen wel allemaal iets relaxter deze periode door als het kan en daarom ben ik op zoek gegaan naar de CSJ Down Boy maar ik kan het niet vinden in Nederland. Mag ik vragen waar jij het koopt?

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

" Hallo! 
Onze reu van 14 maanden heeft inmiddels ook helemaal het hoofd op hol van de hormonen en wij willen ook geen chemische castratie of castratie. We willen alleen wel allemaal iets relaxter deze periode door als het kan en daarom ben ik op zoek gegaan naar de CSJ Down Boy maar ik kan het niet vinden in Nederland. Mag ik vragen waar jij het koopt? "

Ik heb het via een engelse webshop gevonden omdat het inderdaad in NL nergens op voorraad was helaas. Ik weet niet of je al eerder iets hebt geprobeerd , maar in NL kan je heel makkelijk wel PUUR Hypersex bestellen, ik hoor hier ook bij veel mensen een hoop goeds over, dit deed het alleen voor Fenrir helaas niet voldoende.

honden page profiel C en TibkoC en Tibko

honden foto van C en Tibko

Dank je voor je reactie! Ik wou graag CSJ Down Boy omdat het als ik het goed heb een kruidenmix is. Dat had mijn voorkeur maar ik heb de PUUR Hypersex nu besteld inderdaad. Nu hopen dat het werkt voor onze hond. 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik gebruik PUUR ook als ik weet dat we met de teefjes van mijn zus op bezoek gaan.helpt zeker, kopje is dan echt rustiger en hij is dan veel minder geobsedeerd.

Volgende forumvraag: Mijn husky pup bijt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^