Beste lezer,
Mijn hondje laat sinds een poosje ander gedrag zien dan normaal.. Hij poept en plast weer in huis. Hij is gecheckt door de dierenarts en is na een heftige blaasontsteking weer helemaal gezond. Hij heeft een scan en een uitgebreid bloedonderzoek gedaan en alles is goed. Dit gedrag kan de dierenarts niet verklaren.. poepen doet hij nu bijna elke keer op dezelfde plek in huis. Ik heb dit nu goed schoongemaakt met ammoniak.
iemand tips ?
Je hebt de hond nu ongeveer 8 maanden? Hij is bekend met verlatingsangst schreef je en was dus ook lichamelijk niet in orde.
Kwam hij niet van ergens waar hij geleerd had op een pad zijn behoeftes te doen? Hij heeft dus tussendoor wel periodes gehad dat hij buiten zijn behoeftes deed?
Heb je toen nog iemand van Tinley laten komen?
Ik zou zelf gokken dat het met de verlatingsangst te maken zou kunnen hebben en hem voorlopig even niet alleen laten ook s nachts niet en regelmatig eruit om te plassen en poepen. Niet overmatig gaan belonen als hij buiten poept zodat hij ervan schrikt En danhet alleen laten weer heel langzaam opbouwen.
Ik heb hem inmiddels 9 maanden en is lange tijd zindelijk geweest. Toen mijn ex verhuiste begon alles opnieuw. Nu is het erger dan ooit en daarbij is hij sinds augustus chemisch gecastreerd. Ik zit sinds begin December bij Simone van Tinley. Zij denkt dat het geen verlatingsangst is.. Helaas ben ik op dit moment de enige die zorg draagt over hem en maakt mijn werk het vrij gecompliceerd omdat ik onregelmatig werk.. Hij laat dit gedrag ook vooral bij mij zien. Wanneer ik werk is hij namelijk bij mijn beste vriendin, waar hij al zijn spullen gewoon heeft.
Hij poept en plast ook voornamelijk in huis als hij net uit is geweest.. daarbij heb ik de balkondeur vrijwel altijd open staan zodat hij het daar kan doen.
Wat heb je verder voor tips gehad?
Is er misschien iets te vinden in de omgeving waar hij uitgelaten wordt, dat het bij de vriendin rustiger/ontspannender is? Is er verschil in aanpak/omgaan met de hond?
Je hebt de hulp van een gedragstherapeut die zegt dat het geen verlatingsangst is. Heeft ze je dan een andere mening gegeven, wat het volgens haar dan wel is en wat je eraan kan doen?
Je hond doet zijn behoeften op 1 bepaalde plaats. Wordt ie voldoende uitgelaten? Zijn de wandelingen leuk en ontspannend? Voelt ie zich prettig in huis?
Ze denkt dat het onzindelijkheid is door een lange heftige blaasontsteking.. hij plast en poept ook gewoon buiten, maar na 5 min binnen gaat hij gewoon weer. Niks anders dan wat we normaal deden..
Op dit moment moet hij thuis aan de korte lijn omdat we opnieuw met benchtraining bezig zijn. Zo heeft hij beperkte ruimte. Er is vrijwel geen verschil. Zij doet het hetzelfde als ik. Het gekke is namelijk dat wanneer hij bij haar is 1 ongelukje heeft en vervolgens maar 2/3 keer uit hoeft per 10 uur. Toen hij gewoon zindelijk was kon hij het makkelijk 6u ophouden namelijk.
Hoe bedoel je? Zit de hond de hele dag in huis aan een korte lijn?
Dat zegt de gedragsdeskundige. Tot hij niet meer in huis plast of in de bench...
Nou ja.
Dat is geen hondvriendelijke therapie, maar dwangtherapie. Je gaat je hond toch zeker niet de hele dag aan een korte lijn vastzetten?
Ik zou als de wiedeweerga een andere gedragstherapeut inschakelen. Als je de regio hier noemt waar je woont, dan kan een forumlid misschien iemand aanbevelen.
Wát???
Kan iemand mij andere tips geven? Want vaak naar buiten gaan helpt dus niet perse omdat hij het alsnog binnen doet.
Een goede tip is al gegeven! Een andere gedragstherapeut inschakelen
dubbel
Staat de hond niet gewoon bol van de stress?
Er zijn blijkbaar nogal wat huiselijke veranderingen gebeurd de laatste tijd? En nu extra druk door een constante begrenzing aan een korte lijn, zelfs in eigen huis... ik krijg de indruk (op basis van tekst, natuurlijk) dat de hond gaat plassen en poepen van de spanning en onzekerheid.
Bekijk eens hoe je zijn leven meer relaxed kan maken, zonder druk te leggen. Dit in combinatie met voldoende uitlaten (opnieuw: in een kalme, aangename omgeving) en herhaal even de zindelijkheidstraining van een pup: vaak uitlaten, steeds na het eten, een spelletje, als ie geslapen heeft. Opnieuw even die routine erin. Schuif een meubelstuk op de plek waar ie binnenshuis altijd zijn behoefte doet, zodat ie daar even niet meer bij kan. Als je ziet dat ie daar gaat snuffelen of dralen: meteen mee naar buiten nemen.
Het ijkt me ook hoor dat je op die manier steeds meer spanning opbouwd met al die vreemde trainingen en wie weet juist nog meer in huis gaat doen. En je zo in een kringetje door blijft draaien.
Ik zou ook weer gewoon bij de basis beginnen, zoals je een pup begeleid met veel geduld en lliefde. De hond moet weer in zijn ritme komen en daarbij is ontspanning belangrijk. Als hij dan nog weleens wat in huis doet gewoon opruimen en geen probleem van maken, komt goed.
Leuke hersenwerkjes samen doen bijv. stimuleert de band tussen jullie, en schept vertrouwen, en zorgt voor zelfverzekerdheid. Lekker in de natuur, lange lijn, en snuffelen kann ook veel ontspanning geven.
Hij is chemisch gecastreerd, met een chip? Mijn hond had dit ook, begon veel te drinke en dus veel plassen kon het niet ophouden en liep gewoon leeg, incontinent. Was bijwerking vd chip. Gelukkig is het overgegaan.
Je hond kan ook vd chemische castratie minder lekker in zijn vel zitten, onzekerder zijn. Dat ding doet meer dan je denkt.
Ik weet niet hoe oud je hond is, maar ik persoonlijk vind dit erg weinig. Je schrijft: Toen hij gewoon zindelijk was kon hij het makkelijk 6u ophouden.
Dat een hond snachts zijn behoefte kan ophouden wil niet zeggen dat hij dit overdag ook makkelijk kan. Zodra ik snachts slaap houd ik mijn plasje ook langer op als dat ik overdag bezig ben.
De hond heeft tevens een blaasontsteking gehad wat maakt dat de hond al meer 'gewoon' kan zijn vaker plasjes te doen. Immers bij blaasontsteking drinken en plassen ze meer.
Ik persoonlijk ging vaker met de hond uit zodat de hond wéét dat hij buiten moet doen en hij het niet perse op hoeft te houden. Nu dat hij begrensd word aldus gedragsdeskundig adviesvormt alleen maar meer stress en dus onzindelijkheid.
Vreselijk, hoe kunnen ze dat advies geven, arme hond.
Op deze manier wordt de hond onzeker en angstig.
Zou dat mens zelf aan de ketting leggen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?