ten eerste een goeden middag ik ben dennis en heb een vraag hoe nu verder te moeten met mijn mechelaar .geboren op 13 januari 2020 . in het begin toen we hem kregen eind februarie 2020 ging alles goed luisterde perfect na twe dagen kende hij de comandos zit plaats en af al heel goed sindsdien veel tijd in de hond gestoken maar sinds een paar weken wil hij zodra ik weg ga de overige familie leden wel uitdagen/aanvallen zodra ze hem iets willen afpakken/bestraffen als hij vervelend doet .hij word echt baldadig .zodra ik dan weer thuis ben is het gelijk weer een andere hond en gaat dan lief slapen alleen laten wil helemaal niet aangezien hij dan de hele tijd blaft. we hebben al (ja noem me maar een dierenbeul) een blafband geprobeerd dit ging drie dagen goed tot hij in de gaten kreeg dat waneer hij zijn blaftoon veranderde het niks hielp ook zijn we begonnen met medicatie om hem, rustig te krijgen aangezien hij de andere hond z0odra deze in de buurt komt let op, wel spelend bedoeld, wil aanvallen deze oude sul zal nooit en te nimmer er iets op terug doen aangezien hioj al 9 is en jah je zou het niet verwachten maar deze stafford is een supper beestje maar goed we zitten dus met onze handen 9in het haar hoe nu verder
Vertel eens hoe jullie dag eruit ziet, wat je samen onderneemt, hoelang je van huis weg bent, hoe je dit hebt aangeleerd, wat de andere huisgenoten met de hond doen (of niet doen), enz. Dan wordt de situatie misschien wat duidelijker en kan er gerichter advies gegeven worden.
laat ik beginnen met de ochtend smorgens gaan we naar beneden en zet ik de koffie klaar op het moment dat de koffie pruttelt gaan ik met de hond wandelen zeker een half uur . Als we dan van het wandelen terug zijn krijgen ze hun bak brokken en hun water . na een aantal bakken koffie en de nodige sigaretten ga ik weer met de mechelaar lopen . weer een half uur . zodra we thuis zijn gaat hij slapen dan is het 10 uur smorgens .ondertussen zijn de kinderen naar school gegaan en deze komen rond een uur of 4 thuis .dus wil ik rustig boodschappen doen dan moet ik wachten tot hun thuis zijn . maar goed rond twaalf uur wandel ik weer met beide honden dit keer zo'n 20 minuten langer houd de stafford het niet vol . tegen drie uur krijgen ze weer brokken als ze de bak leeg hebben tenminste maar meestal rond drie uur de bak leeg in die tussen tijd zijn we eigenlijk alleen bezig met huishoudelijke taken en ligt de mechelaar in het bijhok op zijn eigen stoel te slapen . als dan de kids thuis komen van school zijn de honden hartstikke blij en willen ze spelen met de kids m deze spelen dan met ze door door de tuin te rennen en met ballen te spelen apporteren voetballen en dergelijke .dan gaan ze na een half uur weer op hun eigen plek liggen .maar nu komt het zodra ik de jas aantrek om naar de winkel te gaan en richting auto loop begint de mechelaar te blaffen . we hebben een zeikerd van een buurman en deze klaagt steen en been vandaar ook die blafband . als we dan bij de winkel zijn gaat de telefoon dat de hond niet wil luisteren en zeer uitdagend gedrag vertoond naar de ene keer de kinderen de andere keer naar mijn partner .en dan is hij baldadig sloot alles wat hij op zijn pad vind .hetzij schoenen kleedjes uit de bench kussens van de bank noem maar op .wel moet ik de kantekening geven dat hij tijden de eerste gedeeltelijke lockdown is gekomen en ik dus zeeën van tijd had om met hem aan het werk tegaan en bezig te zijn dit is nu ff anders door ziekte en bezoeken van artsen maar zodra we weggaan is het een andere hond .
Kun je misschien wat meer enters en leestekens gebruiken? Ik kom echt niet door de tekst heen op deze manier, sorry.
Dennis je tekst is moeilijk te lezen zonder leestekens maar ik lees iets over kinderen. Hoe oud zijn je kinderen? Waarom heb je een mechelaar gekocht?
Heb je je voor aankoop goed ingelezen? Dit is werk en waakhond. Enkel wandelen al is het meerdere keren per dag lijkt mij niet genoeg. Ik zou beginnen met naar een goede hondenschool te gaan.
Wat me in je tekst opvalt: de kinderen spelen eerst met de hond op een zeer uitbundige manier (rennen, ballen gooien, enz). Daarna vertrek jij naar de winkel en wordt de hond baldadig.
Misschien blijft de hond nog wat langer in die opgewonden stemming van de speeltijd hangen, en is de minste frustratie (jij die vertrekt en hij die niet meemag) al voldoende om hem weer helemaal hyper te maken. M.a.w. de hond is innerlijk al opgewonden door het spel en het feit dat jij weg gaat, versterkt dit alleen maar. Waardoor ie gaat klieren.
Wat je zou kunnen doen is, beginnen vanaf 0 met het aanleren van het alleen-blijven. Waarbij je goed let op de gewenste emotie bij de hond, zodat hij de link legt tussen: ik blijf alleen thuis = ik voel me ontspannen en rustig.
Dus vertrek bij je oefeningen vanuit de juiste setting: je hond voelt zich kalm en voldaan. Dan ga je even buiten en komt meteen weer binnen. Dit doe je tot je hond nergens meer van opkijkt. En dan blijf je al es een beetje langer weg. Altijd op het tempo van de hond, zodat de connectie er echt goed komt in te zitten: alleen zijn = zich prettig voelen.
Wat mij in de tekst opvalt is dat jij de meeste dingen met de hond(en) onderneemt. Ook in de beginfase. In hoeverre is jouw partner betrokken bij de dagelijkse routine van wandelen en dingen aanleren, en je kinderen? Als de hond niet naar je partner luistert zodra jij vertrekt, kan dat toch een issue worden. Weet ook niet hoe oud de kinderen zijn.
Toen ik kind was van een jaar of 6, hadden wij een logeerhond. Mechelse herder van een maand of 6 toen(in training voor KNPV ook nog eens) Ik vond hem geweldig, echter met spelen zonder toezicht van volwassenen werd de hond dusdanig druk en baldadig dat het voor mij heel eng werd omdat hij ging opspringen en happen in mijn armen en benen en ik was niet sterk genoeg om dat te kunnen stoppen. Een volwassene moest ingrijpen om de hond te stoppen en mij te ontzetten. Dit ook een beetje als waarschuwing dat bepaalde dingen toch wat uit de hand kunnen lopen als je er niet bovenop zit zelf.
Juist bij dit type honden is grenzen stellen heel erg belangrijk om een fijne goed luisterende huishond te hebben. En uiteraard zal hij een favoriete baas hebben, maar dat betekent niet dat hij niet naar de andere gezinsleden hoeft te luisteren. Proef een beetje uit je verhaal dat het wel die richting op lijkt te gaan.
Hondenscholen zijn denk ik nog niet open. Maar kun je het speeluurtje met de kinderen in de tuin niet anders gaan invullen door gehoorzaamheid oefeningen te doen. Ook op een spel manier, maar door de hond wat meer uitdaging te geven middels gehoorzaamheid waarbij je de kinderen betrekt? Ik denk dan aan een zit, of leren te wachten als de bal is weggeschopt en daarna hem de bal op laten halen. Gewoon kleine oefeningen. Het blaffen zou je een commando aan kunnen gaan koppelen, zodat je hem ook een "stil" aan kunt gaan leren. (dit dan wel uitleggen aan je buurman, want om het aan te leren zal de hond toch gaan blaffen, maar als je uitlegt wat de reden erachter is kweek je wellicht wat begrip)
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?