En ze hoeven natuurlijk ook niet tuttig geknipt te worden, als je dat niet wilt. Poedels zijn hele stoere honden, maar ze hebben een imagoprobleem. De hulphond waar ik ooit therapie mee heb gehad was een standaardpoedel, een zwarte. Prachtig beest, geweldig karakter. Wel stronteigenwijs.
De mijne staat ook in sportieve korte coupe :-) ze zijn geweldig!
En je hebt ze in vele kleuren en formaten!wel belangrijk, zoals bij elk ras, om de gezondheidsuitslagen van de ouderdieren te mogen inzien!
Alles wat ik heb bezit is zwart..
Ik heb eenmaal iemand benaderd die een zwarte hond had ik vroeg welk ras ras het was en ze zei een DH ik merkte wel uiterlijke kenmerken op van een DH maar was het niet zeker de DH staat me enorm aan telkens ik 1 zie smelt mijn hart!
Nu niet meer in het begin als ik er was wel hij viel me meteen op ik weet niet waarom..
Van esblokhof en Van de Blackheide
Het was te kort bij ik had ook geen tijd genoeg om hem beter te leren kennen. Ik wist ook niet waarom hij er zat geen info genoeg..
Bedankt iedereen voor de reactie's ze zijn als ik het bekijk 50/50 doen of niet.
Ik weet dat ik veel tijd kan steken in de hond en ken veel mensen met verschillende soorten honden, heb nu ook bijna een soort van "mancave" tuinhuis klaar staan waar ik veel mensen zou uitnodigen. Ik zou 3 maal per week naar de puppyschool kunnen gaan hier een km of 5 vandaan. Ik zal alle reactie's nog eens goed doornemen en zeker meenemen in mijn zoektocht!
Ik weet dat de fokker van mijn hond een DH heeft van een fokker uit Duitsland (Von der Lobdeburg) wat ik weet kom uit die fok ook vaker zwarte DH's. Alleen zijn dat wel echte werkhonden, ik weet dat de meeste nakomelingen heel goed scoren in de IPO ook de fokker van mijn hond doet IPO met die van haar maar dat heeft ze ook met de zus van mijn hond gedaan (ja die terriër)
Ze heeft fokplannen met haar hond maar helaas is ze volgens mij leeg gebleven bij de laatste en eerste keer.
Esblokhof zou ik persoonlijk links laten liggen, is nogal een massa Fokker :s
Van de krieken hoek is ook West Vlaanderen maar weet niet of hij nu direct een nest in de planning heeft, onlangs teef gedekt maar die is leeg gebleven.
Ah oke bedankt voor de tip!
ik zal vandaag van krieken eens bekijken! Bedankt voor de reactie
Gezellig een mancave!
Ik zou echt een Duitse herder niet aanraden.
Ze zijn gereserveerd naar vreemden, kunnen moeite krijgen met vreemde, met bezoek.
Als herder bescherm je je eigen groep en alles daar buiten jaag je weg.
Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar de meeste die ik ken, vertonen dat gedrag als ze volwassen zijn.
(Ik werk full time op een honden school, zie per jaar honderden honden.)
zo herken ik onze herders van vroeger niet hoor, ook mijn eigen eerste hond was een duitse herder, ze vonden allemaal bezoek leuk, het werd enthousiast ontvangen en er zat geen greintje wantrouwen of agressie in, ik heb mijn hond ook nog nooit horen grommen naar een mens bijv
wat ik denk dat herders deze naam gekregen hebben door slechte fok, en vooral door het fenomeen herderdriller. Nog steeds zijn er veel te veel "herderkenners" die de honden verknoeien, door ze hard aan te pakken, zodat ze altijd onder spanning staan en vandaaruit reageren. Nogmaals een goede duitse herder is open en stabiel van karakter
Natuurlijk kan hij ook waaks zijn, maar dat hoeft geen probleem te zijn lijkt me.
Wat wel mogelijk is dat ze eenmaal volwassen, niet goed met elke andere hond samengaan en je daar rekening mee moet houden
Idd. de mijne zijn ook gewoon ontzettend mens sociaal. Voor mij is dat gewoon opvoeding.
Het staat ook zo stoer, een mens aanvallende hond (not) .... Dat wil ik niet, iedereen mag hier gewoon binnen komen.
Wij trainen zeer positief.
Een herder is een herder, dat is een raseigenschap.
Willen regelen, de groep bij elkaar willen houden en wantrouwen, naar alles wat er niet bij hoort.
Dat hoeft niet gepaard te gaan met agressie.
Wat je zelf zegt, ze kunnen moeite krijgen met andere honden en ik voeg daaraan toe, ook met vreemden, vooral in eigen thuis situatie.
Ze zijn heel gevoelig, kunnen gaan reageren op dronken mensen, gehandicapte, en eigenlijk alles met afwijkend gedrag.
Ook dat is een herder eigenschap.
Kunnen betekend niet dat het altijd zo gaat.
In het geval van ts lijkt het me persoonlijk niet handig om een hond in huis te halen, die kan gaan reageren op andere honden of mensen.
Vandaar dat ik een hond zou adviseren, waarvan de kans groter is dat hij sociaal blijft op volwassen leeftijd.
Het zekere voor het onzekere.
Dat hij het niet hebt meegemaakt met je eigen hond is super fijn, zo ken ik ze ook, vriendelijk naar vreemde en bezoek. Ik ken ook de keerzijde, vooral gedrag naar andere honden.
het wantrouwen herken ik helemaal niet, ik denk dat je dan toch de honden ziet die terecht wantrouwig zijn door eerdere ervaringen
het willen regelen en de groep bij elkaar houden dan weer wel, daarom zei ik ze hebben een eigen kop en kunnen beslissingen nemen om dingen te doen die ze op dat moment goed vinden, het zijn geen slaafse honden zoals veel mensen lijken te denken of ervan willen maken
en eenmaal volwassen kunnen veel honden niet met andere honden, dat is niet speciaal iets van de herder, mijn hond kon trouwens wel met de meeste andere honden
Idem. 'Gereserveerd' wordt vaak gebruikt om niet angstig te moeten zeggen.
Bij de show varianten van de Belg zie je het ook. Nee, ze zijn niet bang, ze zij gereserveerd... Staan ze daar met hun staart tegen hun buik geplakt te 'woewoewoe'en '....
Gewoon ingefokte angst.
Bij de DH zie ik het niet en als het er is, is het weer de show variant. En ja, ik zie er ook heel wat ;)
Een vriend van mij heeft ook een DH van 6maand geen stamboom enorm sociaal dier naar de bazen toe, groet ook iedereen die er komt en vind het leuk om geaaid te worden door de “vreemde” mensen die er langsgaan. Ze gaan ook naar de hondenschool ermee en wandelen vaak, zelf moet de herder het baasje soms trekken terwijl hij op zijn longboard staat en vind dit opzich wel prettig om te doen loopt ook los mee soms en ze brengen hem ook in contact met paarden en herten die in een wei zitten in hun buurt. De DH van paar buren verder zit de hele dag in zijn kennel en blaft op alles die passeert..
Hond intolerantie is ook geen aangeboren eigenschap. Het heeft te maken met aanleg, opvoeding, ervaring en omgeving.
Een DH is een herder en een waakhond, in tegen stelling tot een jachthond, die absoluut geen agressie mag inzetten tijdens de jacht.
Mijn ervaring is vanuit de kant die ook minder leuk is, vanuit de gt. Ik zie ook herders voorbij komen, met hond intolerantie, uitvallen aan de lijn en met zelf behoorlijke bijtincidenten, maar ook moeite met bezoek.
Om een Duitser op te voeden, moert je stevig in je schoenen staan, je met ze goed begeleiden. Dat betekend niet streng zijn, of positieve correcties gebruiken, maar duidelijk en consequent zijn en daar gaat het ng al een mis.
Een Duitser gaat de boel dan zelf regelen, een hond weg snauwen of bezoek heel erg volgen, in de gaten houden.
Dan zie je het herder gedrag en de waaksheid naar boven komen.
Bij de goed gefokte jachthonden, zie ik zelden hondentolerantie, of niet sociaal naar mensen zijn.
Daar kan je als je je dan niet hebt minder scherp zijn.
Het verschil in gereserveerd en angstig zijn, zit hem in de houding. Je spreekt alleen van angst als de staart, de oren laag zijn, kromme rug in elkaar gedoken lichaam, oogwit kan te zien zijn.
Is dit niet allemaal aanwezig, is er geen angst.
Tom, door iedereen laten aaien en op vreemde afgaan, wil niet zeggen dat de hond het ook leuk vind.
Bijna geen één hond, vind aaien prettig, behalve in huis in een ontspannen situatie.
Dat de Duitser op vreemde begroet, kan ook het controleren van de mensen zijn.
Een hond van 6 maanden zit nog in het ontdekken van de wereld, die staan open om de wereld te ontdekken, doen ervaringen op.
Als ze volwassen worden, rond de 3 jaar, dan wordt de eigen sociale groep belangrijk rijker en de rest eigenlijk niet. Zo rond het 2e/ 3e levensjaar, zie je gedrag omslaan, dan kunnen ze hondentolerantie gaan vertonen en thuis waaks worden.
Dat hoeft dus niet, heeft te maken met ervaring, opvoeding, omgeving en aanleg.
Wat je over je zelf schetst, mijn mening, meer niet zou ik niet voor de Duitser gaan, maar op safe spelen.
Het is, naast mijn ras, mijn favoriete ras. Ik vind ze geweldige honden.
Ik lees dat je toch heel graag voor een Duitser wil gaan, dan zou ik niet meer twijfelen en er gewoon voor gaan.
https://www.doggo.nl/artikelen/hondenrassen/duitse-herder/
Mooie omschrijving
Hartelijk bedankt voor de reactie ik heb er zeker wat aan ik zal me echt nog eens goed verdiepen in de soort en in andere soorten!
Doe vooral wat je echt wilt, anders krijg je spijt.
Duitsers vind ik echt geweldig. Als je er eentje besluit te nemen, zorg dat dan je bij een goede hondenschool les gaat nemen.
nouja ik ben niet bepaald iemand die stevig in zijn schoenen staat toch heeft het opvoeden van een duitse herder uit een werklijn me weinig moeite gekost, en dat in een tijd dat ik nog veel minder wist van hondengedrag dan nu, maar goed als gt zie je natuurlijk degenen bij wie de eigenaren of fokkers al niet goed bezig waren. Wat misschien wel een erg vertekend beeld geeft.
Zelf heb ik nooit een Duitse herder gehad (wel Mechelse schepers) en daarom vind ik dat ik er totaal geen ervaring bij heb.
Dat sommige mensen allerlei raskenmerken zomaar durven plakken op allerhande rassen (niet alleen in dit topic) terwijl ze zelf totaal geen ervaring hebben met dat ras (maar wel doen alsof) vind ik absoluut niet kunnen.
Het is niet omdat je een bepaalt ras al eens ergens ziet lopen dat je het kent.
Onzin,
Ook bij jachthonden komt hondenintolerantie of niet sociaal gedrag regelmatig voor.
Dat klopt....kan namelijk nog een heeeel goed verhaal hier herinneren van Max (Kleine Kees)..die dood is gebeten door twee jachthonden.
En een hond kan heeeeeel goed het onderscheidt maken tussen een hond en prooidier
Tuurlijk.
Topic starters raken meer en meer in de war door de onzin van sommige te lezen....
ik denk dat als je alleen de probleemgevallen ziet en geen ervaring met zoals het ras hoort te zijn, (en dan nog verschilt elk individu natuurlijk) je echt een vertekend beeld krijgt
Jenna mijn herplaatser is bijv. een jachthond, maar met andere honden kan ze absoluut niet, waarschijnlijk door en slechte ervaringen en dat ze niet zo goed ziet.
De mensen met herders (DH) kunnen denk ik het beste TS adviseren vanuit hun eigen ervaring met hun eigen hond.
Ik heb 3 honden van hetzelfde ras gehad en alle 3 totaal verschillend. Ik vertel ook altijd over alle 3 als mensen iets over het ras willen weten. De voor en de nadelen. Ik hoor fokkers echt wel eens wat te rooskleurig over hun lijnen praten. Hoewel er gelukkig ook wel fokkers zijn die ook de minpunten van hun honden zien en eerlijk vertellen. Zelf vind ik het altijd leerzaam om met zoveel mogelijk mensen die een ras hebben te praten en kennis te maken met ouders en zo mogelijk eerdere pups uit die lijn. Lijkt me ook niets mis met zo'n vraag op een forum. Qua Duitse Herders gaat mijn kennis ook niet verder dan wat ik op de hondenschool zie. Wat ik dan zie is enorme verschillen in gevoeligheid. Ik zou in jouw geval echt voor een stabiele lijn gaan en daar kom je achter door fokkers te bezoeken. Al mijn honden lijken in gedrag veel op hun ouders.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?