basset fauve de Bretagne en oudere labrador

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fauve Fauve

Hallo allemaal, 

over een week of 8 mogen wij onze nieuwe huisgenoot ophalen: een basset fauve de Bretagne pup! Wij hebben al een labrador van ruim 10. Zij is lief en totaal niet dominant. 

Nu ben ik benieuwd of iemand mij iets kan vertellen over de puppy tijd van de fauve? Zijn ze heel druk of juist niet, kunnen we het vergelijken met de puppy tijd van onze labrador (lief maar druk en veel uitdaging en beweging nodig)? 

en als er nog tips zijn om de 2 honden aan elkaar te laten wennen heel graag! We gaan gebruik maken van een bench en misschien puppy ren  om ons oudje haar rust te garanderen. En natuurlijk een cursus. We willen ze graag ‘s nachts bij elkaar laten slapen dan is de pup niet zo alleen (pup in de bench) of toch de eerste nachten bij ons? 

Groetjes! 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel Fauve Fauve

Dank je voor je reactie. Fijn dat ze steun aan de oudere hond hebben. Dat hoopte ik al. Heeft het bij jullie ook geholpen met de zindelijkheid? Dat er al een oudere zindelijke hond in huis is?

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik heb ook een pup gehad bij een ouder hondje die toen al 12 was.

Dat oude hondje is nog bijna 18 geworden, dus ze hebben nog ruim 5 jaar samen geleefd.

 

Het kleine oude hondje lag altijd op bed, toen de pup kwam ging die in een bench naast het bed en na een paar weken ging hij beneden in de bijkeuken slapen.

Maar ze konden ook prima samen bij elkaar liggen, in de loop van de tijd waren het maatjes van elkaar geworden.

 

Zo'n beetje het eerste jaar heb ik ze nooit zonder toezicht alleen bij elkaar gelaten, het had vast wel gekund maar voor de zekerheid.

Later kon dat wel, toen waren ze allebei volwassen waren.

 

Ik heb niet gemerkt dat een pup sneller zindelijk wordt als er al een zindelijke hond in huis is.

Een pup heeft nog bijna geen controle over de sluitspieren, ze moeten er nog heel vaak uit.

Daar verandert een zindelijke hond in huis niet veel aan.

 

 

 

 

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

Een puppyren vind ik persoonlijk een hele goede uitvinding.... heel veel plezier van gehad om de rust van onze oudere honden te bewaken.

 

Ook zou ik je de tip willen geven, dat je quality-time voor je oudere hond reserveert. Zo krijgt hij niet het gevoel van oh er is een jong beest in huis en ik tel niet meer mee. Met het uitlaten ook momenten voorzien dat je alleen met je pup bent, zodat je een goede band kunt opbouwen met je nieuwe gezinslid. Het voordeel is dat de pup niet te veel gaat "leunen" of steun verwachten van je oudere hond. Want er gaat een moment komen dat je oudere hond er niet meer zal zijn, dan moet je pup het wel alleen kunnen klaren.

 

Verder kan je via je oudere hond je pup veel dingen leren, dat is zo mooi om te zien hoe ze dat doen. Alleen maar van genieten.

 

Heel veel plezier !!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Pup en oudere hond, de pup zijn we wezen ophalen met de oudere hond erbij, op de terug weg de oudere hond achterin en de pup in een wasmand ...onderweg samen even een rondje gelopen, twee maal, en thuis waren ze al een beetje aan elkaar gewend....slapen heb ik apart gedaan , traphekje tussen hun in zodat ze elkaar wel konden zien maar niet bij elkaar, allebei de nacht rust, en ik heb bij de pup geslapen.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Fu

443766.jpg443759.jpg      Onderste foto kennismaken bij de  fokker , oudere hond met pup.....andere fotoos thuis in de tuin.

honden page profiel Fauve Fauve

Dank je voor alle reacties! Kan ik weer verder mee. 

Mochten er nog mensen op het forum zijn met fauve ervaring hoor ik het graag! 

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy

honden foto van Koert En poppy

Word de pup een teef of reu

honden page profiel Fauve Fauve

Het wordt een teefje, net zoals onze oudere hond. Aankomende maandag is het zover en mogen we onze fauve van dan 7 weken en 6 dagen ophalen! 

 

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy

honden foto van Koert En poppy

Leuk mooi honden worden dat en wat voor kleur is de labrador ik hou van labradors 

honden page profiel Fauve Fauve

Vanmiddag ons nieuwe gezinslid opgehaald en onze labrador vindt het fantastisch! Pup zelf heeft het ook al goed gedaan: geslapen tijdens de autorit en na de kennismaking thuis weer 2 uur liggen pitten in de bench met deurtje dicht! Toen even 1,5 uur gespeeld en nu weer in de bench. Na 4 minuten piepen als een blok in slaap gevallen????. Hopelijk blijft ze het zo goed doen! Helemaal verliefd al, dat wel ????.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Gefeliciteerd!!! Ook dat de kennismaking zo geweldig is verlopen.

 

Fotospam, please?

Volgende forumvraag: teefje 10 maanden, wat zorgen
^