teefje 10 maanden, wat zorgen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BelindaBelinda

Dag hondenvrienden,

ik was al wat aan het speuren, maar kom er niet helemaal uit. Dus ik leg mijn vraag toch even aan jullie voor. Misschien een lang verhaal, maar ik wil de situatie wel duidelijk schetsen.

Ons hondje is van eind sep '18. Ze is een kruising. Haar moeder een maltezer/west highland terriër, en de vader zou een shiz tzu zijn. Was ook aanwezig bij het echtpaar waar we haar vandaan hebben. Echter inmiddels is ze opgedroogd tot een halve chihuahua :-) Maar ontzettend leuk.

Vanaf het begin is ze onderdanig en onzeker geweest. Puppy cursus en de diverse vervolgtrainingen hebben haar veel goed gedaan. Inmiddels doet ze 2 maal per week behendigheid en dat vindt ze fantastisch, naast dat ze er ook heel goed in is. Ze gaat bij de Hondenschool makkelijk op mensen en honden af, op straat in de buurt minder naar mensen. Daar blijft ze angstig voor, en bezoek thuis blaft ze de tent uit. De laatste tijd is ze erg op mij gericht, en wanneer ik maar opsta zit ze rechtop om me in de gaten te houden. Maar daar werken we aan ;-) (ik zeg bijv 'blijf' wanneer ik even naar boven ga en beloon wanneer dat gelukt is, en begroet haar rustig wanneer ze letterlijk jubelt als ik thuis kom) 

Afgelopen week is ze laparoscopisch gesteriliseerd. Prima gegaan, fysiek geen centje last. Mentaal heeft het haar wel wat gedaan, want de afgelopen nachten heeft ze zitten piepen in de bench, terwijl ze normaal gewoon slaapt. Bij het vooronderzoek voor de narcose werd ze gewogen, en mijn vermoeden bevestigd. Poosje terug woog ze 4,5 kilo, nu nog geen 4. En daar gaat mijn vraag over. We weten niet zo goed wanneer het begonnen is, maar ze is minder goed gaan eten. Vanaf het begin krijgt ze Canagan kip, mini brokjes. Daar doet ze het heel goed op. bij behendigheid krijgt ze graanvrije worst/kleine koekjes, en een enkele keer nat voer, maar ook kwalitatief. Verder soms een bullepees of ander kluifje. Qua darmen reageert ze er goed op, heel enkele keer wat zachtere ontlasting. Maar ongemerkt is ze haar brokjes gaan laten staan. Omdat ze dan 's morgens misselijk is van een lege maag doen wij natuurlijk wel wat moeite. Haar brokjes in zo'n speelding stoppen waardoor ze moeite moet doen (daardoor ook rustiger eet) Toen wat gaan mengen met een koekje (denkt zij dan, stiekem zijn het ook graanvrije brokjes van een ander merk ;-) ) Zelf heb ik het vermoeden dat ze ons een beetje bespeelt en ben ik eigenlijk geneigd om gewoon haar brokjes neer te zetten, eet ze niet, eet ze niet.....Maar nu ze al ruim een pond lichter is, en nu echt niet verder af moet vallen, en soms misselijk is door een lege maag en dan dus sowieso niet eet vind ik dat een moeilijke beslissing. Net nog wat worst gemengd met brokjes en dat eet ze, maar dan heeft ze ineens wel weer diarree....zucht.... Ze drinkt wel prima, maar ook door haar onzekere gedrag maakt ze meteen een heel zielige indruk. Kortom....(nou ja, kort....) ik realiseer me dat ze een klein prinsesje op de erwt is, maar wat zouden jullie doen qua eten, of hebben jullie ervaringen met dergelijke eigenwijze koppige types? Zou ze echt wel weer gaan eten als we het gedrag negeren? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties, dank voor het lezen in ieder geval!!

Groeten, baasje van Sky 

honden page profiel DagmarDagmar

Ik heb graag dat mijn honden eten. Ik meng vanalles door hun eten. 

Ik zou eens kijken naar een goede blikvoer of een kvv waarvan er kleine porties bestaan (er zijn er waar de stukjes 25gr zijn) en dat door de brokken mengen. 

Af en toe eens een ei, scheutje schapen vet,  restje tonijn,... 

 

Ik vind daar niets verwend aan  . 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Niets zo lastig als je hondje slecht eet.....ze is afgelopen week geholpen , onder narcose geweest, dat zit nog in haar systeem, een narcose doet veel met een lichaam....kijk eens naar renske, goede samenstelling, en de meeste honden vinden bet heerlijk, is gestoomd vlees van goede kwaliteit, bij de dierenwinkel te koop....als mijn oudere hond ook niet eet meng ik er van alles doorheen, maar een kleine nog jonge hond moet goed eten...de narcose kan daar wel debet aan zijn....

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Mijn hond heeft na de narcose ook erg slecht gegeten. Ik denk toch misschien wel wat pijn of misselijkheid. Ze eet heus niet bewust niet en valt daarbij ook nog eens af.. Mijn andere hond bespeelt ons ook wel, maar die eet vanzelf als ze honger heeft. Ik vind dit toch wel wat anders. Onze hond heeft wat langer pijnstilling gehad en het ging vanzelf beter. Ik denk dat ze na 1.5 week ong weer goed is gaan eten.. 

honden page profiel BelindaBelinda

ha Willemijn,

ja, het minder goed eten begon al een poosje geleden, het nu meer "claimen" is echt sinds de ingreep. Dat komt denk ik wel goed met duidelijke grenzen. Het is een slim hondje, wat blijkbaar heel goed weet hoe ze ons krijgt waar ze ons hebben wil zeg maar :-)) Op dit moment de behendigheid ook wel erg mist denk ik, we proberen haar thuis ook mentaal wat uit te dagen, maar dat is toch anders....

Ze krijgt qua nat voer inderdaad Renske, en haar zgn koekjes zijn de puppybrokjes van Renske. Ik ben daar ook enthousiast over, naast haar brokjes van Canagan. Ik zet haar die nu net voor, met een gistsnoepje erin verstopt, en ze spuugt de brokjes uit die ze er vanaf vist :-) Vervolgens vul ik de tuimelaar met puppybrokjes van renske (wat voor haar koekjes zijn ;-) )  en daar eet ze smakelijk van, ze heeft dus zeker trek en is duidelijk niet ziek (gelukkig!!). Zodra ik er een mix van maak met haar canagan brokjes laat ze die keurig liggen....Het riekt dus mi enigszins naar manipulatie ;-) 

Ik denk dat ik inderdaad de brokjes maar ga mengen met nat voer en dat steeds minder, tot ze weer gewoon eet. Ze doet het prima op deze brokjes, prachtige vacht, goede ontlasting, groeide uitstekend, dus ik wil niet zomaar overstappen....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Belinda, valt dus mee denk ik zo, net onder narcose geweest, misschien een klein ieniemienie wat extra aandacht gehad van je...smile wat zeker mag na een ingreep, zou me niet al te grote zorgen maken, je geeft goed voer, kijk het aan en zet het voor dr neer, en als ze  weigert  , na een kwartiertje weghalen en later weer aanbieden, afvallen mag niet meer, iets minder eten is niet erg nu, over een paar dagen moet ze weer zeker lekker dr eten opeten...en als ze weer meer beweegt krijgt ze zeker weer meer trek...

honden page profiel BelindaBelinda

Ha Lola,

het minder goed eten begon al poosje geleden. En inderdaad gaat ze ook uiteindelijk wel haar bakje leegeten, maar kreeg ze wel de helft minder dan anders... 

Overigens.....vind ik net in de tuin wat keiharde drolletjes, wit....Deze ontlasting kreeg ze nadat ze donderdag en vrijdag alleen maar nat voer heeft gegeten (Renske, graanvrij) Maar dat zou kunnen zijn omdat ze het niet gewend is denk ik?

Nou, ik vind het wat, dat eten en zo'n hummel....

 

 

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Lichte ontlasting kan voorkomen als er veel rijst in het voer zit dat slecht wordt verteerd, maar het kan óók wijzen op problemen met de galblaas of pancreas. Als dat aanhoudt, zou ik even bij de DA langs gaan.

honden page profiel BelindaBelinda

ah, dan is het de rijst! Dat krijgt ze ook nooit, dus haar ingewanden zijn vast ook meteen geschrokken :-) Dank je Careana!!

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ha Lola,
het minder goed eten begon al poosje geleden. En inderdaad gaat ze ook uiteindelijk wel haar bakje leegeten, maar kreeg ze wel de helft minder dan anders... 
Overigens.....vind ik net in de tuin wat keiharde drolletjes, wit....Deze ontlasting kreeg ze nadat ze donderdag en vrijdag alleen maar nat voer heeft gegeten (Renske, graanvrij) Maar dat zou kunnen zijn omdat ze het niet gewend is denk ik?
Nou, ik vind het wat, dat eten en zo'n hummel....
 
 
  "

Kan ook duiden dat het botpercentage hoog is, je schrijft renske alleen gehad, graanvrij dus heel veel rijst zit daar dan niet in, keiharde drolletjes die wit zijn duiden op een hoog botpercentage.

honden page profiel BelindaBelinda

Dag Willemijn en alle anderen, 

 

dank voor alle reacties!! Nu ze vanavond ook zo lekker enthousiast de andere puppybrokjes at en levendig is ga ik er ook maar vanuit dat er sowieso niks met haar aan de hand is. Ik heb bedacht dat ik voorlopig de andere brokjes (voor haar nu de koekjes) ga geven, zodat eten geen issue meer is, en dan langzaam weer over op de Canagan. Ze heeft vast het gevoel dat ze in Luilekkerland terecht is gekomen :-))) Telkens een bakje vol "koekjes" krijgen :-) 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mooi Belinda, hoop dat het goed blijft gaan, met zo,n baasje zal het zeker goed komen...smile

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Dit is sowieso en leeftijd dat jonge honden minder/goed eten, ik heb de vraag over slecht eten op deze leeftijd hier ook al vaak voorbij zien komen én hetzelfde met mijn eigen hondje, die deed het ook rond die leeftijd.
Geef gewoon wat ze wel willen eten, zodat er niet wordt afgevallen of dat ze te misselijk zijn geworden óm te eten, het "kieskeurige" gaat vanzelf over...en soms moet je ook van product wisselen om het lekker te houden voor een hond.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Eens met Soraya. Daarbij worden honden makkelijk wat dikker na sterillisatie, dus een beetje mager zou ik niet zo'n probleem vinden nu.

 

Ik zou haar maandelijks wegen bij de da om t gewicht goed te volgen de eerste tijd.

honden page profiel BelindaBelinda

Daarbij worden honden makkelijk wat dikker na sterillisatie, dus een beetje mager zou ik niet zo'n probleem vinden nu."

Ja, ben ik met je eens, ik vond het ook niet zo erg dat ze wat afviel. Ze was daardoor ook op een echt mooi gewicht/postuur. Maar meer moest er echt niet af. Daarbij is ze blijkbaar toch echt wel goed in een beetje manipuleren, ze heeft het allemaal goed in de gaten dat we wel alle hens aan dek zetten om haar op een gegeven moment toch te laten eten. En daar wilde ik eigenlijk vanaf. Ze krijgt nu haar standaard brokjes gemengd met wat nat (kwalitatief) voer, 2 maal daags een bakje en eet dat smakelijk op. Dus er is verder weinig aandacht voor het eten. Voor haar gevoel dan he :-) Ik wil proberen om het nat voer dan steeds meer weg te laten. Tot ze weer gewoon de brokjes eet.

Ik heb haar laatst gewogen, doen we gewoon thuis. Ik eerst op de weegschaal, en dan zij en ik samen (voordeel van een klein hondje ;-) ) en ze was al iets aangekomen. Als ze weer iets boven de 4 kilo zit gaan we het natte voer afbouwen. Want inderdaad, dat dikker worden na steriliseren wil ik echt voorkomen! Dank voor je reactie!
526589.jpg

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

De weegschaal bij de da is veel nauwkeuriger. Zeker bij zo'n laag gewicht. 

 

Wat een mooie foto! hp-heart

Volgende forumvraag: Eten van paardenvijgen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^