Ik lees hier en ook op facebook dat er niet gevacineerd wordt, fout natuurlijk, als men niet wil vacineren dan titer je, als men dan de uitslag heeft dat de hond niet genoeg antistoffen bij zich heeft, vacineer dan....Bams is met vijf jaar voor het laatst geent....drie jaar geldig, met 8 jaar 10 jaar en afgelopen december is ze getiterd, nog steeds hoge waarders, dan is enten niet nodig....en wanneer Ogin weer geent wordt, wordt ze eerst getiterd, en dan eventueel geent.
In dit geval gaat dat niet op als men de info haalt bij de groep "titeren met vaccicheck". Hier zitten namelijk heel wat dierenartsen, medewerkers van MSD, wordt wetenschappelijk onderzoek gebruikt en staat de link naar de lijst van dierenartsen die kennis van zaken hebben (goed zijn nageschoold op gebied van vaccinatie/immuniseren etc)
De info die je op deze pagina vind is niet, vooral niet tegen inenten maar pleit vooral op het meten van de antistoffen en enten op maat!
Zoals al eerder gemeld: ervan uitgaan dat je hond beschermd is omdat hij zijn entingen gehad heeft is schijnveiligheid (omdat dat namelijk niet altijd zo is).
Die aanname is namelijk niet juist!
Dit is precies zoals het is!
Ja inderdaad. In het begin kon er voor 6 jaar afgetekend worden, maar dat is wel heel erg lang.
Mijn Holist waar Faro acupuntuur kreeg raadde dat ook af, zo lang wachten, zijzelf had daar geen vertrouwen in omdat ze had gezien dat als de anti stoffen dalen. dat het dan ineens hard kan gaan, als je binnen 3 jaar titert dan heb je in ieder geval zekerheid, met dat verhaal in het hoofd titer ik gewoon elk jaar..en soms 2 jaar.
Ik heb zelf gemerkt, dat de dierenarts die Romeo de allereerste keer titerde, niet precies wist, hoe e.e.a. ging. Je mag toch verwachten, dat een dierenarts, die titert, de juiste informatie geeft, want ze zetten de titerbepalingen gewoon in het paspoort. Tannetje Koning, toch wel een prominente dierenarts op titergebied, geeft de juiste informatie, maar die is niet standaard : zoveel jaar, die wordt op dat moment, voor die hond, bepaald. Ik heb nog steeds geen antwoord op mijn vraag, waarom kinderen niet levenslang ge-ent worden en honden dus wel. In de media verschijnen verhalen, dat baasjes die honden laten titeren, eigenlijk onverantwoord bezig zijn. Titeren is enten op maat. Je hebt je hond ge-ent en je titert hem of haar, en test, hoe het er met de antistoffen voorstaat. Zomaar een cocktail enten op datum is in mijn ogen klakkeloos.
Ik heb daar geen antwoord op, als je naar Afrika gaat moet je ook steeds dezelfde entingen.
Dus ik denk dat het afhankelijk is van de ziekte?
Media, dat zijn allemaal papegaaien, soms weten ze niks te schrijven en dan trekken ze gewoon wat uit de kast, of kopieren zelfs, Media, Facebook (behalve media en Facebook die er in gesprecialiseerd zijn) allemaal gekakel.
Halve waarheden, of er net niet genoeg over weten en toch plaatsen, want ja, de krant moet wel vol..
Tannetje Koning is niet de enige die weet hoe het werkt.. gelukkig niet zeg.. maar een gewone dierenarts heeft zich wel verdiept hoop ik , of heeft een lezing gevolgd of misschien wel een les?? En sommige dierenartsen gaan niet met de tijd mee.
Tannetje gaat ook het land door, die heeft mijn vorige hond al getitert..Vorig jaar was er een andere dierenarts.
Nou misschien zo gek nog niet. Ik ben een jaar of 47 terug meerdere malen geënt met de DKTP-prik, zoals de meeste van ons en toch heb ik kinkhoest gehad. Waarschijnlijk toch te weinig antistoffen.
Ik laat Wopper nu al jaren titeren en alle keren is de hondenziekte 1, dus te kort antistoffen waardoor ze alle keren weer de pupenting krijgt. Peer was idem dito, ook alle keren de hondenziekte 1. De rest voldoende.
Ik begon al te twijfelen aan mijn DA, maar heb bewijs gezien van de andere honden die dezelfde week waren getiterd.
Dus het is allemaal leuk en aardig, sommige honden, misschien zelfs wel bepaalde rassen, gezien Peer en Wopper beide continue te weinig bescherming hadden tegen hondenziekte, blijft enten noodzakelijk.
Dank voor dat technisch verhaal,ze zei dat Vigo 2 had.
Als ik het dan goed begrijp ,was het dan onzin dat ze zei dat ik Vigo moest bijenten? Wat ik niet gedaan heb.
Ze adviseerde bijenten,een paar weken later opnieuw titeren om te kijken of aangeslagen is,dat wilde ik Vigo niet aan doen.
Als ik het goed begrijp dan vind je dat advies dat ik gekregen niet goed?
Ik was er onmiddellijk van genezen,ik dacht als dat titeren inhoudt dat er 1 bloed moet worden geprikt,2 bijgeent moet worden en 3 opnieuw bloed moet worden geprikt. 3 keer komen en prikken dan denk ik, geef Vigo zijn portie maar aan Fifi.
1 keer in de 3 jaar een prik is voor zijn stress hormonen veel beter.
En dat zullen we het nog niet over dat financiele plaatje hebben,de bijenting moet je niet betalen maar wel het opnieuw titeren dan denk ik dat dit voor mensen met een smalle beurs toch iets is dat meespeelt.
alle weeral eens reklame voor de vaccinatie-causes- autisme en anti-vaccinatie propaganda pseudo crap ?
ik vraag me af wat uw motivatie is voor dat soort van bullshit te blijven verkopen
en uwen "documentaire" is een pseudo- "documentaire"
het is niet mijn documentaire hoor, ik heb er alleen over gelezen en het lijkt me interressant. Heb jij m gezien dan?
Ik las dat het niet zo makkelijk is om er aan te komen, tenzij duur betalen.
Vigo had inderdaad niet bij-geënt hoeven worden. Zo ver mijn kennis reikt wat betreft titteren hoeft er pas bij-geënt te worden bij 0 of 1.
Ik heb precies hetzelfde probleem als jou, Wopper besterft het bij de DA. Als ik haar in de auto zet, begint ze al te schudden, ze weet haarfijn dat we daar heen gaan en niet naar het bos.
Elke keer is het mis met die hondenziekte. De andere 2 zijn ruim voldoende, 4 en 5 geloof ik. Dus ik denk er sterk over na om te stoppen met titteren en haar bij leven en welzijn in 2021 gewoon de pupenting (hondenziekte en parvo) te geven. Zal moeten helaas, gezien hondenziekte niet alleen verkrijgbaar is. Ben het ook een beetje zat om haar steeds 3x mee te slepen naar de DA, en eigenlijk voor de kat zijn viool.
Gezien de leeftijd van Vigo was enten met een uitslag van 2 niet nodig. De kans dat hij bij de controletiter weer een 2 zou hebben is reëel aanwezig want er zijn bij 2 antistoffen. De enting zal in dat geval niets of hooguit zeer weinig doen.
Ik kan me voorstellen dat je met zijn angst voor de dierenarts geen zin hebt in onnodig geprikt. Het is dáárom dat er een lijst van gecertificeerde dierenartsen ontwikkeld is met Da's die bijgeschoold zijn in interpretatie van de test want daar gaat nogal eens iets mis.
Niet bijgeschoold hierin levert helaas nogal eens verkeerde adviezen op. Iedere DA kan de test bestellen maar dat betekent niet dat ze het ook kunnen interpreten.
De lijst van gecertificeerde dierenartsen is te vinden... jawel... via die bewuste FB groep :-) maar ook gewoon via
https://www.vaccicheck.nl/lijst-van-gekwalificeerde-vaccicheck-dierenartsen
Allereerst...ik ben geen DA en al helemaal geen titerexpert, maar ja....als een (volwassen) hond een 2 heeft bij een titer via Vaccicheck hoeft er niet geënt te worden.
Dit is wat de producent van de Vaccichek aangeeft
"Gevaccineerde volwassen honden en katten:
Bij een uitslag van S3 en hoger kan drie jaar worden gewacht alvorens opnieuw te testen.
Bij een uitslag van S2 (zwak positief): na 1 à 2 jaar opnieuw testen.
Bij een uitslag van S1 of S0: bespreek met de eigenaar van het dier tegen welke ziekten er kan
worden gevaccineerd."
En ik snap je logica hoor bij Vigo, als er zoveel stress is en je zou binnen een paar weken een aantal keer moeten prikken (wat helaas soms inderdaad nodig is als er bij-geënt is en je wilt weten of die is aangeslagen) dan is natuurlijk maar de vraag wat je je oudje aan wil doen.
Maar zoals hij er nu voorstaat zou je volgend jaar niet hoeven enten en kunnen overwegen om over twee jaar opnieuw te titeren omdat de kans gewoon heel erg groot is dat die 2 dan nog steeds op 2 staat.
Wopper dus ook zo gestresst,ze zouden het nog eerder aan hun hart krijgen dan bezwijken aan een vaccinatie.
Door dit topic kwam ik erachter dat Vigo zijn gezondsheidboekje daar nog lag, morgen eens kijken wat ze genoteerd hebben.
Vind het dus wel raar dat ze adviseerden om Vigo bij te enten,ze zei nog Vigo is zwakker en heeft ook meer kans dat hij bij die 20% zit.
Ik wilde dus dat gesleep niet en dacht,dan neem ik maar dat risico,ze ging in zijn boekje schrijven dat hij volgend jaar geënt moest worden.
In september zijn algemene check zal het daar eens uitgebreid over hebben,wil daar goede uitleg over.
Heel erg bedankt voor die info....daar heb ik wat aan
Hoe oud is Wopper en hoevaak is er getitert (met uitslag 1) en bij-geent?
Als ze mijn (oudere)hond zou zijn en er zou al 2 of meer jaar op rij een 1 bij een titer zijn en het bij-enten dus duidelijk geen effect heeft, zou ik best een jaar durven overslaan....zowel de check als de enting
Er is een titer (al is het maar 1) dus er zit in dat lijfje ergens een geheugencel zijn best te doen om haar te beschermen
Maar dat zijn alleen maar mijn gedachten als leek zijnde hoor
You're welcome..., blij dat ik het allemaal een klein beetje duidelijker heb kunnen makken en je Vigo (en jezelf) misschien zomaar een jaartje stress hebt kunnen besparen
Dat heb je zeker. In september de da bijpraten.
Haha...ik hoop dat het je lukt, die van mij heb ik ook redelijk moeten overtuigen dat ze het toch echt fout zag toen ze de eerste keer Misty titerde en dat ik het niet nodig vond om bij te enten omdat er nog bescherming was
Het bleek dat ik dus schijnbaar de bijsluiter van de check beter gelezen had als zijzelf dus zijn we samen overeen gekomen dat ik na een jaar opnieuw zou titeren...gewoon omdat ikzelf eigenlijk ook wel erg benieuwd was wat er in dat jaar zou gebeuren met de bescherming en het Misty niet echt boeit als ze geprikt wordt
En toen bleek dat ze eigenlijk nog beter beschermd was als het jaar ervoor .... dus nu is ze er voor 3 jaar vanaf
Inderdaad en Wopper heeft al een (lichte) hartafwijking, die stress zal zeker niet bevorderlijk zijn. Bijten zit niet in haar aard, maar bij de DA is ze er toe in staat en ik heb echt een geweldig lieve DA, ook de assistentes , maar ze is gewoon doodsbang.
Als ik jou was zou ik denk ik Vigo als hij dit jaar op 2 stond, volgend jaar nog niet laten enten.
Mijn kijk op enten is door Ina ook veranderd. Wopper staat altijd op 1, wanneer ze ook getitterd wordt. Schijnbaar pakt die enting gewoon niet goed, maar blijft hij wel hangen op 1. Volgens jaar sla ik sowieso over en dan zien we wel weer, 2021 is nog ver weg voor mijn oude dametje. Hoop dat ze het mag halen.
Maar ik ga het er ook zeker over hebben met mijn DA.
Wopper is 11 jaar. Wopper wordt al getiterd vanaf 2010 geloof ik. Altijd hondenziekte 1. De eerste jaren werd ze bij-geënt met de pup-enting (parvo-hondenziekte) zonder controle na de hand. De laatste 2x is er wel een na-check geweest en staat de hondenziekte nog altijd op 1. Je zult begrijpen dat ik haar niet nogmaals/dubbel heb laten enten.
Maar ik begin nu heel sterk te twijfelen of ik haar überhaupt nog zal laten enten. Uiteraard wel de Weil omdat ze graag te water gaat, maar de cocktail twijfel ik over, aangezien de rest, hcc en parvo ruim voldoende zijn en die hondenziekte continue op 1 blijft hangen. Ze krijgt toch alle keren ook die parvo erin.
Inderdaad Bulleke ik ben blij met de uitleg van Ina ,ik dacht dat hebben wij weer,bij iedereen gaat het geweldig......
Vigo wordt dus volgend jaar niet geënt en 2021 is hier ook nog ver weg voor Vigo.
Ik heb weer een boel bijgeleerd.
Nou dat dacht ik ook hoor. Ik had er ook flink de pest in. Op HP lees ik niet anders als dat de honden voor soms wel 7 jaar beschermd zijn. En ik kom alle keren met een 1 uit de bus, en niet alleen bij Wopper dus, Peer was idem dito.
Dus ook ik ben blij met Ina haar uitleg . En laten we hopen dat we in 2021 nog kunnen dubben wat we doen met de entingen.
Hebben ze in die tijd ook al eens met een ander merk geent...het blijkt nog wel eens dat dat de oplossing is als entingen niet aanslaan
Als dat al wel geprobeerd is zou ik het hier ook gewoon bij laten (maar dat is echt mijn persoonlijke mening hé !) want dan is je speciale meisje waarschijnlijk nog specialer als je als wist
Zonder dollen, als het dan al die tijd op 1 is gebleven, ondanks enten (en eventueel een ander merk) dan gaat het de volgende keer ook niks doen.
En onthoud....1 is niet per definitie onbeschermd, het betekend dat er ergens de geheugencellen actief zijn want anders bleef ze niet op 1 staan
Het probleem van de 'geheugencellen' is dat dat niet aan te tonen is en dus een nog veel verwarrendere discussie oproept als dat titeren al doet.
Als je het mij zou vragen zou ik bij een 11 jarige hond, die al zo lang op 1 staat gewoon niet meer de cocktail enten.
Mijn meisje blijkt inderdaad heel speciaal .
Ik heb het even nagekeken, ze is in die jaren inderdaad met 2 verschillende merken geënt, Nobivac en Vanguard.
Blijkbaar komt ze gewoon niet hoger als 1.
Nogmaals dank voor de heldere uitleg , ik volg je raad op en stop met de cocktail te enten.
Het is voor ons toch een nuttig topic geworden,blij dat Ina alles heel zakelijk op een rijtje heeft gezet hoe het werkt.
Ik had dit al eerder opgeschreven over Vigo,zij heeft daar niet overheen gewalst met kreten van titeren is zoveel beter.
Ze heeft het ons uitgelegd wat het betekent voor ons honden.
Kijk dat is het grote nut van hp,mensen die in staat zijn om goede info te geven die op feiten zijn gebaseerd.
Ina
Ik laat Freya titeren, niemand brengt me daarvan af.
Mijn vorige honden werden steeds geënt, want ik wist nog niet beter en had me niet ingelezen. Tot ik bij twee verschillende professoren in de diergeneeskunde moest zijn, omdat mijn hond een kruisbandscheur had. Beiden waren heel stellig, enten is vooral een kwestie van makkelijk verdient geld voor dierenartsen. Ze waren er ronduit tegen dat, zeker al wat oudere honden, nog klakkeloos geënt worden. Want zo vertelden ze me, als een hond aanleg heeft voor artrose, dan zullen de entingen het proces aanwakkeren. Vanaf 7jr zagen zij veel liever dat honden niet meer werden geënt. Een gezonde hond bouwt behoorlijk wat afweerstoffen op.
Dus ging ik met Freya naar een dierenarts die wel titerde en er ook al behoorlijk wat ervaring in had opgedaan. Ik kreeg toen de hele uitleg over de entingen. Namelijk dat veel pups veel te vroeg worden geënt, terwijl ze nog afweerstoffen meedragen van mama, dan kan het gebeuren dat de enting meer kwaad dan goed doet en uiteindelijk blijkt dat een pup toch niet beschermd is tegen bijv Parvo. Komt een pupje uit een gezonde nest, gaan ze veel afweerstoffen meekrijgen van mama en is het zaak om op het juiste moment te enten.
Verder overliep ze alle entingen. Kennelhoest daar lachte ze even mee en vergeleek het met onze verkoudheden, kan men ook niet tegen enten. Komt bij, zegde ze, dat als je die enting geeft sommige honden vaak net wel vatbaarder zijn voor kennelhoest. En dat had ik zelf ondervonden, zowel Freya als Tibo kregen telkens kennelhoest toen ik nog liet enten, nadien niet meer.
Rattenziekte, probleem is dat de 6 varianten die in België voorkomen, niet zijn inbegrepen in de enting. Lijkt ook wel te kloppen, want in ons dorp stierf een hond aan deze ziekte, ondanks het feit dat hij wel werd geënt.
Rabiës, werkt drie jaar. Die geef ik echter ook niet, enkel als ik naar een streek ga of het buitenland waar het verplicht is. Komt omdat mijn tweede hond eens totaal verkeerd reageerde op die enting en er echt ziek van werd.
Het is een industrie en veel geld mee gemoeid, idem dito met sommige anti-teken middelen etc. Het welzijn van een hond komt al te dikwijls op de tweede plaats.
En er zijn wel degelijk gevallen van honden die verkeerd reageren op entingen e.d. Overdoseren is nooit ok en dat is wat we doen bij klakkeloos enten. De hond van een vriendin kreeg epileptische aanvallen, tot ze een andere dierenarts bezocht die haar aanraadde om te titeren en de vaccins niet meer zo klakkeloos te laten geven. Nu geen aanvallen meer. Kan natuurlijk niet bewezen worden, maar toch wel heel toevallig.
Ik ben alleen maar blij dat het iets helderder is voor jullie
En ik zal (hopelijk) nooit iemand iets door de strot duwen, maar kan wat dit betreft enigszins onderbouwd mijn visie geven.
Ik ben absoluut voor goed geënte honden, maar wel alleen als het nodig is en niet alleen maar omdat het volgens het stickertje van de producent zou moeten.
En in praktijk blijkt dat het stickertje het gewoon vaak niet goed heeft..... honden waarvan men verwacht dat die beschermd zijn blijken voor een deel van de cocktail gewoon niet beschermt....en aan de andere kant honden (die door op het juiste moment als pup zijnde) met 1 cocktail gewoon al jaren voldoende beschermt blijken te zijn
Maar dit weet je allemaal alleen maar als je checkt, goed interpreteert en naar die uitslag handelt.
Ik zou de volgende keer als je bij de DA bent proberen dit voor te leggen zodat zij ook begrijpen (en hopelijk dan ook ondersteunen, is wel zo gezellig voor de verhoudingen) waarom je voor hiervoor kiest.
En misschien hebben zij wel een reden waarom zij vinden dat dit compleet verkeerd is en dat ze een heel ander advies geven....prima, ga de discussie aan en besluit wat je doet als je begrijpt (en het er mee eens bent!) wat zij adviseren.
Nog een klein tipje, print het PDF document wat ik eerder gelinkt heb en neem het mee tijdens je bezoek, dan weten ze ook waar je mening vandaan komt en gooien ze het niet op 'facebook kennis', 'geroep in het park' of een 'antivaccer-mening'
Dit is gewoon het officiële document wat bij de vaccicheck hoort en wat wetenschappelijk ondersteund wordt
Het is wel anders als de mening van bijv. Utrecht, de befaamde 'consensus'
Daar geven ze het advies om jaarlijks te blijven titeren (en juist ook bij oudere honden) en daarop de enting af te stemmen, maar ik denk dat bijv. de uitslagen van Wopper wel aangeven dat hun onderbouwing op een gegeven ogenblik niet meer opgaan.
Als een hond al bijna 10 jaar een bepaalde waarde aangeeft en ondanks bij-enten niet hoger komt is het bij-enten in mijn ogen dan overbodig
Of je nog wel of niet een titerttest doet is dan weer een andere discussie en is in mijn ogen voornamelijk afhankelijk van hoe de hond alles ervaart .....(en hoe nieuwsgierig jij als baasje bent , ik kan me indenken dat ik er misschien nog wel eens een testje tegenaan zou durven gooien, maar mijn meiden zijn dan ook redelijk relaxed bij de DA)
Ik heb alles gedownload en gelezen . Mijn eigen da die werkt in die praktijk voert die check niet uit,het bloed wordt opgestuurd naar Vlissingen hoort wel bij elkaar. Vlissingen stond op de lijst als erkend.
Mijn eigen da zal daar wel oor naar hebben,ze volgt ook het experiment met cbd olie.....alles staat genoteerd,ze is niet vastgeroest.
In september bespreek ik het en ik kom er zeker nog op terug.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?