Een kleine opberg ruimte. Nee zonder mij, omdat de gedragstherapeut mij dat als tip gaf... idd optillen.
Ja misschien hebben zij wel eentje die ze aanraden voor mij... in de buurt. Maar idd verschillende uitproberen ga ik zeker doen! ????????????????
Zeker meerdere proberen als je die mogelijkheid hebt. Zo heb je een beter beeld over de manier van trainen, bekijk op de sites van de hondenschool naar hun visie, diploma's, manier van trainen enz, dan kun je daar voor of na de proefles nog vragen over stellen.
Een kleine opbergruimte kan bedreigend overkomen. Ik vind het ook niet het equivalent van een 'rustige plaats'. Integendeel. De pup zit opgesloten, en dit versterkt zijn onrust ipv hem te kalmeren. Je hond was in mijn ogen dus ook niet 'dominant agressief', maar helemaal over zijn toeren.
Kijk dus naar de behoeften van je hond (en die van jezelf) en kies een setting die rust geeft.
Bij sommige honden gaat het vooral over wat je zelf uitstraalt (het 'goeie voorbeeld geven') en zij worden rustig als je zelf rustig bent: bijvoorbeeld even boekje lezen op de bank.
Bij andere honden werkt een vorm van begrenzing het beste: bijvoorbeeld de hond aanlijnen, op de bank gaan zitten en je voet op de lijn zetten waarna de hond iets later zelf gaan liggen en kalmeert.
Bij nog andere honden werkt een time out goed: stap zelf even uit de situatie, loop zonder wat te zeggen de kamer uit.
Dus kijk naar je hond, hoe die reageert, wat ie nodig heeft. Als je hond opgewonden is, en jouw actie maakt hem nog meer opgewonden, is dat niet de juiste oplossing voor hem. Al hebben 10 GT's gezegd dat het zo moet... altijd kijken wat bij jullie past!
hoe was de situatie toen hij met zijn staart stijf huppelend naar je benen en voeten blaffen, wat ging daaraan vooraf?
Was de pup niet gewoon moe, of gefrustreerd omdat hij iets niet snapte oid.
Lees ook de links die ik gaf eens door, daar is ook e.a. uitgelegd. En het lijkt me idd een goed Idee om een positieve hondenschool te zoeken.
Wie is die gt trouwens, wat is zijn/haar visie?
Euh...we hebben het hier over een pupje van pakweg 9 weken oud.
Dominant agressief??
Komaan.
Dit pupje snapt totaal niks van zijn eigenaar, arm ding.
Bang van die eigenaar die er maar op aan moddert en van alles uit probeert.
Als ts het over zijn hart krijgt om een pupje van die leeftijd alleen op te sluiten (wat een pup totaal niet kan begrijpen), dan doet hij nog andere dingen met de pup die niet hond/pup vriendelijk zijn.
Op mijn opmerking dat de "therapeut" die hij belde geen echte hondentherapeut was gaat hij totaal niet op in.
Ga vooral zo door Ts: je bent je hond volledig aan't verpesten .
De hond in een kleine ruimte zetten, in zijn eentje... Ik kan mij zo voorstellen dat dit bij sommige honden een averechts effect heeft.
Wij hebben zelf een bench, van waaruit onze hond vrijwel de gehele woonkamer kan overzien. Als hij niet wilde luisteren - vaak doordat hij overprikkeld was - moest hij de bench in. Na 5 minuutjes stuiteren en piepen, zonder resultaat (want wij negeerden hem), gaf hij zich meestal wel over aan de vermoeidheid. Zo'n 2 uurtjes later was het weer een engeltje.
Hij heeft 'm ook al over de neus getikt.
Dit is weer zo'n geval wat finaal gaat mislukken en waarover je over een aantal maanden/jaar in de krant leest.
Je moet een beetje rust in dat beesie zien te krijgen. Alles is nieuw voor hem. Haal in de dierenwinkel een kong en vul die met hondenpaté (e.v. vermengd met een paar brokjes). Daar zal hij aan gaan liggen sabbelen en daar zal z'n aandacht dan helemaal op gefocust zijn. Heb jij rust en de pup heeft rust. Vul dat ding gerust een aantal keer per dag. Zeker nadat hij nieuwe indrukken op heeft gedaan, zoals een wandelingetje buiten.
Corrigeren heeft nu echt nog geen zin. Hij moet eerst vertrouwen in je krijgen, jou leren kennen. Laat hem nu eerst maar aan z'n nieuwe thuis wennen. Opvoeden komt later.
Ik denk dat Cer eerder onzeker is en even met de handen in het haar zit.
Als je dan allerlei adviezen krijgt van mensen die het zouden moeten weten... Trainers, hondenscholen, GT's, hondenfluisteraars: er worden de meest uiteenlopende theorieën en methodes de wereld ingestuurd, en als je dan een pup in huis hebt die veel feller is dan je had verwacht en waarbij je zelf niet weet hoe je het moet aanpakken, dan is het niet zo verwonderlijk dat je adviezen gaat opvolgen, ook al gaan die wel es tegen je eigen buikgevoel in.
Dus naar mijn mening is doemdenken helemaal niet nodig. Even zelf diep ademhalen, en vanaf 0 beginnen: kijken naar je hond, wat er speelt, wanneer wat gebeurt en van daaruit opnieuw aanpakken.
En niet verwachten dat alles snel en vanzelf gaat, haha. Geduld geduld geduld... de grootste les die ik zelf heb geleerd met die draak-uit-de-hel van mij
Dit was ook mijn eerste gevoel..Zeker als je weinig ervaring heb met honden vind ik een Staff 'geen deal'. Het is sowieso voor iedereen al 1 van de moeilijkste rassen om mee om te gaan ( ja ze zijn heel lief maar andere honden en wild?) Je moet de hond fysiek en mentaal de hond aankunnen en dit ras in al zijn hoedanigheden moeten kunnen accepteren. Dit betekent dat je, als de hond volwassen is ( tussen 2 en 3 jaar maar soms zelfs eerder) je hem niet meer kunt loslaten. Het zijn 'mensen, maatjes honden met een groot verhaal wat je tussen de regels door moet kunnen en willen accepteren.
Poeh heh wat een hoop woorden voor zoiets makkelijks te verklaren.
Je pup is veelvuldig overprikkeld en heeft rust nodig. Staffie pups die overprikkelt zijn bijten en zijn moeilijk te stoppen, gefeliciteerd je heb een draakje Heerlijk zo moeten ze zijn. Als je dit al als moeilijk ervaart zou ik me nu eens heel goed gaan inlezen, want dit is pas het eerste mini stapje.
Rust en regelmaat! Plasje, spelen, eten, plasje/poepje, slapen. Niet uit zichzelf slapen (geen van mijn 3 staffords deden het uit zichzelf) ff in de bench, 9 van de 10 keer zal ie binnen 5 minuten slapen. Bijten tijdens spel, speeltje, blijven bijten, pup negeren. Veel in handen bijten, beetje boter op hand, stoppen ze met bijten en gaan ze likken (belonen met hoog stemmetje)(werkt ook bij voeten).
Maar, wat ik niet begrijp is je haalt een pup niet bij de moeder, heeft diertje heeft geen stamboom (dus mag je het geen stafford noemen, maar heb je een pitbull achtige, althans dat hoop ik dan maar...) en je krabt niet ff achter je oor of dit wel zo vertrouwt is. Mag ik dan vragen wat je betaald heb?
Maar hij heeft zich wel "goed ingelezen"op voorhand
Dat zeggen dat hij overprikkeld is en rust aan bevelen...daar heb ik het heel moeilijk mee:
een onervaren pup eigenaar zal een iets of wat levendige pup veel vlugger op sluiten.
Hoe zou hij het verschil kunnen weten tussen een vrolijke pup die overal met zijn tandjes in gaat hangen of een pup die "overprikkelt" zou zijn. (wat ikzelf nog nooit gezien heb bij al mijn honden. Al mijn schepers en jachthonden pups gingen uit zichzelf slapen )
En waarom volgt hij dan de adviezen van hier, in dit topic, niet op?
Vanaf week 1 heb ik een hondentrainer ,,ingehuurd,, voor advies, hij kwam 1x per week bij mij. Gevonden via google met zoekterm puppy les prive aan huis en dan de stad waar je woont. Ik heb daar zoveel van geleerd. Omdat hij thuis kwam, zag hij de situatie. De man nam ruim de tijd, we gingen ook naar buiten, echt top. Ik denk dat hij een x of 6 is geweest en daarna kon ik het zelf.
Let wel, ik heb 40 jaar honden gehad maar het was heeel lang geleden dat ik een pup had. Zeker met een stafford, niet de makkelijkste honden, moet je zorgen dat het vanaf de eerste dag goed gaat. Aanleren van verkeerd gedrag is makkelijk, afleren heeel erg moeilijk.
Realiseer je ook dat je hond niet weet wat nee is of eheh. Ook dat zijn cue,s of commando,s die je moet aanleren.
Blijf niet zelf aanmodderen maar zoek deskundige hulp.
Jouw beschrijving klinkt als een doorgedraaide pup die doodmoe is en doorslaat. Rust rust rust heeft zo,n hondje broodnodig.
Dat is goed mogelijk dat de pup gewoon echt moe en overprikkelt is. Hij slaapt ook 9 van de 10 keer ook gelijk wanneer ik hem de bench inlok of erin leg. 11/12 laat ik hem voor het laatst uit en dat slaapt ie gewoon tot dat ik beneden ben, en dat is meestal rond 7 uur. En overdag heel vaak in de bench. M’n vriend die had zo iets van deze pup is gewoon wild omdat ie hele dag in de kooi ligt. Maar zover ik heb gelezen moeten ze echt die rust hebben... dus
Ik heb 600 euro betaald voor de pup. Het is geen pitbull, mama en papa allebei staffords. Ik geloof wel dat ik het uit goede handen heb genomen. De papa was super lief en vrolijk. Hij was ook niet een van de makkelijkste zei de eigenaar, maar nu is dat ook een heerlijk beest. O en de reden dat ik mijn pup van de vader had opgehaald is omdat hij dus een pup mocht uitkiezen om te verkopen, zo doende is dat gegaan. Ik denk persoonlijk dat hij ook daar heel erg overprikkelt was... en dat dat nu is gaan aanhouden. Want ik zelf ben heel rustig. Speel geen ruwe spelletjes of wat dan ook. Ik zit of lig rustig op de bank. En dan wilt ie erbij, maar hij zelf gaat als een tierelier los op de bank... en af en toe een bijtje aan mij. Maar vandaag is ie nog al “agressief” bezig... hij wilt ook conitinu eten bijvoorbeeld. Hij weet waar het ligt. Hij blijft gewoon blaffen tot dat ie het krijgt. Doordrammertje!
Dat zie je goed.
Komt wel goed joh. Begin is altijd moeilijk. Je moet dan toch altijd eerst even uitvogelen watvoor vlees je in de kuip hebt en dan de opvoeding daarop aanpassen
Zoals eerder gezegd: er moét helemaal niets Honden zijn individuen met elk hun eigen behoeften, voorkeuren, karakters... kijk dus steeds naar waar jouw pup behoefte aan heeft. Het is niet omdat iets in een boek staat, dat het voor jouw hond ook goed werkt.
Het kan best dat je vriend een punt heeft. Frustratie omdat je heel vaak wordt beperkt (bench) kan zeker leiden tot protest-gedrag (happen, springen, blaffen,...)
Probeer dus steeds een goeie balans te vinden tussen activiteiten en rustmomenten.
Activiteiten hoeven ook helemaal niet gelijk te staan met opwinding. Het bos intrekken, snuffelen langs een waterplas, muizenholletjes uitgraven, een zoekspelletje tussen de struiken... zulke dingen kunnen zeer veel voldoening geven en door dit samen te doen, bouw je automatisch een vertrouwensband op.
Rustmomenten hoeven niet hetzelfde te zijn als slapen. Samen in het gras gaan zitten en een appeltje delen, of vanop een bank naar de wereld kijken, dat zijn ook rustmomenten.
En te bedenken dat een staffordje nu nog op zijn liefst is,dat bijten,happen en dergelijke daar zit geen beetje kwaad in.
Hopelijk herken je ook de gekke 5 minuten ....hebben heel veel honden maar een stafford met zijn gekke 5 minuten ga dan maar schuilen.
Wild doen op de bank in je oren,je neus,je haren bijten....allemaal herkenbaar,hup op de grond van die bank af.
Stoeien kan ook niet want dan zijn het van die motortjes die opgewonden worden.
Ik ging zoekspelletjes doen, snoepjes in mijn hand,eerst zoeken in welke hand en dan een snoepje geven als ze de goede hand hadden.
Hadden ze dat door dan ging ik het snoepje in de woonkamer verstoppen,vervolgens in de tuin....mijn drukke teefje toentertijd kreeg ik daar gegarandeerd mee rustig.
Als ze iets heel leuks gedaan hadden buiten en ze komen binnen,waren ze enorm hyper van alle indrukken buiten,ik liet ze maar en negeerde het verder.
Apart stoppen waar ze de baas niet meer kunnen zien,dat is straffen en bereik je niks mee.
Werd er in mijn handen gebeten,kordaat werd de hond weggezet bij een botje of wat dan ook,ga daar maar op knabbelen.
Ik hield in de periode mijn handen vaak op mijn rug,want die uitgestoken handen zijn om in te bijten,leuk.
Er zit totaal geen kwaad is maar het is even de gebruiksaanwijzing zoeken,maar gebruik geen termen van dominant agressief want dan sta je er verkeerd in en komt bij mij heel negatief over en oneerlijk tegen de pup over.
Het is gewoon een gekke dolenthousiaste hond en ga die nooit fysiek straffen want dan kan je het helemaal schudden,een stafford opvoeden moet consequent en rustig gebeuren,hoe drukker en hysterischer de baas ook in het corrigeren hoe drukker en vervelender de hond is.
hugh, 5 minuten per dag naar buiten??
Ja.. En met 5 minuten per dag naar buiten krijg ik zelf eerder een probleem dat ie zijn gedrag probeert te compenseren met 'bijt gedrag' juist een soort 'bored out' gedrag. Je kan ook eens proberen om samen wat trucs te bedenken of iets waardoor hij ook geestelijk word gestimuleerd..
Ik heb zelf mijn staffords nooit in de bench gestopt om rustig te worden,ze werden vanzelfs wel weer rustig.
Ook met een pup was ik vaak buiten ,rondje op het grasveldje,thuis even hyper van de indrukken en dan weer slapen.
Maar hoe kan dat nu allemaal, het lijkt wel alsof jij een monster in huis hebt, in plaats van een pup van 9 weken.
Jouw hondje is nog maar een baby, die zich zo gedraagt omdat hij niet anders kan.
Zo'n jonge pup heeft geen dominante agressie, dat bestaat niet eens op die leeftijd.
Het is wel zo dat jij een hond zonder voorgeschiedenis hebt gekocht (de vader van jouw pup, hoeft niet eens de vader te zijn, kan evengoed een verkoop trucje zijn - verkoop trucjes gebeuren aan de lopende band namelijk, vaak genoeg zijn de getoonde ouders niet eens de ouders).
Daarom kan het goed zijn dat er is gefokt met (voor)ouder honden waar eigenlijk beter niet mee gefokt had kunnen worden. (qua karakter of (erfelijke) gebreken).
Je schrijft ergens dat je maar 5 minuten naar buiten gaat en dan ergens gaat staan om je pup te laten wennen 'aan de wijde wereld'.
Als dat werkelijk zo is, dat is een aparte manier en ook te weinig.
Niet dat je uren op stap moet, daarvoor is je pup te klein.
Maar een paar keer in de week ergens heen met je hond, naar een parkje, naar de dierenwinkel.
De andere dagen gewoon bij huis/tuin, dan kan je pup verwerken wat hij heeft geleerd.
Kan je pup wel elke dag even buiten rennen en spelen met jou in de tuin of parkje of zo?
Hij heeft wel veel rust nodig, maar ook wel wat activiteit, spelen, leren natuurlijk.
Ja, nu loop ik 3 keer per dag 10 minuten een blokje met hem. Het gaat wel redelijk. Ik bedoelde dat ik de eerdste 2 dagen dat deed... maar in de tuin speelt ie ook niet echt. Heb wat speeltjes gezet, maar echt 2 minuten en dan komt ie zelf huppelend naar binnen en wilt ie ook op de bank. Maar ik heb dat liever niet meer, want zijn dominante houding naar mij toe komt ws daardoor... 9 weken, maar nu al staat ie naar me te blaffen zodat ik eten geef. Geef ik niet bijt ie mij gewoon. Vandaag meegemaakt. Ik zoek nu coach die gelijk vanaf maandag of zelfs weekend beschikbaar is...
Maar wat had je dan verwacht? Dat je pup van 9 weken zich niet zou gedragen als pup maar als een al netjes opgevoede hond?
Als jouw pup alleen in de tuin zit met wat speeltjes en jij zit binnen, logisch dat je pup ook terug het huis in wil.
Het lijkt me inderdaad verstandig dat je hulp zoekt.
Je hebt wel een hond in huis gehaald waarbij het belangrijk is dat hij goed en betrouwbaar wordt opgevoed.
Zelfs mijn 11 jarige sbt wil niet in zijn eentje in de tuin liggen.
Met dit mooie weer 3 keer per dag 10 minuten naar buiten is toch veels te weinig. Hoe krijg je die zindelijk?
Hondje heeft geen dominante houding,dat is aandacht vragen.....jij hebt zeker hulp nodig.
Je moet echt heel snel eens opzoeken en lezen hoe honden denken en doen.
Je denkt echt nog als de hondeneigenaren van 40 jaar geleden.
Dat is denk ik ook het probleem wat je op dit moment ondervindt met je pup:
je denkt constant dominant gedrag te zien aan hem.
Ondertussen is het al lang achterhaald dat honden "dominant" zouden worden door bepaalde gedragingen.
Neen, honden worden niet dominant als ze op de bank mogen.
www.moniquebladder.nl/artikel-dominantie/
En lees de linken eens door die mensen plaatsen aub
Hier staan ze buiten met 3 aan de deur te koekeloeren na welgeteld 2 minuten!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?